Пример: цък
Снимка:

Цена: 850 кинта ...

Аз имам чуството, че и тук се робува на марки. Освен това много добре ми е ясно, че каквато е цената такава. Целта на темата не е да оспорвам към никой от търговците. Просто питам. Моля обяснете ...
bikerider написа:@inkozi: би ли ми обяснил, до какви заключения очакваш да стигнеш?
Crimson написа:Па и на лумкане да носи
bikerider написа:поинтересувай се колко струва един high-end амортисьор за офроуд дзвер. Може и да ти стане още по-интересно
FireFoXa написа:Ем като не ти утърва оди карай кола или твърдак!
inkozi написа:твърдака го кара мацката ми.
did написа:сега очакваме една женска тема "защо мъжете с твърдаци са ни толкова скъпи?"
Вилката написа:Цената на една стока не е себестойността и, а колко някой би дал за нея. Т'ва е един от основните принципи на пазарната икономика. За съжаление хората, занимаващи се с екстремни спортове, се считат за:
1. финансово осигурени хора,
2. вманиачени до лудост в идеите си
... и от там тръгва голямото изнудване. Ами ако някой парапланерист се запита защо само чаршафът над главата му струва 2000 eur? А бънджи-скачачът ще попита защо 2 разтягания и малко полюшкване на един ластик струва 25 лв?
inkozi написа:Crimson написа:Па и на лумкане да носи
Тегло на велосипед+велосипедист ~ около 100 килограма
Тегло на автомобил ~ 1600кг - натоварване на единия амортесьор ~ 400 кг.
Вервай ми. При 150/180км/ч, усилията от 400кг динамичен товар са в пъти повече. Демек "лумкането" е много, ама много по-голямо.
Но не в това е въпроса де.
ZyclonB написа:пазара е минималистичен на фона на този за автомобилните части,
ZyclonB написа:една малка гвардия от инжинери не спи една година докато успее да направи прототип, който след това се преработва многократно и накрая за направата са необходиме фрези и стругове чиито цени не можеш да си представиш(200 000 евро +).Забележи ,че не съм включил материали,патентоване,реклама,заплати и др.
....
Те защо са скъпи
outfaced написа:В случая мисля нещата с върховите технологии и инжинерите е малко на заден план ... сичко си е жив капитализъм до мозъка на костите + много маркетинг
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта