Компания за шосейно колоездене (София)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот CR1 » Нед Мар 02, 2008 7:40 pm

И аз съм там :)
предполагам с още един приятел
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Мнениеот danislav_qmghp » Нед Мар 02, 2008 7:49 pm

дайте 1 колело на заем да дойда и аз бре :) ......
имам нужда от плюсоже !!

скайп danislav_qmghp
danislav_qmghp

Рейтинг: 991

Re: 3 МАРТ СРЕЩА?

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Мар 03, 2008 7:31 am

glass написа:За 3 МАРТ 2008 - последно какво остава. 11 часа на гореспоменатото място (След светофарите на Сливница/К. Величков).
Има варинат времето да е ветровито. Така че да видим кой ще идва утре?

Идем и съм по-добър от всекога, цел ден вчера съм пил чай от мащерка и мед. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот velkov » Пет Мар 07, 2008 10:38 am

Здравейте аз сьм от Бургас и сьщо като вас предпочитам шосеиното колоездене.Имам сервиз за ремонт и някой и друг велосипед за продаване.Ако някой се интересува може да ми се обадите.На 29.03 ще има в Сливен Бревет 200км.От Бургас ще ходиме елате и вие. Чао.
velkov

Рейтинг: 1208

Здрасти, бате!

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Мар 07, 2008 12:31 pm

velkov написа:Здравейте аз сьм от Бургас и сьщо като вас предпочитам шосеиното колоездене.Имам сервиз за ремонт и някой и друг велосипед за продаване.Ако някой се интересува може да ми се обадите.На 29.03 ще има в Сливен Бревет 200км.От Бургас ще ходиме елате и вие. Чао.

Писах ти мейл, във възка с Мозер-а, дето го продаваш. Ако стане далаверката, ше те помола да го дакараш за бревета в Сливен :bigeyes: , аз може да участвам направо с него там, да го пробвам в бойни условия.
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот wolf » Пет Апр 11, 2008 9:22 am

Здравейте!
кое различното между DRAG MASTER I DRAG BLADE ........и кое е по добре за височина около 1.76см
wolf

Рейтинг: 1190

Мнениеот CR1 » Пет Апр 11, 2008 9:33 am

wolf написа:Здравейте!
кое различното между DRAG MASTER I DRAG BLADE ........и кое е по добре за височина около 1.76см

Ами доста неща. Материал на изработка, монтаж и т.н.... Абе всичко туй дет прави една шосейка да стува или 500 лв. или 10 000 лв. :D
В общия случай колкото по скъпо е едно колело от една и съща марка, толкова по качествени са нещата.
А пък модела няма ама нищо общо с ръста ти, ако ще и 3 метра :bigeyes: да си...
Трябва да съобразиш ръста с размера на рамката, като на всеки модел има различни по големина рамки ;)
Аватар
CR1

Пакана за неделя, Цветница.

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Апр 18, 2008 6:12 pm

CR1 написа:
wolf написа:Здравейте!

Ами доста неща. Материал на изработка, монтаж и т.н.... Абе всичко туй дет прави една шосейка да стува или 500 лв. или 10 000 лв. :D
В общия случай колкото по скъпо е едно колело от една и съща марка, толкова по качествени са нещата.
А пък модела няма ама нищо общо с ръста ти, ако ще и 3 метра :bigeyes: да си...
Трябва да съобразиш ръста с размера на рамката, като на всеки модел има различни по големина рамки ;)

Бацета, суперякото време отново е в настъпление и тва е добра основа да направим обичайното неделно каране. Тоа път, понеже е празник, карането ше е скромно - стартираме в неделя 9,00ч. от Ст.град (на 100-150м след спирката на 88, дето обръща към Младост-ите) нагоре през Бистрица, Железница и Плана (резерва - Ярема, но тва ше е пазарлък на место). Спецялна покана за баце Граш - Стефчо, баце, жив ли си, бе, покажи се, че сичките същества дето сме на тънка гума се притесняваме кво става с тебе. Аре, идвай, че като те нема Любо се оплаква, че се е последен. Последното да се брои като прогноза за неделята, мерси! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Съб Апр 19, 2008 12:21 am

Абе аз хубаво ще дойда, ама на практика ще си карам сам :) Като си представя ада през който трябва да мина, само за да дойда до срещата и ми призлява.... Въпреки това може да реша да дойда, за което ще ти се обадя допълнително ;)
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Апр 19, 2008 7:58 am

Grash написа:Абе аз хубаво ще дойда, ама на практика ще си карам сам :) Като си представя ада през който трябва да мина, само за да дойда до срещата и ми призлява.... Въпреки това може да реша да дойда, за което ще ти се обадя допълнително ;)

Баце, обещавам ти, че следващия път карането ше е на твоя територия - Трън или поне Бонсови поляни. Аре, идвай, знам че вече си в добра форма, видели са те да тренираш в Мексико, при жената на Расмусен. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот muvo » Съб Апр 19, 2008 10:02 am

Браво, момчета, добре сте се организирали! :) Да сте живи и здрави!
Аз карам МТБ по шосе.. но с дисаги и палатка и гледам да се махна от София просто, когато имам възможност за една-две вечери. Далече съм от вашата средна скорост, по-тежък съм, а и гледам да не се юркам, но правя прилични разстояния, над 100км дневно винаги. Обожавам да си карам сам, колкото и тъпо да звучи и да си разпускам и почивам. Всеки луд с номера си:)
Хубаво е, че пооправиха пътищата около София, та стават за шосейни велосипеди, щото допреди една-две години трудно се намираше гладък път. Предполагам сте карали тия маршрути, но все пак да ги спомена:
София-Божурище-Росоман-Брезник-Батановци-Перник-София, около 100км
София-Божурище-Росоман-Брезник-Трън-Ждрелото на Ерма и обратно до София - щом аз съм го правил за един ден с МТБ, вие пък със сигурност няма да имате проблеми, около 160-170 км е, но аз го харесвам повече с палатка и преспиване този маршрут
София-Божурище-Росоман-Брезник-Батановци-Кюстендил (има доста хотелчета, става и за палатка)
София-Своге-Искрец-Костинброд-София
Всичките пътища са в добро състояние и макар че някои са натоварени, си стават за каране.
Аватар
muvo

Рейтинг: 1296

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Апр 19, 2008 10:29 am

muvo написа:Браво, момчета, добре сте се организирали! :) Да сте живи и здрави!
Аз карам МТБ по шосе.. но с дисаги и палатка и гледам да се махна от София просто, когато имам възможност за една-две вечери. Далече съм от вашата средна скорост, по-тежък съм, а и гледам да не се юркам, но правя прилични разстояния, над 100км дневно винаги. Обожавам да си карам сам, колкото и тъпо да звучи и да си разпускам и почивам. Всеки луд с номера си:)
Хубаво е, че пооправиха пътищата около София, та стават за шосейни велосипеди, щото допреди една-две години трудно се намираше гладък път. Предполагам сте карали тия маршрути, но все пак да ги спомена:
София-Божурище-Росоман-Брезник-Батановци-Перник-София, около 100км
София-Божурище-Росоман-Брезник-Трън-Ждрелото на Ерма и обратно до София - щом аз съм го правил за един ден с МТБ, вие пък със сигурност няма да имате проблеми, около 160-170 км е, но аз го харесвам повече с палатка и преспиване този маршрут
София-Божурище-Росоман-Брезник-Батановци-Кюстендил (има доста хотелчета, става и за палатка)
София-Своге-Искрец-Костинброд-София
Всичките пътища са в добро състояние и макар че някои са натоварени, си стават за каране.

Евалата и на тебе, баце! Да направиш с натоварен байк 170км си е приключение. Веирно, че повечето сме ги карали, а утрешното каране замества кареното до Трън, щото ни се появиха семейни задължения и карането требва да е до 3 часа максимум, но сме се заклели че ше го караме при първа възможност. Иначе, по искърското дефиле е супер-яко. Ти като караш с палатката, що не пробваш следното:
1ден - до Белмекен
2ден - Белмекен - Вихрен
3ден - прибиране
Мене ми е мерак да го правим, ама още има сняг над 1200-300 метра, иначе по хижите се спи почти за без пари. :dunno:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Апр 20, 2008 8:36 pm

DstupidBastarD написа:
Grash написа:Абе аз хубаво ще дойда, ама на практика ще си карам сам :) Като си представя ада през който трябва да мина, само за да дойда до срещата и ми призлява.... Въпреки това може да реша да дойда, за което ще ти се обадя допълнително ;)

Баце, обещавам ти, че следващия път карането ше е на твоя територия - Трън или поне Бонсови поляни. Аре, идвай, знам че вече си в добра форма, видели са те да тренираш в Мексико, при жената на Расмусен. :bowdown:

Ааааа, днеска беше супер-доброоооо! Бехме само с бате Любо, но уцелихме некво перфектно време и ходихме до некво супер-космическо место с огромни извънземни антени и странни земни кучета, които само лаеха от неколко метра. Тва ми става много любимо место, препоръчвам го на сички.Изображение
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пон Апр 21, 2008 12:08 am

Е много добре. Какви са тия капли бре? На 22-ри вероятно ще ходя на това мероприятие пред СУ в 18:00, ако искаш ела и ти, тамън да се видим и тн...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 21, 2008 7:16 am

Grash написа:Е много добре. Какви са тия капли бре? На 22-ри вероятно ще ходя на това мероприятие пред СУ в 18:00, ако искаш ела и ти, тамън да се видим и тн...

Ъпгрейдвам се, баце. Вчера требваше да дойдеш, карахме сефте лабаво и като за расодка, но ше повторим скоро. Днеска ше ходим към вилата и вероятно ако утре се приберем в нормално време, ше дойда за бройка участник. Ше се търсим пред СУ-то или има некво спецялно место за срещата? :dunno:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот borislav » Пон Апр 21, 2008 11:48 am

Само да ви попитам информативно колко ви е средната скорост извън градско, щото ако е в моите предели може и аз да идвам като правите преходи, въпреки че съм с МТВ
Аватар
borislav

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 22, 2008 8:32 pm

borislav написа:Само да ви попитам информативно колко ви е средната скорост извън градско, щото ако е в моите предели може и аз да идвам като правите преходи, въпреки че съм с МТВ

Зависи къде караме, баце. По равното отсега ти казвам, че немаш никъф шанс да караш с нас, просто колелото ти нема такиви венци. За баир мисла, че ако си трениран добре, ше си караш с нас спокойно, така че ако имаш желание, прилепяй се! То и аз миналата година на първото каране бех с байк, а седмица по-късно вече бех горд собственик на Старт-шоссе. Ние регулярно пускаме покани тука точно с такава цел, да се добавят още хора към групата. От името на целата ни сплотена група те приветствам с "Добре дошъл, баце!" :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 23, 2008 7:34 am

borislav написа:Само да ви попитам информативно колко ви е средната скорост извън градско, щото ако е в моите предели може и аз да идвам като правите преходи, въпреки че съм с МТВ

Сега видех, че не съм ти отговорил за средната скорост. Като сме в нормална форма и карането е до 2 часа, правим около 30-32, за 2-4 часа - 28-30, над 4 часа - 24-26. Вчера си карах сам от Искрец, през Свидня, Чибаовци, Царичина, Костинброд и Люлин за Дружба и ми се върза 2 часа и 20мин. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот borislav » Пон Апр 28, 2008 9:08 pm

Мисля че ще мога да карам с вас, много бих се радвал ако следващия път като караш някъде да драснеш едно ЛС
Аватар
borislav

Покана за каране в четвъртък.

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 29, 2008 6:49 am

borislav написа:Мисля че ще мога да карам с вас, много бих се радвал ако следващия път като караш някъде да драснеш едно ЛС

Здрасти, баце! Не ти пиша лична бележка, щото поканата ми е към сички, които искат да покарат до ждрелото на Ерма в деня на труда - 01.05, четвъртък. Идеята е следната - тръгваме в 8,00ч. от явката на К.Величков (намира се на стотина метра след светофарите, посока Люлин) и жулим през Божурище, селцата след него, Вискяр, Брезник, Трън, след тва и ждрелото (тук има зареждане на батериите, снимки и газ обратно), връщане покрай границата, Драгоман и калотинския път. Ше се върже около 170км, така че участниците требва да се съобразат с тва, да си земат водица, храница или поне левчета за из пътя. Нема да е лошо и некой с по-готино фотоапаратче да има, щото мойто прави снимките да изглеждат архивни. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Re: Покана за каране в четвъртък.

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 29, 2008 6:52 am

DstupidBastarD написа:
borislav написа:Мисля че ще мога да карам с вас, много бих се радвал ако следващия път като караш някъде да драснеш едно ЛС

Здрасти, баце! Не ти пиша лична бележка, щото поканата ми е към сички, които искат да покарат до ждрелото на Ерма в деня на труда - 01.05, четвъртък. Идеята е следната - тръгваме в 8,00ч. от явката на К.Величков (намира се на стотина метра след светофарите, посока Люлин) и жулим през Божурище, селцата след него, Вискяр, Брезник, Трън, след тва и ждрелото (тук има зареждане на батериите, снимки и газ обратно), връщане покрай границата, Драгоман и калотинския път. Ше се върже около 170км, така че участниците требва да се съобразат с тва, да си земат водица, храница или поне левчета за из пътя. Нема да е лошо и некой с по-готино фотоапаратче да има, щото мойто прави снимките да изглеждат архивни. :popcorn:

Добавка към предното мнение: Вчера карахме по дефилето, Своге, Чибаовци, Царичина, Костинброд, калотинския път, Люлин и ни се върза около 120 км, като средната скорост беше 24, така че с нас е предимно весело, отколкото тегаво за каране. Тва го пишем, за да не се пуашат баце Граш и други евентуални желаещи, че сме некви скоростни жувотни на пътя. Елате повече! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот borislav » Вто Апр 29, 2008 10:13 am

С вас съм!!!
Срещата не ми стана много ясно къде е, На К.Величков където завива трамвай 22 ли?
Аватар
borislav

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 29, 2008 11:20 am

borislav написа:С вас съм!!!
Срещата не ми стана много ясно къде е, На К.Величков където завива трамвай 22 ли?

Хохохо, аз съм ти обяснил като жена, баце, сори! Срещата е на стотина метра след пресечката на Сливница и К.Величков, посока Люлин. Съвсем сдадох багажа, заеби! Четвъртък в 8,00ч сме там (обикновено се чакаме петайсетина мин., така че не закъснявай повече, щото ше требва да ни гониш по маршрута, когото съм го написал съвсем условно, обикновено след кратък пазарлък на место избираме как да стигнем до местото). Тва е засега, ако има нещо друго, пиши! :dunno:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот todor todorov » Вто Апр 29, 2008 2:17 pm

Здравейте,

следващите няколко дни (1-6 май) мисля да обикалям Родопите и Странджа. Ще съм натоварил колелото в колата. Ако има някой, който в тези дни му се кара в посочените райони - пишете. Моите планове са много гъвкави - знам кога тръгвам от София и знам кога се връщам и знам, че всеки ден ще карам по около 100-150 км с колелото. Другото е въпрос на настроение.
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 29, 2008 3:37 pm

todor todorov написа:Здравейте,

следващите няколко дни (1-6 май) мисля да обикалям Родопите и Странджа. Ще съм натоварил колелото в колата. Ако има някой, който в тези дни му се кара в посочените райони - пишете. Моите планове са много гъвкави - знам кога тръгвам от София и знам кога се връщам и знам, че всеки ден ще карам по около 100-150 км с колелото. Другото е въпрос на настроение.

Сатана си ти, баце, Сатана. Аз съм яко навит за некви такиви маршрути, но в четвъртъка сме се заклели най-сетне да отидем но Трън. Имам следното предложение, ела в четвъртъка с нас, а по пътя ше се разберем за другите дни. Дийл? :beer:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Сря Апр 30, 2008 9:28 am

Ех.... много ми се идваааа.... Даже май ще съм свободен утре.... обаче с моята форма е абсурд да правя 170км... Може да дойда до някъде само... ще видим.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот todor todorov » Сря Апр 30, 2008 11:29 am

DstupidBastarD написа:
todor todorov написа:Здравейте,

Сатана си ти, баце, Сатана. Аз съм яко навит за некви такиви маршрути, но в четвъртъка сме се заклели най-сетне да отидем но Трън. Имам следното предложение, ела в четвъртъка с нас, а по пътя ше се разберем за другите дни. Дийл? :beer:

Проблема с четвъртъка никак не е малък. Защото ми се ходи към Трън, но освен колелото в четвъртък и жената и детето очакват да бъдат натоварени и закарани в Родопите :)
Така че аз в случая съм малко под чехъл. Или под токче - зависи как гледаш на нещата.
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот CR1 » Сря Апр 30, 2008 12:44 pm

Срещата е на стотина метра след пресечката на Сливница и К.Величков, посока Люлин. Съвсем сдадох багажа, заеби! Четвъртък в 8,00ч сме там

Идем...... :beer:
Аватар
CR1

Мнениеот borislav » Чет Май 01, 2008 6:11 am

Тръгвам
Аватар
borislav

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Май 01, 2008 4:58 pm

borislav написа:Тръгвам

Боби, кво стана днес? :dunno: