поредния избор на колело!помощ!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

поредния избор на колело!помощ!

Мнениеот pluia_ » Вто Апр 29, 2008 9:52 am

Зтавейте!

За тва лято съм заделил малко пари (до 600 - 700)за колело!до преди бях с пълен боклук : http://www.sprintmaxcom.com/bikes.php?bikeid=25 ,но вече има 3луфтА и леко огъната рама... :dunno: :lol: Така де,не съм про и ми трябва колело за леко траял,планина и малко повече градско.естесвено предпочитам хардтейл с репутация :)
Проблема е че има ужасно мн измислени чудеса и незнам кое да е! :crap: Ако ви трябва - 1,72см и 50 кг горе долу съм!Надявам се да ми помогнете и да споделите малко опит и ще черпим :beer:
pluia_

Рейтинг: 1178

Мнениеот MIRO A » Вто Апр 29, 2008 10:32 am

Ммм човече ти ни закопа. Нали знаеш, че Trial и планината са много далече едно от друго и са меко казано страшно различни. Това води и до много големи различия в колелата. Та за градско и планина ти препоръчвам HT1 (ти виж коя от версийте му ще ти допадне повече). А за трайъл просто.... :dunno: него виждам заедно със другите 2 вида каране, които искаш. Ако искаш да ги съчетаваш пробвай Драг Клаймър за универсално колелце за 3-те стила. :crazy:
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот pluia_ » Вто Апр 29, 2008 11:00 am

е добре де.сори..и аз малко :crazy: Имах в предвид да мога бъни/рабит хоп,менюъл на прилични разтояния или нещо такова :) Иначе пак благодаря!
pluia_

Мнениеот MIRO A » Вто Апр 29, 2008 11:13 am

Като гледам май не си за планината. Земи си нещо за Стриит и Трайъл пък за планина ще ти трябва друго колело.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот FireFoXa » Вто Апр 29, 2008 11:16 am

pluia_ написа:Имах в предвид да мога бъни/рабит хоп,менюъл на прилични разтояния или нещо такова

Ако това ти е разбирането за триал(траял) може да го караш с всяко едно колело. Моя съвет е да си вземеш РАМ хт2 и да си караш с кеф където си поискаш. 17 инчовата рамка би трябвало да ти е добре както за планината, така и за в града. А manual-a и bunny hop-a могат да се правят с почти всяко планинско колело. РАМ хт2 е от тях :agree: Ако нямаш пари за хт2, може да си вземеш хт1, но тя е по-слаба от хт2 и вероятноста да имаш проблеми с рамката е по-голяма.
Успех :beer:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот MIRO A » Вто Апр 29, 2008 11:28 am

FireFoXa написа:
pluia_ написа:Имах в предвид да мога бъни/рабит хоп,менюъл на прилични разтояния или нещо такова

Ако това ти е разбирането за триал(траял) може да го караш с всяко едно колело. Моя съвет е да си вземеш РАМ хт2 и да си караш с кеф където си поискаш. 17 инчовата рамка би трябвало да ти е добре както за планината, така и за в града. А manual-a и bunny hop-a могат да се правят с почти всяко планинско колело. РАМ хт2 е от тях :agree: Ако нямаш пари за хт2, може да си вземеш хт1, но тя е по-слаба от хт2 и вероятноста да имаш проблеми с рамката е по-голяма.
Успех :beer:

Също HT3 не е за пренебрегване. Тя като характеристики е баш по средата между HT1 и HT2
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот pluia_ » Сря Апр 30, 2008 10:43 am

благодаря мн!то и аз там се бях запътил и повечко помощ от наще дай боже ht2 ще да е!
:thanks:
:hbang:
pluia_

Мнениеот BulgariaNadVsi4ko! » Сря Апр 30, 2008 10:47 am

Ако ще правиш някакви трикове и номера поне според мен ще е да си земеш един Climber ,защото е по нисък а докато Хт 2 си е типично планински велосипед и най-ниската рамка е 17" :agree:
Аватар
BulgariaNadVsi4ko!

Рейтинг: 965

Мнениеот pluia_ » Сря Апр 30, 2008 3:51 pm

Добре.Climber - прилично,но съм чувал мн познати да се оплакват и незнам дали е така приложим по хълмовете... :confused: ...Ако му сменя вилката,касетата или ...сериозно не му разбирам :crap: !Мисля че РАМ си имат повече опит и качество :dunno: .Май трябваше да пусна тема Climber ili HT2 .
pluia_

Мнениеот MIRO A » Сря Апр 30, 2008 3:57 pm

pluia_ написа:Добре.Climber - прилично,но съм чувал мн познати да се оплакват и незнам дали е така приложим по хълмовете... :confused: ...Ако му сменя вилката,касетата или ...сериозно не му разбирам :crap: !Мисля че РАМ си имат повече опит и качество :dunno: .Май трябваше да пусна тема Climber ili HT2 .

Преди да пишеш има един раздел ЧЗВ където има достатъчно информация и такива теми като твоята. Може да я разгледаш обстойно. Иначе няма да се оттървеш с без да дадеш повечко пари. ;)
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Мнениеот BulgariaNadVsi4ko! » Сря Апр 30, 2008 4:00 pm

Еми аз лично незнам хората да имат проблеми с климбера като го използват предимно за стрийт и за спускане. Защото просто рамката е по-ниска от ХТ2 (която е планинска рамка). За мен ако ще правиш нещо за номера Климбера е решението . Пък забележи колко хора зеха си правят климбери и да са фукат :D .Неказвам нищо лошо за ХТ 2 защото след празниците и аз ще се здобия с такъв велосипед ,но пак отбелязвам ,че той е за планина :) .Късмет в избора :beer: :)
Аватар
BulgariaNadVsi4ko!

Рейтинг: 965

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти