bikerider написа::offtopic:
@Harka: brake-dive е явление, което спада към средните скорости на компресия. Докато на пазара не се появят други вилки освен Avy, които да имат шим-стак за средни скорости, всяко сравнение по показател брейк-дайв между вилки със и без реглаж на LS компресия е ТОТАЛНО неадекватно и не говорещо нищо.
Какво конкретно имам предвид - не мисля, че "решение" против brake-dive чрез LS клапа работи повече от липса на решение. Цената на LS "решението" да не ми се гмурка предницата е прекалено висока и се казва small bump compliance.
Нищо лично, но Totem в режим "въртене" не ми харесва как поема неравностите. Така че не мисля, че си коректен в сравнението си - по-скоро внасяш объркване отколкото обратното
Да не говорим, че динамичната височина на предницата изобщо, ама изобщо не зависи само от компресията. Рибаунда също участва в уравнението, нали?![]()
Не защитавам Marzocchi, но мисля, че си малко краен. ETA винаги е било по-добро решение от интелигентните "универсални" компресии държащи вилката в разгънато положение (демек кормилото нависоко).
Извинявам се за офтопика, едва ли допринасям нещо за изясняване на дилемата на stroker, но мисля, че тези неща трябва да бъдат ясно казани
Harka написа:Чакай, чакай сега... наличието или липсата на LS компресия само по себе си абсолютно нищо не означава. Далеч нямах предвид такова сравнение.
Harka написа:А че най-идеалният вариант е вилка с индивидуални настройки на трите рибаунда и трите компресии никой не спори... ама няма.
Harka написа:Е, какво пречи двете неща да се обединят под формата на настройка с достатъчно голям диапазон? За това говоря - кеф ти мазняк, кеф ти стабилност. Fox го докарват. Marzocchi - не бих казал.
Нищо лично, но Totem в режим "въртене" не ми харесва как поема неравностите. Така че не мисля, че си коректен в сравнението си - по-скоро внасяш объркване отколкото обратното
Не виждам някъде да съм коментирал работата на Totem.
Да не говорим, че динамичната височина на предницата изобщо, ама изобщо не зависи само от компресията. Рибаунда също участва в уравнението, нали?![]()
Е, разбира се, но рибаунда е известна величина. Никой няма да тръгне да компенсира потъването с повече рибаунд.
Глей са, аз по принцип винаги съм си бил малко на принципа on/off. В този ред на мисли всички "интелигентни" системи, инерционни клапи и тем подобни чекии за мен имат приложение предимно в ХС-то, където времето е всичко. Оттам нататък най-важното е ти да имаш възможността да си контролираш сам вилката. При по-дългоходовите вилки смятам, че това е задължително.
zero knowledge написа:Хм, зачекнахте гадна тема с работата на хидравликата на тези вилки. С някои от изложените неща не мога да се съглася, но ще се включа като имам малко повечко време ...
stroker написа:Малко ъпдейт:
Спечелих търг за Лирик 2-степ 2008 и сега мисля да го плащам!Силно се надявам РС да са оправили проблемите с 2-степ системата че иначе ше ми се е''' м''''та
Е, какво пречи двете неща да се обединят под формата на настройка с достатъчно голям диапазон? За това говоря - кеф ти мазняк, кеф ти стабилност. Fox го докарват. Marzocchi - не бих казал.
Какво например не докарват в 66RC2?![]()
Не ми е целта да говоря за Marzocchi, питам се какво й липсва на тази вилка?
zero knowledge написа:Мислех да пиша още неща, понеже намесихте динамична височина и други въпроси, но много подскачате от въпрос на въпрос с общи подмятания и май мястото за такава дискусия е в друга тема.
ddevil написа:Ако имаш финанси - разгледай, или целите колела на Mavic, или поне само шините - няма да съжаляваш ако всичко е добре наплетено.
Относно предната главина - формула или светец. Първо - зависи за кои модели говориш и отделно за какъв стандарт на захват ти трябва главината? Сейнта си е oversized CL, а формулите имат и този, и 6 болтовия като вариант. От формулите преди доста хора се оплакваха от появил се луфт след известно време каране. Сега има по-голям избор за 20мм-ови главини на формула(продават се нови модели и т.н.) и вероятно има шанс този проблем(който мисля, че беше решим, т.к имаше хора, които си го бяха оправили) вече да го няма.
stroker написа:Кои ще с апо здрави truvativ hussefelt с truvativ howitzer средно или shimano hone ?
ddevil написа:А какво стана с Formula?
PtD написа:Има и логистични фирми, които предлагат US адрес, ако им станеш клиент. Давате го при онлайн поръчка, а после фирмата доставя пратката до вас.
stroker написа:Tо не му е мястото тука ма бил дал по-подробно инфо за тези фирми.Декларират ли на ниска цена тези логистични фирми?Товарят ли отгоре цените за международна доставка?Много съм зайнтригуван.
Благодаря
PtD написа:stroker написа:Tо не му е мястото тука ма бил дал по-подробно инфо за тези фирми.Декларират ли на ниска цена тези логистични фирми?Товарят ли отгоре цените за международна доставка?Много съм зайнтригуван.
Благодаря
Декларират. Товарят. Освен това има такса за регистрация.
Цените бяха от порядъка на 27 евро за първия килограм и 6.5 евро за всеки 500г отгоре.
Но пък си имаш американски адрес, на който могат да ти доставят разни неща.
bikerider написа:@jivkonik: сравненията на крайни цени нищо не говорят за печалбата
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта