Maлко ше съм критичен, щото с тва се занимавам. Знам, че тва апаратче няма особени възможности, но става за щракане, че и интересни неща могат да излезнат. Първата снимка ти я проваля изцяло оптиката. Много ти е голямо фокусното разстояние, ако беше по-малко отзад нямаше да ти е на фокус фона, а това е смисъла при този тип снимки, ама с такова обективче - толкова. Ключодържателя няма какво да го коментирам. Жълтото цветенце е на доста кофти светлина. Със много слаба светкавица би постигнал готин ефект. за целта обаче светкавицата трябва да се намира над обектива ти, а не отстрани. В случая отзад зелената хартия (целофан или квото е), някак си премества центъра на композицията към себе си, което не е добре. Със слаба светкавица, жълтото щеше да изпъкне повече. Дървото е много интересно като замисъл, а и като изпълнение не е зле. Снимката с Нокията би могла да бъде интересна. Тея с химикалките са много свежи като идея и изпълнение. Снимкатас белия пухкав цвят на дърво или храст е добра. Тая с двете оси е интересна, но може би трябваше по-от близко да се опиташ. Жълтият абутилон е добър, ама много класически

Осата според мене разваля снимката. Тая с десетте стотинки е някаква класика в жанра, опитай другия път да фокусираш в близката част на стотинката, щото ше се получи по-интересно. Гаранция. Може да си направиш своеобразен макро натюрморт. Метни 1 кламер по-големичък МЕТАЛЕН, винтче като тея, дето задържат видеокарти за кейса на компютъра. няква шайбичка и острие от макетно ножче примерно. Гледай да се получи ефекта със светлината, който се е получил при стотинката. Пеперудата ти е добра, но опитай на фотошоп да и засилиш малко sharpness-а. Иначе е жестока снимка. На розовото цвете недей даму режеш стъблото. Трябва да се вижда, щото иначе снимката изглежда незавършена. Бялото на *****42 е добро, но тука пак оптиката те прецаква, щото ти е голямо фокусното разстояние. Розовото цвете след това е направило страхотни капки по листата, може би трябваше да им изпраскаш няколко макро снимки, иначе снимката на мене лично не ми допада, но не знам защо

. Просто естетически не ми харесва. Последните 2 снимки на първа страница са добри, но трябваше да имат по-равен фон. На първата и е добре горе-долу фона. Черно-бялата не ми харесва, щото и е слаб контраста, иначе е добре, но я пипни на фотошопа, другата е добра. Снимките с бамбука ги дай от малко по-далечен план. С петуниите си постигнал страхотен ефект. Браво. Жълто-оранжевото цвете е добро. Ежко-бежко е интересен, но като снимка е... не особено добър. Смърчовата клонка е страшно готина идея. И изпълнението кърти. Евала! Скакалеца не изпъква на неговата снимка. Може би трябваше да го поставиш по ясно изразен. Тука светкавицата ти играе лоша шега, щото явно още не знаеш как да я използваш максимално добре.
На ягодките ако не им беше отрязъл долните листа, щеше да е чудна снимка. Друг вариант при тях е макро, като фокусираш само на една от средните ягодки и ги снимаш в 3/4 или 7/8. Комарите са много яки, ама мааалко по-далечен план трябваше. На **460 има някво косъмче, дето ебава майката на иначе хубавата снимка. Окото е няква класика, ама другия път недей на самоснимачка да го правиш, а дай на някой да те щракне. На тая светлина би се получило страхотно отражение на обективчето в окото ти. На ***220 пак си отрязъл стъблата, иначе е хубава снимка. 2804 преосветяването, което си направил със силната светкавица е изизграло много интересна роля и се е получил готин ефект от цветето. За жалост обаче светкавицата ти е от страни и тва пак е хвърлило някви гадни сенки. Първата снимка на последната страница е много добра, ама малко му липсва възух отгоре. Съвсем мъничко. Оная зелена стърчаща пишка е много готина ама фона и не е подходящ. 1598 си постигнал интересен ефект с накланянето на апаратчето. Бялата роза е страшна. Пробвай макро на водните капки и близък план, така че да не се виждат крайните листенца на цвета - като на 3022, която е яка. 3019 поражда много готини мисли

Готина е. Кво да ти кажа. Снимките не са ти лоши предвид апаратчето. Имаш много готино виждане на нещата, ама има и кво да учиш още

Живот и здраве по-нататъка ако си купиш добър апарат, може би ще правиш много яки снимки. Успех!!!
Гледните точки са като гъзовете -всеки си ги има и тяхната обикновено е "най-правилната"