от bio » Пет Яну 05, 2007 3:39 pm
Здравей .. аз имам такава вилка .. първо един въпрос защо ти е да я разглобяваш. Ако си я почиствал добре и редовно, това не се налага. Ако просто искаш да видиш как става, давай смело :Р Значи .. ако е за профилактика .. се налага да развиеш двата имбусни болта в долната част на ботушите (стана ли ти ясно за какво говоря). След това тръбите и короната се отделят спокойно от ботушите, можеш да ги почистиш с парцал и да ги гресираш с подходяща грес (не ме питай каква, аз лично ползвам силиконова, но има специална грес за амортесьори).
Сега ако желаеш, да достигнеш до пружините и еластомерите (което не е необходимо според мен за профилактиката на самата вилка, те са добре запечатани и гресирани), ще ти е необходим специален инструмент за да развиеш онези пластмасови капачки в горната част на тръбите ... можеш да използваш и тръбен ключ, но ... не те съветвам да го правиш.
P.S. недей да отделяш семерингите от ботушите, просто ги почисти. И още веднъж .. ако правиш профилактика редовно, не е необходимо .. да разглобяваш вилката .. успех !!!
анти-каски !!!