Дали е възможно?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Дали е възможно?

Мнениеот Rancid » Съб Апр 05, 2008 12:49 am

Последна промяна Rancid на Съб Апр 05, 2008 12:58 am, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Alpina » Съб Апр 05, 2008 12:54 am

Нещо неочаквано ли е?

И все пак тъжно... :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neth » Съб Апр 05, 2008 1:05 am

За жалост ще става и по-зле...1я път не успяха да ни поробят,но този път нещата стават законно за жалост поради това,че турци се вкарват във управлението на държавата ни.Видях подписката,но се опасявам,че тя няма да помогне.Искрено се надявам да греша,и ако се образува протест от Атака(99% съм сигурен,че ще стане това)сиг ще бъде отхвърлено предложението.Проблемът е,че няма да спрат дотук.
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот SpoileR » Съб Апр 05, 2008 12:47 pm

Абсолютно възможно е.... :agree:

(дори по скайп ми го пращаха 200 човека викам са да пусна ли темаа... :D)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Nightbringer » Съб Апр 05, 2008 1:21 pm

Някои хора от турски произход правят всичко възможно песните на Вазов вече да не се четат :(
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот assgiver » Съб Апр 05, 2008 1:49 pm

Това не е от вчера и днес. Години наред имаме шибани рязани пишки нявсякъде в страната и държавата. Те ни управляват колкот и страховито да звучи. В последните годни изнагляват до крайна степен, ама шибаният ни народ ще мълчи винаги. Ние сме стадо овци. А най тъпото е че "черните овци" всъщност са бели. Ако някой каже нещо по остро срещу мръсните цигани или рязаните пишки, веднага му се отнема думата. Това дори "братята" българи го правят. Жалко за родината ни. Шибаните ни съграждани и съжаление не заслужават, защото всички заедно допускаме тези неща. Мълчанието НЕ е злато. "Покорна глава сабя не я сече" Само и се празни с рязан хуй на челото и се ебава с нея....
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver

Рейтинг: 1960

Мнениеот Nightbringer » Съб Апр 05, 2008 2:04 pm

assgiver написа:Това не е от вчера и днес. Години наред имаме шибани рязани пишки нявсякъде в страната и държавата. Те ни управляват колкот и страховито да звучи. В последните годни изнагляват до крайна степен, ама шибаният ни народ ще мълчи винаги. Ние сме стадо овци. А най тъпото е че "черните овци" всъщност са бели. Ако някой каже нещо по остро срещу мръсните цигани или рязаните пишки, веднага му се отнема думата. Това дори "братята" българи го правят. Жалко за родината ни. Шибаните ни съграждани и съжаление не заслужават, защото всички заедно допускаме тези неща. Мълчанието НЕ е злато. "Покорна глава сабя не я сече" Само и се празни с рязан хуй на челото и се ебава с нея....

:agree:

Има го и момента, че сигурно 90% от младите хора имащи право на глас са заети да слушат чалга и да изпростяват. Не се интересуват кой ги управлява, как ги управлява и т.н. Всеки народ си заслужава управляващите - щом гласоподавателите са забравили 500те години робство ще ни управляват турци, ще затриват българската култура, ще рушат всичко, което предците ни са се борили да постигнат.
Аватар
Nightbringer

Мнениеот lanzz » Съб Апр 05, 2008 2:04 pm

те понеже до сега много са ги чели.
само аз ли забелязвам че става дума за законопроект? което далеч не значи че ще бъде приет или че ще е в този си вид. включвайте се в петициите, но гледайте малко по-трезво на нещата, още нищо не е прието, а някои хора вече реагират все едно едва ли не са забранили да се говори на български в училищата.
Аватар
lanzz

Мнениеот Rancid » Съб Апр 05, 2008 2:30 pm

@lanzz
Достатъчна е само наглостта да бъде предложен от турчин.
@assgiver
:beer:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Nightbringer » Съб Апр 05, 2008 3:08 pm

lanzz написа:те понеже до сега много са ги чели.

Да ти кажа, чели сме ги. Поне докато аз бях ученик се учеха наизуст даже. И имаше защо!
Аватар
Nightbringer

Мнениеот Brave » Съб Апр 05, 2008 3:13 pm

Абе хора, не ви ли стана ясно, че върхушката на ДПС не са никакви турци, а добре обучени агенти на руснаците. Що ли продължавате да им се вързвате... Гнусните копеленца точно това целят - дестабилизация и етническо напрежение в България, щото на руснаците ич не им допада силна и стабилна страна членка на НАТО и ЕС, точно тук. Тамън взехме малко да се откъсваме от "братската" прегрътка, дето ни души 130 г. и зорлем, пак се тикаме. Толкова е прозрачно, а никой не ще да го види - за какво се появи "Атака"? Щото влиянието на ДПС сред мюсюлманското малцинство взе да отслабва, щото хората се замислиха, дали някой там прави нещо за тях, и веднага го пуснаха тоя клоун Волен, да ги подплаши и да консолидира вота им отново в ръцете на признатия агент Доган.
Brave

Мнениеот Nightbringer » Съб Апр 05, 2008 3:21 pm

Brave написа:за какво се появи "Атака"? Щото влиянието на ДПС сред мюсюлманското малцинство взе да отслабва, щото хората се замислиха, дали някой там прави нещо за тях, и веднага го пуснаха тоя клоун Волен, да ги подплаши и да консолидира вота им отново в ръцете на признатия агент Доган.

За това съм на 100% съгласен и се учудих извънредно много, когато мои приятели, които са достатъчно интелигентни и културни за да имат собствено мнение отидоха и гласуваха за Атака :(!: .
Сега дали са обучени агенти на руснаците...не мога да преценя от това, което съм видял/прочел, но има доста логика да е така. Каквато и да е истината, смятам - ще се съгласиш, че ДПС работи против интересите на България и няма място във властта. Това, което ме вбесява в случая е колко нагло се внася подобен законопроект в българския парламент.
Последна промяна Nightbringer на Съб Апр 05, 2008 3:23 pm, променена общо 1 път
Аватар
Nightbringer

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 3:22 pm

Nightbringer написа:Поне докато аз бях ученик се учеха наизуст даже. И имаше защо!

бе... имам доста съмнения дали е имало защо.

да те учат на догми, вместо на критично мислене, не е много харна тактика, ама си е нашенска традиция открай време.

сега дъщеря ми прави "проекти" за Ботев, Раковски, Бенковски и другите "будители". Не знам кой е правил списъка кой е будител и кой го ъпдейтва всяка година, щото нещата са ставали отдавна, а сега учебниците се менят през 3 години и списъкът е всеки път различен. Малко ми е странно, като чета моите стари учебници от 1981, когато съм учил същото... Били са написани с омраза, много омраза и много излишна омраза. С такава настройка нормален живот не се прави. Правят се последователи на идиоти кът батко ви Болен Сайдеров.

Мога да мразя всеки, когато ме е засегнал ЛИЧНО. Не мога да мразя някого за това, че пра пра пра пра пра дядо му е правил нещо преди 10 поколения. Ако нормалните хора се връзваха така, както "балканлиите" (хората от балканския полуостров), сега Франция и Германия щаха още да се бият и, всъщност, щеше да има войни навсякъде по света.

Това ли искате?
Последна промяна did на Съб Апр 05, 2008 3:54 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nightbringer » Съб Апр 05, 2008 3:30 pm

did написа:
Nightbringer написа:Поне докато аз бях ученик се учеха наизуст даже. И имаше защо!

да те учат на догми, вместо на критично мислене, не е много харна тактика, ама си е нашенска традиция открай време.

Какво общо има научаването на тези стихотворения наизуст с критичното мислене? Едното не пречи на другото, учителката ми навремето ни подтикваше да помислим над това, което четем и да изкажем собственото си мнение. В гимназията нещата се промениха със смяната на преподавателя, но това е друга тема.
Българин да не познава най-видните поети в историята ни е срамно. Тези стихотворения имат и историческа и морална стойност и смятам, че има какво да покажат на учениците - т.е. има защо :)
Аватар
Nightbringer

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 3:39 pm

Nightbringer написа:
did написа:

Какво общо има научаването на тези стихотворения наизуст с критичното мислене? Едното не пречи на другото, учителката ми навремето ни подтикваше да помислим над това, което четем и да изкажем собственото си мнение. В гимназията нещата се промениха със смяната на преподавателя, но това е друга тема.
Българин да не познава най-видните поети в историята ни е срамно. Тези стихотворения имат и историческа и морална стойност и смятам, че има какво да покажат на учениците - т.е. има защо :)

Извинявай. В началото не те разбрах. Напълно си прав. Ученето на литература е важно. Без познаване на литературата, критичното мислене е невъзможно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Brave » Съб Апр 05, 2008 3:50 pm

Nightbringer написа:ще се съгласиш, че ДПС работи против интересите на България и няма място във властта. Това, което ме вбесява в случая е колко нагло се внася подобен законопроект в българския парламент.

100% съгласен. Поста ми по-скоро бе обърнат към хората, поставящи с лека ръка равенство между турци и ДПС, а това е много опасно. Иначе този текст е в логическо противоречие с куп други нормативни актове и не вярвам да мине, макар, че много може да се очаква от сегашната конфигурация на управляващото мнозинство. Най-малкото, всички договори и закони в България са задължително на български език, защото се приема, че всеки български гражданин знае български и следователно, незнанието на някой текст, е негов личен избор, а не плод на непреодолима пречка.
Brave

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 4:05 pm

Brave написа:Иначе този текст е в логическо противоречие с куп други нормативни актове.

Всички хора с капка разум в главата НЕ вярват, че тоя текст ще мине даже и през сегашния "парламент" и темата не ги вълнува. Няма как чак такава нагла простотия да мине. И да мине, този текст ще бъде обжалван и върнат, щото НАГЛО противоречи на конституцията.

Лютви Местан да го духа. Болен Сайдеров също.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Съб Апр 05, 2008 8:47 pm

did написа:
Brave написа:Иначе този текст е в логическо противоречие с куп други нормативни актове.

Всички хора с капка разум в главата НЕ вярват, че тоя текст ще мине даже и през сегашния "парламент" и темата не ги вълнува. Няма как чак такава нагла простотия да мине. И да мине, този текст ще бъде обжалван и върнат, щото НАГЛО противоречи на конституцията.

Лютви Местан да го духа. Болен Сайдеров също.

Доста си сигурен... не виждам причина да си, обаче. Това няма да мине сигурно, но факта, че е предложено в "българския парламет" е достатъчен позор... а и по формулата "поискай 100, за да ти дадат 20" можем да разберем, защо сяка година стават все по-смели...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Съб Апр 05, 2008 9:00 pm

bluskanie написа:Доста си сигурен... не виждам причина да си, обаче. ...

имам си причини.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Съб Апр 05, 2008 9:30 pm

bluskanie написа:а и по формулата "поискай 100, за да ти дадат 20" можем да разберем, защо сяка година стават все по-смели...

И...? :dunno:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Пон Апр 07, 2008 9:03 am

Не е особено важна тази новина, но не бива да се приема и като маловажна.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Admin » Пон Апр 07, 2008 12:44 pm

Хмм, нека за момент се абстрахираме от това кой е предложил подобно нещо и защо. И на мен не ми допада участието на ДПС в управлението на страната и в каквото и да е друго, но политика не ми се бистри в момента.

Та с оглед на призивите за запазване на грамотността и книжовния език искам да попитам следното: кой е поробил една голяма част от пишещите в този форум българи, та им е попречил да научат книжовния език и да пишат грамотно?!
Аз подкрепих петицията, но не защото се опасявам от някакви етнически неща, а защото ме е страх като гледам колко е неграмотно младото поколение (спрямо мен младо). Което показва, че тоя текст и сега, когато го има, не върши никаква работа. И все пак по-добре е да го има според мен.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот agent_Jekov » Пон Апр 07, 2008 4:11 pm

Admin написа:Та с оглед на призивите за запазване на грамотността и книжовния език искам да попитам следното: кой е поробил една голяма част от пишещите в този форум българи, та им е попречил да научат книжовния език и да пишат грамотно?!
:lol: :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bikerider » Пон Апр 07, 2008 4:19 pm

Admin написа:кой е поробил една голяма част от пишещите в този форум българи, та им е попречил да научат книжовния език и да пишат грамотно?!

Е как така кой! Ахмед Доган седи и държи ръчичките на българските деца, за да израстат неграмотни. Световната конспирация иска да държи българите тъпи и те затова не могат да пишат на родния си език...

На оръжие другари!!! Смърт за Голдщайн!
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пон Апр 14, 2008 11:37 am

bikerider написа:
Admin написа:кой е поробил една голяма част от пишещите в този форум българи, та им е попречил да научат книжовния език и да пишат грамотно?!

Е как така кой! Ахмед Доган седи и държи ръчичките на българските деца, за да израстат неграмотни. Световната конспирация иска да държи българите тъпи и те затова не могат да пишат на родния си език...

На оръжие другари!!! Смърт за Голдщайн!

Въпроса, разбира се, не е в това. Има някакво дълбоко противоречие у управляващите. Бориха се на еврото да пише на български, в същото време, партия в българския парламент предлага да се премахне българския език като задължителен. Притеснително за мен е, че такива предложения вече не шокират, те са ежедневие и момента, в който едно от тях ще мине, не е далеч. Аз лично искам и пра -пра внузите ми да пишат, четат и говорят на български език. Много ли е?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пон Апр 14, 2008 11:39 am

bluskanie написа:Аз лично искам и пра -пра внузите ми да пишат, четат и говорят на български език. Много ли е?

Аз пък искам пра-пра внуците ми да имат право на избор къде да живеят и на какви езици да си общуват с другите хора. Това странно ли е?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пон Апр 14, 2008 11:57 am

did написа:
bluskanie написа:Аз лично искам и пра -пра внузите ми да пишат, четат и говорят на български език. Много ли е?

Аз пък искам пра-пра внуците ми да имат право на избор къде да живеят и на какви езици да си общуват с другите хора. Това странно ли е?

Не е странно. Само че тук говорим как общуват българите помежду си в България.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пон Апр 14, 2008 12:23 pm

Ако отсега е ясно, че тяхното мнение не важи - да много е.

bluskanie написа:Не е странно. Само че тук говорим как общуват българите помежду си в България.

Хайде преди да държим сметка кой как общува, моля те прецизирай какво имаш предвид под "българите". Етническите българи, българските граждани или?
Аватар
bikerider

Мнениеот mulltex » Пон Апр 14, 2008 1:15 pm

в този ред на мисли не е ли добре да погледнем нашите пра- пра- родители за какво са се борили и ние какви ги вършим....?!
:)
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот gnao » Пон Апр 14, 2008 1:26 pm

В този ред на мисли не е ли по-добре да отчетем как се е променил светът (и хората в него) и да не живеем с разбиранията и борбите на нашите пра-пра-родители?
Feed me a stray cat
Аватар
gnao

Рейтинг: 1323

Следваща

Назад към Други