Мисля си,че при мястото означено със синя стрелка,би трябвало да няма почти никакъв луфт.....но бих желал да разбера от притежателите на такъв дерайльор как стоят нещата при тях

dsmt написа:Няколко пъти съм го смазвал-в интерес на истината ползвах спрея за верига,но не вярвам да се е скапал заради него.
bikerider написа:dsmt написа:Няколко пъти съм го смазвал-в интерес на истината ползвах спрея за верига,но не вярвам да се е скапал заради него.
Първо, защо реши, че се е скапал - имаш проблеми с превключването ли?
Второ - ако спрея ти е лепкав - баш заради това се е ускорило износването.
Аз лично смазвам там с тънко масло или силиконов спрей.
bikerider написа:Всеки обтегач малко или много се разлуфтва там, защото е изложен на прахоляк и мръсотия. Според мен обаче не влияе на работата, поне докато не стане прекалено голям луфта. А това ще си покаже само, когато започне да ти прави номера с превключването. Тоест ако сега нямаш проблеми, просто забрави за това и го почиствай от прахоляка със силиконов спрей или WD40 (те са и смазка). Дори тефлоновия ти спрей ще привлича мръсотия.
Стандартните не са с капсуловани лагери.dsmt написа:Поразгледах се из форума и останах с впечатление ,че са с капсуловани лагери.
bdz43r написа:Стандартните не са с капсуловани лагери.dsmt написа:Поразгледах се из форума и останах с впечатление ,че са с капсуловани лагери.
Ако има луфт в главината трябва да се обере.
dsmt написа:bdz43r написа:Стандартните не са с капсуловани лагери.dsmt написа:Поразгледах се из форума и останах с впечатление ,че са с капсуловани лагери.
Ако има луфт в главината трябва да се обере.
"задна главина FORMULA FCM - Cartridge Bearings"-това не означава ли ,че са капсуловани
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта