DRAG

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DRAG

Мнениеот CaMyPau » Вто Май 13, 2008 8:33 pm

Аз пък незная дали във форума има хора работещи в DRAG. Писах на посочения на сайта мейл, но никои не ми отговори. На телефона ми се включва някакъв модем. Не мога да намеря едни прости втулки за захващане на амортесьор за рамка Ф4м. Стигнал съм дотам, че май ще трябва да си ги стържа сам, но незная дали е по добре от стомана или от тефлон. Ако някой помогне ще черпя.. Благодаря предварително !!!
Moutntain Hill Troian
Аватар
CaMyPau

Рейтинг: 1180

Мнениеот Dravceto » Вто Май 13, 2008 8:55 pm

По принцип има хора които работят във Веломания, обаче защо просто не отидеш до магазина и там ще ти кажат дали имат или евентуално да ти направят по поръчка
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Re:

Мнениеот CaMyPau » Вто Май 13, 2008 9:07 pm

Забравих да кажа, че съм от Троян, и няма как да отида до където и да било. До София ходя веднъж месечно, но искам първо да се уговоря, за да мога да взема нещо като отида.
Moutntain Hill Troian
Аватар
CaMyPau

Мнениеот XEK » Вто Май 13, 2008 9:11 pm

http://velomania-bg.com/?menu=contacts

Троян
Колотурс
Тодор Колев
пл."Г.С. Раковски 1 (представител на веломания в Троян)

номерата на трите веломании в София:
02/ 989 0265
02/ 952 2403
02/ 859 1123

може да попиташ и в Байк центъра
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... uct_cat=10
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Antares » Вто Май 13, 2008 10:41 pm

Ако не помогне друго - свържи се с Велоцентър Младост. Там на мен ми казаха, че е възможна подмяната на втулките на шока. Рамката ми беше F4.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Re: DRAG

Мнениеот Teodor40 » Вто Май 13, 2008 11:13 pm

CaMyPau написа:На телефона ми се включва някакъв модем

Ами ти не звъниш явно на телефоните, защото аз винаги се свързвам. И от Веломания не са бюро справки.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bluskanie » Вто Май 13, 2008 11:16 pm

CaMyPau написа: На телефона ми се включва някакъв модем.

Това, което се включва е по-известно като ФАКС сигнал... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот CaMyPau » Пет Май 16, 2008 9:59 am

bluskanie написа:
CaMyPau написа: На телефона ми се включва някакъв модем.

Това, което се включва е по-известно като ФАКС сигнал... :rofl:

Около 10 години се занимавам с компютри, а сегашната ми професия е свързана с работа с модеми, така че мога да различа факс сигнал от модемен такъв.

На всички останали благодаря за съветите...
Moutntain Hill Troian
Аватар
CaMyPau

Мнениеот EmZo » Пет Май 16, 2008 8:25 pm

CaMyPau написа:Аз пък незная дали във форума има хора работещи в DRAG. Писах на посочения на сайта мейл, но никои не ми отговори. На телефона ми се включва някакъв модем. Не мога да намеря едни прости втулки за захващане на амортесьор за рамка Ф4м. Стигнал съм дотам, че май ще трябва да си ги стържа сам, но незная дали е по добре от стомана или от тефлон. Ако някой помогне ще черпя.. Благодаря предварително !!!

Препоръчвам ти на теб, както и на всеки който планува да пазарува за в бъдеще от Веломания да избягва контакти с тях и когато може, да си купува компонентите от друг източник. Добре, че вече има международни онлайн магазини с доставка до България и конкурентни цени. Често пазаруването от там става по-лесно и по-бързо. Веломания са АБСОЛЮТНИ НЕСЕРИОЗНИЦИ, организацията им е ПОД всякаква критика и абсолютно неадекватна. Клиентите за тях са последна грижа. И работата със тях предпоставя само ядове и главоболия.

Аз приключих отношенията си с тях.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот M1010X » Пет Май 16, 2008 8:58 pm

@EmZo - как ги нахрани... Що, ако не е тайна? Сигурно за себе си имаш сериозни аргументи, но ми е интересно какво толкова се е случило?
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот EmZo » Пет Май 16, 2008 10:27 pm

Ми накратко, в началото на миналата седмица си поръчах спирачка (машинка и лостче, маркуч и диск си имам). Оказа се, че в магазина им във Враца, откъдето поръчах нещата разполагат с въпросните машинка и лостче. Обаче ми трябва накрайник за маркуча, тъй като той е за старата серия на въпросните спирачки. Човека от магазина във Враца се обади в София и от там му казаха, че нямат такива накрайници. В неделя 11.05, пуснах тема, с молба ако някой има въпросния накрайник, да ми услужи с него. От Веломания видяха темата и ми обещаха, че в понеделник 12.05 ще изпратят въпросния накрайник. Аз се обадих на моя човек от магазина във Враца и ми каза, че до края на седмицата ще пристигне. Закарах си колелото във Враца и си разглобих старата спирачка и оставих велосипеда си в сервиза. В четвъртък 15.05 се оказа, че всъщност нищо не е пратено. Днес разбрах, че евентуално мога да очаквам въпросния накрайник другата седмица в сряда. Съответно сега велосипеда ми е блокиран в сервиза, без предна спирачка и аз пропускам каране в неделя. И в понеделник, няма да мога да си закарам велосипеда в Търново, а трябва специално да пътувам 400 км. през седмицата, за да го взема.

И преди е имало доста неясноти около доставки, наличност и т.н. Това просто преля чашата.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот MIRO A » Съб Май 17, 2008 8:23 am

Наистина заредеността на магазините е под всякаква критика, но за мен има и БАС (жалко за тези, които не са от София).
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Ozzie » Съб Май 17, 2008 8:00 pm

MIRO A написа:Наистина заредеността на магазините е под всякаква критика, но за мен има и БАС (жалко за тези, които не са от София).

Само дето БАС не работят със Шимано.
;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот XEK » Съб Май 17, 2008 8:36 pm

аз неска бях, разгледах и видях главини шимано и хидравлики шимано, може да има и др неща, но ест ще са от висок клас
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот gatof » Съб Май 17, 2008 8:42 pm

EmZo написа:Ми накратко, в началото на миналата седмица си поръчах спирачка (машинка и лостче, маркуч и диск си имам). Оказа се, че в магазина им във Враца, откъдето поръчах нещата разполагат с въпросните машинка и лостче. Обаче ми трябва накрайник за маркуча, тъй като той е за старата серия на въпросните спирачки. Човека от магазина във Враца се обади в София и от там му казаха, че нямат такива накрайници. В неделя 11.05, пуснах тема, с молба ако някой има въпросния накрайник, да ми услужи с него. От Веломания видяха темата и ми обещаха, че в понеделник 12.05 ще изпратят въпросния накрайник. Аз се обадих на моя човек от магазина във Враца и ми каза, че до края на седмицата ще пристигне. Закарах си колелото във Враца и си разглобих старата спирачка и оставих велосипеда си в сервиза. В четвъртък 15.05 се оказа, че всъщност нищо не е пратено. Днес разбрах, че евентуално мога да очаквам въпросния накрайник другата седмица в сряда. Съответно сега велосипеда ми е блокиран в сервиза, без предна спирачка и аз пропускам каране в неделя. И в понеделник, няма да мога да си закарам велосипеда в Търново, а трябва специално да пътувам 400 км. през седмицата, за да го взема.

И преди е имало доста неясноти около доставки, наличност и т.н. Това просто преля чашата.

:offtopic:
само да добавя и аз впечатление... от веломания си поръчах преди 2 години курбел Деоре и още една камара части на обща стойност 550-600лв. пратката пристигна точно навреме но познайте...
вадя аз едно по едно от кашончето и до мен имаше едно момче което хал хабер си няма от колелета и в момента в който извадих курбелите този пич поглежда и ми вика: -Абе , тия зъби тук така ли трябва да са? поглеждам и установявам че всъщност липсват цели 3 зъба от голямата плоча... просто фабричен дефект... поглеждам пак кутията на курбелите, ами те даже не бяха сложени в найлон, нямаше документация към тях , нищо! обадих се , а един пич ми обяснява че аз нещо не разбирам и че тва трябва да си е така за да качва веригата, е да ама не... благодарение на тях не карах колелото си цели 2 седмици а си изкарвах хляба с него... накрая се съгласиха и пак ме прецакаха като ме разиграваха и си платих разноските по връщането на дефектния курбел... изобщо някой има ли идея кое качество са частите от веломания? 3-то , 4-то ? аз лично също избягвам да си купувам от тях, горгоната са по-добре, лично мнение. :crap:
пауър ъф нейчър!
gatof

Рейтинг: 1230

Мнениеот gatof » Съб Май 17, 2008 9:10 pm

MIRO A написа:Наистина заредеността на магазините е под всякаква критика, но за мен има и БАС (жалко за тези, които не са от София).

да, наистина е жалко... :V: :)
пауър ъф нейчър!
gatof

Мнениеот shepo » Съб Май 17, 2008 9:45 pm

@all
а спедиторските фирми винаги работят безупречно и спазват сроковете за доставка :crazy: :crazy: :crazy:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот pe60t0 » Нед Май 18, 2008 6:49 pm

Аз също отдавна съм преустановил контактите си с ВЕЛОМАНИЯ ...в момента не ми е да разказвам безбройните примери за некадърното/некоректно и прочие не-*** отношение към клиенти/стока и всичко което можете да се сетите...В краен случай ако си търсите компоненти внасяни от тях, може да ги намерите в някой друг магазин, различен от тяхните. С две думи ДОЛУ ВЕЛОМАНИЯ !
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот MaN1aK » Нед Май 18, 2008 11:11 pm

За сега имам добри впечатления от Горгона,Райдспот и полски магазини(които бяха най точни от всички).
А лоши впечатления имам за най вече Веломания и Велос.Просто са под всякаква критика.По нататък оставям без коментар...
MaN1aK

Рейтинг: 1999

Мнениеот gatof » Пон Май 19, 2008 7:41 am

MaN1aK написа:За сега имам добри впечатления от Горгона,Райдспот и полски магазини(които бяха най точни от всички).
А лоши впечатления имам за най вече Веломания и Велос.Просто са под всякаква критика.По нататък оставям без коментар...

тва Велос да няма нещо гръцка жилка? :)
пауър ъф нейчър!
gatof

Мнениеот freerider » Пон Май 19, 2008 1:13 pm

За веломанията мога да кажа само че Sucks яко .... Един приятел чака курбел от 2 седмици,акато винаги му казват след два дена ....
Аватар
freerider

Рейтинг: 1067

Мнениеот Teodor40 » Пон Май 19, 2008 4:56 pm

EmZo, проблемат си е само твой с това прибързване да си оправяш спирачката. И колко ще спестиш, ако си вземеш цял, готов маркуш, а не накрайник? 5 лева. Аре бегай от тук, още в онази тема ти казаха 100 човека, какво трябва да направиш, ти си знаеш товоето. Тогава за какво питаш?
А пък този с курбелите, кой ти е виновен? Трябва ли един обикновен склададжия да е запознат с компонентите? Ти си взел курбела ДОБРОБОЛНО, карал си го. Като си видял, че според теб не трябва да е така, отиди в друг магазин и си купи такъв. Само дето на тази цена подобен клас компоненти малко трудно ще намериш.
Бахти недоволните мишоци. Трябва ли всичко да има? И кола може да поискате да си купите от магазина на Веломания в Каспичан. Това значи ли, че трябва да има?!?! И за дефектните части Веломания ли е виновна или китайците?
:censore:

Едит: Маркуча е 30 лева http://www.dimibike.com/product_info.ph ... cts_id=532
Във БАС само накрайник за маркуч на Авид е 15 кинта. Нужно ли е да коментирам повече за каква цигания става дума при EmZo? Точно 5лв ще спести накрая, без да му борим разкарването. С него излиза назад. Ама не благоволи да ми послуша съвета, сега реве.
Аватар
Teodor40

Мнениеот shepo » Пон Май 19, 2008 5:23 pm

:bigeyes:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Teodor40 » Пон Май 19, 2008 8:16 pm

shepo написа:@all
а спедиторските фирми винаги работят безупречно и спазват сроковете за доставка :crazy: :crazy: :crazy:

Прав си, но заслужава ли си 5-6 лева за транспорт на една пъпка 2 грама? Ако е нямало пратки за този магазин или са отпаднали по някаква причина. Най е лесно да се обвини някой, като се замислим обаче и ние понякога правим грешки, къде волно, къде не.
Аватар
Teodor40

Мнениеот EmZo » Пон Май 19, 2008 8:48 pm

Teodor40 написа:EmZo, проблемат си е само твой с това прибързване да си оправяш спирачката. И колко ще спестиш, ако си вземеш цял, готов маркуш, а не накрайник? 5 лева. Аре бегай от тук, още в онази тема ти казаха 100 човека, какво трябва да направиш, ти си знаеш товоето. Тогава за какво питаш?

Teodor40 написа:Нужно ли е да коментирам повече за каква цигания става дума при EmZo? Точно 5лв ще спести накрая, без да му борим разкарването. С него излиза назад. Ама не благоволи да ми послуша съвета, сега реве.

Ще си направя труда да ти отговоря въпреки че, освен че си почЕти неграмотен, си и почЕти неадекватен.

Не смятам, че ти или който и да било друг може да ми определя, дали "прибързвам" да си оправя спирачката, нито да ми държи сметка за каквото и да било.

Възможно е нещо да си сънувал, защото когато пуснах онази тема, един човек, представител на Веломания ми отговори, че всъщност въпросните части ги има и след това, ти без изобщо да си наясно изцвъка злобното си коплексарно мнение, което беше толкова "полезно", че в последствие беше изтрито и темата беше заключена с право.

Дали искам накрайниците с цел да спестя нещо или по други причини, ти съвсем не си наясно, за да твърдиш каквото и да било, още повече не ти влиза в работата, нито оправдава Веломания, неадекватното отношение и размотаването. По твоята логика, можех да обвиня Веломания, че иска да спести 3 лева от куриер, за сметка на обслужването на редовен клиент, но не го направих защо съм наясно, че нещата стоят по друг начин.

Ще поясня за теб, който твърдиш че "рева" и за други хора, според които, рова което съм написал е лъжа.

EmZo написа:НЕСЕРИОЗНИЦИ

Казано ми беше, че нещата ше бъдат изпратени в понеделник 12.05, това не се случи. Вместо това бяха изпратени една седмица по-късно, след като вдихнах "врява" и трябваше да "напъвам" за да се получат нещата.

Това за мен е абсолютно несериозно отношение.

EmZo написа:организацията им е ПОД всякаква критика и абсолютно неадекватна.

Още при поръчката ми, е направено запитване, дали има в наличност въпросните части. Служител от Велмания в София е отговорил, че няма, в последствие се оказва че има. В магазина в който са доставени машинка и спирачка, не е бил доставен маркуч за тях и това не е било по вина на човека във въпросния магазин.

Ще помоля, ако на някой този ми пост, както и други по темата не му изнася или има нещо против него, или не е съгласен, да се обръща ЛИЧНО към мен на ЛС, в темата или по телефона. Не към трети лица, които нямат абсолютно никаква вина за каквото и да било.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Teodor40 » Пон Май 19, 2008 10:10 pm

EmZo написа:Ще си направя труда да ти отговоря, въпреки че, освен че си почЕти неграмотен, си и почЕти неадекватен.
:bowdown:

За неграмотност, просто не ми говори...

Иначе ето как ги виждам аз нещата. Пробвал си например да си скъсиш маркуча, но понеже не си достатъчно компетентен, си развалил накрайника. При шиманото, той става за многократна употреба, стига да знеш, какво правиш с него.
Нещо не разбирам обаче, хем Веломания са гадни и т.н., хем вместо да поръчваш от другаде, ти купуваш от тях редовно. Това ме дразни мен безкрайно-всички са недоволни, имат избор... това как да се обясни?
Аватар
Teodor40

Мнениеот EmZo » Пон Май 19, 2008 10:46 pm

Teodor40 написа:Иначе ето как ги виждам аз нещата.

Отново пишеш някакви глупости наизуст, без изобщо да си наясно със ситуацията.

Ще те помоля за напред, да не предполагаш, а да пишеш само за неща за които си сигурен.

Изобщо не мисля да си губя времето повече с елементарни личности като теб. Хората с малко мозък в главата могат да си направят изводите.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Capoeira » Пон Май 19, 2008 11:05 pm

за Velomania имам само две думи, къде ца металните макладки бре педе***и може ли да продавате хидравлични спирачки и аз 8 месеца да чакам метални накладки. След което да внесат само 10 броики и аз да се доредя само до една бройка, манафи аз вече ги нахраних пред Shimano за факта че нямат елементарна складова наличност за да могат да се нарекат дилър...
Аватар
Capoeira

Мнениеот Pupinator » Пон Май 19, 2008 11:08 pm

От тази тема си задавам само два въпрос... Защо "аджеба" пазарувате от Веломания, а? Като не ви харесва, предлагането е много по-голямо от колкото беше преди няколко години, защо не изберете нещо друго? :confused:

Кеф ти Sram, Кеф ти Rock Shox, Кеф ти Scott....

Хмм ... дали не е защото предлагат качествени компоненти на добри цени .... :dunno: :dunno: :dunno:

Писна ми да чета постове някакви пикльовци, които не правят нищо друго освен да седят пред компютъра, без да имат реална представа за нещата, и само да плюят.

Имам какво още да ви кажа, но ако започна да ви говоря Любо ще трябва да ми изтрие почти целя пост. Така че приключвам до тук.

Edit: @Capoeira - забавянето на доставките на Веломания тази година бе по независещи нито от Веломания нито от Shimano причини.

Pupinator OUT :combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот Demo 9 » Вто Май 20, 2008 1:26 am

Teodor40 написа: Трябва ли един обикновен склададжия да е запознат с компонентите? И за дефектните части Веломания ли е виновна или китайците?
:censore:

Чакай бе ако не склададжията, кой ще е запознат с компонентите :dunno:
а някои други фирми си връщат дефектните неща на китайците или пък ако се е случило да попаднат в клиент се заменят с читави ;) :beer:
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Следваща

Назад към Общ форум