Някой бил ли е някога блъскан отзад?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот shepo » Съб Яну 19, 2008 9:33 pm

@Jivkovnik
забравих да спомена че това стана около 96-та година когато знанията за правата ми са били лееееко слабички :dunno: Иначе си абсолютно прав за това как трябва да се деиства в подобен случаи :agree:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Teodor40 » Нед Яну 20, 2008 12:30 am

Не ги следя тия работи. Хетеросексуален съм :D Иначе 100% някой са го блъскали здраво отзаде, но аз поне не искам да знам за това.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот lanzz » Пон Яну 21, 2008 1:51 pm

jivkonik написа:Викате си КАТ, пишат си произшествие, протокол, висчко каквото си трябва. Гражданската отговоронст на водача покрива щетите по твоето колело!!!! НЕ рядко парите, които се взимат са за цяло по-добро колело или за нови компоненти по сегашното. Търсете си правата!!!! :agree:

само за инфо: мисля че в такива случаи потърпевшият трябва сам да пусне иск в застрахователната компания на виновния. при автомобилни катастрофи когато потърпевшия има каско, неговият застраховател завежда иска към застрахователя на виновния (или към самия виновен, ако няма ГО), но велосипедист надали ще има свой застраховател и ще трябва сам да си заведе иска.
Аватар
lanzz

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пон Яну 21, 2008 3:27 pm

Aма как ще докажеш, че те е бутнал? При всички случаи трябва да викнеш КАТ, като е добре да имаш свидетели.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот lanzz » Пон Яну 21, 2008 4:41 pm

ако това беше към мен, нямам предвид да не се вика КАТ. просто след това с протокола как да се процедира :)
Аватар
lanzz

Мнениеот sdfghjkl » Пон Яну 21, 2008 10:57 pm

Не знам за отзад, но един ш*бан п*дераст ме засече доакто аз бях отзад! :D Случая беше следния: заставам си аз на тротоара и си чакам най- изрядно. Минава единствената кола на улицата... подминава ме... тръгвам да пресичам и в момента, в който предната ми гума докосва асфалта, оня чукундур спира... минавам около 1м и оня дава на задна... видях че треъгва назад, но твърде късно... виждам, че не мога да се върна и решавам, че напред е спасението. Горе- долу се получи... отървах се с една събута обувка малко ожулвания по мене и байк- а. Оня люшпер само само открехна леко вратата, показа се, "кво стана" бяха единствените му думи и после си тръгна с форсиран на мах двигател и това беше. Че и беше такъв мундар, че номерата бяха толкова кални, че никой не можа да види дори и 1 цифра. Свидетели да искаш... случи се пред хотела по време на държавния шампионат в Сопот, а от другата страна на улицата на площада се бяха събрали всички траялджии и си караха. Чуха се неодобрителни възгласи и няколко поздрава за майка му, ама файда :dunno: ... както и да е... важното е, че се отървах само с толкова. Не пожелавам на никой подобен малоумник докато си пресича неубезпокояван улицата :(!:
[SS]
Аватар
sdfghjkl

Рейтинг: 1412

Мнениеот Reactor » Вто Яну 22, 2008 10:29 am

lanzz написа:ако това беше към мен, нямам предвид да не се вика КАТ. просто след това с протокола как да се процедира :)

С протокола който бяха направили полицаите когато мен ме блъсна кола,трябваше да се отиде в застраховтелното дружество в което е правена гражданската застраховка на МПС - то.Изчаква се да се издаде наказателно постановление на водача и след това според и аз не знам какви критерии се определя сумата която ще се изплати на потърпевшия.Ако има медицински епикризи и документи от болница,се прилагат,но трябва да са минали през съдебен лекар,който да класифицира телесните повреди,леки,средни или тежки.Тичане голямо е,и никой не знае кога евентулно би получил някакво обезщетение.Мен ме блъсна кола ноември.Още си чакам.Колата трябва да отиде на място при застрахователите за оценка на щетите а когато попитахме за оценка на щетите по колелото,ни игледаха сякаш искахме оценка на летяща чиния.Отговора бе,че никога до сега не им се е налагало да правят такава оценка.То не че аз имам застраховка на колелото,но се замислям вече за такава.
Аватар
Reactor

Мнениеот Teodor40 » Вто Яну 22, 2008 2:19 pm

sdfghjkl написа:Не знам за отзад, но един ш*бан п*дераст ме засече доакто аз бях отзад! :D Случая беше следния: заставам си аз на тротоара и си чакам най- изрядно. Минава единствената кола на улицата... подминава ме... тръгвам да пресичам и в момента, в който предната ми гума докосва асфалта, оня чукундур спира... минавам около 1м и оня дава на задна... видях че треъгва назад, но твърде късно... виждам, че не мога да се върна и решавам, че напред е спасението. Горе- долу се получи... отървах се с една събута обувка малко ожулвания по мене и байк- а. Оня люшпер само само открехна леко вратата, показа се, "кво стана" бяха единствените му думи и после си тръгна с форсиран на мах двигател и това беше. Че и беше такъв мундар, че номерата бяха толкова кални, че никой не можа да види дори и 1 цифра. Свидетели да искаш... случи се пред хотела по време на държавния шампионат в Сопот, а от другата страна на улицата на площада се бяха събрали всички траялджии и си караха. Чуха се неодобрителни възгласи и няколко поздрава за майка му, ама файда :dunno: ... както и да е... важното е, че се отървах само с толкова. Не пожелавам на никой подобен малоумник докато си пресича неубезпокояван улицата :(!:

На всеки с течение на обстоятелствата може а му се случи, да подпре нещо. Номера е после да има културата да слезе, да види за какво става дума и в твоя случей само да се извини. Обаче селяндури всякакви. Аз така си чакам да светне зелено на един тротоар. И както си седя нещо почва да ме бута отзаде... Супер странно е чувството и не осъзнах какво става. Натиснах спирачките, продължавам да се движа, обръщам се назад и... едно такси на тротоара се движи назад и ме бута към пътя! Супер ташак. Стана преди 3-4 години. И после даде напред и си мина по локалното все едно нищо не е станало! Сами трябва да се пазим и и това си е. И на зелено да минавам с колелото/колата, пак се оглеждам :crap:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот lanzz » Вто Яну 22, 2008 3:01 pm

мисля че беше дискутиран преди доста време въпроса за застраховане на велосипеди и се оказа, че никоя застрахователна компания не го предлага. аз моето не бих го застраховал, но хората които карат колела за по няколко хилки предполагам че биха се зарадвали.
Аватар
lanzz

Мнениеот invert_pro_biker » Вто Яну 22, 2008 4:23 pm

колелото е едно от малкото , да не кажа единственото, неща които неможем да застраховаме.... :crap:
invert_pro_biker

Рейтинг: 1027

Мнениеот Lance_VII » Съб Яну 26, 2008 10:16 am

Здравейте ! От много време разглеждам форума, но чак като прочетох тази тема реших и аз да напиша коментар.

Няколко думи за мен, за да придобиете представа за рисковете на които се подлагам почти всеки ден :)
Карам шосейно като само за 2007 година успях да навъртя около 8 000км ! Постоянно са ми се случвали всевъзжможни простотии...Всякакви видове засичания, даже ми се е случвало и коли да се блъскат пред мен. Винаги се старая максимално да се пазя, защото ако ако сам не се опазиш - на българските шофьори не можеш да им имаш доверие. Мразя престроявяния за леви завои, също и когато колите ме засичат при техни десни завои.

За съжаление не успях да се опазя от удар... Най-странно в случая е, че удара стана не по време на някое от маратонските ми карания, а в два километров пробег от работата до вкъщи. За тези карания ползвам байк и карам много леко със скорост около 20км\ч плътно вдясно. Инцидента се случи на има няма 300 метра от нас на бул.Патриарх Евтимий. Няма светофари, няма кръстовища и т.н. Идеално равен и широк път. Както си карам чувам зверски спирачки и можах само леко да се обърна, при което един Голф се вряза в мен...Лошото е, че ме удари леко странично, при което изхвърчах някъде напред...Не мога да кажа нищо повече, но се озовах проснат на шосето...Ужасяваща ситуация. Дълго след нея при звук от спирачки настръхвам! За щастие и направо по чудо се разминах само със задна капла на осморка и леко навехнат глезен! Шофьорът спря, не знам дали е искал, но му се наложи, защото колелото ми остана закачено за предната му броня :bigeyes:
Видимо беше много притеснен и трепереше повече от мен като обясни, че него са го били засекли и бил изтласкан в дясното платно...До колко е така не мога да кажа, но случилото се е безумно...
Всичко това минава бързо, но среса си остава за цял живот.

И 1 месец след това, този път с бегача, на кръстовището пред СУ, в едно невероятно задръстване и скорост от не повече от 10км\ч последва втори удар. Този път може частично и аз да съм виновен... Ситуацията е следната: Карам в дясната половина, но по-централно (като нормален участник в движението). От лявата лента всички са спрели за пешеходната пътека, а аз се падах първи от дясната. Имаше много хора и щеше да е много безотговорно да мина докато пресичат. Спирам малко по-рязко при 10км\ч и БАМ.... :bigeyes: Викам си какво стана пък сега... Наложи се само да се "откача" от педалите, но беше много странна ситуация. Обръщам се и няква жена почва да ми прави мили физиономии.

За Фианл мога да кажа на всички колоездачи: Пазете се !!!
Катастрофи могат да се случат и в 2км каране !
Изображение
С бензин в кръвта, но с колело на пътя :)
Аватар
Lance_VII

Рейтинг: 1225

Мнениеот tweety » Нед Яну 27, 2008 6:41 pm

за блъскането отзад на мен лично ми се е случвало,но беше по моя вина,ситуацията беше следната-прибирам е след каране на витоша движа се със доста задоволителна скорост и ваобще не усещам,че има кола зад мен,звъни ми телефона и ряско намалявам тоя отзад мн добре ме подпря.Резултат-сцепена рамка и разфасована задна капла,за радост човека се оказа разбран аз му се изивиних и си казахме сбогом :rofl: :rofl: иначе преди 2 месеца се забих в отворена врата,на човека му обърнах врата и изхвърчах напред добре че нямаше коли около нас,но той беше виновен ваобще не е погледнал в огледалото преди да слезе,а аз му се накрещях едно хубаво,той нищо не оспя да ми каже щото имаше много свидетели!!! :rofl: :rofl: но наистина е много ужастно да те отнесе кола отзад идва ти.."като ГРЪМ от ясно небе" ужастно е просто :bawling: :bawling:
Мy Fear is My only Courage
Аватар
tweety

Рейтинг: 934

Мнениеот Brave » Нед Яну 27, 2008 10:35 pm

tweety написа: ...беше по моя вина,ситуацията беше следната-прибирам е след каране на витоша движа се със доста задоволителна скорост и ваобще не усещам,че има кола зад мен,звъни ми телефона и ряско намалявам тоя отзад мн добре ме подпря.

Определено вината не е твоя. Онзи отзад е длъжен да спазва дистанция. Това, че си спрял без друга видима причина, въобще не го извинява - може да имаш технически проблем, да си видял препятствие, което той не вижда, куп други причини. За пореден път се изумявам от безхаберието на шофьорите - ако при същото разположение, просто беше паднал, заради попадане в дупка или подхлъзване, автомобила би минал през теб. Е, разбира се, не е много добре да не знаеш, какво има зад тебе и да спираш рязко, но определено си напълно невинен по правилник.
Brave

Мнениеот PtD » Пон Яну 28, 2008 2:42 am

@Brave :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Яну 28, 2008 8:51 am

Teodor40 написа:Не ги следя тия работи. Хетеросексуален съм :D Иначе 100% някой са го блъскали здраво отзаде, но аз поне не искам да знам за това.

Гузен негонен бяга :D

По темата: блъскали са ме отзад умишлено, заради скандал за предимство. За щастие беше леко и се размина без щети... за колелото. Колата не успя да се отърве без щети.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот awd_volvo » Пон Апр 21, 2008 11:08 pm

Мен отзад не са ме блъкали (надявам се и да не ме блъснат :bowdown:) НО аз щях да блъсна една кола :D
Случаят е следният:
Карам си по Витошка, до градинката на НДК, по посока центъра със около 25-30 км/ч (състезавах се с една Фиеста и после тя зави) иии гледам задръстване, колите спряли ВСИЧКИ + трамвай на светофара, викам си "ще мина до трамвая". Престроявам се културно, отдалече, като първо се огледах и тн. И тъкмо си мисля да почвам да намалявам за да мина покрай трамвая и някфа гъска с лъскава малолитражка излезе от задръстването като зави почти на 90* наляво, мина точно зад трамвая и искаше да продължи в обратна посока по булеварда (към парка) (така е, жените нз кфо искат :rofl: ) Да, ама аз имах 1 сек и 2 м са реагирам! Набих спирачки ма с тая скорост кфо да очаквам! Блокираха ми и предната и задната гума, като инстинктивно (да бе!) завих надясно за да избегна удара и евентуално да мина зад колата и успях. Ма с гумите закачих колата до мен и ония почнаха да ме солят, къф съм за да карам така, луд ли съм (че спазвам правилата, и че ползвам правото си на участник в движението, сигурно :dunno:) А оная ку*ва дори не разбра, сигурно :(!: А ако се бях размазал като ваденка на задния калник/врата и не се бях изпочупил, нз как щях да се стърпя да не й откъсна тъпата изрусена глава!
Тука спирам, щото ме избива на съдизъм :dark:
пп МРАЗЯ ШИ**НИТЕ СКАПАНИ ИЗРУСЕНИ КУ*ВИ (особено ако са се качили на кола (и особено ако колата е за 100К+))
Аватар
awd_volvo

Рейтинг: 1263

Мнениеот jivkonik » Вто Апр 22, 2008 11:36 am

awd_volvo написа:...... викам си "ще мина до трамвая"...

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Там да не би да има велоалея?! Точно "до трамвая".... Другия път пак се "престрой така" :nono: :nono: :nono: ....
Аман от самоубийци с колела по тия улици!!!! :(!: :(!: :(!:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Вто Апр 22, 2008 11:46 am

awd_volvo написа:пп МРАЗЯ ШИ**НИТЕ СКАПАНИ ИЗРУСЕНИ КУ*ВИ (особено ако са се качили на кола (и особено ако колата е за 100К+))

Така, така. С мразенето ще си останеш :D

@jivkonik: що аман, роднина ли ти е? :dunno:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Други