предполагам под "хижа приста" имаш впредвид улея?

ако е така, просто се пускаш по улея и след края му продължаваш надолу към р. Лом. след като минеш по моста, биеш надясно покрай него по пътя, след км-2-3 ще се наложи да се прехвърлиш отново от първоначалната страна на лома по следващия мост. оттам нататък има много приятен и лек неасфалтиран път, подходящ за готина разходка. свършва чак до моста в с. Басарбово. ако не ти се прибира и те сърбят краката да повъртиш още, можеш да продължиш към... хммм, как се водеха, скалните църкви ли бяха - тръгваш по пътя за тях и ще срещнеш няколко разклонения, всичките неасфалтирани, трошен камък, за съжаление тях не сме ги изследвали още колко точно са дълги - и при двете, които пробвахме, се поизкачихме на по км-2 разстояние и след тва се сурнахме обратно, обаче от това, което видях от втория маршрут, изглежда, че продължава в посока с. щръклево, но не съм сигурен. също така, ако не ме лъже паметта, има 1 хижа "Минзухар" близо до Писанец (така ли му беше името

), тя си е навътре в гората и се стига до нея по асфалтов път, но има и дълги пътеки право през гората - помня за около 2-3 часа ги изминахме пеша с двамца колеги, само ми е мъгла къде точно излизаха - имаше селски къщи, и спирка, от която взехме автобус от градския транспорт и се прибрахме. извинявам се за недомлъвките, но това беше преди 4 години и не си спомням много добре, щото бях и доста неориентиран тогава.
п.п. ааа да, ако решиш да се пуснеш по някое маршрутче, дори и да не е от гореизброените, драсни едно ЛС ако искаш да покараме заедно, че тези дни съм свободен и не мога да намеря с кого да връткам.

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.