FOX 40 RC2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

FOX 40 RC2

Мнениеот ZyclonB » Сря Май 07, 2008 7:01 pm

Здравейте колеги.
Видях ,че във форума никаде няма тема специално за тази вилка.Само мернах тук там сравнения можду FOX 40 и 66ца, но нищо по-подробно...Аз обаче съм хвърлил око на гореспоменатия модел на FOX и моля да дадете няколко мнения по различни въпроси.Тамън темата ще помогне след това и на други..Само моля, ако нямате личен опит с вилката, а сте прочели някъде нещо интересно което искате да споделите, напишете че мнението ви е базирано само на теоритични основи
:angel: А ето ги и ориентировъчните въпроси:

1) Общи впечатления от вилката-харесва ли ви или не?

2) Здравина на различните компоненти(чувствайте се свободни да правите сравнения с дуги продукти от същия клас)

3) Сервизиране-лесно/трудно;има ли резервни части,няма ли?;най-важното-Колко често?

4) За какъв стил на дх става-може ли да поема дропове безпроблемно или е по-добра в газенето.

5) Кое бихте избрали-fox 40 ,boxxer worldcup,marzocchi 888 WC.

Всякакви допълнения извън въпросте по-горе са крайно желателни(но само ако са по темата :D )

п.с. Имаше някъде една снимка на FOX 40 ,който беше разрязан на дължина така че да се вижда вътрешното му устройство,ако можете постнете я тук.
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Re: FOX 40 RC2

Мнениеот bikerider » Сря Май 07, 2008 7:26 pm

Така поставена темата няма смисъл. Липсва дори елементарен ориентир за какво ти е нужна такава вилка.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот ZyclonB » Сря Май 07, 2008 7:39 pm

Нужна ми е за дх.За какво друго?
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот bikerider » Сря Май 07, 2008 7:48 pm

дх е доста широко понятие
Аватар
bikerider

Мнениеот URNEST » Сря Май 07, 2008 7:49 pm

ZyclonB написа:3) Сервизиране-лесно/трудно;има ли резервни части,няма ли?;най-важното-Колко често?

Доколкото съм чувал вилката има нужда поне веднъж годишно от смяна на втулки и семеринги в оторизиран сервиз. Като цяло оставам с впечатление, че вилките на Fox имат малко по-трудно сервизиране, което е най-добре да се прави в оторизиран сервиз какъвто няма в България.
Аватар
URNEST

Мнениеот ZyclonB » Сря Май 07, 2008 8:26 pm

bikerider написа:дх е доста широко понятие

Горски пътеки( мнооооого корени които карат цялото ти колело да вибрира(отпред съм със Super T )),доста drop to flat от около метър височина.
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот bikerider » Сря Май 07, 2008 8:50 pm

URNEST написа:
ZyclonB написа:3) Сервизиране-лесно/трудно;има ли резервни части,няма ли?;най-важното-Колко често?

Доколкото съм чувал вилката има нужда поне веднъж годишно от смяна на втулки и семеринги в оторизиран сервиз. Като цяло оставам с впечатление, че вилките на Fox имат малко по-трудно сервизиране, което е най-добре да се прави в оторизиран сервиз какъвто няма в България.

@ZyclonB: Fox 40 наистина е доста капризна откъм сервизиране, мога да потвърдя от личен опит. Иначе е най-леката от трите, което определено е много голям плюс в нейна полза. Най-големия минус URNEST го е казал.

Никоя от трите вилки не е подходяща за drop to flat. Иначе за горски пътеки ще ти свършат работа и трите, но коя точно да избереш не мога да си представя, защото не знам как са ти наредени приоритетите цена, тегло, качество на хода и прочие.

Лично за мен аз от тези три вилки бих избрал боксера, защото трите осмици е може би прекалено висока. Fox-а определено не ми харесва, което е мое лично мнение и не бива да те ангажира по никакъв начин. Все пак най-малкото спестил си ни каква рамка караш и прочие немаловажна информация.

Edit: всъщност, може ли един въпрос - какво точно SuperT караш и какво не ти харесва в него като работа? Питам, защото има шанс да се окаже, че може с елементарни настройки да останеш много доволен и от нея и да спестиш немалко пари.
Аватар
bikerider

Мнениеот URNEST » Сря Май 07, 2008 9:11 pm

ZyclonB написа:...drop to flat

:evil:

По темата:
Последно време стигам до извода, че един Boxxer Team е напълно достатъчен дори и за по-напреднъл даунхилър. Няма ги излишните настройки като при жабарите, а предлага изключителни възможности за настройка при високи и средни скорости и то по изключително лесен начин. WC предлага въздушна пружина в повече, което не мисля, че за всеки е голям плюс (предвид и цената), а по-скоро удовлетворението, че караш най-високия клас вилка на производителя. Затова не приемай думите ми като "вземи си RS", а по-скоро се замисли има ли смисъл да даваш толкова пари за Fox, можеш ли да го настроиш наистина както трябва, какво точно търсиш в бъдещата си вилка, какво не харесваш в сегашната си вилка?
Аватар
URNEST

Мнениеот bikerider » Сря Май 07, 2008 9:15 pm

:offtopic:

@URNEST:
URNEST написа:Няма ги излишните настройки

Няма излишни настройки, има единствено този момент

URNEST написа:можеш ли да го настроиш

;):peace:
Аватар
bikerider

Мнениеот ZyclonB » Сря Май 07, 2008 9:19 pm

Рамката ми е Iron Horse Yakuza Kamucho.Вилката ми е 2007 година RCV.Проблема е, че усещам как скоро ще я разбия,а предпочитам да я продам докато е още нова...Просто , карам прекалено аграрен стил за нея.
Приоритет ми е качеството на продукта.Не искам да купя нещо което да се развали непоправимо за 2 месеца.1000 лева са много за боклук, 2200 са приемливи за качествен продукт.Така, че приоритет ми е здравината на вилката ako като бонус идват и много настройки-екстра.
Мисля че мога да се справя сам със сервизирането (ако разбира се има резервни части).Втулките на FoX-а колко често се сменят?

Bikeraider защо не харесваш фокса?
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот ZyclonB » Сря Май 07, 2008 9:27 pm

URNEST написа:
ZyclonB написа:...drop to flat

:evil:

????

Под drop to flat имам предвид еднометрови(на височина) скокчета направени върху напречно паднали на пътеката дървета.След скокчето няма попивка-трасето просто продължава...........
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот bikerider » Сря Май 07, 2008 9:30 pm

ZyclonB написа:Просто , карам прекалено аграрен стил за нея.

WOW :bigeyes:

ZyclonB написа:защо не харесваш фокса?

Защото е първи модел DH вилка на тази фирма, страда от детски болести и не ми харесва как е изпълнена отвътре - прекалено е нежна. Иначе със сигурност работи много добре, като изключим, че в нея има нищожно количество масло и трябва да се обръща колелото преди каране, за да е омаслят втулките. Коментара мисля, че е излишен и можеш сам да се сетиш какво следва...

Но пак повтарям, това е мое мнение, основаващо се на моите впечатления и не е задължително да е валидно за други хора.
Аватар
bikerider

Мнениеот ZyclonB » Сря Май 07, 2008 9:41 pm

Обръщане надолу преди всяко каране(~веднъж дневно) или преди всяко спускане(много пъти на ден).Ако е първото не ми се вижда зле.
Лесно ли се разлуфтва fox 40 ,резервни части има ли в Бг за нея.?

WOW :bigeyes:

Изхвърлих се - за стил и дума не може да става:rofl: .За агрото обаче е верно ;)
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот flex » Сря Май 07, 2008 10:56 pm

:offtopic:

@bikerider Височината на новите 888 има ли нещо общо със старите такива ? Не говоря за a2c а по-скоро за височината на която би застанала челната тръба. Питам от любопитство защото наживо уж не изглеждат толкова високи или поне не толкова колкото моделите преди 2006.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот bikerider » Чет Май 08, 2008 7:44 am

flex написа:височината на която би застанала челната тръба.

Тоест ~A2C+StackHeight / 2 :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Editor » Вто Май 20, 2008 1:41 pm

ZyclonB написа:Просто , карам прекалено аграрен стил за нея.

НЕ !Повярвай ми не караш достатъчно злобен "СТИЛ" за да можеш да и направиш каквото и да било.Карах Super T -то си в продължение на 5 месеца и останах невероятно доволен от работата И здравината на вилката.Имайки предвит ,че аз карам доста аграрно , не жаля нищо и скачам от всичко което има ръб и може да се изкопае попивка.Факт е ,че вилката до ден днешен си е абсолютно здрава и си работи прекрасно в новия собственик.Относно Fox-a, имам единствено скромни наблюдения и това което съм забелязал е ,че работи ПРЕКРАСНО ( според мен ) , но за сметка на това когато се наложи сервизиране , ако искаш да е качествено , вилката пътува извън страната със сигурност.
П.с
Имай предвит ,че след първата смяна на маслото ще усетиш осезаема разлика в работата на сегашната ти вилка.
И въпреки всичко , ако си решил твърдо да си сменяш вилката аз давам моя глас за Marzocchi 888.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот walkman » Вто Май 20, 2008 7:36 pm

ZyclonB написа:Здравейте колеги.
п.с. Имаше някъде една снимка на FOX 40 ,който беше разрязан на дължина така че да се вижда вътрешното му устройство,ако можете постнете я тук.

Изображение ?
walkman

Рейтинг: 1203

Мнениеот ZyclonB » Вто Май 20, 2008 9:48 pm

Мерси пичове..вече жребият е хвърлен и вилката - закупена :)

Скоро снимки:)
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот M1010X » Сря Май 21, 2008 8:55 am

И ти ли ще я режеш ;)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд