MIRO A написа:Това всеки тръгва отнякъде не е препоръчително за малките (под 12-13 години), защото не разсъждават! Иначе след закупуване на екипировка и смяна на гумите (в постовете пишеше че карат някои със сликове) и преглед на важните части (спирачки и т.н.) не мисля, че някои ще се дърпа толкова да ги научи на нещо. НО първо говорете с родителското тяло, за взимане на нужните мерки за безопасно каране - това е вашата застраховка срещу тежки наранявания. Помощник-треньор съм и знам какво е да се занимаваш с лапета, които и грам нямат мозък в главата.
Несъм съгласен
напълно с това, че не е препоръчително за малките (под 12-13 год.)! Не всички хлапета не разсъждават ! Има и такива които в началото ги е било страх да скочат от 20см бордюр. Аз например започнах да карам миналото лято (тогава бях на 12год. сега съм на 13год.) С един приятел бяхме излязли с колелетата (той беше/е с една година по-малък от мен) и незнам откъде се беше научил да скача. Имаше едно скокче (около 60 см високо). Той се засили и точно пред скока дигна предната и почна да кара на задна (малко аматъорско, но става). След това той ме караше и аз да скоча, но аз все отказвах, защото
разсъждавах, а и изпитвах страх. Накрая се засилих малко, направих същото движение, но си ме беше бъз и спрях да въртя (а вече бях на ръба на скока и бях на задна). Приземих се на предна (покарах 2-3 метра на предна) и добре че имах време и докато карах на предна стъпих на кормилото и скочих! Не пострадах за мое добро (бях без протектори - направо аматъор). След този ден, почнахме просто да си караме по центъра. Приятелят ми отново ме караше да скачам и понеже ме дразнеше и нямаше как да се отърва от него отново почнах, но този път почнах от малки скокчета. Престрашавах се няколко дена за да скоча от 20см. (бях се наплашил много от онзи случай). Скочих от 20см., след още 2 месеца пристрашаване за 1 метър скок една вечер скочих както трябва и почнах да се кефя и отидох да скоча от всички скоци които бяхме намерили! Дори отидох и скочих от място, където приятелят ми, който се беше научил преди мен да скача, неможеше. Сега вече благодарение на разума си купих протектори и си скачам спокойно от 3 метра скок (с попивка ест., а тва второто може и да го отделите от разума

) . Така че задължете на малчуганите да си купят протектори и да мислят преди да прявят нещо, а ако не ви посллушат (да си купят протектори), им покажете Crash Section или нещо такова. Ако и това не действа просто ги гонете! Успех