предна главина с ос и гайки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

предна главина с ос и гайки

Мнениеот novak_vip » Пон Апр 14, 2008 8:03 pm

карах около седмица смотана капла която беше с платна ос и гайки. купих си нова капла с ДЦ91 с ку-ер и .... виждам огромна разлика в предния ми амортисиор. то ясно че в него е проблема,НО оста от старата капла е тук. по средата където няма резба е 9мм а резбата е 9,5мм. Въпроса ми е : Има ли възможност да се сложи плътната ос на тази главина ?????

не ми се "разбрицва" главината и да остановя че не може.

благодаря
Аватар
novak_vip

Рейтинг: 997

Мнениеот LOWRIDER » Пон Апр 14, 2008 8:59 pm

еми ако пасне с лагерите на главината може
иначе май няма да стане
страшно нема...ако има, файдъ нема
Аватар
LOWRIDER

Рейтинг: 1769

...

Мнениеот novak_vip » Пон Апр 14, 2008 9:03 pm

главината от която смъкнах оста е била с ку-ер. а за лагерите на дц91 .. идея нямам,аз и за това първо питам преди да започне труд и творчество.
Аватар
novak_vip

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 14, 2008 9:41 pm

DC 91 е една много- много добра главина...
Не разбрах какво искаш да правиш с нея?
Така си го написал, че пет пъти го четох и пак не ти схващам идеята. Какъв ти е проблема с DC 91 и вилката?

Edit:
Сега май разбрах.
За нищо на света недей да пипаш каквото и да е било по DC 91.
Просто стегни добре автомата, като я слагаш на вилката.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот MIRO A » Пон Апр 14, 2008 9:47 pm

Ozzie написа:DC 91 е една много- много добра главина...
Не разбрах какво искаш да правиш с нея?
Така си го написал, че пет пъти го четох и пак не ти схващам идеята. Какъв ти е проблема с DC 91 и вилката?

Edit:
Сега май разбрах.
За нищо на света недей да пипаш каквото и да е било по DC 91.
Просто стегни добре автомата, като я слагаш на вилката.
:agree:

:agree: или си смени вилката (ако кажеш каква е няма да е лошо), ако не е нещо от качествените продукти на БГ пазар.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

.......

Мнениеот novak_vip » Пон Апр 14, 2008 10:58 pm

имам ДНМ двукоронна предница. модел ... нищо не пише на нея. 3 пружини + маслен патрон = 148мм ход. поради всеобщата болка "пари" ще трябва да се задоволя с това което имам. та значи : ползвах малко вилката с капла с плътна ос с гайки. сега си купих нова предна капла с дц91+ку-ер. когато хвана гумата от горе и я натисна в страни, се получава едно изместване на ботушите. минимално но виждам че мръдва. направих го това,защото ми направи впечатление когато натисна спирачката /хейс найн/ че ми се струва че предницата нещо се ..... незнам как да се обоснова. поправете ме ако греша, но смятам че платната ос е по добре от куха ос + ку-ер. все пак и добрите предници са на "нещо като този принцип" . вярно че оста не е 9 а 20мм но ....... .
ако някой е слагал платна ос на дц91 ще го помоля да сподели.благодаря.
Аватар
novak_vip

Мнениеот did » Пон Апр 14, 2008 11:01 pm

не се занимавай с глупости! оста на главината ти е последния проблем.

!!!

!!!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

....

Мнениеот novak_vip » Пон Апр 14, 2008 11:33 pm

:(
Аватар
novak_vip

Мнениеот kotka12 » Вто Апр 15, 2008 7:43 am

did е прав
проблемът е от некачествената upside down вилка
съчетана с липса на 20 мм ос
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Вто Апр 15, 2008 8:39 am

@novak_vip: затегни си добре QR-a и си провери спиците
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

....

Мнениеот novak_vip » Вто Апр 15, 2008 1:31 pm

разбрах къде ми е проблема. много здраве
Аватар
novak_vip

Мнениеот kotka12 » Вто Апр 15, 2008 2:46 pm

ами сподели го
утре на друг ще му се наложи
да може да ползва тази тема като инфо

Аватар
kotka12

Мнениеот Alpina » Вто Апр 15, 2008 10:01 pm

Около 80% от случаите тука са

А: "имам проблем"
B: "Дай малко повече инфо де"
А: "бла-бла-бла-бла"
B: "Проблема може да е от това и това"
С: "А може и от това и това"
D: "Прави сте, ама може да е от това и това"
А: "Мерси оправих го"

Като остава загадка каква точно е била причината и как е оправена.
C'est la vie
Аватар
Alpina

............

Мнениеот novak_vip » Сря Апр 16, 2008 2:21 am

ами сподели го
утре на друг ще му се наложи
да може да ползва тази тема като инфо

темата няма нищо общо с проблема ми.

имах простичак на пръв поглед въпрос "дц91 + платна ос = ?? " на който така и не получих отговор. усещам някакъв вид враждебност и за напред ще се замисля много преди да пиша в този форум или дали изобщо да пиша в този форум. има доста хора с някакъв вид мания за величие едва ли не и с мнение че са компетентни за всичко и ..... бла-бла . после - едва ли някой се е родил научен да прави нещо.като цяло мисля да продължа с принципа "пробваш и ако стане стане,ако не значи не става" , защото е в ПЪТИ за предпочитане от да търпиш някакви коментари и да очакваш евентуално да получиш отговор на въпроса си, който в повечето случай така и няма да дойде. та по въпроса : както приблизително 99% от хората регистрирани тук ,нямам възможност да отделя финанси за да си купя нещото което искам, трябва да се задоволявам с това което мога да си позволя. предния ми амортисиор е с отлични ходови качества за парите който струва /мое мнение/ ,за здравина не мога да кажа, още не съм го гърбил злобно. Следователно съм го купил втора употреба. да ама той е дошъл почти разглобен и с някакви си там проблеми от експоатация. след това е разглобен и сглобен ОТ МЕН /или го нося някаде в друг град в сервиз/ и монтиран на рамката. обачеее се оказва че нещо не е било както би трябвало да е и преди да намеря малката подробност която ми е създавала проблеми пускам тема за нещо друго което е пряко свързано с него и ..... . та на финала не смятам да коментирам проблема който имах ,защото едва ли някой има вилка като моята. не съм чувал поне !!!! ако има такъв, да се обади. ще ми е приятно да я пообсъдим. Много здраве и късмет на всички ползващи бомбър или боксер.

п.п. а сега вече е перфектния момент да ми цъкате така важните тук минуси. БОЛИ МЕ КУРА :) колко "рейтинг" съм имал :beer:
Аватар
novak_vip

Мнениеот Alpina » Сря Апр 16, 2008 6:30 am

А друго трябва да усещаш, защото когато има враждебност тука, тя си е открита.
Аз виждам, че доста народ се опита да ти помогне, или да те предпази от неуместни постъпки, ти сега враждебност го изкара :dunno:

И накрая, толкова ли беше трудно да добавиш "проблема се оказа във вилката"?
Както всъщност ти се казваше не един път???
Но трябваше да се стига до тези постове.
А и много щеше да е яко някой да има проблем с тази главина, да намети щастлив тази тема, да почне да я чете и накрая - "оправих я"
Как?

Това което усещам е, че ти просто игнорираш съветите и отговорите, които ти се дават!
Вднага мога да ти дам примерите.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kotka12 » Сря Апр 16, 2008 7:20 am

@Alpina
няма смисъл

@novak_vip

никой не е подходил към теб враждебно
тъкмо напротив-опитахме се да разберем какъв точно е проблемът
и как точно да се реши при все, че беше неясно поднесен
като говорим за враждебност - спомни си първото ЛС, което ми писа за едно кормило Хъсфелт
няма да го цитирам, но мисля, че има елементарни норми на поведение
които трябва да се спазват
бъди здрав
успешно и безаварийно каране :agree:

едит:това, че си се сетил за минусите
говори много точно за кого са важни ;)

Аватар
kotka12

Мнениеот bikerider » Сря Апр 16, 2008 7:59 am

Аз не разбрах къде са тия враждебни коментари? Сигурно ослепявам. Ма както и да е.
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Сря Апр 16, 2008 8:01 am

ми като гледам на аватара ти
дясното ти око с къв конюнктивит е - цялото е червено :rofl:

Аватар
kotka12

Мнениеот Antares » Сря Апр 16, 2008 8:29 am

Враждебност? Всяко виртуално общество оставя подобно впечатление у новите потребители. Старите кучета винаги гледат малко по-внимателно новите - доста мърша са видели. А новите - проблема е основно в самите тях. Защото се чувстват неуверени и са много склонни да намират враждебност, сарказъм зад малко по-недоверчивото "проучване" от страна на старите. Също съм попадал под ударите на подобно отношение, но аз лично имам много опит във виртуалния свят и за мен това не беше новост.
Така че си изправен пред дилема. Единия вариант - да се разплачеш, да обявиш, че гроздето е кисело, че всички сме гадни и да си тръгнеш, тръшвайки вратата след себе си(както май почти си направил). Аз съм сравнително нов - около година, но съм видял няколко такива. Другия - да си избършеш сълзите и сополите, да се постараеш да попрочетеш из старите теми ПЪРВО, преди да пуснеш нова тема, визираща проблем, който е визиран множество пъти (не визирам конкретно тази тема). Това вече води до враждебност. Първо потърси, прочети и тогава пиши. Това е печелившия принцип.
Аз лично преди година направих втория избор - да не ми пука, че ме взимат за новак, нали наистина съм си такъв. И мога да ти кажа, че за тази година съм дръпнал немалко, благодарение на изчетеното тук. Така че изберай - болното ти самолюбие, или вело-обществото ни.

А за размера на резбата - ако не се лъжа, в повечето случаи самия метод на "изработка" на резбата води до леко одебеляване.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Сря Апр 16, 2008 9:58 am

:offtopic:
Проблема е, че не винаги може да уловиш "настроението" на текста, защото при един жив разговор, интонацията помага да усетиш злобно или не е поднесена информацията.

Това според мен е най-големия проблем на чатовете и изобщо виртуалното комуникиране - липсата на интонация, мимики и изобщо усещането на посланието от страна на събеседника
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот V8 » Сря Апр 16, 2008 10:37 am

kotka12 написа:did е прав
проблемът е от некачествената upside down вилка
съчетана с липса на 20 мм ос

Грешиш - DNM имат само два модела USD вилки, двукоронната USD-180 (прословутото Volcano), и еднокоронната USD-120 (което реално е ниско Volcano, нещо като Shiver DC/SC отпреди няколко години), като и двете са с 20мм ос. Вилката за която става дума в случая обаче най-вероятно е VTS-90, позната също като DNM Tornado - двукоронна, 150/130/110 ход (регулира се вътрешно), уши за нормална 10мм QR ос долу на ботушите, арката между ботушите обаче е clamp-on, откъдето предполагам и произтича проблема:
Изображение

Novak_vip, провери си болтовете за арката (подковата между двата крака и над гумата), може да са се отхлабили от едната страна - преди да ги стегнеш увери се че гумата ти е центрирана между краката на вилката.
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот bikerider » Сря Апр 16, 2008 11:32 am

kotka12 написа:ми като гледам на аватара ти
дясното ти око с къв конюнктивит е - цялото е червено :rofl:

:rofl::rofl::rofl::rofl:

@Antares: вервай ми, в моите очи си всичко друго освен новак. Особено след такъв пост ;):agree:
Аватар
bikerider

...

Мнениеот novak_vip » Сря Апр 16, 2008 12:04 pm

сега е момента в който би трябвало да започна да давам отговори подкрепени с примери на всеки един ........ ще пробвам да съм пратък.

-да се разплача и да си тръгна - ???????? единственото нещо което би ме разплакало е факта че съм намерил котел пълен с злато от .... "вълчанското съкровище" примерно
-рейтинга - абсолютна безмислица. ако ти е много нисък си правиш нов акаунт и си готов
-въпросната тема - В ПЪРВИЯ МИ ПОСТ съм написал че искам да сложа на въпросната главина плътна ос ЗАЩОТО СМЯТАМ ЧЕ ИМАМ ПРОБЛЕМ С ВИЛКАТА. Да отбележа за недоразбралите ГОВОРИМ ЗА ПЛЪТНА ОС, не за ВИЛКАТА !!!!!!!!!
- старите кучета - това вече ми оправи сутрешното настроение по време на първата доза кофеин и тютюн
-.......
- В8 - ШАПКА ТИ СВАЛЯМ човек . ПЪРВИЯ човек изказал се по въпроса абсолютно подготвен. модели,пояснения, оцели въпросния проблем от първия път МАКАР И ДА НЕ ГОВОРИМ за дц91+плъна ос :Д .
- старите кучета ..... :хахахах: да се загледат в отговора на човека и дано извадят поука и да спрът да пишат глупости с догатки и да правят от мухата слон + некомпетентни,необмислени ...... мнения,защото ясно че винаги СА ПРАВИ.
-неясно поднесен въпрос - ще се цитирам "дц91+плътна ос 9мм=възможно ли е ???" е как подяволите да си задам въпроса че да ме разберете ???????
нямах намерение да отправям отговори конкретно към някой,но ... просто се налага : котка12 - ти продаваш нещо.пиша ти лс какво мога да платя и как виждам нещата.ти решаваш да или не. какви норми , какво поведение ..... псувал ли съм те ?? или може би съм казал нещо лошо за стоката ти ??? това е ПАЗАР !!!!!
-минусите - ...... има тема кръстена 2000 !!!!!! дали за мен са важни. аз само си чакам новия шок и едва ли скоро ще се сетя да седна пред ПС-то , освен за стандартната работа
-И накрая, толкова ли беше трудно да добавиш "проблема се оказа във вилката"? - написал съм че проблема е във вилката още при пускането на темата, НО ако исках да коментираме вилката щях да кръстя темата по друг начин
- като за финал ще кажа че "всичките опити за помощ" бяха безсмислени с изкючение на мнението на В8

та по темата : някой знае ли дали може да се сложи плътна ОС 9мм в средата и външен диаметър на резбата 9,5мм на ДЦ91 :rofl:
Аватар
novak_vip

Re: ...

Мнениеот bikerider » Сря Апр 16, 2008 12:08 pm

V8 си е направил труда да помисли каква би могло да е вилката ти, защото ти не си си направил труда да споделиш това с форума.
Останалите тук, които хулиш не видях да правят друго освен да се опитват да ти помогнат.

Ако така отговаряш на техните опити, моите съболезнования.

По темата - не. Нямаш нужда от плътна ос, проблема ти е единствено във вилката (ако приемем, че всичко друго е ок). Ако се обиждаш от такова мнение, твой проблем.
Аватар
bikerider

....

Мнениеот novak_vip » Сря Апр 16, 2008 12:16 pm

аз току що разбрах каква вилка имам !!!! така и не намерих инфо за нея. ако знаех каква е освен че е днм и това което виждам .... щях да го напиша. а това което знаех за нея го написах мнооого отдавна.

МАЙКО МИЛА ...... хора ..... не питам дали ми е нужно да слагам плътна ос на главината А ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО това :( ....... нямам думи

*нямам права да изтрия безмислената тема, иначе бих го направил веднага. то се видя че отговор няма да има тука.
много здраве на всички и слагайте протектори
Аватар
novak_vip

Re: ....

Мнениеот bikerider » Сря Апр 16, 2008 12:20 pm

Уфффф... СПОРЕД МЕН НЕ МОЖЕ, НО ДОРИ ДА МОЖЕ НЯМА СМИСЪЛ.

Сега разбра ли?
Аватар
bikerider

Назад към Общ форум