Почина бащата на LSD

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Май 01, 2008 6:15 pm

agent_Jekov написа:http://www.entheogen-bg.org/Entheogen/LSD

# ...отделяне от тялото, ...

# чувство за застрашеност, мания за преследване, пристъпи на паника и параноя;

# необясним екзистенциален ужас;

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

От тези страшнички ефекти съм запознат само с отделянето от тялото, случвало ми се е при спиране на дишането (не можех дори съзнателно да си поема дъх - искаш да вдишаш, обаче нищо не става); притъмня ми и почувствах че все едно една прахосмукачка ме изсмуква от тялото; в следващия миг отново "прогледнах" само че вече виждах тялото си под мен, с някакво по-скоро абстрактно зрение в синкав спектър; междувременно продължих да се издигам, преминах неусетно през тавана на стаята и покрива и вече виждах цялата улица с къщите под мен. Тогава "буф" и се усетих мигновено обратно в тялото си, главата ми пулсираше, а сърцето ми биеше на луди обороти.
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Май 01, 2008 6:21 pm

@kuzmi4a: Ами мога само да ти кажа мерси за репортажа и откровението :agree:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот kuzmi4a » Пет Май 02, 2008 12:47 am

:beer: ;)
Аватар
kuzmi4a

Рейтинг: 1140

Мнениеот Nightbringer » Пет Май 02, 2008 12:18 pm

lanzz написа:
първо защото ме съмнява дори и от един път, че няма да има последствия било то физически или психически

това на базата на какви факти, образование и експерименти?

На теория дори от 1 трип може години по-късно да получиш flashback и да го преживееш отново. Ако това ти се случи докато караш кола примерно би било смъртоносно. Доста подъл ефект от тоя наркотик.
Даже бях чел разказа на някакъв човек, който на младини пробвал няколко пъти LSD и 10-15 години по-късно, вече женен с деце и т.н, си седи със съпругата си в някакво заведение и се връща в един от триповете си. Жена му после му е разказвала колко странно се е държал тия 30 минути и как не е можела да го познае.
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 02, 2008 1:13 pm

Rancid написа:Чел съм от доста употребявали хора,че ефектът има много общо с това:
http://youtube.com/watch?v=9ztU1bafTig
Eдин приятел редовно употребява такава гъба, даже сам си я отглежда и все ме навива да пробвам в гората някой път с него защото там се достигало до състоянието, за което е предназначена.

Nightbringer написа:На теория дори от 1 трип може години по-късно да получиш flashback и да го преживееш отново. Ако това ти се случи докато караш кола примерно би било смъртоносно.
За това мислех и аз.Да не говорим за демиджа върху мозъка, който поемаш.Не, че от други неща не поемаш такъв де.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Rancid » Пет Май 02, 2008 1:55 pm

agent_Jekov написа:
Rancid написа:Чел съм от доста употребявали хора,че ефектът има много общо с това:
http://youtube.com/watch?v=9ztU1bafTig
Eдин приятел редовно употребява такава гъба, даже сам си я отглежда и все ме навива да пробвам в гората някой път с него защото там се достигало до състоянието, за което е предназначена.

Това не е гъба,а отвара която се приготвя от различни растения(май главното беше въпросната Аяхуаска).Интересното при нея,е че трябва да се пази диета няколко дена преди и след употребата и,иначе употребата може да има фатален изход.Това за флашбековете е силно преувеличено,доколкото съм чувал има кратки,но главно при спокойно и отпуснато състояние(да речем преди заспиване,когато мозъкът не е много зает).Иначе определено планината е правилното място за трипове,много по-малка е възможността за лоши изживявания.

П.п И аз не съм пробвал,надали и ще пробвам.Не съм готов за подобно нещо,не ми се полудява толкова млад.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Alpina » Пет Май 02, 2008 2:16 pm

Rancid написа:Това не е гъба,а отвара която се приготвя от различни растения(май главното беше въпросната Аяхуаска).

В случая не. Но има гъба с такива свойства.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Nightbringer » Пет Май 02, 2008 2:19 pm

Това с flashback-a не е преувеличено, а теоритично :) Може и цял жиовт да си се тъпкал с LSD и никога да не ти се случи. А с нещата, които взимат индианските шамани никога не бих рискувал, някак си и на мен не ми се полудява за сега:) Обмислям да видя Psilocybe semilanceata какъв ефект има, но това в някой приятно топъл летен ден на някоя поляна високо в планината далеч от каквито и да е хора(освен тези, които ще си хапваме гъби).

Alpina, мисля че си в грешка, гъбите са в друга категория. Аяуаска, мескалин и т.н. са с доста по-силно действие.
Аватар
Nightbringer

Мнениеот agent_Jekov » Пет Май 02, 2008 6:00 pm

@Rancid Грешка, имах предвид Stropharia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stropharia
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Rancid » Съб Май 03, 2008 2:04 am

@Jekov
:agree:
@Nightbringer
Не подценявай гъбите,те също не са шега работа.
В тази връзка да предупредя никой да не опитва Татул,леталната доза е мноооого близка до ефективната.А и е доста кофти преживяване по принцип.
Това е интересно:
http://www.cowboybooks.com.au/html/acidtrip1.html

За лечебната сила:
http://www.maps.org/news-letters/v08n3/08322top.html
Последна промяна Rancid на Съб Май 03, 2008 2:25 am, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот bobeca » Съб Май 03, 2008 2:07 am

Хммм..Интересно мнение BulgariaNadVsi4ko!.Аз му се възхищавам, не защото от 20-30 години хората са почнали да се "самоубиват" с неговото откритие, а защото е открил нещо ново, макар и вредно!Според теб дали е знаел какво ще започнат да правят хората с откритието му?И дали ако е знаел, е щял да го разгласи?И дори да не го е бил открил, дали пък някой друг, след него, е нямало да го открие?

Мир на праха му!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот Alpina » Съб Май 03, 2008 8:19 am

Не, че едно време не са се друсали и с морфин, нали така?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Nightbringer » Съб Май 03, 2008 12:10 pm

Rancid написа:@Nightbringer
Не подценявай гъбите,те също не са шега работа.

Аватар
Nightbringer

Мнениеот gordon8 » Съб Май 03, 2008 5:33 pm

Аз тва LCD първо го помислих за LCD дисплей, къв съм тъп! :rofl:

Он топик-R.I.P.
Аватар
gordon8

Рейтинг: 1187

Мнениеот halcor » Съб Май 03, 2008 9:15 pm

@kuzmi4a
Не е задължително картоните да са съдържали LSD (което май доста трудно можеш да намериш в България), възможно е да са съдържали research chemicals, примерно от творчеството на Александър Шулгин (има 2 много интересни книжки, PiHKAL и TiHKAL, на който му е интересно да си намери информация).

@agent_Jekov
Няма надеждни данни, че от LSD има damage върху мозъка, много по-вероятно е точно обратното (емпирично доказано ;)). Въобще психеделичната територия не е изследвана официално точно заради забраните, породени от страха на хората от неизвестното (според мен), но това е една дълга и обширна и не за тук тема.

@Rancid
Явно говориш за Аяхуаска (има инфо в ентеоген-бг), което представлява най-вече смес от 2 отвари - едната е от съдържащо DMT (диметилтриптамин) растение, а другото - MAO инхибитор, демек вещество, което подтиска процеса моноамидна оксидаза (май така му се викаше, мързи ме да проверявам), който протича в черния дроб и разгражда белтъците. По този начин DMT става орално активно (щото покрай белтъците гори и то), обаче не трябва да се приема белтъчна храна, защото като не може да се преработи става токсична това налага диетата.
Много интересна информация, подплатена с истински научни изследвания по въпроса има в книгата на д-р Рик Страсман "DMT - молекулата на духа"

@Alpina
Има много гъби, съдъжащи псилоцибин, в България са естествено разпространени Psylocybe Semilanceata. "Силата" на действието на един или друг халюциноген е доста относително понятие.

@Nightbringer
Контекстът (заедно с нагласата на приемащия), в който се употребява даден халюциноген е не по-малко важен от самото вещество и дозата му. Досега не съм чувал за спокойни, уравновесени, знаещи какво и къде правят хора, които са имали bad trip. Умната (и евентуално тройка и с русата ;))!

@Rancid
Татула определено е само за особено смели ентусиасти и съм чувал за АДСКИ малко добри трипове от него! Все пак, основното му активно вещество е атропин (който си е отрова).

@Alpina
Морфинът си има правилното приложение в медицински контекст, все пак, но наистина точно заради злоупотреби е забранен (което е тъпо, според мен, аз съм фен на естествения подбор ;))
Аватар
halcor

Мнениеот Rancid » Съб Май 03, 2008 10:33 pm

@halcor

Чел съм ги нещата в ентеоген,но беше доста отдавна.
Изображение
Аватар
Rancid

Мнениеот niggadick » Съб Май 03, 2008 11:27 pm

Браво на този чичко
скайп: emil_a626
Аватар
niggadick

Рейтинг: 945

Мнениеот SpoileR » Нед Май 04, 2008 1:40 am

agent_Jekov написа:Препоръчвам с две ръце:

http://www.zamunda.net/details.php?id=111357

Изображение
Боби Турбото! :D :rofl: :bowdown:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот agent_Jekov » Нед Май 04, 2008 5:11 am

По-луд дори! :rofl: :D
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Alpina » Нед Май 04, 2008 6:25 am

halcor написа:@kuzmi4a... ...
@agent_Jekov... ...
@Rancid... ...
@Alpina... ...
@Nightbringer... ...
@Rancid... ....
@Alpina... ...

Браво :agree: но съмнително много знаеш :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Нед Май 04, 2008 10:37 am

Нали?:D

@halcor :agree: ОК, да допуснем, че няма никакъв негативен физически ефект.Но можеш ли да гарантираш, че няма да има траен психически такъв, при един евентуален bad trip?И знаеш ли как се постъпва при bad trip?Питам, защото в сайта точно там някъде свършваше инфото, не са довършени статиите, а мисля, че е доста важно все пак.

пс: Ясно ми е, че човек ако си мисли въобще за лош трип преди това по-добре да не опитва.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Nightbringer » Нед Май 04, 2008 11:54 am

SpoileR написа:
agent_Jekov написа:Препоръчвам с две ръце:

Изображение
Боби Турбото! :D :rofl: :bowdown:

Ни са ибавай с Джони Деп, в тоя филм прави гениална роля :) На мен лично ми е любим от всичките, които е правил е правил до момента.
Аватар
Nightbringer

Мнениеот Antares » Нед Май 04, 2008 11:57 am

BulgariaNadVsi4ko! написа:
PtD написа:Наистина, ако има въобще човек, достоен за възхищение, това си ти! Я само какъв готин никнейм имаш! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Ем кво да не кажеш ,че това съкращение ПТД е мноу якО ? :D
Може би си достатъчно пораснал, за да ти издам някои грижливо пазени от теб тайни за живота:
1. Няма Дядо Коледа!
2. Пич, ти си глупав!
Rancid написа:Респект! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Може би пък точно ЛСД-то е повлияло на продължителността на живота му?
Не са един или два случаите,в които съм чувал за хора излекувани от смъртоносни болести чрез помощта на халюциногенни отвари,разбира се с помощта на истински шамани.
Да, и Карлос Кастанеда търчи и се опикават взаимно с едно кученце :]
bobeca написа:Според теб дали е знаел какво ще започнат да правят хората с откритието му?И дали ако е знаел, е щял да го разгласи?И дори да не го е бил открил, дали пък някой друг, след него, е нямало да го открие?
Създателя на аспирина се е захванал с обработка на Морфин и е постигнал "болкоуспокояващо, което не води до пристрастяване" - Хероин. Кокаина преди се е продавал като хапчета против зъбобол. Примери като този - бол.

Иначе за триповете и flashback-овете - преди време, в активните ми Марихуанени периоди, в Пловдив беше плъзнала т.нар. "кисната" трева, а именно марихуана, кисната с химикали, които да увеличат силата на ефекта й. Говоря за 2002-2004-та година. Тогава съм имал трипове, при които при затворени очи съм получавал доста абсурдни 'халюцинации' - тоест доста абстрактни картини, звуци, форми, явяващи се пред очите ми. Доста често - под влияние на слушаната в момента музика. (Goa Trance не е препоръчителен вариант :]). При подобно състояние, при консумиране на адски много трева и алкохол си спомням, как затваряйки очите си, чувствам, че потъвам назад в дивана, издълбавайки тунел в него и постоянно потъвайки в мрак. Чувствах някакво облекчение, покой, но и експоненциално нарастващ страх. Страха се усилваше, и колкото и да исках да го потисна - не успях и в един момент отворих очи. Първото, което забелязах, бяха шашнатите погледи на хората около мен, следващото, което осъзнах, беше, че не дишах. Поех си дълбоко въздух, с което привлякох погледите на почти всички, присъстващи на купона, какафонията на купона с музиката, гласовете и всичко останало нахлу в главата ми... и после ми казаха, че съм побелял като платно.
А за самите ретроспекции - случвало ми се е за кратко да ми изникнат пред очите форми/фигури, които съм виждал при затворени очи при по-бруталните ми напушвания. Като например контур на пеперуда, запълнен със всякакви спираловидни, решетъчни и други преплитащи се форми. При това, без да съм консумирал цигари или психотропни вещества от много време.
Така че - са си реални нещата, сега, позачитайки се за LSD си мисля, че е възможно да са ни киснали тревицата именно с такива неща (беше криза на пазара)...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Нед Май 04, 2008 3:00 pm

Благодаря за откровението и историйката и на теб. :agree: Относно "киснатата" тревица-има още такава практика, която се прилага в столичният квартал Младост, там дори не крият, че я киснат в някакви гадни химикали(лично съм пробвал няколко пъти и това е всичко друго, но не и чиста марихуана) и дори е известна под прякора "делароска".Предполагам идва от състезателя, който е починал от свръхдоза.Чувал съм дори за насищане на трева с хероин пак там, така че като нищо може да си опитал и ЛСД онзи път.Ефектите, които описваш не ми се струват типични при употреба на обикновена трева, може би се е получило така защото наистина не е била чиста или пък в съчетание с многото алкохол, който си изпил, както казваш.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот lanzz » Пон Май 05, 2008 2:30 pm

agent_Jekov написа:
lanzz написа:това на базата на какви факти, образование и експерименти?

Общо взето на никакви освен някакъв неопределен инстинкт за самосъхранение и чуто оттук-оттам по нещо.

само така :agree: така наречения синдром "една жена ми каза" (защото обикновено се проявява при жени на средна възраст, дочули нещо на опашката в магазина).

не, не съм пробвал

Кой чакаш? :)

никой не чакам. ако попадне сгоден случай, сигурно ще пробвам. не съм чак толкова любопитен, че да хукна специално да си търся.

Във филма "Fear and loathing in LA",нагледно е показан ефектът от ЛСД, както и от други психеделични вещества по доста смешен, но и брутален начин.

само една корекция - показан е ефект, а не ефектът.

Препоръчвам с две ръце:

и аз.

всъщност никого не искам да окуражавам да взима каквито и да е субстанции (освен алкохол - както е казал достоевски, "човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните"). но пък и ме дразнят истерични реакции тип "добре че е пукнал най-сетне, заслужил си го е за дето е изтрепал толкова народ с изобретението си".
Аватар
lanzz

Мнениеот Antares » Пон Май 05, 2008 8:16 pm

lanzz написа:но пък и ме дразнят истерични реакции тип "добре че е пукнал най-сетне, заслужил си го е за дето е изтрепал толкова народ с изобретението си".
Убиват не оръжията, а хората :]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Май 05, 2008 8:53 pm

Интересно, интересно... дотук изчетох всичко, ама много задълбочено даже :D

Човешкият мозък е удивителна електрохимична система. На нея може да се въздейства както с хим. вещества, така и с директни ел. полета. Имах колега инженер който страдаше от напреднала форма на Паркинсон и преди ~5 години се подложи на клиничен експеримент при който в немска клиника имплантираха чип в мозъка му. Благодарение на този чип той можеше няколко години да живее и работи като съвсем нормален човек, да ходи, да разговаря и дори да шофира (беше търговски директор и често пътуваше по хиляди километри през седмицата). Без този чип той ставаше напълно безпомощен - 3 мин. след неговото изключване той дори не можеше да стане от леглото. За съжаление през лятото на 2007 почина от странични усложнения.

За себе си ще кажа, че най-напушен съм се чувствал от любоф :hearts:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот lanzz » Вто Май 06, 2008 12:18 pm

Antares написа:Убиват не оръжията, а хората :]

в случая дори е спорно дали някой някого изобщо е убил.
wikipedia написа:Estimates for the lethal dosage (LD50) of LSD range from between 200 µg/kg to more than 1 mg/kg of human body mass, though most sources report that there are no known human cases of such an overdose. Other sources note one report of a suspected fatal overdose of LSD occurring in November 1975 in Kentucky in which there were indications that ~1/3 of a gram (320 mg or 320,000 µg) had been injected intravenously, i.e., over 3,000 more typical oral doses of ~100 µg had been injected.
Аватар
lanzz

Мнениеот halcor » Сря Май 07, 2008 10:45 am

@Alpina
Айде сега, подозрително много съм знаел, просто материята ми е доста интересна, от изследователска гледна точка ;)

@agent_Jekov
Не, няма как да гарантирам нищо на никой, естествено, живеем в несигурен свят, колкото и да не им харесва на някои ;) Халюциногените определено не са за хора, които искат просто да се "надрусат" или не са уверени в това, което правят и ЗАЩО го правят, ненапразно шаманите са били (все още са?) уважавани лечители и водачи през непознатата територия на съзнанието.

Все пак, при bad trip:

- Най-важното: Всичко е само в главата и без паника! Вслушайте се в дишането си и се опитайте да го контролирате (така, че да е комфортно, разбира се).

- Чисто физически: винаги бутилка вода подръка (за който обича - с резенче лимон), плодове, особено цитрусови или още по-добре - фреш от такива (витамин C се усвоява по-бързо), витамини C и B3 (ниацин), калий (съдържа се в бананите)
Информация за B3: http://www.teresarosell.com/vitamins/vitamin.B3

Edit {
Да добавя, че съм чувал, че торазинът може да изкара моментално човек от лош трип, само дето е лекарство, дето се дава на психично болни и е крайно непрепоръчително да се използва ;)
И още да добавя, че при изключително агресивни индивиди кое да е психоактивно вещество може да ги направи още по-агресивни.
И последно да добавя, че невежеството, по принцип, е най-краткия път към Св. Петър ;)
}

@Antares
Силно се съмнявам да са киснали канабиса в LSD (ще замине при изгарянето при пушене), доколкото знам се кисне в стрити хапчета Паркизан (най-вероятното в твоя случай, четейки описанието) или в (бляяяяк!) ацетон!

@agent_Jekov
Доколкото знам, кисненето на тревата в хероин си е мит, ама на нищо не бих се учудил :bigeyes: Дилърите на Сатурн!

@lanzz
Аз бих добавил: уникалният ефект, зависещ от конкретния човек и всичко, което му се е случило до момента през живота му :)
А иначе единственото, за което окуражавам хората е да се стремят да знаят повече.
А ако моята истерична реакция към някой беше "добре, че е пукнал" - този някой щеше да е създателя на телевизията :D

@vladimir.dzhuvinov
Аха, и аз знам за чипове с права и обратна връзка към/от неврони, използвани са доста успешно при хора с тежка форма на епилепсия.
Аватар
halcor

Мнениеот agent_Jekov » Сря Май 07, 2008 1:48 pm

@Antares, halcor, lanzz :agree:
vladimir.dzhuvinov написа:За себе си ще кажа, че най-напушен съм се чувствал от любоф :hearts:
:) Това е от естествената дрога вече.
Аватар
agent_Jekov

ПредишнаСледваща

Назад към Други