Има ли слънчеви очила, които...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Има ли слънчеви очила, които...

Мнениеот novice » Вто Май 13, 2008 8:14 pm

...да не се издраскват наши дни? Нямам предвид да са вечни, но не и да се драскат невероятно лесно, като тези с поликарбонатни лещи, които масово се продават навсякъде в момента.
Има ли спортни очила със сменяеми "плаки/лещи" (т.е. с няколко степени на затъмненост), които да не са поликарбонатни, а от истинско стъкло? Понеже за 3-ти път сменям слънчеви очила с поликарбонатни лещи и с голямо неудовлетворение установявам, че след 1 месец употреба и никакви падания или контакт с някакви абразивни обекти 2 от 3-те чифта плаки вече имат доста драскотини по себе си. :crap:
Ползвах марки като Sigma Sport, Rossignol, а сегашните са Uvex (с лещи от Makrolon според опаковката), но всичките, особено сегашните, се драскат изключително лесно! И съм решил, в случай че си намеря спортни очила с истински стъкла, които да ми харесат, да са следващите! Просто съм изключително разочарован от начина по който едни очила за 100+лв. например, за отрицателно време могат да получат видими и то дразнещи повреди по лещите си и то без пряк контакт с остри предмети!
Е, очаквам вашите коментари, мнения, съвети или дори само личен опит! :)
ПС: В Горгона в момента се продава 1 модел с променяща се затъмненост на "стъклата", ако въобще са истински стъкла, а не отново поликарбонати... Но не знам доколко подобен модел предлага същия комфорт, като при сменяемите плаки? Надявам се някой от вас да сподели подобен опит тук!
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Май 13, 2008 9:31 pm

Ти колега колко мислиш че ще тежат слънчеви очила със минерални стъкла. Давам ти не повече от половин час да стоиш с тях, и ще ти падне главата от глвоболие.Това само ако стоиш, ами ако караш? И едните си имат плюсове и минуси, и другите си имат и плюсове и минуси.Поликарбоната е по лек, драска се по лесно, но се чупи по трудно и е по безопасен като материал.Минералното стъкло се драска по трудно, по тежко е, чупи се по лесно, и е по опасно да не се нарежеш . А като се има в предвид че доста спортове са рискови, сети се сам.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот kotka12 » Вто Май 13, 2008 9:33 pm

не знам какво ги правиш тия очила
та ги драскаш
аз нося ПОСТОЯННО очила
защото съм с контактни лещи
и си пазя очите от всичко
но не се драскат...
не бих си рискувал очите с очила с минерално стъкло по никакъв начин :nono:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот novice » Вто Май 13, 2008 9:45 pm

Нищо не ги правя...нося ги...ако това може да означава, че е достатъчно, за да се издраскат... Затова съм ужасно разочарован от поликарбонатите. Драскат се без да са били в контакт с нещо абразивно. Когато не са на лицето ми, задължително са в калъфа си! Не ги бърша с абразивни кърпи. Дори не знам кога може да са се издраскали.
Иначе за предимствата и недостатъците на поликарбонатите и стъклото знам. Но едва ли естественото стъкло е толкова чупливо и тежко най-вече, колкото си представяте. А и не смятам да играя вратар на футболен мач с очилата все пак... :D Просто ме интересува дали има създаден материал, различен от стъклото, но поне притежаващ качествата на поликарбоната като яснота на образа, който обаче да не се драска лесно, като него?
Или може би да ми препоръчате конкретна марка? Uvex е голям прозиводител, доколкото знам, но от личния ми опит досега с тях (1 месец +/- 2 седмици), давам не повече от 3 от 6! От здравината на рамките зависи, дали оценката ми няма да падне още. Понеже Rossignol-ите се счупиха за 1г., при смяна на плаките (разбираемо от умора на материала).
Аватар
novice

Мнениеот outfaced » Вто Май 13, 2008 10:11 pm

kotka12, има си и очила и очила ... все пак сподели за твоите какви са

има си очила, на които изрично си им пише, че са за спорт и устойчви на издраскване и чупене ... и други на които изрично си пише, че не са за тяа работа и не носят на бой

първите по мои наблюдения струват по 100+ лв. (с по 1-2 допълнитени плаки)
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот skiman » Вто Май 13, 2008 10:24 pm

Аз ползвам Полароид. До сега нито един чифт не съм издраскал. Също карам с лещи и никога не бих сложил минерално стъкло на очилата с които карам колело/ски! Мисля, че имаше цяла тема за това.
Едит-Ето я
Аватар
skiman

Мнениеот kotka12 » Сря Май 14, 2008 8:50 am

амо моите дори не са нещо супер сериозно
Optic Nerve е фирмата
Primeon е моделът

http://www.sunglassesgiant.com/opneprsu.html

ей тия
обаче черна рамка
с черни, кафяви и прозрачни плаки
за нещо като 30 долара ги взех от щатите
досега не съм имал проблем
имат една дискретна драскотина само и тя е от сериозна среща с един клон

Аватар
kotka12

Мнениеот novice » Сря Май 14, 2008 11:33 am

skiman написа:Аз ползвам Полароид. До сега нито един чифт не съм издраскал. Също карам с лещи и никога не бих сложил минерално стъкло на очилата с които карам колело/ски! Мисля, че имаше цяла тема за това.
Едит-Ето я

:rofl: :D ...и кой пак я е пуснал тая тема...Тва беше преди да си взема Rossgnol-ите, които сега веча са счупени и в историята... :D Само че след 3-ти издраскан чифт очила с поликарбонати вече се питам къде бъркам в употребата на тези очила, че се драскат толкова много?!
Аватар
novice

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Сря Май 14, 2008 11:54 am

Имах диоптрични поликарбонатни, чиито стъкла се издраскаха само от допира на миглите. Това за няма и две години ползване. Цената: 400 евро.

Сега карам с обикновени на Polariod за 20 евро, минерални стъкла.

При други поликарбонатни, които нося, забелязвам постепенно миниатюрно напукване на горния антирефлексен слой. Това изглежда е характерно за тези материали и затова третирам поликарбонатните стъкла по-скоро като консуматив, с живот 2 - 3 години.
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот novice » Сря Май 14, 2008 12:14 pm

Е, при теб 2-3 години е добре, ама какво ще кажеш за надраскване за по-малко от 2 месеца?! И то от незнаен с какво контакт, ако въобще е имало такъв... :D
Иначе Полароид не знам дали имат модели със сменяеми плаки? Къде има голям щанд или магазин на Полароид, да ги разгледам?
Аватар
novice

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Сря Май 14, 2008 12:57 pm

novice написа:Полароид

При моите няма плаки, рамката е цяла и леко гумирана. Купих би през лятото на 2005 от Кауфланд.
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот lanzz » Сря Май 14, 2008 2:44 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Купих би през лятото на 2005 от Кауфланд.

а в коя държава? според kaufland.bg, в българия имат присъствие от март 2006.
@novice: ако си в софия, има магазин на polaroid на партриарха, от попа към ндк.
Аватар
lanzz

Мнениеот outfaced » Сря Май 14, 2008 3:26 pm

лично мое мнение ... ако очила се предлгат с бели плаки, значи носят на бой :) ... то иначе бели плаки няма за какво друго да са :D

иначе бих препоръчал KED и Shimano ... росиньол също, ама при тях хубавите бързо минават 150лв.
Аватар
outfaced

Мнениеот rEsPeCT » Сря Май 14, 2008 3:51 pm

lanzz написа:
vladimir.dzhuvinov написа:Купих би през лятото на 2005 от Кауфланд.

а в коя държава? според kaufland.bg, в българия имат присъствие от март 2006.
@novice: ако си в софия, има магазин на polaroid на партриарха, от попа към ндк.

Германия най-вероятно :)
Аватар
rEsPeCT

Рейтинг: 1058

Мнениеот novice » Сря Май 14, 2008 4:31 pm

lanzz, мерси, ще проверя какъв асортимент имат! :agree:

outfaced, погрешно е мнението ти. ;) ...за съжаление. Точно прозрачните и оранжевите плаки са издраскани вече. :crap:
А уж са спортен модел и уж са разграбвани като топъл хляб, понеже не са от тази година.

Ето ги:
http://img530.imageshack.us/my.php?imag ... 239nh0.jpg
http://img530.imageshack.us/my.php?imag ... 240uc4.jpg
(сори за кофти снимките, но не са за конкурс, а просто да добиете представа за модела)
Аватар
novice

Мнениеот outfaced » Сря Май 14, 2008 5:28 pm

outfaced, погрешно е мнението ти.

кофти ... и с това ментят значи :crap:
Аватар
outfaced

Мнениеот ZyclonB » Сря Май 14, 2008 6:38 pm

Пробвай с OAKLEY.Маската ми е такава и за три месеца употреба се държи доста добре-няма и драскотина,а пътеките по които катам са яко обрасли и разни вейки постоянно ме пляскат по маската.Та ако качеството на плаките на слънчевите им очила е подобно--едва ли ще останеш разочарован.За разлика от цената им-тя ще те разочарова , ще те остави мъртъв отвътре... :agree:
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот novice » Сря Май 14, 2008 7:11 pm

ОК, Oakley не е лоша като идея и алтернатива на Полароид или Увекс, само че къде има по-голям асортимент от тях? Имат ли представителен магазин?
И дано качеството е по-добро от Увекс, понеже тук е мястото, където много хора хвалеха преди и Увекс, но ето че не са върха явно...
Аватар
novice

Мнениеот did » Сря Май 14, 2008 7:27 pm

novice написа:ОК, Oakley не е лоша като идея и алтернатива на Полароид или Увекс, само че къде има по-голям асортимент от тях? Имат ли представителен магазин?
И дано качеството е по-добро от Увекс, понеже тук е мястото, където много хора хвалеха преди и Увекс, но ето че не са върха явно...

аз пък (почти) не ти разбирам терзанията.

от 1 година ползвам ежедневно изцяло прозрачни поликарбонатни очила на Alpina. Нямат и драскотина! Вярно, не са купени от България, ама...

Когато е по-слънчево, ползвам едни с по-тъмни плаки на swiss eye. И те (почти) нямат драскотини. Всъщност, имат, ама като знам в какви храсталаци се навирах с тях, не се учудвам.

почвам вече хма... да си мисля, че да се дават пари за качествени компоненти и екипировка в България, е хвърляне на пари на вятъра.

Аз, ако ще давам 100 лева за очила, никога не бих си ги купил от тук. За същите пари, че даже и много по-евтино, ще си ги доставя от там, от където знам, че ще са истински. И после ще знам, че очите ми са защитени както трябва.

Oakley няма да си купя никога! Имиджът не ме интересува.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Сря Май 14, 2008 8:42 pm

did написа:Oakley няма да си купя никога!

:)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Сря Май 14, 2008 9:23 pm

TOYAGA написа:
did написа:Oakley няма да си купя никога!

хубуу де!

поне засега не го виждам тоя момент.

тва, което имам, си ме устройва. като спре да ме устройва, сам ще си посипя главата с пепел, няма нужда някой да ми помага.

засега, обаче, нямам намерение да се вра в клас екипировка, до който не съм дорасъл.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Сря Май 14, 2008 11:51 pm

Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Rancid » Чет Май 15, 2008 12:21 am

ZyclonB написа:Пробвай с OAKLEY.Маската ми е такава и за три месеца употреба се държи доста добре-няма и драскотина,а пътеките по които катам са яко обрасли и разни вейки постоянно ме пляскат по маската.

:agree:
Моите също се представят много добре при такива условия и минимална подръжка.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот novice » Чет Май 15, 2008 11:08 am

did написа:аз пък (почти) не ти разбирам терзанията.

от 1 година ползвам ежедневно изцяло прозрачни поликарбонатни очила на Alpina. Нямат и драскотина! Вярно, не са купени от България, ама...

Когато е по-слънчево, ползвам едни с по-тъмни плаки на swiss eye. И те (почти) нямат драскотини. Всъщност, имат, ама като знам в какви храсталаци се навирах с тях, не се учудвам.

почвам вече хма... да си мисля, че да се дават пари за качествени компоненти и екипировка в България, е хвърляне на пари на вятъра.

Аз, ако ще давам 100 лева за очила, никога не бих си ги купил от тук. За същите пари, че даже и много по-евтино, ще си ги доставя от там, от където знам, че ще са истински. И после ще знам, че очите ми са защитени както трябва.

Oakley няма да си купя никога! Имиджът не ме интересува.

Ами може би трябваше да си поръчам Uvex-ите от САЩ или Германия, за да съм сигурен, че няма да се драскат? Да не би да искаш да кажеш, че тези произведени за Щатите и за тук, се правят на различни места? Или още по-бруталното, че са с различно качество?
Какво против Oakley имаш, като марка? Или просто не ти харесват продуктите им?
Аватар
novice

Мнениеот kotka12 » Чет Май 15, 2008 11:14 am

намеква
че може да са фалшиви
а Oakley - предполагам
че не му харесва цената...
/не че на мен ми харесва де :V: /

Аватар
kotka12

Мнениеот ZyclonB » Чет Май 15, 2008 8:58 pm

Провери в chainreactioncycles, аз от там си взех маската и цената не беше чак толкова невероятна-99 евро за нааааааааааааааааааааааай-добрия им модел-http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=16137.За съжаление слънчевите очила са по-скъпи.Отностно доставката-винаги можеш да синхронизираш покупката с някой друг или сам да платиш разноските-не са чактолкова умопомрачаващи.И не забравяй че човек рядко е толкова богат че да си копува евтини работи.Проучи добре и си купи нещо свясно-дори и за доста пари..

п.с. check this out-http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=18328
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=22382
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=15947
now --->the really cool shit (shitty expensive I'd say :D)
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=15938
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=18621
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=15948
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот novice » Чет Май 15, 2008 11:24 pm

Еми, имаше 1 приказка "харесвам всичко хубаво и обичам това, което си е мое..." Та и тука ще излезе така май... :crap: Не че не ми харесват моделите на Оуклей за 600 кинта, ама когато ги дам за цайси сигурно ще карам кола за над 50К! А сега не разбирам накъде биете - че в SLS се продават ментета на Uvex? Или че просто Uvex са евтина марка?!
Иначе да, със сгируност не е проблем да си внесе нещо човек от вън в наши дни, нооооо... специално за очила. Предпочитам да мога да си ги сложа на муцуната преди да ги купя, за да съм сигурен че няма да изглеждам по-идиотски отколокото по принцип с тях! :D А сериозно - искам все пак да съм видял как се вижда с тези очила, преди да си ги купя, а не да дам 100+ или ххх лв. за нещо, което няма да ми хареса, когато ми го доставят. Това не е колело, да му прочетете компонентите и да си го поръчате, понеже може да видите подобни компоненти и Бг все пак!

ПС: Някой няма ли да се похвали с очилата си марка Uvex най-накрая? Или доволни от тях няма?!
Аватар
novice

Мнениеот ZyclonB » Пет Май 16, 2008 8:21 am

novice написа:. Предпочитам да мога да си ги сложа на муцуната преди да ги купя, за да съм сигурен че няма да изглеждам по-идиотски отколокото по принцип с тях! :D А сериозно - искам все пак да съм видял как се вижда с тези очила, преди да си ги купя, а не да дам 100+ или ххх лв. за нещо, което няма да ми хареса, когато ми го доставят. Това не е колело, да му прочетете компонентите и да си го поръчате, понеже може да видите подобни компоненти и Бг все пак!

П

Верно си е.....
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Мнениеот kotka12 » Пет Май 16, 2008 11:47 am

@novice

ако си ги взел от SLS
значи са оригинални
но просто сигурно са от по-ниските класове
иначе и аз се впечатлих от дизайна и цената на UVEX
но не знам въобще
къде са в хранителната пирамида на фирмите за очила:)
иначе did е прав
в настоящия момент определено е по-добре
да си купиш продукт отвън
отколкото от БГ :agree:

Аватар
kotka12

Мнениеот novice » Пет Май 16, 2008 4:41 pm

Ами мисля че не са най-долен клас, така че да се драскат толкова безобразно лесно. И за какво са всички тези магазини, които имаме в БГ, пълни със стока, като излиза, че е по-евтино да си пазаруваме от чужбина?! :dunno:
Аватар
novice

Следваща

Назад към Други