Кажете си мнението за тези снимки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Кажете си мнението за тези снимки

Мнениеот Sasho_snegorina » Вто Апр 08, 2008 12:34 am

Скоро си направих един албум само с макро снимки, всички съм ги снимал аз, не са преправяни с разни програми... Кажете коя най-много ви харесва :)
ЛИНК => http://www.album.bg/sasho_snegorina/
Снимам с Canon Ixus 55
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот Antares » Вто Апр 08, 2008 7:26 am

(f)artwork
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Вто Апр 08, 2008 8:39 am

IMG_3406 (Пипирудата)

А паспорта щеше да е готин на друг фон

А какво се е случило с кончето?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот SpoileR » Вто Апр 08, 2008 9:41 am

Много добри снимки! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Някои искат по абстратно мислене, но като цяло са супер.

Мене най-ме кефат пеперудата, комарите и таралежа :) (може би и горските ягоди...)

По цветя не си падам много... ;)

Страшни снимки, браво :) :beer:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Sasho_snegorina » Вто Апр 08, 2008 5:52 pm

Морското конче го снимах на морето, както си плувам и го гледам на повърхността - умряло :bawling:

EDIT: Нещо от нашия бранш - Резба на спица (не много добро качество, но знаете, че е с диаметър 2мм :) http://www.album.bg/sasho_snegorina/images/3154031/
Аватар
Sasho_snegorina

Мнениеот i love bikes » Вто Апр 08, 2008 6:47 pm

IMG_3019 ,IMG_3022, IMG_1598, IMG_1934, IMG_2803, IMG_1928, Таралеж, IMG_1625, IMG_0493, Мравки, IMG_0473, IMG_2164, IMG_2168, 10 стотинки, IMG_3406, IMG_2938 и тази може би.А окото на братовчед на мен би ми харесало повече ако е по-близък план , т.е. да се вижда само окото с клепачите,а и си я изгорил снимката.Обаче това, че фотото апарата се вижда в ириса ми харесва :beer:
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 08, 2008 7:11 pm

Интересни снимки. Явно се увличаш от макрото.

От мен една шишарка в зародиш.
Изображение

А когато задобрееш ти пожелавам техника с която да правиш като следващите две снимки:
Изображение Изображение

Не са мое дело. Бях ги свалял мисля от фотофорума.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Вто Апр 08, 2008 7:15 pm

@автора на темата:

снимките са слабички. тук сме горе-долу толерантни и не коментираме много, но в някой фото-форум, при такава продукция, ще те направят на мармалад.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот RAM-FR » Вто Апр 08, 2008 7:40 pm

Като тия с химикалките си правя в час с телефона .... понякога излизат и по-добре ...
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот naso » Вто Апр 08, 2008 9:55 pm

RAM-FR написа:понякога излизат и по-добре ...
бах тоя телефон ... леко да не прегориш матрицата jajajajjajajaja/1!
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот SpoileR » Вто Апр 08, 2008 11:21 pm

RAM-FR написа:Като тия с химикалките си правя в час с телефона .... понякога излизат и по-добре ...

Под "необходимо абстрактно мислене" имах предвид точно тези с химикалните ;)

Може да са слаби в сравнение с ПРО СНИМКИ ОТ ФОТО ФОРУМ-a, НО ПРИ ВСИЧКИ положения са ДОБРИ. :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот stanny » Вто Апр 08, 2008 11:32 pm

Ето малко и от мен, пък по натам ще добавям още :)

http://www.album.bg/stanny/
Изображение
Аватар
stanny

Рейтинг: 1200

Мнениеот chiMol » Сря Апр 09, 2008 1:10 pm

http://i32.tinypic.com/2zhfrpd.jpg

http://i26.tinypic.com/mmey6d.jpg

искате Макро .....първият пушач,който познае че съм снимал използвана запалка я печели :D

Невероятното качество е постигнато с 2Мрix телефон Benq-Siemens - s88 :D :D :D

Та кой каза че с телефон не може да се снимат дреболиики :D :D :D

Иначе снимките ти ми допадат ..... мн готини неща си снимал особено цветенцата 8) ..... явно тоя Ixus e по-добър телефон :D :D :D (последното на шега ;))

ПРОДЪЛЖАВАИ да снимаш :beer:
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот RAM-FR » Сря Апр 23, 2008 11:16 pm

Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Re: Кажете си мнението за тези снимки

Мнениеот bored » Сря Апр 23, 2008 11:26 pm

Sasho_snegorina написа:Скоро си направих един албум само с макро снимки, всички съм ги снимал аз, не са преправяни с разни програми... Кажете коя най-много ви харесва :)
ЛИНК => http://www.album.bg/sasho_snegorina/
Снимам с Canon Ixus 55

Личи си че от скоро си хванал апаратче и все още му се радваш, но това не значи добра снимка. Продължавай в същия дух, зарибявай се, всичко с времето си.
Разгледай снимките във фотографски сайтове, най-малкото за идеите, умисал трябва, не става просто да насочиш апарата, да фокусираш и да затиснеш копчето... :)

Пък did да ходи да си снима с Panasonic-a.
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот bored » Сря Апр 23, 2008 11:43 pm

RAM-FR написа:http://picbg.net/u/6747/3940/133408.jpg

УЖАСНА СНИМКА !!!

Ето ти нещо подобно - http://www2.imgshare.eu/i/tx686927.jpg
тоз с очилата бързаше и нямах време да си играя да фокусивам и прочее.
.. и без коментари за апарата, защото само ще ме накараш да качвам снимки правени със съпунерката!
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот Alpina » Чет Апр 24, 2008 6:31 am

http://www.photo96.com/blog/?p=371

Това правило е хубаво да се прилага ;) Не че е общовалидно :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Shakespirt » Чет Апр 24, 2008 8:16 am

Maлко ше съм критичен, щото с тва се занимавам. Знам, че тва апаратче няма особени възможности, но става за щракане, че и интересни неща могат да излезнат. Първата снимка ти я проваля изцяло оптиката. Много ти е голямо фокусното разстояние, ако беше по-малко отзад нямаше да ти е на фокус фона, а това е смисъла при този тип снимки, ама с такова обективче - толкова. Ключодържателя няма какво да го коментирам. Жълтото цветенце е на доста кофти светлина. Със много слаба светкавица би постигнал готин ефект. за целта обаче светкавицата трябва да се намира над обектива ти, а не отстрани. В случая отзад зелената хартия (целофан или квото е), някак си премества центъра на композицията към себе си, което не е добре. Със слаба светкавица, жълтото щеше да изпъкне повече. Дървото е много интересно като замисъл, а и като изпълнение не е зле. Снимката с Нокията би могла да бъде интересна. Тея с химикалките са много свежи като идея и изпълнение. Снимкатас белия пухкав цвят на дърво или храст е добра. Тая с двете оси е интересна, но може би трябваше по-от близко да се опиташ. Жълтият абутилон е добър, ама много класически :) Осата според мене разваля снимката. Тая с десетте стотинки е някаква класика в жанра, опитай другия път да фокусираш в близката част на стотинката, щото ше се получи по-интересно. Гаранция. Може да си направиш своеобразен макро натюрморт. Метни 1 кламер по-големичък МЕТАЛЕН, винтче като тея, дето задържат видеокарти за кейса на компютъра. няква шайбичка и острие от макетно ножче примерно. Гледай да се получи ефекта със светлината, който се е получил при стотинката. Пеперудата ти е добра, но опитай на фотошоп да и засилиш малко sharpness-а. Иначе е жестока снимка. На розовото цвете недей даму режеш стъблото. Трябва да се вижда, щото иначе снимката изглежда незавършена. Бялото на *****42 е добро, но тука пак оптиката те прецаква, щото ти е голямо фокусното разстояние. Розовото цвете след това е направило страхотни капки по листата, може би трябваше да им изпраскаш няколко макро снимки, иначе снимката на мене лично не ми допада, но не знам защо :D . Просто естетически не ми харесва. Последните 2 снимки на първа страница са добри, но трябваше да имат по-равен фон. На първата и е добре горе-долу фона. Черно-бялата не ми харесва, щото и е слаб контраста, иначе е добре, но я пипни на фотошопа, другата е добра. Снимките с бамбука ги дай от малко по-далечен план. С петуниите си постигнал страхотен ефект. Браво. Жълто-оранжевото цвете е добро. Ежко-бежко е интересен, но като снимка е... не особено добър. Смърчовата клонка е страшно готина идея. И изпълнението кърти. Евала! Скакалеца не изпъква на неговата снимка. Може би трябваше да го поставиш по ясно изразен. Тука светкавицата ти играе лоша шега, щото явно още не знаеш как да я използваш максимално добре.
На ягодките ако не им беше отрязъл долните листа, щеше да е чудна снимка. Друг вариант при тях е макро, като фокусираш само на една от средните ягодки и ги снимаш в 3/4 или 7/8. Комарите са много яки, ама мааалко по-далечен план трябваше. На **460 има някво косъмче, дето ебава майката на иначе хубавата снимка. Окото е няква класика, ама другия път недей на самоснимачка да го правиш, а дай на някой да те щракне. На тая светлина би се получило страхотно отражение на обективчето в окото ти. На ***220 пак си отрязъл стъблата, иначе е хубава снимка. 2804 преосветяването, което си направил със силната светкавица е изизграло много интересна роля и се е получил готин ефект от цветето. За жалост обаче светкавицата ти е от страни и тва пак е хвърлило някви гадни сенки. Първата снимка на последната страница е много добра, ама малко му липсва възух отгоре. Съвсем мъничко. Оная зелена стърчаща пишка е много готина ама фона и не е подходящ. 1598 си постигнал интересен ефект с накланянето на апаратчето. Бялата роза е страшна. Пробвай макро на водните капки и близък план, така че да не се виждат крайните листенца на цвета - като на 3022, която е яка. 3019 поражда много готини мисли :D Готина е. Кво да ти кажа. Снимките не са ти лоши предвид апаратчето. Имаш много готино виждане на нещата, ама има и кво да учиш още :) Живот и здраве по-нататъка ако си купиш добър апарат, може би ще правиш много яки снимки. Успех!!!
Гледните точки са като гъзовете -всеки си ги има и тяхната обикновено е "най-правилната"
Shakespirt

Рейтинг: 1265

Мнениеот daf4ov » Сря Мар 11, 2009 10:39 pm

Да ъпнем темата.Благодаря на @Ozzie че я издири вместо мен :)

Изображение
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Sasho_snegorina » Сря Мар 11, 2009 11:49 pm

@daf4ov Много ти благодаря, че ъпна темата, бях я позабравил. Не съм качвал снимки от доста време насам, понеже наблегнах повече на колоезденето (макар и зимно). Надявам се, че сега, когато наближават красивите сезони на годината ще имам повече време да снимам. Надявам се също да направя още по-красиви и интересни снимки. Радвам се, че повечето се харесват на аудиторията, макар че разполагам с любителска сапунерка, непрофесионални познания и малко опит ;)
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Мнениеот agent_Jekov » Чет Мар 12, 2009 11:14 am

Че зимата да не би да не е красива? :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Reactor » Чет Мар 12, 2009 11:25 am

Аватар
Reactor

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 12, 2009 11:37 am

Честно казано, особено що се отнася до макро снимките, аз мисля, че по-голяма роля играе техниката, отколкото някакви умения... със скапан апарат да се насереш, не можеш да извадиш хубава макро снимка. С хубава техника и да не си "майстор" снимката става (за макро специално)...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Мар 12, 2009 11:41 am

agent_Jekov написа:Че зимата да не би да не е красива? :)

Взе ми думите от устата!

зима
Снимките са на Тони Шаварш
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Quiz » Чет Мар 12, 2009 1:11 pm

@IVO Jordanov,
Не са по темата, но са чудесен пример за хубава зимна картинка!

Друг е въпросът, че това местенце ми е легнало на сърцето. ;)
Аватар
Quiz

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Мар 12, 2009 1:37 pm

@Quiz
Ако се разлистиш към следващите страници има снимки и от едно друго доста популярно (за съжаление) местенце из българските планини. Снимано доста повече през други сезони, но зимата там става като на друга планета.
Моля да ме извините за off topica.
Аватар
IVO Jordanov

Назад към Други