Каране около Русе?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каране около Русе?

Мнениеот fhristo » Пет Апр 25, 2008 3:31 pm

Ще ходя натам и мисля да си взема колелото - обаче има ли смисъл - има ли там някакво готино място за каране на XC? :)
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот URNEST » Пет Апр 25, 2008 8:31 pm

Здравей,
Първо с радост ще те посрещнем в нашия град. Второ ще кажеш ли за кога става дума, защото повечето сме запланували посещение до Сопот идната седмица.
Относно карането - намират се пътеки, но са твърде кратки и разпръснати, но все пак си струва да се пробва. Ако решиш да наминеш с удоволствие ще те разведа. ;)
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот fhristo » Съб Апр 26, 2008 11:02 am

Супер, обаче аз май ще съм там точно по време на Сопот ;) Някъде 1-3 май се очертава.
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот mulltex » Съб Апр 26, 2008 6:08 pm

Може да покараш XC към Бесарбовския манастир... от там нататък има възможност да продължиш в техния парк, който е около 10км дълъг /име не мога да се сетя - Ломски... нещо си беше/. Най-добре купи една карта на града - от задната страна има и на областта и се поразходи.

Вечерно време доста е приятна гледката от телевизионната кула към града и Дунав ;)

Поздрави.
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

....

Мнениеот mach1_mad » Съб Апр 26, 2008 11:47 pm

места за каране има достатъчно. места където да си пробваш колелото и възможностите също. ако ти се кара по горски пътеки .... питаш каде е "хижа приста" /прословута с работнички от ромски произход по пътя,който във всъщност е пътя за софия/ и от другата страна на шосето има един малък стадион. та там около него се е провеждало състезание по ХЦ така че ..... а ако просто ти дускочае, се смъкваш на центъра на селото и "колеги" ще намериш. ако и така не стане ... отиваш на кея зареден с бири и ... и сам няма да останещ. поздрави.
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Рейтинг: 1200

Re: Каране около Русе?

Мнениеот The Speed » Нед Окт 25, 2009 10:48 pm

Някои ще сподели ли готинки места за XC ?Някои пътечки или нещо?Освен текето и хижа приста разбира се.
The Speed

Рейтинг: 1180

Мнениеот hitar_potar » Пон Окт 26, 2009 12:36 am

предполагам под "хижа приста" имаш впредвид улея? :dontknow: ако е така, просто се пускаш по улея и след края му продължаваш надолу към р. Лом. след като минеш по моста, биеш надясно покрай него по пътя, след км-2-3 ще се наложи да се прехвърлиш отново от първоначалната страна на лома по следващия мост. оттам нататък има много приятен и лек неасфалтиран път, подходящ за готина разходка. свършва чак до моста в с. Басарбово. ако не ти се прибира и те сърбят краката да повъртиш още, можеш да продължиш към... хммм, как се водеха, скалните църкви ли бяха - тръгваш по пътя за тях и ще срещнеш няколко разклонения, всичките неасфалтирани, трошен камък, за съжаление тях не сме ги изследвали още колко точно са дълги - и при двете, които пробвахме, се поизкачихме на по км-2 разстояние и след тва се сурнахме обратно, обаче от това, което видях от втория маршрут, изглежда, че продължава в посока с. щръклево, но не съм сигурен. също така, ако не ме лъже паметта, има 1 хижа "Минзухар" близо до Писанец (така ли му беше името :D ), тя си е навътре в гората и се стига до нея по асфалтов път, но има и дълги пътеки право през гората - помня за около 2-3 часа ги изминахме пеша с двамца колеги, само ми е мъгла къде точно излизаха - имаше селски къщи, и спирка, от която взехме автобус от градския транспорт и се прибрахме. извинявам се за недомлъвките, но това беше преди 4 години и не си спомням много добре, щото бях и доста неориентиран тогава.
п.п. ааа да, ако решиш да се пуснеш по някое маршрутче, дори и да не е от гореизброените, драсни едно ЛС ако искаш да покараме заедно, че тези дни съм свободен и не мога да намеря с кого да връткам. :agree: :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот The Speed » Пон Окт 26, 2009 9:51 am

Мрс за марширутите. :agree: Ако някои знае други марширути нека ги сподели.А относно карането не мога да карам през седмицата защотот съм втора смяна.... :dontknow: А до ивановските скални църкви ходих онзи ден. :D
The Speed

Рейтинг: 1180

Мнениеот hitar_potar » Пон Окт 26, 2009 11:50 am

ами мен не ме бърка особено кога ще се кара, щот лекциите ми почват края на тая седмица и най-вероятно ще са вечерта. така че когато ти се кара - през работната седмица или през уикенда, свиркай - може да измислим нещо. :agree: ако ти е по-удобно, скайпа ми е същия като профила тук. :beer:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Пон Дек 07, 2009 7:57 pm

И аз съм от Русе, въпреки че в момента не живея там, но се сещам и за района на х.Здравец - х.Минзухар :evil: (Касева чешма, Образцов Чифлик)
Пък и всяко едно село в долината на реките Малки, Бели, Черни Лом също си е добро за спускане и качване :agree:
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот to4nia » Съб Дек 19, 2009 1:18 pm

Мойто мнение е,че няма хубави пътеки за каране около РУСЕ ! За лятото приказвам де! Ако греша-поправете ме!
to4nia

Рейтинг: 1193

Мнениеот Magicman » Нед Дек 20, 2009 8:37 pm

to4nia написа:Мойто мнение е,че няма хубави пътеки за каране около РУСЕ ! За лятото приказвам де! Ако греша-поправете ме!

Защо да няма? Кеф ти Красен, Божичен, Кошов, Нисово, Табачка, Червен, Две могили. XC пътечки има, само да има кой да кара.
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот hitar_potar » Нед Дек 20, 2009 10:16 pm

ммм, проблема е, че няма кой да кара. :D Крум (To4nia) обича да върти, а и има байк в движение, аз също, Миленския от сервиза, ама той е свободен само неделя, Топчо (Николай от "Лайното") също много върти... другите обачеееее - на марио и джонито (URNEST и joo) байковете не са в движение (ъпгрейди, кво да ги правиш), а доста други, къде от мързел, къде от простотия, не искат да карат тук, разпродават байковете, ала бала...
а да, забравих - времето се скофти тотално последните дни... което не пречи обаче скоро да се съберем за 1 снежно каране - я скивайте кво праят в софия. все пак трябва да изчакаме малко да насмогнат да поизчистят още града - онзи ден изкарах твърдака, ама след 500м. се отказах - беше отвратително. тааа - за някое и друго весело каране до хижа приста, касева чешма, или някъде другаде, можем да се сберем няколко човека, но трябва да е след няколко дни, когато се постопли малко. който желае, може да ме намери в скайпа - същия е като този във форума. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Сря Дек 23, 2009 1:52 am

Как ми се кара снежно из родния град - ама - :xx(: няма да се случи скоро....
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот hitar_potar » Сря Дек 23, 2009 2:17 am

е колко му е - палиш колата, фърляш байка вътре, и бръмчиш 4 до 5 часа по пътя, и си в родния град да връткаш снежно. :^:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Сря Дек 23, 2009 12:51 pm

Русе е един от най-красивите и чисти градове в България, в които някога съм бил и с удоволствие бих покарал в града и околностите. Надявам се да успея това лято след посещение на морето и може би Силистра. Не съм ходил в тази красива част от България от години, а ми е милоо... :bawling:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potar » Сря Дек 23, 2009 5:48 pm

значи, при евентуално посещение е просто задължително да се свържеш с русенската вело-секта за една-две-три-и повече разходчици из града и околностите. примерно @daf4ov тей направи миналата година - хич не му е зле сега. :rofl:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот veskoz » Чет Дек 24, 2009 3:55 am

hitar_potar написа:значи, при евентуално посещение е просто задължително да се свържеш с русенската вело-секта за една-две-три-и повече разходчици из града и околностите. примерно @daf4ov тей направи миналата година - хич не му е зле сега. :rofl:

Бих казал неотменно! :D :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Назад към Общ форум