Каски

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот MIRO A » Съб Дек 01, 2007 6:37 pm

Ще пусна инфо, но ще е след няколко месеца - треа да дойде лятото.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Gunai » Съб Дек 01, 2007 6:56 pm

Честито :beer:
Изображение
PINKBIKE
Аватар
Gunai

Рейтинг: 1020

Мнениеот Yavkata » Съб Дек 01, 2007 6:57 pm

:offtopic: След като вече имаш каска можеш да си смениш аватара :D :offtopic:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот Gunai » Съб Дек 01, 2007 6:59 pm

:rofl: :rofl: :rofl: :popcorn:
Изображение
PINKBIKE
Аватар
Gunai

Рейтинг: 1020

Мнениеот MIRO A » Съб Дек 01, 2007 8:20 pm

Смисъла е друг: НЕМА МОЗЪК БАЦЕЕЕЕЕ :rofl:
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот daizel1 » Съб Дек 01, 2007 10:00 pm

MIRO A написа:Смисъла е друг: НЕМА МОЗЪК БАЦЕЕЕЕЕ :rofl:
xaxaxaxaax :crazy: :crazy: :crazy:
daizel1

Рейтинг: 1284

Мнениеот hakama » Пет Мар 07, 2008 11:18 pm

Добре де , освен че фулфейса запарява , а челадинката( "нормалните" - нали така се водят) -не чак толкова , от към сигурност фулфейса май доста по-добре се справя ?
Челадинките само дето брадата не пазят ...
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот BikingTheWorld » Съб Мар 15, 2008 8:02 pm

еми незнам толкоз ли в две страници неразбра че фулфейса е за по ектремни изживявания като ДХ... а половинките "нормалните" са за един хубав и не достатъчно ектремен ХЦ ;) иначе по отношение за сигурност -разбирасе че един фулфейс пази повече :D ако паднеш от ДХ по брадичка с нормална каска не ми са мисли после колко часа ще ти наместват челюста в болницата :rofl: :rofl:
BikingTheWorld

Рейтинг: 988

Re:

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 20, 2009 7:05 pm

kotka12 написа:хм
има и каски с подбрадник
които са си чисти ХС каски
пример MET PARACHUTE
според мен има смисъл от подобно нещо /все пак
намалява шанса да си избиеш зъбите или издереш яко мутрата

Здравейте.
Пиша в тази тема защото ме интересува дали някои е карал с Мет Парашут и се е удрял фронтално с нея и дали му е предпазила брадата от удара.
Харесва ми тъй като според мен става за каране в града, поне на пръв поглед проветрението си е голямо предимство за мен, а и това че има подбрадник е още по добре.
Та мисля си дали е добра каската за каране в града и дали подбрадника наистина пази.
Ако тази каска не става, то тогава има ли друга такава подобна която да има подбрадник и да има такова проветрение. Мисля да ползвам такава предимно в града и за ХЦ. За сериозно каране на долу имам шлем но в града просто не става с него. Та бихте ли ми дали някакъв съвет към какво да се ориентирам. Просто искам да има подбрадник и да е горе долу със същото проветрение.
Благодаря!
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Re: Каски

Мнениеот rarekin » Вто Юли 21, 2009 4:40 am

НЕ ти препоръчвам да носиш на главата си нещо, което ПОТЕНЦИАЛНО може да възпрепятства свободното движение на главата ти във всички посоки. В града ти трябва да имаш максимално широко зрително поле и максимално голяма свобода на действията. За целта и нормална каска ще свърши работа.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юли 21, 2009 9:40 am

Въпроса е да има подбрадник, след вчерашното ми прехвърляне се замислих серизоно за нещо от рода на Мет Парашут. Пак си е някаква протекция. Иначе аз си карам с челадинката в града но не мисля че ми е достатачна. А фул фейса отпада като вариант. Напълно съгласен съм че трябва да има свобода на движение на главата и зрително поле. Но неможе ли да се намери някакъв алтернативен вариант?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Юли 22, 2009 9:13 pm

THEZOGGO написа:Въпроса е да има подбрадник, след вчерашното ми прехвърляне се замислих серизоно за нещо от рода на Мет Парашут. Пак си е някаква протекция. Иначе аз си карам с челадинката в града но не мисля че ми е достатачна. А фул фейса отпада като вариант. Напълно съгласен съм че трябва да има свобода на движение на главата и зрително поле. Но неможе ли да се намери някакъв алтернативен вариант?

Ако търсиш "фул фейс" защита за града,колкото и неподходяща да е тя в този случай,мое лично мнение е,че най-добрата таква с ниско тегло и максимум "комфорт"(ако може да се говори за такъф)се нарича Bell Bellistic :agree: .На фона на защитата предлагана от "МЕТ парашут" Белистика е далеч далеч по-добре,или поне аз до този извод стигнах,тъй като след едно пребиване имах същите терзания.Човека от мнението преди теб е напълно прав,че "фул фейс-а" неможе да осигури добрата видимост и чуваемост която е наложителна в градски условия,затова ако ще практикуваш градско каране с "фул фейс" буквално трябва да стоиш постоянно "нащрек" и да се оглеждаш и услушваш по няколко пъти. :agree:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот jivkonik » Пет Юли 24, 2009 10:05 am

Хахааа Bell Bellistic за градско!!! :rofl:
Искам да те видя тия дни при 35 градуса като покараш един час с нея на какво ще приличаш ..... :crazy: :clap:
Аватар
jivkonik

Мнениеот ICEonFIRE » Пет Юли 24, 2009 12:41 pm

jivkonik написа:Хахааа Bell Bellistic за градско!!! :rofl:
Искам да те видя тия дни при 35 градуса като покараш един час с нея на какво ще приличаш ..... :crazy: :clap:

Че аз и с челадинка не излизам на 35 градуса :crazy: !И никаде не споменах,че Белистик е за градско,просто човека търси фул фейс и на фона на каската която е споменал,белистика макар и с 400-те грама повече,осигурява 10 пъти повече сигурнос,пък и е по-ефтин и го има в България! :agree:
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот deather » Пет Юли 24, 2009 12:51 pm

Определено аз с Bell Venture ( челадинка ) едвам издържам, със шлем сигурно ще ти се изпържи мозъка.
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот jivkonik » Пет Юли 24, 2009 1:07 pm

ICEonFIRE написа:
jivkonik написа:Хахааа Bell Bellistic за градско!!! :rofl:

Че аз и с челадинка не излизам на 35 градуса :crazy: !И никаде не споменах,че Белистик е за градско,просто човека търси фул фейс и на фона на каската която е споменал,белистика макар и с 400-те грама повече,осигурява 10 пъти повече сигурнос,пък и е по-ефтин и го има в България! :agree:

Я пак прочети КАКВО ТОЧНО ТЪРСИ ЧОВЕКА!!!
:eyebrow:

THEZOGGO написа:..... Мисля да ползвам такава предимно в града и за ХЦ. За сериозно каране на долу имам шлем но в града просто не става с него.
Аватар
jivkonik

Мнениеот ICEonFIRE » Пет Юли 24, 2009 2:41 pm

Съжалявам :agree: Моя грешка!Не съм прочел или разбрал хубаво :beer:
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот Moon15 » Нед Дек 27, 2009 8:55 pm

Прочетох всички мнения по темата(и понеже съм начинаещ) вие направо ме светнахте за нещата с каските, защото в идните 2-3 дни бях запланувал да си зема фулфейс
Колелото ми попринцип е за XC ама повече се спускам с него на по лесни и не толкова технични терени(нз дали е вредно за колелото)
Нз кво да права вече дайте някви съвети. :crap:
Аватар
Moon15

Рейтинг: 1188

Мнениеот Анелия » Пон Дек 28, 2009 3:18 pm

След като спускането ти не е по трудни терени, защо ти е фул фейс :idea:
Ако колелото ти е за XC, не е вредно да спускаш лесни пътечки :peace:
Аватар
Анелия

Мнениеот evilzet » Пон Дек 28, 2009 4:15 pm

Още един глас за Laser Revolution II . Много удобна, със здрави подплънки и проветрива. Няма мрежички и понякога влиза някое и друго насекомо, но това е с шосейката. В разпродажбата на Веломания я има и то само за 60лв.
evilzet

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри