Вело-монтьор в Пловдив

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот chefo111 » Пет Фев 15, 2008 9:16 am

vladimir.dzhuvinov написа:Бобека няма да върне никого, независимо колко старо, скапано и ръждясало е колелото му :)

Но не го занимавайте с никакви модерни джаджи, защото той е от съвсем друга вело генерация (двете му победи на обиколката на България са от началото на 60те).

Уви, пред Коледа имаше операция на простата, и мисля че докато не се стопли съществено времето няма да отвори сервиза (той в момента е затворен).

Иначе за по-сложни работи, които изискват специални инструменти, тогава ходя в Тандем.

Както за Бобека, така и за Тандем мога да кажа хубави работи :)

Но това не значи, че и в двата сервиза целият ми опит е бил безпроблемен :D

Примерно, веднъж Бобека успя да ми сложи верига за осмица, вместо за девятка :D

Друг път след почистване на дерейльора се оказа, че се е загубила капачката на едната от ролките ми (но после я подмениха).

А в Тандем ми продадоха нов дерейльор вместо да разнищят докрая проблема с превключването на скоростите на моята low-normal система. Впоследствие разбрах, че е било до настройка и смяна на износеното жило. Сега "отписаният" дерейльор е като пушка :D

Затова със сервизите: бъдете бдителни и си казвайте (учтиво) мнението така че хората, които ви обслужват да имат обратна връзка.

Но и не съдете прибързано, защото всеки прави грешки :)

Дори в сервизите на Toyota правят грешки :D Така например при инспекция при техен дилър в Германия пропуснаха да ми сменят изгорялата крушка на габаритите :popcorn:

Едно от малкото обективни мнения :beer: :usclap:
chefo111

Рейтинг: 1120

Мнениеот Stafref » Вто Мар 18, 2008 9:14 pm

А верно с Богдан какво става?свой сервиз ли ще прави?И аз знам,че не е в Ideal-a от доста време,ама не съм в час...Аз ако говоря за обслужване и смислени съвети в магазин,Богдан е човека!
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Мнениеот People = Shit » Сря Мар 19, 2008 1:59 pm

Stafref написа:А верно с Богдан какво става?свой сервиз ли ще прави?И аз знам,че не е в Ideal-a от доста време,ама не съм в час...Аз ако говоря за обслужване и смислени съвети в магазин,Богдан е човека!

Чети малко...и ще разбереш дали има свой магазин или не ...
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот Stafref » Пет Мар 21, 2008 11:47 am

Ами тва,което прочетох показва,че още няма свой сервиз/магазин,но скоро ще отваря някъде си.Затова питам!
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Мнениеот Unik » Пет Апр 04, 2008 10:30 am

Аз лично сам най-доволен от себе си после Чачо и накрая ама най-накрая Богдан, случвало ми се е Demage при него и затова е най-накрая. Доверявам се изцяло на Тандем (чачо) понеже казва това мога и това не мога пращтай в София, а не дай пак ще видим и после ми то само се счупи, аз ква вина имам купи си ново от моя магазин (богдан). За това най добре прецени сам каде оправят колела, всички са една мафия и тва е.
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Re: Вело-монтьор в Пловдив

Мнениеот echelebiev » Вто Юни 07, 2016 11:18 pm

Аз пък имам оплакване от Богдан, не веднъж съм ходил при него но след последния път останах разочарован. Последно наплитах каплите при него, задната е ок но на предната през една й ръждясаха ниплите. Естествено плащал съм ги неръждавейки. Хич не ми се разправя с майстори но ме дразни ръждата и трябва да го правя и силно се съмнявам да посетя Богдан.
Знаете ли, че циганите са измислили триатлона? Отиват на басейн пеша, а се връщат с колело...
Аватар
echelebiev

Рейтинг: 1202

Мнениеот whitewater » Съб Юни 11, 2016 9:15 pm

Човека е Коцето в Тракия.В Пловдив са доста оскъдни вело сервизите за съжаление,но този човек ми направи мн силно добро впечатление,в предвид че и в София в по-големите вело магазини са механиците са жив т...к.Ако искаш мога да ти дам координати
flesh bike team
Аватар
whitewater

Рейтинг: 1277

Мнениеот whitewater » Съб Юни 11, 2016 9:36 pm

За Богдан ще кажа само едно-супер евреин.Брата ходи там от 2г. при него за квото и да било;направил му е оборот колкото един запален велосипедист може да направи,за смяна и покупка за ъп на байка от всякъде,и като ходи при него да си помпи вилката или шока,и му иска 1.50лв.Изводите си ги правете сами
flesh bike team
Аватар
whitewater

Мнениеот billclinton » Съб Юни 11, 2016 9:50 pm

whitewater написа:За Богдан ще кажа само едно-супер евреин.Брата ходи там от 2г. при него за квото и да било;направил му е оборот колкото един запален велосипедист може да направи,за смяна и покупка за ъп на байка от всякъде,и като ходи при него да си помпи вилката или шока,и му иска 1.50лв.Изводите си ги правете сами

Евреин или арабин ,няма никакво значение - всичко струва пари.Дайте да не се връщаме в измислената идеология(комунизма)Ако не му се дават 1.50 за напомване да си купи една помпа за 40-50лв и проблема му е решен
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот whitewater » Съб Юни 11, 2016 10:35 pm

не е честно за мен :beer:
и е арабин и евреин и двуличник и е материалист,бизнесмен дето не е за спорта а за кинти.то май и ти ша се окажеш такъв
flesh bike team
Аватар
whitewater

Мнениеот eternal_cycle » Съб Юни 11, 2016 11:17 pm

:offtopic: @whitewater, ти защо не му го кажеш? Човекът не се крие, има си ФБ, има ФБ и на магазина си с опция за отзиви..., има сайт, и имейл посочен в него , като не ти стиска лично. Аа, забравих, ти хейтиш от името на брат си..
Аз ходя при него от 6 години, преди оставях повече пари, последните 2-3 години ходя само за сервиз, почти не оставям за части.
Днес си взимах колелото, оставено за сглобяване... оставих му рамка + мои части, за да ги събере. От него само колче, чашки и скоба, жила и брони.
Задната гума беше спаднала, явно спукана, аз аз си бях забравил помпата и имърджънси кита. Богдан го чакаха 5 човека с колела за купуване/взимане. Излезе с помпата, напомпи ми яко гумата (да ме изкара до нас), влезе вътре,но аз го викнах да ми услужи с помпата за да на напомпя и предната, че и тя беше мека. Излезе с помпата, напомпи и нея... и изведнъж се усетих че съм си забравил седалката, а имах задачи из града, преди да се прибера. Трябваше да обикалям "по кол".
Богдан веднага реагира с оборотна седалка. "Мини през седмицата да ми я върнеш..." вика и лично ми я монтира.
Спейсър допълнителен се наложило да добави. Вика "ако си имаш, сложи си твой и тоя ми го върни, ще ти върна парите".
Да, търговец е, всички са търговци и както се казваше в един филм - "всеки има ипотека за плащане", но Богдан за мен е коректен търговец с подход и уважение към клиента (и ВИНАГИ ми е помпил шока без пари, въпреки че не съм го купувал от него).
Препоръчвам :beer:
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот donpeev » Нед Юни 12, 2016 8:37 am

whitewater написа:не е честно за мен :beer:
и е арабин и евреин и двуличник и е материалист,бизнесмен дето не е за спорта а за кинти.то май и ти ша се окажеш такъв

Не те ли е срам да пишеш такива глупости в обществен форум ?!? В кой свят живееш или си на 10 години?! Това е магазин за велосипеди и сервиз. Нормално е за всяка услуга да се заплаща, било то и помпене. Горе колегата ти го е казал - като не ти се плаща стотинки, купи си помпа. Като не ти се плаща за сервиз - купи си инструменти за 500лв. и почвай да гледаш клипчета от уoutube, ама ме съмнява сръчността ти и майсторлъкът ти да стигне до такова ниво, за да се получи нещо..
Аз лично от там съм си купил колело преди 3 години - бил съм 3-4 пъти за настройка на скорости - безплатно, смени ми бандаж, че пукаше вътрешната - безплатно, нов бандаж, нова гума - безплатно, занесох му нови капли - веднага ги взе и ги сложи, без да мрънка като повечето магазинчета - "ами те няма да станат, трябваше от мен да ги вземеш, тия не са хубави и т.н." , даже каза че за тази цена която съм ги взел са супер. Смазвал ми е компоненти, вилката е пръскал и почиствал - пак без пари. Винаги е бил лоялен и коректен. Единствено ме дразни, че се чака много и винаги трябва да оставям колелото, защото има много работа. Явно се е разраснал доста и има нужда от пространство и работна ръка. Веднъж беше затворен и отидох при друг да ми оправи деклащора - каза, че било от жило, смени жило, настройваше 1ч. и накрая нищо - "купи си нов от мен за 30лв.". Теглих му една майна и на другия ден при Богдан - изсмя се, че са ми сменяли жило и т.н., изкара едни клещи и чукче, оказа се че бил крив и го оправи за 60 секунди. Просто по колелата ми друг не пипа вече и всичко е наред. Качеството струва пари ! А ти за спорта и защото имаш добро сърце - отвори работилница на центъра безплатно да ремонтираш, аз ще минавам да ми помпиш гумите и вилката!
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот whitewater » Нед Юни 12, 2016 11:15 am

Като се напия и ставам много тъп.Познавам Богдан повече от 10г. и нищо лошо не съм видял от него.Вършил ми е хиляди услуги и съм получавал добри съвети от него и определени ги разбира нещата.Извинявам се,ама то се след дъжд качулка...
flesh bike team
Аватар
whitewater

Мнениеот Whiskey » Чет Юни 16, 2016 8:34 pm

Някой да има впечатления от велосервиза в Декатлон?
Whiskey

Рейтинг: 1200

Предишна

Назад към Веломеханик