Gh0s7 написа: и след тва снимките се налагат една върху друга
halcor написа:...ползвам GIMP...
bobeca написа:...Статив нямам...
vladimir.dzhuvinov написа:bobeca написа:...Статив нямам...
В не малко снимачни ситуации ще се справиш и без статив за апарата. Аз за неподвижна подпора съм ползвал плоски камъни, дънери, стъпала, пейки, перила, моята раница, дори седалката на велосипеда.
Внимавай обаче дали подпората е наистина стабилна. Миналата пролет докато се (само)снимахме с приятел в Стара планина изневиделица духна вятър и бутна апарата от раницата, където го бях застопорил преди това. Височината от която падна не беше голяма, но се кривнаха сегментите на обектива. Ремонтът после струваше 80лв и месец престой в сервиза.
agent_Jekov написа:"Творците", които "творят" "изкуство" с фотоапарати.![]()
bobeca написа:Sigma sd14
Да, и ти си от тия "творци".Защитавай колегията, щото нямаш друг избор.did написа:agent_Jekov написа:"Творците", които "творят" "изкуство" с фотоапарати.![]()
пак коментираш неща, от които нищо не разбираш.
agent_Jekov написа:Цяло поколение нов вид "творци" се навъди."Творците", които "творят" "изкуство" с фотоапарати.![]()
agent_Jekov написа:Да, и ти си от тия "творци".Защитавай колегията, щото нямаш друг избор.did написа:agent_Jekov написа:"Творците", които "творят" "изкуство" с фотоапарати.![]()
agent_Jekov написа:Надявам се, че ме разбра, въпреки, че ми е малко крайно изказването като цяло.
Да, но като цяло много консуматорско стана.Всичко живо лапнАло фотоапарато, научилО оттук оттам фотошопче и се помислилО за творец.Айде земи една четка и бои и го нарисувай да те видим, както са го правели преди.Това е истинско изкуство.Останалото е претенциозен и модерен булшит, който и баба знае и за разлика от рисуването, всеки галфон без капка талант може да се хване, да усвои теорията и да почне да "твори".Въобще не отричам, че има феноменални, гениални и прекрасни "произведения" и от този бранш, но съм против масовостта, насочена към начесване на крастата на потребителчето.Надявам се, че ме разбра, въпреки, че ми е малко крайно изказването като цяло.
Да ги наречем "майстори в щракането" или "специалисти в правенето на снимки"."Творец" е много силна дума, според мен!did написа:agent_Jekov написа:Да, и ти си от тия "творци".Защитавай колегията, щото нямаш друг избор.did написа:agent_Jekov написа:"Творците", които "творят" "изкуство" с фотоапарати.![]()
аз не съм творец. аз съм щракач.
Но не обиждай творците, щото такива има!
agent_Jekov написа:Всичко живо лапнАло фотоапарато, научилО оттук оттам фотошопче и се помислилО за творец.Айде земи една четка и бои и го нарисувай да те видим, както са го правели преди.Това е истинско изкуство.
agent_Jekov написа:Спирам до тук.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта