Държавен шампионат по XC и DH - 13-17.10.2004г.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Държавен шампионат по XC и DH - 13-17.10.2004г.

Мнениеот MOD » Пон Окт 11, 2004 7:52 pm

Организатор : Български Колоездачен Съюз със съдействието на БФПК
Място : Симеоново

Програма :

Сряда 13.10.2004
14:00-17:00 Настаняване на състезателите

Четвъртък 14.10.2004
09:00-10:00 Обхождане трасе спускане
09:00-12:00 тренировка крос кънтри
12:00-16:00 тренировка спускане
18:00 Техническа конференция - стадион "Васил Левски" вх11, БФПК
(редактирона от Admin, след като получих информация за промяната в деня на конференцията)

Петък 15.10.2004
09:00-11:00 тренировка крос кънтри
11:00-14:00 тренировка спускане и big air

Събота 16.10.2004
10:00 старт крос кънтри
12:00-14:00 квалификация спускане
14:00 награждаване крос кънтри

Неделя 17.10.2004
09:00-11:00 тренировка спускане
12:00 старт спускане
14:00 награждаване спускане + House party DJ Doncho&Friends

Информацията е взета от брошура на шампионата
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот RaveUnit » Пон Окт 11, 2004 8:43 pm

Не трябваше ли да го кръстят 'Национален' ?
И защо чак на BikeWeekend-а се разбра кога ще е първенството а за това нещо дето дори не е кръстено на български се знаеше толкова отрано ?
отговарям си сам - за да не се кара по трасето и да стане най-после що-годе 'честно' състезание.
Поздрави към всички които ще участват !
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот TOYAGA » Пон Окт 11, 2004 8:46 pm

Ъъъъ, понеже съм малко ТЪП, да питам - ТРЕТИ СИНОД в българското МТВ има ли, или се ограничават до ОБИЧАЙНИТЕ ДВА?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот ThEUfO » Пон Окт 11, 2004 9:28 pm

Програмата щеше да е по привлекателна ако беше нещо от сорта на:

понеделник - настаняване
вторник - тренировка DH
сряда - обхождане
четвъртък - конференция
петък - общо гледане на Kranked 5
събота - спане + кебапчета
неделя 18:00 часа - състезание

В горенаписания вид ми се струва доста по разумна от тази... Как може събота да е free DH ден, да няма нищо по програма, освен квалификация?! Просто организаторите са показали един _)_ на провинцията :] Успешно областно състезание!
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот ThEUfO » Пон Окт 11, 2004 9:31 pm

[quote="TOYAGA"]

Ъъъъ, понеже съм малко ТЪП, да питам - ТРЕТИ СИНОД в българското МТВ има ли, или се ограничават до ОБИЧАЙНИТЕ ДВА?
[/quote]

Третия синод е Бай Драго :]]]]
ThEUfO

Мнениеот uha_rampage » Пон Окт 11, 2004 10:04 pm

Спускане и Голям Въздух...
Приятно каране, аз лично не смятам да се калям...
Според мен участниците няма да са и на половина толкова, колкото бяха на Bikeweekend-a...
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот sss » Пон Окт 11, 2004 10:59 pm

[quote="MOD"]

Организатор : Български Колоездачен Съюз със съдействието на БФПК
Място : Симеоново

Програма :

[b]Сряда 13.10.2004[/b]
14:00-17:00 Настаняване на състезателите
18:00 Техническа конференция - стадион "Васил Левски" вх11, БФПК

[b]Четвъртък 14.10.2004[/b]
09:00-10:00 Обхождане трасе спускане
09:00-12:00 тренировка крос кънтри
12:00-16:00 тренировка спускане

[b]Петък 15.10.2004[/b]
09:00-11:00 тренировка крос кънтри
11:00-14:00 тренировка спускане и big air

[b]Събота 16.10.2004[/b]
10:00 старт крос кънтри
12:00-14:00 квалификация спускане
14:00 награждаване крос кънтри

[b]Неделя 17.10.2004[/b]
09:00-11:00 тренировка спускане
12:00 старт спускане
14:00 награждаване спускане + House party DJ Doncho&Friends

Информацията е взета от брошура на шампионата
[/quote]

Yayyy ne e zle.Po moi iz4isleniq bikeweekenda 6te6e da mi legne pone 300lv,a da ne govorq za tva:xx(:Tapa rabota.Jalko,4e sym v provinciqta ina4e 6tqx da u4astvam i na dvete:(
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот mih » Вто Окт 12, 2004 8:40 am

колко добре съгласувани мероприятия се случват в малка София!
а не можеше ли стартовете за едното да бяха в събота, а на другото - в неделя, така можеше да се съчетаят направо в един уикенд!
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Alien » Вто Окт 12, 2004 9:01 am

[quote="uha_rampage"]

Спускане и Голям Въздух...
Приятно каране, аз лично не смятам да се калям...
Според мен участниците няма да са и на половина толкова, колкото бяха на Bikeweekend-a...
[/quote]

Не мисля, че си прав. Пак ще има много участници, виж гледащи може да няма много ама то при тоя дъжд, който се очаква...
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот F1-MAN » Вто Окт 12, 2004 9:07 am

Според мен го направиха малко глупаво. Да са през една седмица, на едно и също място. А и вече става доста студено. А пък Техническата конференция е утре, а още няма наредба.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот mih » Вто Окт 12, 2004 9:20 am

[quote="RaveUnit"]

И защо чак на BikeWeekend-а се разбра кога ще е първенството а за това нещо дето дори не е кръстено на български се знаеше толкова отрано ?
отговарям си сам - за да не се кара по трасето и да стане най-после що-годе 'честно' състезание.
[/quote]

да бе, вярваш ли си, ще стане честно, ама друг път.
има хора, които го карат отдавна това трасе! както и предишното, пазели го в тайна, бла-бла!
как мислиш, че винаги са по първите места?
тая работа не става само с хубаво колело и [b]псевдо[/b]спонсори, иска се и малко, хм, "находчивост". по български :V:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот Cveti » Вто Окт 12, 2004 9:21 am

[quote="F1-MAN"]

Да са през една седмица, на едно и също място. А и вече става доста студено[/quote]

На едно и също място са,защото някои организатори искат да се възползват от чудесното трасе,за което се погрижиха други!:nono:
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот Alien » Вто Окт 12, 2004 9:27 am

[quote="Cveti"]

[quote="F1-MAN"]

Да са през една седмица, на едно и също място. А и вече става доста студено[/quote]

На едно и също място са,защото някои организатори искат да се възползват от чудесното трасе,за което се погрижиха други!:nono:
[/quote]

Не е така. Състезанието просто ще е над Симеоново, но няма да е същото трасето.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Вто Окт 12, 2004 10:18 am

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

що питаш като сам знаеш отговора? :laugh:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Окт 12, 2004 10:50 am

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

що питаш като сам знаеш отговора? :laugh:
[/quote]

Мммм, не съм много сигурен, че го знам! Току-виж след "Държавен" се пръкнат и "Правителствен", "Кметски", "Енорийски" и прочие шампионати...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот C_Mo » Вто Окт 12, 2004 12:32 pm

[quote="mih"]

[quote="RaveUnit"]

[/quote]

има хора, които го карат отдавна това трасе! както и предишното, пазели го в тайна, бла-бла!
тая работа не става само с хубаво колело и [b]псевдо[/b]спонсори, иска се и малко, хм, "находчивост". по български :V:
[/quote]

@RaveUnit
Какви са ти конкретните оплаквания?

@mih
Аз съм един от хората, които идейно са виновни за трасето. Със съдействието на приятели [b](благодаря ви, вие знаете кои сте!)[/b] и повече от две седмици работа по трасето се получи това, което се караше на състезанието. Трасето, във финалния си вид, беше готово в четвъртък по време на огледа.

Обвиненията ви са безпочвени.
Аватар
C_Mo

Мнениеот SPA » Вто Окт 12, 2004 12:47 pm

[quote="xtr"]
@mih
Аз съм един от хората, които идейно са виновни за трасето. Със съдействието на приятели [b](благодаря ви, вие знаете кои сте!)[/b] и повече от две седмици работа по трасето се получи това, което се караше на състезанието. Трасето, във финалния си вид, беше готово в четвъртък по време на огледа.

[/quote]

Първо да уточня да не ми избодете очите след това. Не се оплаквам. Не обвинявам, а само факти.

Трасето го правят от БАС. Естествено е повечето които го правят да го пробват как става за да се види кое как. Не може да се каже че някой е забранил да се кара на него преди състезанието. Така че всеки който е могъл е отишал го е карал. Например един от тимовете лично го видях да направи 2 спускания още преди/по време на огледа, което от гледна точка на безопасност не беше хич удачно. Трасето претърпя промени в последния момент и то не само преди огледа ами и след огледа. Добре, че организаторите се погрижиха да го съобщат, че иначе можеше да има инциденти.

Тези промени надали са и 10% от цялото трасе. Така, че не съм съгласен че това научаване и минаване предварително по трасето не е дало предимство на тези които са имали възможността.

А въпроса кой, как и колко е имал възможност да кара по това трасе предварително е съвсем друг. То опира до финасови и времеви възможности. Мога само да кажа че хората от провинцията са били най-ощетени от към тази страна.

Но състезанието мина и това вече не е важно. Винаги ще има такива ситуации и те за съжаление не мога да се избегнат. И ако някой иска да се съревнова с друг, май най-добре ще е да ходи на трасе извън България. Абе много закопах аз ... :D:D:D ... извинявам се :I

EDIT: Аман от правописни грешки.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот 4getcredo » Вто Окт 12, 2004 12:56 pm

[quote="xtr"]

[quote="mih"]

[quote="RaveUnit"]

[/quote]

[/quote]

@RaveUnit
Какви са ти конкретните оплаквания?

@mih

[/quote]

И аз мися, че малко прекалявате с тази подозрителност. Аз бих гледал на нещата по непринудено. Получи се готино състезание (поне от моята зрителска гледна точка). Въпросът е да има повече поне до такава степен регламентирани стартове, на различни места и тогав вече ще играят и ще се проличат преди всичко уменията и няма да може да се говори с недомлъвки и опасения.
Споко и силна храна! Не мрънкайте само! :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот SPA » Вто Окт 12, 2004 1:03 pm

За мен има един друг факт който е по смущаващ. И това е, че за XC имаше толкоз малко съзтезатели. Според мен трябва в тази насока да се задейства нещо. Не знам дали проблема е от сазмващата конкуренция на 4-5 човека професионалисти в България или е някъде другаде. Сигурен съм, че в България има много повече хора които се занимават с XC отколкото с DH. Къде са? Това трябва да се запитат организаторите на това и следващите състезания.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот mih » Вто Окт 12, 2004 1:08 pm

[quote="xtr"]

@mih

[/quote]

@xtr,
не съм коментирал това какво е трасето и колко труд сте положили и т.н., а че има хора, които карат предварително.
нормално е да отречеш, все пак представляваш БАС в този форум.
ама то и Путин отрича зверствата над чеченците, и Ширак отрича да е имало пострадали при ядрените опити, и Турция отрича арменския геноцид. малко е образно сравнението, ама смятам разбираш какво имам предвид. всички сме в един и същ театър, само ролите са различни.
ако обвиненията са безпочвени, защо толкова много хора ги твърдят?!
а, сетих се, от завист. щото са на страната на дъмпинга може би?
хайде да си казваме истината отвреме-навреме.
вярвам, че състезанието е минало прекрасно за почти всички, но това не пречи да има забележки и критики. щото освен бялото има и черно, и не можеш да казваш винаги на черното "бяло"...
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот CrZ » Вто Окт 12, 2004 2:12 pm

[quote="mih"]

[quote="RaveUnit"]

[/quote]

[/quote]

Като и хабер си нямаш от организацията си пести коментарите ...
за първото състезание трасето се правеше до последния момент....единствено предната събота и неделя имаше възможност да се кара по някой от участъците..от това се възползваха над 30 40 човека и не само от София...За тази седмица трасето в момента се прави и едва ли някой ще го кара преди петък...ЗАЩОТО НЯМА ДА Е ГОТОВО....даже и миналата година на Драгалевци където се оре целогодишно 80% от участъците бяха съвсем нови....поне от страна на това кой колко е карал трасето всички са равни.....сега за това ако някой дошъл събота и изпуснал 1 2 дена каране негова си работа.....ако поне малко си карал ва Витоша трябва да се сетиш че по тия трасета досега не се е карало никога не за друго а защото ги е нямало....(
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот thefatcat » Вто Окт 12, 2004 2:40 pm

[quote="Cveti"]

[quote="F1-MAN"]

[/quote]

Трасето първо ще е съвсем различно от другото и много по-интересно.
И като е толкова лесно да говорите по форумите що не дойдете да копате а ?
10 човека се скъсваме от копане, за да има къде да карате:nono:
Трасето ще е готово чак в четвъртък, така че не се притиснявайте че някой ще кара преди вас !!!:(!:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот ThEUfO » Вто Окт 12, 2004 2:54 pm

копай, коте, копай :]
ThEUfO

Мнениеот mih » Вто Окт 12, 2004 2:56 pm

[quote="CrZ"]

[quote="mih"]

[quote="RaveUnit"]

[/quote]

[/quote]

Като и хабер си нямаш от организацията си пести тъпите коментари...
за първото състезание трасето се правеше до последния момент.....а за това тази седмица ще е същото...трасето в момента се прави и едва ли някой ще го кара преди петък...ЗАЩОТО НЯМА ДА Е ГОТОВО....даже и миналата година на Драгалевци където се оре целогодишно 80% от участъците бяха съвсем нови....поне от страна на това кой колко е карал трасето всички са равни.....сега за това ако някой дошъл събота и изпуснал 1 2 дена каране негова си работа.....ако поне малко си карал ва Витоша трябва да се сетиш че по тия трасета досега не се е карало никога не за друго а защото ги е нямало....
[/quote]

@CrZ, при цялото ми уважение, кой си ти да ме съветващ да си пестя "тъпите коментари" (бърз "едит"!)?! нещо майка, татко? да си чувал за свобода на словото?!
освен това вярвам повече на собствените си очи, както и на непредубедените състезатели, които вече споделиха това, което изказах и аз, отколкото на цялото ви предубедено войнство.
Spa го каза (Spa, sorry, че те намесвам) - трасето може да е станало готово в [color=red]окончателния [/color]си вид и секунди преди огледа, но явно това не пречи голяма част от него да се кара преди това.
уточнение: връщам си думите за трасето за предстоящото състезание, понеже инфото ми не е сигурно.

аз спирам с този спор, защото:
а) не е равностоен,
б) никога няма да признаете, понеже имате финансов интерес от това вашите състезатели да се представят възможно най-добре, а и няма да позволите толкова лесно да се петни името на БАС и ще продължите да отричате до дупка.
в) на фона на хубавите отзиви и впечатления не искам да създавам поредния епизод от сапунката "БАС" (макар че май успях, но поне да не продължавам ролята си).
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот thefatcat » Вто Окт 12, 2004 3:08 pm

[quote="ThEUfO"]

копай, коте, копай :]
[/quote]

Копам.
Айде като дойдете в Софиа да се събереме да пием бира :banana::beer::drunk::hbang2:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Admin » Вто Окт 12, 2004 3:16 pm

Не мисля, че критиките за знаенето на трасето са основателни...
Вярно е, че се знаеше предварително откъде принципно ще минава трасето, но в последния момент в него бяха внесени съществени промени, които го направиха съвсем различно. Например участъка под лифта, който преди това беше просто стръмна и технична пътека, а след това бе пуснат отстрани, там, където бяха копали за полагане на кабели и беше пълно с камъни и буци. При това никой преди това не е могъл да кара там, защото е имало високи треволяци и т.н.
Друг пример е с участъците в улея - тези, които са карали предварително, са го правели в стил "шус надолу" и едва ли на някой е хрумнало да слаломира между дърветата по склоновете на улея, нито пък е знаел покрай кои точно.
Тези две отсечки, които доколкото знам са правени точно преди състезанието, бяха едни от най-важните, защото са технични и там човек може да спечели или изгуби време. Иначе по-гладките участъци повечето хора, които са равностойни като колела и умения, няма да ги минат различно, независимо дали ги карат за пети или за десети път.
Не на последно място: неизбежно е все някой от състезателите да знае трасето. Така е по цял свят. На Световното първенство в Ле Же спечели Фабиен Барел, който е един от консултантите по създаването на тамошното трасе. Но той спечели не заради това, а защото Стив Пийт падна малко преди финала, иначе можешеда бъде друго. И тук нее по-различно - нито Симо (xtr), нито Ники Титев, за които знам със сигурност, че са сред проектантите му, не са в челната тройка, въпреки че повечето от вас знаят как карат споменатите хора. Просто исках да отбележа, че на състезание има много фактори, които влияят - знаенето на трасето е само един от тях, но сам по себе си не е способен да донесе победа.
Айде :peace:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот jivkonik » Вто Окт 12, 2004 3:40 pm

[quote]Originally posted by mih

@CrZ, при цялото ми уважение, кой си ти да ме съветващ да си пестя "тъпите коментари" (бърз "едит"!)?! нещо майка, татко? да си чувал за свобода на словото?!
освен това вярвам повече на собствените си очи, както и на непредубедените състезатели, които вече споделиха това, което изказах и аз, отколкото на цялото ви предубедено войнство.
Spa го каза (Spa, sorry, че те намесвам) - трасето може да е станало готово в [color=red]окончателния [/color]си вид и секунди преди огледа, но явно това не пречи голяма част от него да се кара преди това.
уточнение: връщам си думите за трасето за предстоящото състезание, понеже инфото ми не е сигурно.

а) не е равностоен,
б) никога няма да признаете, понеже имате финансов интерес от това вашите състезатели да се представят възможно най-добре, а и няма да позволите толкова лесно да се петни името на БАС и ще продължите да отричате до дупка.
в) на фона на хубавите отзиви и впечатления не искам да създавам поредния епизод от сапунката "БАС" (макар че май успях, но поне да не продължавам ролята си).
[/quote]

Подобен безумен спор имаше преди години и във шампионата на Формула 1 "Защо видите ли отборите дето имали повече пари били по-добри - ами щото правели два пъти повече тестове извън и по време на сезона, имали по 2-3 тестпилота и т.н." И FIA наложи едни забрани
в правилника едни чудесии на тема "Тестове"!
Ти какво предлагаш? Да се затвори Витоша за байкъри месец преди състезание? Или за всяко състезание да се "изсича, изкопава, валира, асфалтира" едно ново трасе дето досега е било див баир и никой не го е карал, или да се организират НАЦИОНАЛНИТЕ БГ състезания на трасета извън БГ? Ами много ясно, че тези които имат възможност (пари и време) ще карат и ще се държат във форма постоянно по всякакви трасета (че даже и навън ще ходят да тренират ако се налага - зад тези хора стоят отбори и са инвестирани средства, единствената възвръщаемост на които е рекламата, когато тези хора оглавяват класиранията), много ясно, че като са от организаторите ще знаят преди другите къде точно ще се кара? Дай да поканим Френската федерация да ни избира трасета и маршрути, че да са супер тайни за всички!?:crazy::}): Или да станат ония комикси, когато идваха чужди съдии да свирят мача ЦСКА - Левски! Смехххх ти казвам неистов бяха тия простотии от страна на БФС - и то щото писъка от отборите беше постоянен на тема "съдията това- съдията онова".
Хайде ако може в колоезденето да не прилагаме този "челен опит" ааа!?

Утре и Веломания да организират нещо и след финала състезателите на БАС ще гледат под лупа листа с резултатите и ще се чуе тоя същия рев, но в обратна посока! В това съм убеден напълно!
С две думи - да караме повече и да пишем глупости по-малко а колеги!?:D:thumb:
Аватар
jivkonik

Мнениеот CrZ » Вто Окт 12, 2004 5:22 pm

ползвах бързия едит при цялото ми уважение към теб .... Любо ти каза за частта под лифта...за улея....забрави още една съществена част....след улея цялото трасе надолу беше съвсем ново...в тия гори никога не е имало пътеки досега...не и до миналата седмица...тоест трасето беше почти изцяло непознато....и за всички беше ново....и съм сигурен че 90% от хората карали на състезанието ще го потвърдят...А БАС не го намесвай защото направи най доброто състезание досега.....
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот HellRaider » Вто Окт 12, 2004 5:46 pm

[quote="mih"]
[/quote]

dobre de ama nekaraha li nai-mnogo GT racing na tova trase .... te se kachvaha (s remarketo) i prez sedmicata i karaha tova koeto znaeha .... edna chast e takava edna ne ... ama vse pak sa karali nai-mnogo .... ne che ima nqkakvo znachenie .... :dunce::smash:
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот Black » Вто Окт 12, 2004 6:07 pm

[quote="mih"]

[quote="RaveUnit"]

[/quote]

[/quote]
znae6 li kak stava tva s parvite mesta stava s karane i trenirovki A NE S PU6ENE NA TREVE I DRUSANE PO CEL DEN a s mnogo karane
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Следваща

Назад към Архив