veloclubmammut

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот Reactor » Съб Мар 15, 2008 3:30 pm

Колелото е оправено,но тъй като се налага да се приберем по рано съответно ще тръгнем по рано.За сега към 9:00 от Биллата.Тъй като имам някакви болки в крака,няма да караме до Кладница а само до Тихия и най много да се спуснем до Владая.После наобратно.Така,че ще се засечем по трасето при всички случаи :) :agree:
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Съб Мар 15, 2008 7:50 pm

Reactor написа:Колелото е оправено,но тъй като се налага да се приберем по рано съответно ще тръгнем по рано.За сега към 9:00 от Биллата.Тъй като имам някакви болки в крака,няма да караме до Кладница а само до Тихия и най много да се спуснем до Владая.После наобратно.Така,че ще се засечем по трасето при всички случаи :) :agree:

Значи, до утре... :agree:...ние ще се придържим към обявената
програма....в 10h на биллата :)
Аватар
bokicha

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Мар 15, 2008 9:21 pm

Гледам снимките ви от хижа Плевен,то ние всяка година си се качваме на вр. Ботев ,та живот и здраве да спретнем организация и да се изкачим колективно.Допълнително ще се чуваме и разбираме кога и къде.Естествено със велосипедите.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот bokicha » Съб Мар 15, 2008 9:40 pm

Silvestroff Gabrovo написа:Гледам снимките ви от хижа Плевен,то ние всяка година си се качваме на вр. Ботев ,та живот и здраве да спретнем организация и да се изкачим колективно.Допълнително ще се чуваме и разбираме кога и къде.Естествено със велосипедите.

Едно голямо.. ЗА :agree: .., като нищо ше го спретнем, без да се заричаме ....
....за съжаление това ни ходене на х.Плевен бе споходено с трагичен инцидент по вревме на едно състезание.. :V:
Аватар
bokicha

Супер :)

Мнениеот chincho » Съб Мар 15, 2008 9:42 pm

На в.Ботев е наистина много готино. Когато бяхме там през зимата си говорихме как трябва да отидем и през лятото да покараме колела из околността. Да сме живи и здрави ще се уговорим па ще съберем да покараме малко. Таман ще има кой да ни покаже местенцата за каране. :beer: :beer: :) :)
Аватар
chincho

Рейтинг: 1210

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Мар 15, 2008 10:13 pm

Нямате грижи.
Silvestroff Gabrovo

Днешното каране с няколко думи.

Мнениеот steff » Нед Мар 16, 2008 8:41 pm

Днешното каране с няколко думи.Кротко катерене от БИЛА на бул.Булгария до Тихия кът, от там технично спускане до Владая.Казвам технично като, взимам предвид липсата на път поради големите коловози от стичалата се вода и многото туристи. :dunno: След това катерене стил "free push"както го нарече колегата Antares. :rofl: Всичко това беше последвано от много добро темпо по пътекате до с.Кладница. :agree: :D А,забравих да ви кажа че, на въпросната пътека имах среща от близо с едно дърво :crazy2: но за щастие се разминах без травми и повреди. В с.Кладница ШКЕМБЕ и БИРА :bowdown: последвани от шеметно спускане до Владая по хасфалт ;) А от там, маико мила проклинах и бирата и шкембето,изтощително,умопомрачително,зловещо,убииствено изкачване до Тихия кът. :kaioken: После разтърсващо и разтрисащо спускане до Бояна,скоростно спускане по бул.България до БИЛА. :hbang2: И като финал смачкващо катерене на Монцата в южния парк. После :drunk: .С други думи хубав ден с хубави хора. :bowdown: :bowdown: :beer: [/url][/quote][/list][/list]
Аватар
steff

Мнениеот Antares » Нед Мар 16, 2008 8:56 pm

Моята трактовка за карането:
Лек хасвалтов ъпхил, последван от лекичък даунхил, после фрийпуш нагоре, последван от малко по-продължително крос кънтри, след което малко крос кръчми, асвалтово возене, след неко тежичък ъпхил, последван от лек даунхил...
Кой водеше записките?
Аз за десерт хапнах малко виражи :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот argon » Нед Мар 16, 2008 8:59 pm

Супер каране, намам какво да добавя :beer: Пътеките са направо сухи, няма кални участъци по целият маршрут, което стимулира скоростната емоция, обратнопропорционално на кафевите физиономий:D
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот bdz43r » Нед Мар 16, 2008 9:24 pm

argon написа:Пътеките са направо сухи, няма кални участъци по целият маршрут
А преди 2 седмици почти цялата пътека от Бялата вода до Владая беше скована от дебел огледален лед.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Trip-tfk » Нед Мар 16, 2008 9:45 pm

Ей мамути да знете,че хижаря на х.Чакалица(на 35 км. от Благоевград) от 1 април е в отпуск,а човека дето ще пази хижата ми е приятел.Което значи че ако се качим там с преспиване,пари за спане няма да се дават. :santa2:
:beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот bokicha » Нед Мар 16, 2008 10:16 pm

Trip-tfk написа:Ей мамути да знете,че хижаря на х.Чакалица(на 35 км. от Благоевград) от 1 април е в отпуск,а човека дето ще пази хижата ми е приятел.Което значи че ако се качим там с преспиване,пари за спане няма да се дават. :santa2:
:beer:

Лелееееее, не можем да насмогнем... :D , Гриша, може да го измислим....колко му е :beer: / ма тва да не е първоаприлско / .
А днес бе страхотно...чак дори калта ни липсваше :D .......фото след малко.
Аватар
bokicha

Ей много гот каране!!!

Мнениеот chincho » Нед Мар 16, 2008 10:29 pm

Супер яко беше днеска и много добри приключения. На края малко умора ама приятна. Вече може да се наслаждавате на снимките :) :popcorn: :popcorn: :beer: :beer:

www.VELOCLUBMAMMUT.com
Аватар
chincho

Мнениеот bokicha » Нед Мар 16, 2008 11:10 pm

Айййй :bawling: , имаме май доста сериозен технически проблем /извиняваме се най-вече на нашите приятели Argon и Antares/. Днес май няма да успеем......утре се надяваме след като проверим :sniper: хората които са взели пари за тая работа да работи.....що не работи....аджеба...
Аватар
bokicha

Мнениеот bokicha » Пон Мар 17, 2008 8:24 am

ФОТО....с малко закъснение... :beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Reactor » Пон Мар 17, 2008 8:30 am

Браво,браво.И ние го направихме същото но поради успивания,минахме по същото трасе ама час и половина след вас но само до Владая.Пътеките наистина бяха екстра сухи,коловозите качествени а на Бялата Вода и надолу към Владая беше пълно с хора.Направо един чудесен пролетен ден :)
Аватар
Reactor

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Мар 17, 2008 9:56 pm

Страхотни снимки колеги.Гледам че сте покарали, влачели и сте се борели и с този сълкъм.Брей, големи пехливани сте.Браво .
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот bokicha » Вто Мар 18, 2008 11:20 pm

Айдее..., умуваме вече следващата Събота/Неделя..../стига сте гледали само снимки/ ...шЪ търсим малко повече кал, че миналата
Неделя, малко ни липсваше... :D ...
Денят и маршрутът до последно май ще са под въпрос...мЪ очаквайте включване... / за загрявка преди Мургаш / ....
......До скоро..... :beer:
....И некой салкъм за борене шЪ намерим....
Аватар
bokicha

Мнениеот THEZOGGO » Сря Мар 19, 2008 8:49 am

Дори и да спре да вали, до Неделя няма да изсъхне, ще е доста кално :( Но иначе имате ли идея за този уикенд?! :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Reactor » Сря Мар 19, 2008 8:50 am

Поне калта е вече факт :agree: :) Останалото са подробности.Честно казано,бях се замислил нещо за "Палещото Слънце",но............явно няма да е сега.Март месец.......какво да го правиш :dunno:
Аватар
Reactor

Мнениеот bokicha » Сря Мар 19, 2008 9:38 am

Мдаа, калничко ще е ...Март е ...какво да го правиш :) .
Имах една идея за Неделя, ама с този сняг / да идем на ски :D /,
но въпреки всичко все ще измислим нещо...калта не плаши душите
наши...дано поне се постопли, че не ни се пропуска...
Аватар
bokicha

Мнениеот Nedo » Сря Мар 19, 2008 3:45 pm

:) КАЛ КАЛ; КАЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ

ТЪКМО НЯМА ДА СИ МИЯ КОЛЕЛОТО

:^: Значи неделя 10 на Била :agree: а в събота ако не ми е студено (много) и не вали (много) едно копито по асвалт ?????????? ;) :idea: - демек със сигурност ша са кара до копито :rofl:
Аватар
Nedo

Рейтинг: 1234

Мнениеот bokicha » Сря Мар 19, 2008 3:54 pm

Малиийй... :banana: ...., ми и аз шЪ дойда :wavey:....пък после шЪ сА
постоплим :drunk: ....
Аватар
bokicha

Мнениеот bokicha » Сря Мар 19, 2008 4:06 pm

Да вземем в Неделя да покатерим..тъй и тъй ще ехладно...посока-Т. кът/Златните/Офелийте/Трендафила/Острица и спущание към Селимица...мляко при бай Огнян...Хасфалтен летеж към Кладница и оттам водохващането към Владая...пак катерене към Т.кът и пак спущание кой откъдето иска /последният черпи бира на билла :beer: /
...за ориентация...
Аватар
bokicha

Мнениеот тучо чучо » Сря Мар 19, 2008 4:31 pm

bokichaa написа:Да вземем в Неделя да покатерим..тъй и тъй ще ехладно...посока-Т. кът/Златните/Офелийте/Трендафила/Острица и спущание към Селимица...мляко при бай Огнян...Хасфалтен летеж към Кладница и оттам водохващането към Владая...пак катерене към Т.кът и пак спущание кой откъдето иска /последният черпи бира на билла :beer: /
...за ориентация...

Ще се отбутате!
Там все още има твърде много сняг, а с днешния не разчитайте скоро да става за каране.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот bokicha » Сря Мар 19, 2008 4:49 pm

тучо чучо написа:
bokichaa написа:Да вземем в Неделя да покатерим..тъй и тъй ще ехладно...посока-Т. кът/Златните/Офелийте/Трендафила/Острица и спущание към Селимица...мляко при бай Огнян...Хасфалтен летеж към Кладница и оттам водохващането към Владая...пак катерене към Т.кът и пак спущание кой откъдето иска /последният черпи бира на билла :beer: /
...за ориентация...

Ще се отбутате!
Там все още има твърде много сняг, а с днешния не разчитайте скоро да става за каране.

Мдаа, най-вероятно ще е тъй...има време все ще измислим нещо...
Аватар
bokicha

Мнениеот stroker » Сря Мар 19, 2008 5:32 pm

Съжалявам че питам тука,но мисля че може да ми помогнете!
Знаете ли да ли има пътека от селимица до с.Кладница?Целата ми е да се избегне спускането по асфалт(което е много отекчително), а да се използва някоя пътека.
Другото което искам да питам е как мога да стигна от голи връх до хижа селимица и дали е добър маршрута за сурнене на долу?
Предложението ми е -защо не използвате драгалевския лифт от там към селимица и надолу същото което сте го замислили.
Благодаря!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот тучо чучо » Сря Мар 19, 2008 5:47 pm

stroker написа:Съжалявам че питам тука,но мисля че може да ми помогнете!
Знаете ли да ли има пътека от селимица до с.Кладница?Целата ми е да се избегне спускането по асфалт(което е много отекчително), а да се използва някоя пътека.
Другото което искам да питам е как мога да стигна от голи връх до хижа селимица и дали е добър маршрута за сурнене на долу?
Предложението ми е -защо не използвате драгалевския лифт от там към селимица и надолу същото което сте го замислили.
Благодаря!

От Селимица до Кладница има прекрасна, според моето мнение, пътека, по която винаги слизаме. За мен асфалта е абсолютно неприемлив вариант. ;)
Тръгвайки от хижата в посока селото, непосредствено под старата и новостроящата се нова хижа/хотел, вляво, в началото на асфалта има малка пътека, която след 4-5 метра пресича по дървено мостче реката. Има маркировка с табелки. Пътеката следва течението на реката, като в момента по самата пътека на места тече самата река. Доста е камениста, на места е трудна, но много забавна. Внимавайте в участъците преди и след няколкото дървени мостчета, защото често камъните са сериозно разместени. При последното ми пешеходно минаване пооправих няколко по-кризисни места, но не навсякъде.
След първото достигане на шосето, което е на един голям завой, продължете за около 80 - 100 м. по паважа и при десния завой на шосето продължете направо в калта (целогодишно е кално), покрай високите смърчове, където пътеката се изравнява и става игрива. След около 300 м. излизате на малка асфалтирана уличка, по която в дясно, покрай 4-5 къщи, отидете на павираното шосе, по което се слиза в центъра на селото.
Успех!
...и внимавайте с предната спирачка! ;) :D
P.S. От Голи връх до Селимица директно трудно се минава. Трябва или през Платото - х. Бор - х. Планинарска песен - Боерица - х. Кумата - х. Еделвайс - Рудничар - х. Острица - х. Селимица или през Черни връх - Седлото (Самара) - х. Звездица - х. Еделвайс и надолу като другия вариант или от Седлото (Самара) през местността Танчовица и бившия пионерски лагер до х. Селимица.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот bokicha » Сря Мар 19, 2008 6:01 pm

stroker написа:Съжалявам че питам тука,но мисля че може да ми помогнете!
Благодаря!

Ми ние обичаме да караме и нагоре...пък после и надолу... :)
Аватар
bokicha

Мнениеот тучо чучо » Сря Мар 19, 2008 6:06 pm

Извинете, недогледах...
Аватар
тучо чучо

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив