Има ли тук "офф-роуд-аджии" ? Имам въпроси.

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Пет Апр 11, 2008 6:54 am

PtD написа:Явно главите на пешеходите са по-калпави, защото в крайна сметка ровят повече ;)

статистика... знаеш ми мнението :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Re: Има ли тук "офф-роуд-аджии" ? Имам въпроси.

Мнениеот V8 » Сря Апр 16, 2008 9:43 am

Sp0nG написа:Моля ако някой от тук присъстващите е наясно с техния 'екстремен спорт' и освен това практикува и колоездене или дори само пешеходен туризъм, но чете форума да ми отговори на следните въпроси:
1. Вие виждате ли какви лайна оставяте след себе си или това просто е вашата цел (във форума видях лозунги от сорта "ако няма път, ще направим", снимки с рязане на дървета и т.н.);
2. Бихте ли минали пеша по същия маршрут, по който минавате с джипа (поне за 1км) ако да/не - защо?
3. Мислите ли си, че обичате природата?
4. Абстрахирайки се от природния ефект, опишете ми насладата от седенето в джип, след което опъване на скари, бири и после обратно. Що за туризъм е това. На снимките повечето шофьори са с наднормено тегло, мислите че спортувате ли? Не разбирам този тип туризъм, обяснете ми какво е, може и аз да се запаля.

Отговарям ти честно и без заяждане, като човек който всъщност обича природата и съответно изкарва пикапа извън града при всяка възможност:

1. "лайна" след себе си не оставям, с изключение на еднин момент в който закачих нещо и съответно скъсах маркуча за задните спирачки и разлях няколко милилитра спирачна течност преди да успея да спра и да затворя хидравличната магистрала към задните спирачки (имам си специални 2500psi кранчета точно с тая цел).

2. Зависи - ако е нормален горски път много ясно че да, идеално си е за разходка и в интерес на истината това обикновено е част от плана за деня. Ако е големи камънаци или калотия определно не, нямам никакво желание да чупя крака или да се валям в мръсотия и гняс.

3. Мдам, затова и карам 4х4 - щото до най-готините места асфалтови пътища няма, и дано никога не се прокарат. Да, нося моторен трион в каросерията, заедно с една камара куки и вериги - единствено и само с цел разчистване на пътеката, ако има нужда.

4. Реално от природния ефект не мога да се абстрахирам, но ако приемем че някак успея - удоволствието е да успееш да прекараш 4х4-то през места, където от значение е не това какво точно караш, а как го караш, демек и най-добрата офроуд машина няма да ти е от полза ако не можеш да я караш като свят. Един вид тест на собствените умения е, поне за мен. Спорт определено не е, по-скоро хоби, начин на приятно прекарване на свободното време. Физическите упражнения нямат нищо общо - повечето от вас защо карат по планинските пътеки, за физическо натоварване или защото обичате да връткате педалите и от мръсния градски въздух ви е дошло до гуша? Ами тези дето скачате по каменните реки и др. подобни - защо го правите, заради физическото натоварване, или просто защото ви става хубаво когато успеете да се метнете на място където и планинските кози биха се озорили да стигнат? А скарата и бирата са си нормални - така и така ще се хапва за обед, що пък да не е с приятели сред природата на десетки километри от кое да е неселено място?

Сега за ровенето - ровят тъпаците с возила неподходящи за терена (примерно с отворени диференциали и износени гуми), и също говедата които просто не могат да карат. Аз лично си се оборудвах с пневматични диференциали, компресор монтиран директно на двигателя, и даже цялата ми задна броня всъщност е резервоар за сгъстен въздух - ако пътя напред е кален просто спадам гумите, заключвам мостовете, автоматика на 1-ва и с малко газ лека-полека си минавам - няма въртене на гуми, хвърляне на кал 5 метра нагоре, риене като диво прасе докато кардана задере, и др. подобни простотии, просто бавно но сигурно преминаване от другата страна. А да питам сега тоя гений дето се изказа че моторите били по-добре в планината - ти как ще минеш, а? Къде ти е двойното предаване? Къде ти е лебедката, ако усетиш че въпреки всичко губиш сцепление и затъваш? А? Сега кой рие и замърсява повече, аз с моя 3-тонен танк, или ти с твоя няма и 300 кила пърдялник? Спомена нещо за носене - колко човека ти трябват помощ за пренесете въпросния пърдялник през кал до колене, и колко ще изриете пътеката с крака докато успеете?

Айде да сменим калотията с чакълест и/или песъчлив склон - аз пак заключвам мостовете, тоя път помпам гумите, раздатъчната кутия на ниските предавки, автоматика на 1-ва, с малко газ и съм горе - пак няма риене, в най-лошия случай с лебедката ще се издърпам. Ами ти? Мръсна газ, камъни хвърчат навсякаде, въздуха след теб не се диша от неизгорели бензинови изпарения и пепелак... Всеки път като видя някой с двуколесно ви предлагам да го метнете отзад в каросерията и да ви закарам догоре, и всеки път мама ви стара се правите на мъже и ми отказвате, после набримчвате като за последно, издухвате ме на баира, и после чакате горе с тържествуваща и самодоволна физиономия :bowdown: Браво, победител си - само че докато ти се набираш на кормилото като глист на буца и се потиш като прасе в корите, аз си връткам волана с една ръка, с другата държа студена бира, имам си приятна компания за постоянен лаф-моабет, климатика ми духа прохладно в лицето, уредбата свири любимата музика, и най-важното на следващия ден аз безпроблемно се изнасям за работа в 5-6 сутринта, а ти хем не можеш да станеш щото мускулите на краката яко те болят, ама и да седиш не можеш щото задника ти е по-натъртен от футболна топка след мач с продължения - сега кой е победител, а? :evil:
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот V8 » Сря Апр 16, 2008 9:52 am

bikerider написа:@gnao: баш така е, особено с ATV-тата...

Интересното е че точно ATV-тата като оня Поларис с който се разкарвах преди време са си най-пригодени за планински разходки - относително малки и леки и икономични са като мотоциклет, имат 4х4 и ниски предавки и място за полезен товар като джип/пикап, а са по-маневрени и от двете. Това разбира се ако операционната система на задкормилното устройство покрива поне минималните изисквания на ATV-то, което май при вас не е много често срещано явление? ;)
Изображение
Аватар
V8

Re: Има ли тук "офф-роуд-аджии" ? Имам въпроси.

Мнениеот hitar_potter » Сря Апр 16, 2008 10:03 am

V8 написа:
Отговарям ти честно и без заяждане....

...само че докато ти се набираш на кормилото като глист на буца и се потиш като прасе в корите, аз (бла бла) ....щото задника ти е по-натъртен от футболна топка след мач с продължения - сега кой е победител, а? :evil:
дали....
Аватар
hitar_potter

Мнениеот V8 » Сря Апр 16, 2008 10:09 am

hitar_potter, това беше адресирано към SpOnG, все пак той зададе въпросите. Останалото е адресирано към всеки който твърди че мотоциклетите са по-подходящи за планината от 4х4 возилата - личното ми наблюдение е че подръжниците на тази идея обикновено са от дебил нагоре, без извинения. И преди някой да си направи грешните изводи - аз също имам мотоциклет, и редовно си го карам когато времето позволява.
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот bdz43r » Сря Апр 16, 2008 10:43 am

V8 написа:докато ти се набираш на кормилото като глист на буца и се потиш като прасе в корите, аз си връткам волана с една ръка, с другата държа студена бира, имам си приятна компания за постоянен лаф-моабет, климатика ми духа прохладно в лицето, уредбата свири любимата музика...
Тука сигурно трябва да се пукнем от завист?
Трябва да има някакво взаимно разбиране, различно от "аз си клатя краката, а идиотите въртят като откачени". Лично аз не мога да свържа уредби и климатици с планина, но предполагам е въпрос на различни разбирания.
Това много ми напомня една тема за конфликта между пешеходци и велосипедисти по Витоша, само че сега ролите са разменени.
V8 написа:Това разбира се ако операционната система на задкормилното устройство покрива поне минималните изисквания на ATV-то, което май при вас не е много често срещано явление?
Тук изискванията към задкормилното устройсктво съвсем не са по-малки.
Последна промяна bdz43r на Сря Апр 16, 2008 11:01 am, променена общо 1 път
Аватар
bdz43r

Мнениеот hitar_potter » Сря Апр 16, 2008 10:48 am

Айде и аз да се вкключа в дискусията... Не виждам никакъв кеф в това да съм в някаква самоходеща машина и да газя планински пътеки/треви/т.н. Разбирам да отидеш на някакво трасе, създадено за такива работи-супер - катериш, падаш, обръщаш се, абе-правиш каквото си искаш. Според мен за всяко нещо си има определени места, в които е (не)нормално да се практикува. Планинските пътеки са едни от малките места, в които можеш да се подарваш на някаква природа. И много се дразня, когато някой пръдльо със свойто бъги почне да гази на ред... Едно от най-хубавите неща на гората е уханието й, тишината и спокойствието. Мисля, че няма две мнения, че всичко моторно разваля и тишината, и аромата, и спокойствието. Пак казвам-нищо против моторните превозни средства, но сума хора ги карат там, където хич не е приятно... Другото, което ми е чудно... Какво хубаво усещате от природата, влезли във въпросната машина? Тишината ли? Спокойствието ли? Аромата на гората ли? И изобщо има ли голямо значение дали ще се катерите по някакъв естествен склон, който преди това сте "разчистили" или пък ще се ктерите по изкуствено направен насип с препядствия? Предполагам, че разликата не е голяма... Обаче изкусвени планински пътеки за разходка не могат да се направят.

И накрая, не мисля, че някой, който се придвижва посредством нещо, което има гуми (колкото и да са те) може да твърди, че не подпомага развалянето на пътеките и ерозията... Дори и байковете в някои случаи ровят..
Аватар
hitar_potter

Мнениеот V8 » Сря Апр 16, 2008 11:14 am

bdz43r написа:Тука сигурно трябва да се пукнем от завист?
Трябва да има някакво взаимно разбиране, различно от "аз си клатя краката, а идиотите въртят като откачени". Лично аз не мога да свържа уредби и климатици с планина, но явно е въпрос на различни разбирания.

Ооо, взаимното разбиране по принцип си го има, много ясно, ама чети по-долу за какво е цялата работа.

bdz43r написа:Това много ми напомня една тема за конфликта между пешеходци и велосипедисти по Витоша, само че сега ролите са разменени.

Има нещо такова - тая случка с баира примерно си е редовно изпълнение, както казах и аз карам мотоциклет и ми е пределно ясно че и сами могат да се качат горе, проблема е че колкото повече се качват сами, толкова повече разкопават, и от това после всички си патим. Това обаче те повечето не го осъзнават, и си мислят че ги будалкам и им се присмивам, и съответно после ми се хилят ехидно отгоре... ей това им отношение ме вбесява, ние с големите МПС-та правим всякакви опити да намалим щетите които нанасяме с присъствието си, а те се правят на голямата работа и понякога даже ни правят напук (примерно на последното ходене миналата година някакъв келеш нарочно се навря пред един приятел и му спука стъклото с камъните които изхвърли като набримчи газта)! Има и свестни офроуд мотористи, не веднъж сме ги качвали и прекарвали през кофти местата, а те тичат напред-назад ако някой от нашия конвой се повреди и няма радио да ни повика на помощ, ама малко са бе да му се не види, прекалено малко са на фона на общата маса.

bdz43r написа:Тук изискванията към задкормилното устройсктво съвсем не са по-малки.

А, много ясно, имах предвид че поне според това което чета тука тия с ATV-тата са позле и от мотористите, поне общия дух на коментарите ви относно тях е такъв... как да е де, не е важно.
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот V8 » Сря Апр 16, 2008 11:43 am

hitar_potter написа:Айде и аз да се вкключа в дискусията... Не виждам никакъв кеф в това да съм в някаква самоходеща машина и да газя планински пътеки/треви/т.н. Разбирам да отидеш на някакво трасе, създадено за такива работи-супер - катериш, падаш, обръщаш се, абе-правиш каквото си искаш. Според мен за всяко нещо си има определени места, в които е (не)нормално да се практикува. Планинските пътеки са едни от малките места, в които можеш да се подарваш на някаква природа. И много се дразня, когато някой пръдльо със свойто бъги почне да гази на ред...

Може би не се изразих правилно - под пътека аз разбирам черен път, обикновено отдавна прокаран от някои дървосекачи и напълно пригоден за големи МПС-та. От време на време някой клон увисва, или водата и снега завличат разни тревисти боклуци, и така пътя се блокира и съответно нуждата от разчистване, ама нито аз нито моята компания ще тръгнем с моторните триони да сваляме дървета и да прокарваме пътеки - то това е против цялата идея на планинските разходки!

Едно от най-хубавите неща на гората е уханието й, тишината и спокойствието. Мисля, че няма две мнения, че всичко моторно разваля и тишината, и аромата, и спокойствието. Пак казвам-нищо против моторните превозни средства, но сума хора ги карат там, където хич не е приятно... Другото, което ми е чудно... Какво хубаво усещате от природата, влезли във въпросната машина? Тишината ли? Спокойствието ли? Аромата на гората ли? И изобщо има ли голямо значение дали ще се катерите по някакъв естествен склон, който преди това сте "разчистили" или пък ще се ктерите по изкуствено направен насип с препядствия? Предполагам, че разликата не е голяма... Обаче изкусвени планински пътеки за разходка не могат да се направят.

Така е, затова хората с Bronco, Blazer, и Wrangler джипове едва изтрайват зимата и при първото пролетно слънце свалят покривите и вратите, а ние с пикапите избиваме задните прозорци и също сваляме вратите. Също така може би ще се учудиш колко силен е естествения шум на една гора в сравнение с монотонното нискооборотно боботене да двигателите - офроуд разходките обикновено не са особено високоскоростни, съответно тези от нас с големите двигатели и атоматиците можем да ги оставим буквално на празни обороти и колите пак си вървят - моя конкретно на празни обороти едва го чувам, като спре конвоя от време на време инстинктивно проверявам оборотмера щото с тия птици и т.н. наоколо хич няма и да го усетя ако угасне! Без майтап!

И накрая, не мисля, че някой, който се придвижва посредством нещо, което има гуми (колкото и да са те) може да твърди, че не подпомага развалянето на пътеките и ерозията... Дори и байковете в някои случаи ровят..

Определено, обаче проблема е в липсата на опит за намаляване на вредния ефект - примерно мислиш ли че постоянното спадане и помпане на гумите ми спомага за дълготрайността им? Не, много ясно, реално такова им се таковата, ама ако всички наблъскаме по 6 атмосфери и с мръсна газ прелитаме през калотиите, след следващата зима колко от тоя път ще е останал проходим? Затуй ме дразнят двуколесните (и 4-колесните с отворени диференциали де), карачите им много добре знаят че нормално през тоя терен не могат да минат, затова айде с мръсна газ напред и майната им на всички останали дето ще искат да карат тук и догодина..
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот bikerider » Сря Апр 16, 2008 11:46 am

V8 написа:Това разбира се ако операционната система на задкормилното устройство покрива поне минималните изисквания на ATV-то, което май при вас не е много често срещано явление? ;)

Съдейки по това, което наблюдавам - определено :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp0nG » Сря Апр 16, 2008 2:51 pm

@V8:
От прочетеното мога да отбележа, че си от малкото културни планински шофьори, който явно все пак го е грижа..

По въпрос 1 под 'лайна' имах предвид разораването на пътеките, превръщането им в коловози или езера от кал, но бях в доста нервно състояние и написах екскременти. Освен газовете, не твърдя, че колите ви се разпадат по пътя или нещо от сорта и цапат, ако се случи някой път, ще се преживее. Това с рязането на дървета го прочетох в историите на горецитирания форум. По спомени - било е кално и са рязали от дръвчетата, за да минат отстрани. Ще погледна пак темата, не съм сигурен (дано не е така).

2ри въпрос беше следствие на 1ви и именно това, дали гледате какво става зад вас или всичко е един път да се мине. Просто в такива калища се наложи да газя, че едва ли някой ще иска да мине от там 2ри път, но пеша, ако е минал преди това с кола или с каквото и да е.

И да - аз карам за да се натоварвам, това е може би най-приятната кардио тренировка - чист въздух, природа, спокойствие... плуването се нарежда и то някъде там, но си е друга работа.. :)

Едит: Частта с рязането на дърветата не съм я разбрал съвсем правилно, слава богу, разчиствали са някакъв друг път. Алтернативата е била обратно през вече направените от тях коловози.. не са предпочели да минат пак, разбираемо е. Като че ли в този случай това е по-правилното решение наистина. Все пак рагледайте снимките http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=29825
.. и това клипче http://www.vga.bg/play.php?play=45963 Едно е да не си очаквал кал и да те изненада на някое място, друго е да се хвърлиш вътре да ровиш. Прасешка работа. :(!:
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот PtD » Сря Апр 16, 2008 5:48 pm

"Ние с големите 4х4", "при вас", ...

Кога стана brо, кога ти почерне газо?

:eyebrow:

П.П. Как е цената на бендзина, евтино ли ви е още? :emlaugh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Апр 16, 2008 9:05 pm

PtD написа:Кога стана brо, кога ти почерне газо?

Чети бе, виж човека какво е написал :deal:

V8 написа:даже цялата ми задна броня всъщност е резервоар за сгъстен въздух

:D:rofl:

@V8: пийс, бро :lol2::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот V8 » Чет Апр 17, 2008 10:34 am

PtD написа:"Ние с големите 4х4", "при вас", ...

Кога стана brо, кога ти почерне газо?

Добре бе тикво, какво да бях написал? "Ние с големите 4х4" - ми да, ние щото и аз имам такова, и големи 4х4 щото все пак за F350 става дума. "При вас" - колко пъти да повтарям, географски погледнато ни дели не малко разстояние, затова има при вас и при нас. Ма нали като нямаш какво да кажеш винаги можеш да се дракаш...

П.П. Как е цената на бендзина, евтино ли ви е още?

Цената на бензина е по ниска от вашата :finger: Не че има някакво значение де - гореспоменатия пикап е дизел тъй че горивото за него ми е почти безплатно, а на скъпата Джип-а се зарежда с дохода й за по-малко от час. Също така навън вече се постопли достатъчно за да се изкарат двуколесните бръмчилки, а те както и сам знаеш не са никак жадни. Мдааа...
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот V8 » Чет Апр 17, 2008 10:52 am

bikerider написа:Чети бе, виж човека какво е написал :deal:

Остави, то луд умора няма, и той е така ама и аз не оставам по-назад, tis all good :D

За бронята - това всъщност си е доста популярно изпълнение за офроуд машините, а и на мен резервоара за биото като ми е наврян между ауспусите зад кабината (топли се от тях) място в каросерията за дебела бутилка със сгъстен въздух реално нямам... по същата причина и едната ми резервна гума е отзад, като на джипар. Абе стана доста добре, само някаква решетка трябва да сложа напречно за да отделя ауспусите от останалата част от каросерията че на няколко пъти едно ATV ги докосна нежно със задния си багажник, и сега с тоя резервоар там повторение на случката би било крайно нежелателно ;)
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот PtD » Чет Апр 17, 2008 12:00 pm

V8 написа:Добре бе тикво, какво да бях написал? "Ние с големите 4х4" - ми да, ние щото и аз имам такова, и големи 4х4 щото все пак за F350 става дума. "При вас" - колко пъти да повтарям, географски погледнато ни дели не малко разстояние, затова има при вас и при нас.

"Аз" вместо "Ние"?

"В България" вместо "при вас"?

Що се отнася до цената на бензина - наистина тук е по-скъп, само че в България не караме по 50-100 км всеки ден до работа и обратно :asshole:
Последна промяна PtD на Чет Апр 17, 2008 1:45 pm, променена общо 1 път
Аватар
PtD

Мнениеот nahi » Чет Апр 17, 2008 1:13 pm

"Прекарал съм живота си на велосипед - от черните пътища на Остин, Тексас, до „Шан-з-Елизе" - и винаги съм си представял, че ако умра преждевременно, то ще е, понеже някой фермер със своя „Додж" 4 х 4 ще ме блъсне челно и ще ме бутне в канавката. Повярвайте ми, това е напълно възможно. Колоездачите водят отколешна война с типове в големи камиони " - без коментар!
Аватар
nahi

Мнениеот bikerider » Чет Апр 17, 2008 5:16 pm

PtD написа:в България не караме по 50-100 км всеки ден до работа

:)
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 17, 2008 9:38 pm

PtD написа:...в България не караме по 50-100 км всеки ден до работа и обратно :asshole:

Я улево бе, Шмульо! Вие маймуните ако не карате, ние караме. И по повече от 50 километра караме... преди работа...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Чет Апр 17, 2008 10:38 pm

Ваш си проблем. И това е последната ти обида, която няма да изтрия, да си знаеш :D Беше ми забавно, ама вече досажда - повтаряш се.
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 18, 2008 8:55 am

Силата на слабия... :rofl:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Апр 18, 2008 9:25 am

PtD написа:Беше ми забавно, ама вече досажда - повтаряш се.

"He who angers you conquers you" :D
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 18, 2008 9:43 am

Внимавай! Той има ВЛАСТ! :scared:

:rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Апр 18, 2008 9:49 am

:lol2::blindfol:
Аватар
bikerider

Мнениеот V8 » Пет Апр 18, 2008 10:47 am

PtD написа:"Аз" вместо "Ние"?

Това би означавало че само аз се опитвам да не рия, което е далеч от истината - аз съм част от доста голяма група ентусиасти, точно както и ти, само дето групите ни са различни.

"В България" вместо "при вас"?

Прекалено е дълго, пък и така ще си разваля репутацията на надуто копеле :D

Що се отнася до цената на бензина - наистина тук е по-скъп, само че в България не караме по 50-100 км всеки ден до работа и обратно :asshole:

Ми то и аз обикновено тичам до работа, щото ми е буквално от другата страна на улицата. Скъпата кисне по половин час зад волана, ама половин час в собственото возило си е 1500 пъти по-добре от половин час в софийски автобус ;)
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот V8 » Пет Апр 18, 2008 11:26 am

nahi написа:"Прекарал съм живота си на велосипед - от черните пътища на Остин, Тексас, до „Шан-з-Елизе" - и винаги съм си представял, че ако умра преждевременно, то ще е, понеже някой фермер със своя „Додж" 4 х 4 ще ме блъсне челно и ще ме бутне в канавката. Повярвайте ми, това е напълно възможно. Колоездачите водят отколешна война с типове в големи камиони " - без коментар!

А, ми много ясно, но също така е напълно възможно и да спука предна гума и да се метне едно хубаво и да си строши врата - колоездачите водят ли отколешна война и с лошите пътища? Дее тъпото изказване... Пък това че въпросния месия прекарал живота си на велосипед - щеше да е тъжно ако не беше смешно, ама всеки луд с приоритетите си.
Изображение
Аватар
V8

Мнениеот PtD » Пет Апр 18, 2008 11:51 am

@V8 - виждам, че ме разбираш ;) Ако съзнателно търсиш такава репутация - на прав път си в реализацията :agree:
Аватар
PtD

Мнениеот Sp0nG » Пет Апр 18, 2008 7:45 pm

Мисля, че темата се изчерпа.. ако не друго, поне ми поотмина агресията като споделих, може да се заключи темата, ако нямате още нещо по същество.. :)
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот did » Пет Апр 18, 2008 9:10 pm

Sp0nG написа:Мисля, че темата се изчерпа.. ако не друго, поне ми поотмина агресията като споделих, може да се заключи темата, ако нямате още нещо по същество.. :)

по принзип по тая тема няма как да има нищо по същество.

всичко е въпрос на възпитение, култура, спазване на законите и писане на работещи закони.

другото е щрак-щрак.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Предишна

Назад към Други