Опитаха се да ми открадната колелото (F6)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Опитаха се да ми открадната колелото (F6)

Мнениеот ZlatnataChovka » Пет Апр 25, 2008 11:10 pm

Здравейте,

Сега, след, като си дезинфекцирах раните на коленете и се изкъпах, си давам сметка колко добродушно постъпих (и глупаво); но искам да споделя тази история; за да може вскеи, който срещне подобен pattern в поведението на някой, директно и без да се чуди да знае, че става дума за опит за кражба!

Ето какво стана:

Днес отидох с драг-а си до централна гара и го оставих на гардероб; защото ми се налагаше да пътувам до близко село по дефилето и да се върна същата вечер.

Върнах се с влака към 21:00 и си го взех - до тук всичко беше наред!

И тръгнах да се прибирам - по посока Централна гара -> Лъвов мост -> Халите -> Алабин и Витошка -> ляв завой по Алабин и на дясно към КОЛОНИТЕ -> ...

И точно тук, пред КФЦ на колоните се случи всичко. Карам по трамвайната линия - един тича до мен и ме подминава - някакво младо пишлеме. Аз си карам - не му и обърнах внимание - и след малко един друг - някакъв с вид на наркоман, към 35-45 годишен - тича и той уж след оня - и както карам, онзи се изравнява с мен, тичайки и вика нещо уж по оня да спре (все едно го гони). Аз поглеждам и тоя ме гледа и вика "Пич, дай си колелото на заем" (!!!) Аз (карам си без да спирам) му извиках "КАКВО?" и оня като скочи в тоя момент и вика "СЛИЗАЙ ОТ КОЛЕЛОТО" и ме блъсна яко в лявото рамо - и деба шибани мокри релси; попадна ми гумата между релсата (можеби онези знаят за това) и действително паднах; но яко стискам колелото в ръце. И още, докато падах, подивях и му крещя КАКЪВ СИ ТИ БЕ НЕЩАСТНИК и със самото падане веднага се извих обратно към тоя и му крещя МАМА ТИ ЩЕ ЕБА и оня хукна да тича (като видя, че не се пребих тотално с колелото, та да ми го вземе, предполагам) - напротив - целите ми колена бяха в кръв в тоя момен и дънките ми бяха съдрани на коляното, но станах веднага и почнах да карам след тоя дебил, който пак уж гонеше оня малкия и го настигам и го питам какво иска а той почна да ми се обяснява как гонел малкия и ми вика пак "Дай си колелото" и "хвани го" и аз насигам другия отпред и му крещя "СЕГА И ТИ ЛИ ЩЕ ОПИТАШ ДА МИ ЗЕМЕШ КОЛЕЛОТО А" (той беше някъде на 18 сигурно) и тоя такъв "не, не, оня ме гони, някакъв луд" - така ми каза и аз пак изостанах и пак се изравних с оня другия и го спрях и му викам "нещастник какво си мислиш ти бе" и го спекох яко и тоя почна да ми се извинява уж нещо и ми хваща вилката (уж се опира) и вика "пич извинявай, сори братле, извинявай" и аз му казах "Само не ми пипай колелото" и така седя малко... и му казах да се маха!

Просто така, написано е супер ясно, но в тоя момент (а и до сега подобно нещо НЕ ми се е случвало за 7 години каране) не реагирах!

И оня уж пак хукна по посоката на малкия, но нещо тая работа явно не е така!

Моля, дайте вашите мнения КАК ТРЯБВШАЕ ДА РЕАГИРАМ (имах нож в джоба) но как да го смачкам като теоретично нищо вече не ми прави; а и имаше хора на спирката и всички гледаха сеир.

Сега, като се замисля, трябваше някак да го хвана поне единия и да извикам полиция но НЕ РЕАГИРАХ АДЕКВАТНО!

Така че, ако видите около СЛАВЕЙКОВ-АЛАБИН или където и да е другаде съмнителна комбина от дърт наркоман и младо пишлеме или ако подобна сцена се разиграе със или около вас, това ще е повторение на подобен сценарии и бъдете СИГУРНИ ЧЕ ТЕЗИ СА КРАДЦИ!

Моля също, ако някой е видял подобно нещо да ми пише!

БЕСЕН СЪМ! Мерси.
Луд съм! Аз, ако не бях луд, до сега да съм откачил...
Аватар
ZlatnataChovka

Рейтинг: 1306

Мнениеот MIRO A » Съб Апр 26, 2008 7:45 am

Аз при вида на човек със странно поведение леко бегам в страни на разтояние от него. Иначе ако ме бе6е бутнал директно бои бои и да си пътува за болницата.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот stroker » Пон Апр 28, 2008 12:46 pm

Проблемна ситуация майка му стара,ако си тръгнал да набиеш този който си го хванал голяма е вероятността другия да ти отмъкне колецето :(!: .Много неприятно.На колко си години ако не е тайна?Не вярвам на възрастен чоек да се опитт да бомбат колело :dunno:
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот rEsPeCT » Пон Апр 28, 2008 12:54 pm

В двата задни джоба два бокса и си готов бъхтиш го докато не му излезе мозъка през носа :D
Аватар
rEsPeCT

Рейтинг: 1058

Мнениеот ACID BURN » Пон Апр 28, 2008 1:03 pm

rEsPeCT написа:В двата задни джоба два бокса и си готов бъхтиш го докато не му излезе мозъка през носа :D

То , може би това е причината поради, която си се кръстил rEsPeCT може би.... :D
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот axelmax » Пон Апр 28, 2008 1:28 pm

rEsPeCT написа:В двата задни джоба два бокса и си готов бъхтиш го докато не му излезе мозъка през носа :D

какъвто съм си късметлия,и ме проверяват постоянно куките,че ми вземат боксовете и после требе да пазарувам други

@ZlatnataChovka-незнам как бих реагирал,но определено предпазливо не се знае на колко дози е ония боклук

ближи си раните и толкова,не го мисли :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Rancid » Пон Апр 28, 2008 1:45 pm

Бой с наркомани(особено пък,ако вече имаш отворена рана) не е никак добра идея.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

...

Мнениеот mach1_mad » Пон Апр 28, 2008 3:32 pm

според мен в такава ситуация има 2 варианта. слизаш от колелото и го размазваш или стъпваш на педалите и изчезваш. от личен опит мога да твърдя че разговорите в подобни ситуаций са напълно ненужни. съвета ми е да се въоръжите с някое газово пиштовче с патрони от стрити люти чушки и газ и да не се колебаете да го ползвате. уроди по улиците ВСЯКАКВИ
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Рейтинг: 1200

Мнениеот ZyclonB » Пон Апр 28, 2008 3:43 pm

Боксове не ви трябват.В повечето ситуации събитията стават толкова бързо че не можеш да се ориентираш.Спасението е само ръкавици за спускане с твърд протектор за кокалчетата-ебем ти боксовете.Първо че са ти пистоянно на ръката второ-не можеш да ги изпуснеш(както може да стане с бокс),полицията не миже да ти ги вземе и други подобни.Вече съм удрял човек с такива ръкавици(разрушаваше ни скокчетата в гората) и знам какъв е ефекта---чъдодеен :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: ....
Иначе в такава ситуация-ако ти стиска-бой до дупка,ако ли не-беганиеееееееееееееееее
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот zero » Пон Апр 28, 2008 6:17 pm

Евала за самообладанието .На твое място не мисля ,че щях да мисля дали хората ще гледат сеир или не.
Аватар
zero

Рейтинг: 1563

Re: Опитаха се да ми открадната колелото (F6)

Мнениеот bluskanie » Пон Апр 28, 2008 6:23 pm

ZlatnataChovka написа:Моля, дайте вашите мнения КАК ТРЯБВШАЕ ДА РЕАГИРАМ (имах нож в джоба) но как да го смачкам като теоретично нищо вече не ми прави; а и имаше хора на спирката и всички гледаха сеир.

Всичко ми се вижда нормално, с изключение на това, дето си се изравнявал ту с единия, ту с другия, за да ги питаш кво става. Тва малко странно, ма то хората кат са стреснати праат секви неща. Квото е трябвало да направиш, си го направил. Ти си здрав, а на всичкото отгоре и колелото си е още твое. Нема се притесняваш ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Re: Опитаха се да ми открадната колелото (F6)

Мнениеот did » Пон Апр 28, 2008 6:26 pm

bluskanie написа:Всичко ми се вижда нормално, с изключение на това, дето си се изравнявал ту с единия, ту с другия, за да ги питаш кво става.

:agree:
спасението е предпазливост и като си тръгнал нанякъде, да си караш натам, като се опитваш да минаваш възможно най-далече от всякакви викащи, крякащи и правещи други циркове индивиди.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот borislav » Пон Апр 28, 2008 6:44 pm

бате наръгаш ли го с ножа и случайно вземе да умре тоя наркоман, ще си провалиш живота, по добрия вариант според мен е бокс или електрошок, само ще го видиш как се гърчи.
И все пак си извадил късмет, можеше и да си без колело ;)
Аватар
borislav

Мнениеот flex » Пон Апр 28, 2008 7:32 pm

Не е редно да се проявява излишна агресия. Казвам го от личен опит. При такава ситуация самообладанието е предимство както и съответния ред за уведомяване на службите. Не че ще помогнат кой знае колко ама в такава ситуация (и не само) проблемите с тях при евентуална саморазправа е силно препоръчително да се избягват. Случвала ми се е подобна случка когато не съм успявал да си намеря друг транспорт и ми се е налагало да минавам покрай кумлука на прибиране от местната пътека на която караха всички. Имаше група циганета с някакви велосипеди които гмедаха лошо и започнаха да се приближават. Най доброто което успях да направя и доста ми помогна да избегна контакта с тях е да започна да нагазвам през места където те не могат да карат с техните бракми. Чисто и просто ... keep it safe.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот gjfts » Пон Апр 28, 2008 7:33 pm

спрейче от 7лв. с гас му е майката :agree:
иначе добре че си е в тебе колелото
Light that shit Smoke that shit Pass that shit
gjfts

Рейтинг: 1053

Мнениеот codename47 » Пон Апр 28, 2008 7:45 pm

лелее, боклуци, ами ако беше момиче, ами ако минаваше кола зад тебе..добре че ти няма нищо, трябвало е да го смачакаш тоя ама обикновено човек върши в такива ситуации първоначално каквото е най разумно а не каквото му се иска после ;)
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Alpina » Пон Апр 28, 2008 7:47 pm

относно постовете на gjfts и някои от останалите:

Да-да-да-да

Баси глупостите

Според някои от вас трябва да се кара с пълно бойно оборудване.

Вие добре ли сте?

Спрей и къде ще е? В джоба ти? Винаги готов да го ползваш, макар че може да минеш 5 години и 20к км без да ти се наложи и веднъж да го ползваш?

Нож, за да се нанижеш някой път на него?

Боксове, при положение, че всеки грам в повече е проблемен?

Я малко се осъзнайте.

Да, в кофти положение е изпаднал, но не смятам, че каквото и да е оръжие за самозащита е щяло да му помогне особено спрей, след като има отворени рани...
Единственото което е било разумно е било да се изпари от мястото и евентуално да потърси съдействие от полицията, макар че на мен дори телефоните ми седят в джоб на раницата и не бих имал възможност да ги ползвам веднага.

Искам да ви видя всички как кавате с бухалки/боксове/спрейове и т.н.

Вместо всичко това е много по-удачно да си носите една аптечка (същия обем и маса след като искате да влачите), която ще ви е много по-необходима от тези глупости.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот borislav » Пон Апр 28, 2008 8:05 pm

Аз предпочитам докато карам да съм 50 грама по тежък от колкото да олекна с цялото колело
Аватар
borislav

Мнениеот Alpina » Пон Апр 28, 2008 8:08 pm

ха-ха-ха

Всеки с преоритетите си :agree:

Но аз не си представям как на някое XC ще помъкна излишни глупости, а защитата има смисъл само ако се ползва постоянно.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Reactor » Пон Апр 28, 2008 8:20 pm

Пазиш дистанция от всякакви луди,хора,тичат или не.Ако те нападнат открито - бой до скъсване стига после да можеш да докажеш,че степента на самоотбрана не надвишава степента на заплахата.Ако не те нападат,просто си карай или в случая ритай в движение и пак си карай ама по бързо :)
Аватар
Reactor

Мнениеот VALKS » Пон Апр 28, 2008 8:27 pm

Евала! Браво! Много добре, че си запазил самообладание :agree: Ако имате възможност карайте по- далече от такива ;) btw С колко километра тича човек? Щото си мисля, че си могъл да му избягаш :dunno:
Аватар
VALKS

Рейтинг: 1191

Мнениеот Alpina » Пон Апр 28, 2008 8:29 pm

Прочети пак, малко по-внимателно и може би цялата история ;)
Тогава сам ще си отговориш на въпроса.

Иначе надрусан човек, може да развие тичайки около 170км/ч :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот VALKS » Пон Апр 28, 2008 8:33 pm

Alpina написа:Прочети пак, малко по-внимателно и може би цялата история ;)
Тогава сам ще си отговориш на въпроса.

Иначе надрусан човек, може да развие тичайки около 170км/ч :D

Е не пише с колко е карал :D Интересно ми е дали ако стана от седалката и почна да върта с 35-40, тея ще ме настигнат :confused:
Аватар
VALKS

Мнениеот gurga4a » Пон Апр 28, 2008 8:35 pm

тъпи наркоманчета :(!: между другото много трябва да се внимава в този район защото съм чувал за неедин откраднат велосипед и непрекъснато се въртат некфи лепилари точно пред КФС
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот burnou7 » Пон Апр 28, 2008 8:45 pm

кво да ти кажа,трябва да се пазите от всички.....
относно как трябваше да реагираш,не знам,но тоя нож го използвай в най-краен случай,че такива бели може да ти докара......дори и да си се отбранявал ;) все пак сме в България така че внимавай.....
Аз бих му фкарал неколко тупаника само за това дето ме е бутнал :(!:
па после нека се оплаква на който иска :)
burnou7

Рейтинг: 1158

Мнениеот Alpina » Пон Апр 28, 2008 8:45 pm

VALKS написа:Е не пише с колко е карал :D Интересно ми е дали ако стана от седалката и почна да върта с 35-40, тея ще ме настигнат :confused:

На какъв се правиш не мога да разбера.

Човека си е карал спокойно (ти винаги ли караш максимално бързо?),
настигнал го е някакъв и го е бутнал (или ти бягаш от всеки заговорил те) :dunno:
Пак ли не разбра нещо?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот niggadick » Пон Апр 28, 2008 8:57 pm

Като стана дума за кражби аз лятото с приятели сме се събрали и аз реших да взема на единия колелото да покарам малко (23.00 часа) имаше едно заведение в което имаше няколко пияндета и една железна бутка и до нея видях някав на 20-25 години да клечи , но не му обърнах внимание и продължих да си карам по путя който минаваше близо до него. Точно когато бях на 3 4 метра карайки с макс 10км/ч той стана и започна да тича след мене като викаше да слизам от байка.Аз веднага дадох яко газ но бях на ниска предавка и той започна да ме настига когато качих на по-висока скорост и едва му избягъх , но ми минаваха мисли като да му го дам без бой или да сляза и каквото мога да направя но в край на сметка се измъкнах спестих 200 кинта.
скайп: emil_a626
Аватар
niggadick

Рейтинг: 945

Мнениеот VALKS » Пон Апр 28, 2008 9:35 pm

Alpina написа:
VALKS написа:Е не пише с колко е карал :D Интересно ми е дали ако стана от седалката и почна да върта с 35-40, тея ще ме настигнат :confused:

На какъв се правиш не мога да разбера.

Човека си е карал спокойно (ти винаги ли караш максимално бързо?),
настигнал го е някакъв и го е бутнал (или ти бягаш от всеки заговорил те) :dunno:
Пак ли не разбра нещо?

Мне не си ме разбрал ;) Питам дали ако почна да върта бързо имам шанс да избягам на някой, който е решил, че моя байк вече ще е негов.
Аватар
VALKS

Мнениеот did » Пон Апр 28, 2008 9:41 pm

VALKS написа:Питам дали ако почна да върта бързо имам шанс да избягам на някой, който е решил, че моя байк вече ще е негов.

ако ти с колело не можеш да избягаш на пешак...

...

... знечи не можеш да караш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот borislav » Пон Апр 28, 2008 9:47 pm

did написа:
VALKS написа:Питам дали ако почна да върта бързо имам шанс да избягам на някой, който е решил, че моя байк вече ще е негов.

ако ти с колело не можеш да избягаш на пешак...

...

... знечи не можеш да караш.

Много е относително. Ако си на баир или ако не очакваш нищо колкото и добре да караш не можеш да избягаш
Аватар
borislav

Следваща

Назад към Общ форум