BobbeR написа:а що се отнася до лагера все си мисля че е по-удачно да са 2 набити лагера в кобилиците на рамката
BobbeR написа:Старите кучета сигурно веднага ще се сетят за легендарните вилки white brothers
които дълги години се подвизаваха по нашите планини
а що се отнася до лагера все си мисля че е по-удачно да са 2 набити лагера в
кобилиците на рамката а не такава гъзария на шока тъй като втулките отстрани пак ще създават триене и съотвено проблеми
BobbeR написа:това е така когато имаш две втулки влизащи вътре и пак има едно но
те се съединяват в средата на амортесиора при лагера,а през тях минава винт. не мога да си представя че на това място няма да се получат усуквания.
Това за което аз си мисля е една цяла втулка която не е прекъсната в средата при амортесьора, а от страни пласмасови или метални спейсъри
да ограничат разстоянието до рамката от двете страни и лагеруване с набити лагери при рамката
1. набития лагер е много по здрав /може и да се смени/
2. втулката на амортесиора е цяла и рамката може да заработи по кораво на странични усуквания
3. всички втулки и части стават стандартни/ винт и няколко пробити цилиндъра, нямаш сложни фрезовани втулки/
4. така имаш два максимално разделечени лагера в двата края на оста а не един в средата
5. за 10тина години достатъчно втулки и амортесьори съм сменил за
да не ми хареса тая система /със сигурност помага но не е решение/
пс
бих го начертал но сега нямам време.
bikerider написа:BobbeR написа:а що се отнася до лагера все си мисля че е по-удачно да са 2 набити лагера в кобилиците на рамката
...там, където има кобилици
Най-сетне да видя лагер на това място!
вършат работа която нормално е на месинговите втулки
вършат работа която нормално е на месинговите втулки
qwer написа:вършат работа която нормално е на месинговите втулки
Тефлонови.
Да не издребняваме, на моят Фох са с месингови.
caspar написа:Аз имах MZ BOSS и той си имаше пак иглен лагер.
bikerider написа:@BobbeR: топлата вода е хубаво нещо - high-end рамките идват с една втулка и спейсъри
@caspar: говорех му, че някои рамки нямат кобилици и не е удачно да се разчита, че ще са лагерувани (от гледна точка производителя на шок), така че инжиньерното му изобретение е куцо.caspar написа:Аз имах MZ BOSS и той си имаше пак иглен лагер.
Сферичен
qwer
МнениеПуснато на: 11 Мар 2008 19:49 Заглавие:
Знам какво имаш предвид и в някои точки имаш право, но това което искаш, е от икономическа и практическа гледна точка според мен, а и ивно според всичките производители неоптимално.
Zink написа:Shady™ написа:Интересно май... ще имаме 5-ти ХУБАВ шок на пазара ( след Revox, Vivid 5.1, DHX 5.0 and El Jefe...)![]()
Super
[/quotе]
А къде забрави Cane Creek Double Barel?
(•̪●) написа:Зададох им конкретен въпрос за цената и дали има доставчици за България (въпреки че щехме да знаем вече ако има) питах и пътя колко ще е , ако се поръча да бъде доставена до България . (писах само за вилката )
Очаквам одговор .
caspar написа:(•̪●) написа:Зададох им конкретен въпрос за цената и дали има доставчици за България (въпреки че щехме да знаем вече ако има) питах и пътя колко ще е , ако се поръча да бъде доставена до България . (писах само за вилката )
Очаквам одговор .
И какво очакваш да ти отговорят бе? Що само се излагаш?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 350 госта