Едно неделно каране.....?

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Едно неделно каране.....?

Мнениеот CECO » Пет Мар 28, 2008 1:27 pm

Намислил съм каране в недела, и с голямо удоволствие ще го споделя с всички желаещи!
Имам напредвид едно маршрутче, но зависи от групата, тяхните желания и възможности! :D
Е 9.00ч. (30.03) пред хотел Родопи.

:popcorn: :popcorn: :popcorn:
ПоЗдрави на всички!
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот outfaced » Пет Мар 28, 2008 1:57 pm

мдам ... ще ще

ако не за друго, поне да ти издърпам ушите, че още си карам със старата ос ;)
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пет Мар 28, 2008 2:04 pm

ъъъъ

В неделя аз, Наско и bikezilla мислим да идем да пробваме и да поразчистим едни пътечки около яз. Антон Иванов.

Ако има желаещи, може да се включат и в нашата компания, като може с кола да се иде до язовира и после да се кара в района. Аз още не знам дали ще въртим до там или ще ходим с колата, но до утре ще се знае.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Пет Мар 28, 2008 3:22 pm

ъъъъ

ъхъ я ... ми кажете си, що чакате да стане петък вечер :)
те ти сега разногласия и разединения

аз съм навит и за предложението на Митака .... важното да се кара :)
една кола за два байка от мен ;)
Аватар
outfaced

Мнениеот CECO » Пет Мар 28, 2008 3:45 pm

:dunno: outfaced пишиме с тебе :D
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот Newone » Пет Мар 28, 2008 4:17 pm

А за събота нещо около Филибето?Ако е ХС, обаче моля да е кратко...Нямам против и нещо с рейс до х.Здравец и после.....Храбрино.Ако има желаещи, казвайте да знам какви гуми да слагам...
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот abs » Съб Мар 29, 2008 3:06 am

+ още една кола за Антон Иванов. Има място за още 2 колела и един човек.

Чудя се дали не мога да наблъскам 4 колела в пежака... :D
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Мнениеот Jildo » Съб Мар 29, 2008 8:36 am

abs написа:+ още една кола за Антон Иванов. Има място за още 2 колела и един човек.
...

Пу за мен! :^: :popcorn:
Аватар
Jildo

Рейтинг: 1310

Мнениеот abs » Съб Мар 29, 2008 11:51 am

Jildo написа:
abs написа:+ още една кола за Антон Иванов. Има място за още 2 колела и един човек.
...

Пу за мен! :^: :popcorn:

Готово!
Аватар
abs

Мнениеот k0cTaHeB » Съб Мар 29, 2008 12:20 pm

Трябва да си кръчма в четвъртък вечер.

Да ви е приятно и безаварийно карането :agree:

П.С. Мен вчера в спешното ми забраниха 14 дни да карам и спортувам :V:
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот k0cTaHeB » Съб Мар 29, 2008 2:17 pm

k0cTaHeB написа:Трябва си кръчма в четвъртък вечер.

Да ви е приятно и безаварийно карането :agree:

П.С. Мен вчера в спешното ми забраниха 14 дни да карам и спортувам :V:
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот outfaced » Съб Мар 29, 2008 4:01 pm

ша замоля баш организаторите да се обадят каква по точно е концепцията ... колко часа, къде и колко време ша се кара/бута

нещо подочух, че следобеда имаме сбор да се разписваме на едни докюменти ;)
Аватар
outfaced

Мнениеот naka76 » Съб Мар 29, 2008 6:21 pm

Среща 9.30 - 10.00 на стената на яз.Въча. За начало основната идея е да се избута една пътечка ( 3 км) и да се разисти и след това да се спусне. След това се връщаме до колите изкачваме село Черешка ( 9 км) по черен път и спусакме пътеката. След това и според времето и желанието може да направи още една пътека ( 5 км) изкачване и спускане към хотел Чилингира.
Аватар
naka76

Мнениеот abs » Съб Мар 29, 2008 7:07 pm

Нещо да носим? Триони, секири, мотики... То не че имам нещо подходящо под ръка, но все пак да питам
Аватар
abs

Мнениеот naka76 » Съб Мар 29, 2008 7:13 pm

abs написа:Нещо да носим? Триони, секири, мотики... То не че имам нещо подходящо под ръка, но все пак да питам

Нещо с което да може да се одрежат тънки клонки, ако не ще си момчето с бързите крака, т.е. докато останалите разчистват ти ще им буташ колелата нагоре.

;)
Аватар
naka76

Мнениеот outfaced » Съб Мар 29, 2008 9:01 pm

не забравяйте, че утре сменят времето !!!!

един час напред ... т.е. спим по малко
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Съб Мар 29, 2008 9:13 pm

не сме забравили ;)

аз ще карам с Наско от Пловдив на самоход и ше мъкна малко триони.

до утре, в 10 часа утрешно време (което е 9 по сегашното!), на язовирната стена!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Мар 30, 2008 8:16 pm

Хей, банда, я разкажете как мина бригадата? :D

~ Младши бригадир Владо
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот did » Пон Мар 31, 2008 9:44 am

vladimir.dzhuvinov написа:Хей, банда, я разкажете как мина бригадата? :D

~ Младши бригадир Владо

Добре мина. Имахме си едни весели разговори с дядото от СОТ Алфа, който "охраняваше" язовирната стена и не искаше да ни пусне да минем по нея, щото в тая посока било забранено. Вика, да сме идели в Равногор, на билото от другата страна, и от там да се спуснем, щото оттам не се охранявало. Разговорът беше дълъг и весел, понеже нямаше какво да правим, докато чакахме групата да се събере, а "охранителят" си мислеше, че стоим и спорим с него, понеже сме респектирани от авторитета му и понеже хилавата бариера с нещо ни пречи.

Искаше ни някакъв пропуск. Питахме го откъде да си вземем такъв пропуск. Каза "От София". Питаме го "Къде от София?". Вика "Казах ви, от София!!!" Повече не можа да конкретизира. Помолихме го за телефон на институцията, която издава пропуски. Той вика "Там пише!". "Там" имаше само един стикер на СОТ Алфа, където наистина пишеше телефон на централата им, ама май не точно те издават пропуските... После го помолихме да ни се подпише на един лист, че отказва да ни пусне да минем. Не щеше нищо да подписва. Даже името не щеше да си каже, а като чу, че му искаме ЕГН-то, изпадна в ужас. Питахме го как с тия пропуски хората ходят да видят паметника от другата страна на язовира. Каза "само с пропуск може"! Тая реплика я беше научил перфектно. С пропуск се ходело и до хижата, която е от другата страна на стената, даже хижарите влизали с пропуск. Не можа да каже на основа на какви закони или правилници не ни пущат, нито да покаже нещо черно на бяло, само се оправдаваше, че него го били сложили там, за да не ни пуща, а ако сме искали обяснения, да сме се разбирали "със София". Разговорът ни продължи в подобен закачлив тон около час и беше весело. Двамата Ивовци и Наката също се забавляваха и хвърляха дърва в огъня на спора, докато дядото беше буквално притиснат до язовирната стена и нямаше накъде да отстъпва.

Накрая, когато и втората кола с колоездачи пристигна и цялата велогрупа с трионите и ножовете се събра в пълен състав, "охранителят" се скри, ние си минахме спокойно под бариерата и отидохме до пътеката, която търсехме.

Цялата история е достойна за поредния филм на абсурда, заснет в милата ни рОдина. Да знаете - там се минава или с черен джип, или с някакъв пропуск, който не е ясно откъде се издава, кой го издава и въз основа на какво решава дали да го издаде или да не го издаде. С колело не може. Ако ще минавате оттам, най-добре си намерете черен джип.

После рязахме едни дървета и бутахме нагоре колелета, докато не разбрахме, че в района, дето дядото отказваше да ни пусне, шефовете му бракониерстват. Решихме да не ходим да си търсим правата от мутри с пушки и не можахме да разчистим цялата пътека до горната и част, където се чуваха изстрелите, но и това, което окастрихме, си струваше.

Последва спускане по разчистената пътека обратно до нашия любим охранител, който тоя път се беше скрил добре и въобще не го намерихме. Искахме да го питаме дали знае кой гърми горе в "охраняемата зона", ама не можахме.

После се качихме до с.Черешка, където се запознахме с една баба (вероятно единствения жител на "селото") и с Бойко. Наката ни показа едни фантастични пътеки, в началото на които и Бойко беше с нас. После се оказа, че по-бавно се минава надолу покрай един камънак, отколкото се изкачва целия път до горната част на пътеката. Причината беше, че някои хора бяха помъкнали фотоапарати, а където има фотоапарати, все ще се намерят и позьори.

Пътеките в оня район са все едно някой ги е проектирал специално за MTB. Пак ще се ходи.
Последна промяна did на Пон Мар 31, 2008 10:18 am, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот abs » Пон Мар 31, 2008 10:17 am

Мда, така беше..

Само, че по мои наблюдения въпросният "охранител" успя да си покаже главата и да каже едно колебливо "Момчета..." докато най нагло минавахме под бариерата. Аз лично малко се притесних към края на дискусиите ни с него да не би същия да получи инфаркт, че видимо бая се беше притеснил... особено след като Митака му иска и ЕГНто :rofl:
Аватар
abs

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Мар 31, 2008 11:32 am

Сценката на стената изглежда е била голяма срамота и простотия. За това ви поздравявам, че сте се държали достойно :agree:

Нещата там са ми всъщност знайни. Хижата е на един мой познат, преди около година търсих купувачи на сградата (строена в началото на 80те по комунистическо време, там съм ставал Чавдарче през 1987), вероятно и въпросния "охранител" на бариерата съм срещал. Относно бракониерството, за което говорите, ще разпитам когато имам път натам. Имаше ли някакви паркирани коли около хижата?
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот did » Пон Мар 31, 2008 12:47 pm

Джипове до хижата нямаше. Аз се съмнявам, че те от хижата ще гръгнат да драпат - има си и по-високи изходни точки, достъпни с автомобил.

Имаше и друг интересен момент: Бабата от с.Черешка, като ни видя да слагаме протектори преди спускането, почна да разпитва дали тия наколенки помагат, щот тя като гледала рекламите д-р Левайн по телевизията, нещо не и се вярвало, че много помагат :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mulltex » Пон Мар 31, 2008 12:50 pm

Има възможност и да няма връзка между дядката-СОТ и стрелбата... Ако правилно съм разбрал къде сте ходили - мисля че спокойно от Равногор може да се стигне до тази местност.
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот did » Пон Мар 31, 2008 2:26 pm

mulltex написа:Има възможност и да няма връзка между дядката-СОТ и стрелбата... Ако правилно съм разбрал къде сте ходили - мисля че спокойно от Равногор може да се стигне до тази местност.

Така е, но комбинацията от предупреждения от типа "Момчета, за ваше добро е да не минете оттук!" и други подобни и стрелба там, закъдето бяхме тръгнали, някак си намеква за евентуална възможност пазачът да знае какво става там.

... пък и разказът нямаше да е толкова драматичен, ако бях написал, че просто сме чули изстрели и сме сe върнали. много по-добре звучи "Решихме да не ходим да си търсим правата от мутри с пушки..." :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Мар 31, 2008 9:30 pm

Колко часа беше карането от Пловдив до язовирната стена?

А някакви снимки ще има ли? ;)
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот did » Пон Мар 31, 2008 9:37 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Колко часа беше карането от Пловдив до язовирната стена?

С умряло темпо, според моите възможности, без много напъни и с традиционния в това място ветрец - 50 километра за 3 часа. Наката даже не се изпоти. Абе... бавно, бавно, ама като си станат трицифрено число километрите за деня, после си се усеща :)

vladimir.dzhuvinov написа:А някакви снимки ще има ли? ;)

Чакаме outfaced.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Jildo » Пон Мар 31, 2008 9:46 pm

did написа:... пък и разказът нямаше да е толкова драматичен, ако бях написал, че просто сме чули изстрели и сме сe върнали. много по-добре звучи "Решихме да не ходим да си търсим правата от мутри с пушки..." :D

:rofl: :agree:

карането беше наистина страхотно! поздравления на Наката за пътечките. като цяло беше кратко (20 км.), но си заслужаваше!
а историята с "охраната" ... да се :rofl: или да :bawling: ... :dunno:
Аватар
Jildo

Рейтинг: 1310

Мнениеот outfaced » Чет Апр 03, 2008 7:51 pm

ееето ми е мен с малко закъснение ... наложи ми се една разходка до Алпите, уви по служебни задачи ...

ето няколко споменчета от неделната разходка:
ИзображениеИзображениеИзображение

малко но от сърце
всъшност причината да са малко е, че останалото беше заснето за филм :rofl: :D

освен това мястото беше супер истерзано от гледна точка на снимащия ... в следствие на висенето на един крак или по скоро на пръстите на единия крак имах после 2 дена мускулна треска на някъв мускул в прасеца, който не съм и подозирал че съществува ... ноо искуството иска жертви, пък позата два пъти повече :D
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Чет Апр 03, 2008 7:54 pm

outfaced написа:всъшност причината да са малко е, че останалото беше заснето за филм

като си казал "А", кажи и "Б" (не че е много за гледане :D )
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Чет Апр 03, 2008 8:15 pm

did написа:
outfaced написа:всъшност причината да са малко е, че останалото беше заснето за филм

като си казал "А", кажи и "Б" (не че е много за гледане :D )

това беше за проба ... следващия ще е за оскар, обещавам :)
пиша сценария в момента и разучавам Sony Vegas :^:
Аватар
outfaced

Следваща

Назад към Мероприятия - архив