Шосеика до 500лв или HARD TRAIL BIKE до 500лв ?!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Шосеика до 500лв или HARD TRAIL BIKE до 500лв ?!

Мнениеот dichodichev3 » Пон Мар 24, 2008 6:59 pm

Здравеите на всички!
Много се двоума какъв баик да си купя и не мога да реша.Дали шосеен или планински.Та Ви моля ако може да си кажете мнението по въпроса.Ще са ми полезни вашите отговори по въпроса в избора ми на баик.
Благодарности предварително!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
:D
Аватар
dichodichev3

Рейтинг: 1157

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 24, 2008 7:27 pm

Кажи поне какво мислиш да правиш с него :) Къде ще караш /в града, в парка, в планината/ Също така кажи колко тежиш и колко си висок :)
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот gjfts » Пон Мар 24, 2008 8:32 pm

hitar_potter написа:Кажи поне какво мислиш да правиш с него :) Къде ще караш /в града, в парка, в планината/ Също така кажи колко тежиш и колко си висок :)

Аха! :idea:

Пич ,що първо не решиш ,кво искаш да караш.
Light that shit Smoke that shit Pass that shit
gjfts

Рейтинг: 1053

Мнениеот SStoeV » Пон Мар 24, 2008 8:34 pm

И си пусни темата в правилния раздел ;) иначе кажи за какво ще го ползваш за да ти се даде някаква по-добра информация :agree:
Аватар
SStoeV

Мнениеот Митко Ruse » Вто Мар 25, 2008 5:28 pm

Не се чуди, шосейка, ако изкаш да се натоварваш функционално.
Митко Ruse

Мнениеот Shady™ » Вто Мар 25, 2008 8:58 pm

Какво е "Hard Trail bike" ? Може би ако разясниш ще ти дадем точен съвет, аз лично за пръв път чувам за такова колело....или да не би да е рамка :dunno: :confused:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот did » Вто Мар 25, 2008 9:05 pm

Shady™ написа:Какво е "Hard Trail bike" ?

сигурно има предвид твърдо колело (hard), предназначено за каране по черни пътчета и пътеки (trail bike) - нещо като ФТ :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот dichodichev3 » Сря Мар 26, 2008 4:19 pm

Извинявам се на АДМИНА и на ВАС съфорумници че така лишперски написах въпроса и темата :beer: :bowdown: :D
Ем много ми е мерак за шосеика защото ми е кеф да карам възможно наи-бързо НО докато стигна до гребната с тая шосеика бая дупки и ями има на някои места и ме притеснява някаде да не направя с яицевидна форма каплите :D
Та мисалта ми беше които е опитал и от двете да ми каже своите впечатления :beer:
175,66 кг съм
А HARD TRAIL BIKE :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: то било ХАРД ТАИЛ :rofl: :rofl: :rofl: аз съм го сгафил, та за тва ти си знаеш няма кво да са правя на разбирач :D :rofl: .

Колело наи-често карам градско.Разкарвам са из кварталите.И до гребната
Аватар
dichodichev3

Мнениеот rEsPeCT » Сря Мар 26, 2008 4:59 pm

Не ти препоръчвам шосейка с тези килограми :agree:
Аватар
rEsPeCT

Рейтинг: 1058

Мнениеот gnao » Сря Мар 26, 2008 5:01 pm

Човекът тежи 66 кг, висок е 175 см. Не тежи 175,66 кила...
Feed me a stray cat
Аватар
gnao

Рейтинг: 1323

Мнениеот dichodichev3 » Сря Мар 26, 2008 5:36 pm

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Кво нещо против имаш дебелите хора ли или си въобразявам???????????????????

Не сам 175,66 кг а имах предвид 175 см,66 кг.Ако бях 200 оки 6тях ли да питам за шосеика ЕИ.Не се излагаи.
Аватар
dichodichev3

За шосейките

Мнениеот Митко Ruse » Сря Мар 26, 2008 7:12 pm

Аз съм твърдо за шосейното колездене.При качествени капли/значи по-скъпи/не е проблем неравностите по пътя.Аз карам по 10000км на година и несъм си разбивал каплите въпреки,че съм влизал един два пъти в дупки/кратери/.Пък колелото не е кола да не ги избегнеш.Като се кара в група ако някои заспалщина не ти покаже дупката тогава проблемно.
Митко Ruse

Мнениеот Redhat » Сря Мар 26, 2008 8:03 pm

С XC/AM твърдак и два комплекта гуми спокойно може да се съчетават планиско и непретенциозно шосейно каране.

Обратния вариант обаче не е възможен.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Grash » Чет Мар 27, 2008 8:04 am

dichodichev3 написа:...НО докато стигна до гребната с тая шосеика бая дупки и ями има на някои места и ме притеснява някаде да не направя с яицевидна форма каплите :D...

Ще направиш "чушки", ако тва те притеснява, мога да те уверя, че е само мит. Но специално за града по-удобно, според мен, ще е едно MTB. Шосейката се препоръчва, ако ще караш предимно извън града повечко километри. Не подценявай и нашумелите напоследък Фитнес-Туър велосипеди :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот hitar_potter » Чет Мар 27, 2008 10:39 am

dichodichev3 написа:Извинявам се на АДМИНА и на ВАС съфорумници че така лишперски написах въпроса и темата :beer: :bowdown: :D
Ем много ми е мерак за шосеика защото ми е кеф да карам възможно наи-бързо НО докато стигна до гребната с тая шосеика бая дупки и ями има на някои места и ме притеснява някаде да не направя с яицевидна форма каплите :D
Та мисалта ми беше които е опитал и от двете да ми каже своите впечатления :beer:
175,66 кг съм
А HARD TRAIL BIKE :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: то било ХАРД ТАИЛ :rofl: :rofl: :rofl: аз съм го сгафил, та за тва ти си знаеш няма кво да са правя на разбирач :D :rofl: .

Колело наи-често карам градско.Разкарвам са из кварталите.И до гребната
За теб, мисля, най-добрия вариант ще е някой евтин твърдак с Два комплекта гуми (че дори и два комплекта капли с гуми) - единия комплект за планинско каране, другия комплект - за шосейно. Друг вариант е да си вземеш семи-слик гуми - т.е. гуми, които по средата почти нямат грайфер, а по краищата имат сериозен грайфер. В комбинация с по-голямо налягане ще полчиш това, което искаш :)

Друг важен момент е вилката - трябва да е заклюваема - това на теб ще ти е страшни удобно :) Прав път - заключена вилка, Пресечен терен - отключена вилка ;)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот dichodichev3 » Чет Мар 27, 2008 1:34 pm

OK.Благодаря Ви съфорумници!

:jumpref:
Аватар
dichodichev3

Мнениеот wolf » Вто Апр 08, 2008 8:07 pm

Здравейте!
от къде мога да си купя сносно шосейно колело.....дайте варианти.......
wolf

Рейтинг: 1190

Мнениеот rEsPeCT » Вто Апр 08, 2008 8:29 pm

wolf написа:Здравейте!
от къде мога да си купя сносно шосейно колело.....дайте варианти.......

Имаш PM.
Аватар
rEsPeCT

Рейтинг: 1058

Мнениеот wolf » Пет Апр 11, 2008 9:17 am

какво е различното между DRAG MASTER I DRAG BLADE ........и кое е по добре за височина около 1.76см
wolf

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Апр 11, 2008 9:22 am

wolf написа:какво е различното между DRAG MASTER I DRAG BLADE ........и кое е по добре за височина около 1.76см

Монтажа(окомплетовката) ;), и рамката ;)

ПП:
Това са 2 РАЗЛИЧНИ КЛАСА колела за шосейно, едното е повече като колело на човек, който хожито му е да обикаля, а другото вече е професионално колело за състезания, монтажите са различни класи, рамката на Блейда е АЛУ а на Мастъра до колкото помня е КАРБОН, вилката на Блейда-Хромо, на Мастъра- карбон. Сега моля те, не питай каква е разликата между карбон и Алуминий ;).

НО НАЙ-важно не е какво колело се кара, а каква е задкормилната уредба ;)

ЕДИТ2:

И за достоверност последното състезание на 900 км го спечели човек с колело на 20 и няколко години, с желязна рамка, даже без боя понеже не му остана време да я боядиса, и въпреки това имаше аванс от 20 минути пред следжващия след него ;)
Последна промяна TeDo_BaPHa на Пет Апр 11, 2008 9:29 am, променена общо 3 пъти
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот wolf » Пет Апр 11, 2008 9:24 am

може ли по подробно........
wolf

Мнениеот alext20 » Нед Сеп 28, 2008 10:25 am

zdr , v momenta jiveq v London i nqkyde ot okolo dve godini karam kolelo ( Peugeot Competition ) baq redovno. Imam nqvyrtqni s nego okolo 2000 mili.
Vyprosa mi e moje li nqkoi da mi dade adresi kyde da proverq cenite na road bikes v Bg, poneje az namerih edin dva ama imaha samo 2 ili 3 modela a povecheto adresi koito otkrih nqmashe ceni a samo opisanie na kolelata.Poneje sym ot Pld i mislq skoro da se pribiram kym bg, i v tozi smisyl ako ima dobri kolela na snosni ceni da ne si nosq moeto a da si vzema edno ot bg?
I ne e li opasno da se kara po shosetata na bg?
Ne se pritesnqvam ot trafica ili kolite poneje tuk ( UK ) predpochitam na karam na ojiveni ulici, pred alei i parkove( koito izbqgvam :) ) , no tuk kato che li shofiorite te pazqt dokato v bg imam chuvstvoto che na 2-rata minuta shte me iztrqskat!?

mersi predvaritelno

Пиши на кирилица!
Форума има вграден кирилизатор. Бутончето се намира точно под полето за отгвор.
:agree:
alext20

Рейтинг: 1200

Мнениеот bigbiker94 » Нед Сеп 28, 2008 10:55 am

alext20 написа:zdr , v momenta jiveq v London i nqkyde ot okolo dve godini karam kolelo ( Peugeot Competition ) baq redovno. Imam nqvyrtqni s nego okolo 2000 mili.
Vyprosa mi e moje li nqkoi da mi dade adresi kyde da proverq cenite na road bikes v Bg, poneje az namerih edin dva ama imaha samo 2 ili 3 modela a povecheto adresi koito otkrih nqmashe ceni a samo opisanie na kolelata.Poneje sym ot Pld i mislq skoro da se pribiram kym bg, i v tozi smisyl ako ima dobri kolela na snosni ceni da ne si nosq moeto a da si vzema edno ot bg?
I ne e li opasno da se kara po shosetata na bg?
Ne se pritesnqvam ot trafica ili kolite poneje tuk ( UK ) predpochitam na karam na ojiveni ulici, pred alei i parkove( koito izbqgvam :) ) , no tuk kato che li shofiorite te pazqt dokato v bg imam chuvstvoto che na 2-rata minuta shte me iztrqskat!?

mersi predvaritelno

http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1704

http://www.sportdelivery.com/catalog/in ... 245b98c673

;) :) :agree: :agree:
Опасен и може би ЛУД :P
Аватар
bigbiker94

Рейтинг: 1077

Мнениеот alhimik » Нед Сеп 28, 2008 7:47 pm

до колкото разбрах ти е първо колело честно казано по добре байк с него можеш да ходиш навсякъде без мн мн да му мислиш. аз имам байк и шосейка и карам мн повече шосейката но за планината и гадното време имам спасителен вариант байка :)
за първо колело по добре да имаш възможноста да караш и по черно и по асвалт пък после и една шосейка :)
alhimik

Рейтинг: 1283

Мнениеот alext20 » Пон Сеп 29, 2008 3:38 pm

alhimik написа:до колкото разбрах ти е първо колело честно казано по добре байк с него можеш да ходиш навсякъде без мн мн да му мислиш. аз имам байк и шосейка и карам мн повече шосейката но за планината и гадното време имам спасителен вариант байка :)
за първо колело по добре да имаш възможноста да караш и по черно и по асвалт пък после и една шосейка :)

da pyrvo mi e ( makarche kato malyk v pld si karah balkancheto :) ),i si e chista shoseika, tuk v UK nqma koi znae kakvi planini, e ima kym Scotland estestveno, no tam da karam vse oshte ne sym hodil. a za gadno vreme( snqg tuka nqma ), dyjda ne me pritesnqva karal sym baq v dyjd i vqtyr, ne e nai priqtnoto no... ponqkoga se nalaga, a i gumite s koito sym v momenta Continental Ultra Gatorskin, se predstavqt dosta dobre na mokro :) . predishnite mi bqha Michelin Krylon Carbon, no nabih edna stabilna spirachka i zadnata baq se protyrka, dokato s tezi syshto sym spiral ponqkoi pyt rqzko , no ne sym gi protyrkal oshte taka,
alext20

Рейтинг: 1200

Мнениеот choko73 » Вто Окт 28, 2008 9:53 am

Не знам, дали ще ти е по-добре МТБ или шосе, защото това зависи от много неща, но по принцип в България масово си купуваме шосейните велосипеди и части по интернет от вън, така че прави си изводите за покупката сам.
choko
choko73

Рейтинг: 1280

Мнениеот ioioioto » Вто Ное 11, 2008 8:22 pm

Ако си купя Драг Блейд мога ли за в бъдеще да му сложа от по качествените оборудванея (оптегач скорости курбели ...) или стандарта е друг на по - скъпите ?
Аватар
ioioioto

Рейтинг: 1230

Мнениеот Ozzie » Вто Ное 11, 2008 8:30 pm

Няма да има никакъв проблем!
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Анелия » Вто Ное 11, 2008 8:40 pm

Redhat написа:Обратния вариант обаче не е възможен.

:nono: виждал си чичо Мичо как кара до Букаците и отвъд :D :bowdown:
Аватар
Анелия

Мнениеот Олеомак » Вто Ное 11, 2008 10:28 pm

ioioioto написа:Ако си купя Драг Блейд мога ли за в бъдеще да му сложа от по качествените оборудванея (оптегач скорости курбели ...) или стандарта е друг на по - скъпите ?

Колега, ако нямаш намерение в близките 2-3 години да печелиш обиколката на Франция, Драг Блейдът е твоят велосипед. Здрав, с добра геометрия, непретенциозен монтаж и съвсем прилични рамка, шини и гуми. Самият аз имам такъв (дори е без дуал контрол) и съм изключително удовлетворен от него. Тъй като съм оставил върховите постижения в колоезденето на Ланс Армстронг, карам си Блейда с огромен кеф по 40-50 км. дневно, та чак ушите ми плющят ... без да ми пука за каданси, пулсове, скорости и прочее. Препоръчвам ти го най-категорично! Наздраве с чаша младо каберне! ;)
Олеомак

Рейтинг: 1260

Следваща

Назад към Други видове колоездене