PtD написа:Явно главите на пешеходите са по-калпави, защото в крайна сметка ровят повече
статистика... знаеш ми мнението

PtD написа:Явно главите на пешеходите са по-калпави, защото в крайна сметка ровят повече
Sp0nG написа:Моля ако някой от тук присъстващите е наясно с техния 'екстремен спорт' и освен това практикува и колоездене или дори само пешеходен туризъм, но чете форума да ми отговори на следните въпроси:
1. Вие виждате ли какви лайна оставяте след себе си или това просто е вашата цел (във форума видях лозунги от сорта "ако няма път, ще направим", снимки с рязане на дървета и т.н.);
2. Бихте ли минали пеша по същия маршрут, по който минавате с джипа (поне за 1км) ако да/не - защо?
3. Мислите ли си, че обичате природата?
4. Абстрахирайки се от природния ефект, опишете ми насладата от седенето в джип, след което опъване на скари, бири и после обратно. Що за туризъм е това. На снимките повечето шофьори са с наднормено тегло, мислите че спортувате ли? Не разбирам този тип туризъм, обяснете ми какво е, може и аз да се запаля.
bikerider написа:@gnao: баш така е, особено с ATV-тата...
дали....V8 написа:
Отговарям ти честно и без заяждане....
...само че докато ти се набираш на кормилото като глист на буца и се потиш като прасе в корите, аз (бла бла) ....щото задника ти е по-натъртен от футболна топка след мач с продължения - сега кой е победител, а?
Тука сигурно трябва да се пукнем от завист?V8 написа:докато ти се набираш на кормилото като глист на буца и се потиш като прасе в корите, аз си връткам волана с една ръка, с другата държа студена бира, имам си приятна компания за постоянен лаф-моабет, климатика ми духа прохладно в лицето, уредбата свири любимата музика...
Тук изискванията към задкормилното устройсктво съвсем не са по-малки.V8 написа:Това разбира се ако операционната система на задкормилното устройство покрива поне минималните изисквания на ATV-то, което май при вас не е много често срещано явление?
bdz43r написа:Тука сигурно трябва да се пукнем от завист?
Трябва да има някакво взаимно разбиране, различно от "аз си клатя краката, а идиотите въртят като откачени". Лично аз не мога да свържа уредби и климатици с планина, но явно е въпрос на различни разбирания.
bdz43r написа:Това много ми напомня една тема за конфликта между пешеходци и велосипедисти по Витоша, само че сега ролите са разменени.
bdz43r написа:Тук изискванията към задкормилното устройсктво съвсем не са по-малки.
hitar_potter написа:Айде и аз да се вкключа в дискусията... Не виждам никакъв кеф в това да съм в някаква самоходеща машина и да газя планински пътеки/треви/т.н. Разбирам да отидеш на някакво трасе, създадено за такива работи-супер - катериш, падаш, обръщаш се, абе-правиш каквото си искаш. Според мен за всяко нещо си има определени места, в които е (не)нормално да се практикува. Планинските пътеки са едни от малките места, в които можеш да се подарваш на някаква природа. И много се дразня, когато някой пръдльо със свойто бъги почне да гази на ред...
Едно от най-хубавите неща на гората е уханието й, тишината и спокойствието. Мисля, че няма две мнения, че всичко моторно разваля и тишината, и аромата, и спокойствието. Пак казвам-нищо против моторните превозни средства, но сума хора ги карат там, където хич не е приятно... Другото, което ми е чудно... Какво хубаво усещате от природата, влезли във въпросната машина? Тишината ли? Спокойствието ли? Аромата на гората ли? И изобщо има ли голямо значение дали ще се катерите по някакъв естествен склон, който преди това сте "разчистили" или пък ще се ктерите по изкуствено направен насип с препядствия? Предполагам, че разликата не е голяма... Обаче изкусвени планински пътеки за разходка не могат да се направят.
И накрая, не мисля, че някой, който се придвижва посредством нещо, което има гуми (колкото и да са те) може да твърди, че не подпомага развалянето на пътеките и ерозията... Дори и байковете в някои случаи ровят..
V8 написа:Това разбира се ако операционната система на задкормилното устройство покрива поне минималните изисквания на ATV-то, което май при вас не е много често срещано явление?
PtD написа:Кога стана brо, кога ти почерне газо?
V8 написа:даже цялата ми задна броня всъщност е резервоар за сгъстен въздух
PtD написа:"Ние с големите 4х4", "при вас", ...
Кога стана brо, кога ти почерне газо?
П.П. Как е цената на бендзина, евтино ли ви е още?
bikerider написа:Чети бе, виж човека какво е написал
V8 написа:Добре бе тикво, какво да бях написал? "Ние с големите 4х4" - ми да, ние щото и аз имам такова, и големи 4х4 щото все пак за F350 става дума. "При вас" - колко пъти да повтарям, географски погледнато ни дели не малко разстояние, затова има при вас и при нас.
PtD написа:...в България не караме по 50-100 км всеки ден до работа и обратно
PtD написа:Беше ми забавно, ама вече досажда - повтаряш се.
PtD написа:"Аз" вместо "Ние"?
"В България" вместо "при вас"?
Що се отнася до цената на бензина - наистина тук е по-скъп, само че в България не караме по 50-100 км всеки ден до работа и обратно
nahi написа:"Прекарал съм живота си на велосипед - от черните пътища на Остин, Тексас, до „Шан-з-Елизе" - и винаги съм си представял, че ако умра преждевременно, то ще е, понеже някой фермер със своя „Додж" 4 х 4 ще ме блъсне челно и ще ме бутне в канавката. Повярвайте ми, това е напълно възможно. Колоездачите водят отколешна война с типове в големи камиони " - без коментар!
Sp0nG написа:Мисля, че темата се изчерпа.. ако не друго, поне ми поотмина агресията като споделих, може да се заключи темата, ако нямате още нещо по същество..
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта