Колоездачен Клуб "ИСПОЛИН" - Габрово

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Мнениеот botroid » Нед Мар 09, 2008 3:45 pm

SStoeV, изумен съм! Не знаех че си бил страстен фен на калта! :]
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот SStoeV » Нед Мар 09, 2008 5:21 pm

botroid,просто не си знаел :) аз не съм протвник на калта и мизерията,защото тя е част от карането все пак :) отивам да си пера обувките тъкмо :rofl: и малко снимчици от мен: http://i.data.bg/08/03/09/847279_orig.jpg
http://i.data.bg/08/03/09/847284_orig.jpg
http://i.data.bg/08/03/09/847291_orig.jpg
http://i.data.bg/08/03/09/847293_orig.jpg
Малко попадахме в снега :)
Аватар
SStoeV

Рейтинг: 2000

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Мар 09, 2008 6:31 pm

Абе стана приятно каране.Слънце ни напече,дъжд ни понаваля,сняг ни понаваля, гума спуках. Вярно че калта дойде малко в повече, но си беше добро каране.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот cholla » Пон Мар 10, 2008 7:25 am

Силвестров все едно друг човек пише от твое име - кал, дъжд, сняг ... това е влезнал си в джаза - диагнозата е - нема бегане веке
cholla

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Мар 10, 2008 8:30 pm

Иване кога ще се върнеш та да покараме както по рано.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот cholla » Вто Мар 11, 2008 7:49 am

ами а'де ако бе по-близо, че да врътна педалите към Балкана щях и на собствен ход да дойда... след време и това ще стане/да покаране заедно имам на идея :) /. Хубаво е, че сте много активно каращите из Габрово - темата Ви все на горните редици :beer: поддържате трасетата целогодишно :agree:
С Поздрави!
cholla

Лоша Работа

Мнениеот cholla » Пет Май 09, 2008 10:55 pm

:beer: Здравствуйте Ребята!
Абе чета от време на време кой къде кара по колко и т.н., но уви снимки нещо не се срещат . Някой качиха х.Рай ма кои са били там- как да видя? Нема ли дъжд по Габровско, че да качите нещо по сърварите? Николайчо твоята фотка да не се строшила на некои скок :) изгуби се а уж се стопли и деня порасна.
От каращите навремето само Ти и Силвестров ли останаха активните?
Айде ще чекам снимки и НАздраве на Всички :beer:
cholla

Мнениеот EmZo » Нед Май 11, 2008 6:32 pm

10 - 11 Май 2008 Царева ливада - Габрово - Поток - Бузлуджа - Българка - Плачковци.

Двама ентусиасти съпроводени от юнашки дъжд, все пак прекрасно каране.

Шипка:
Изображение

Още снимки, по-късно.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот cholla » Пон Май 12, 2008 12:25 am

много сполучлива снимка EMZO!! :agree: с нетърпение чакам и др-те... Като я гледам и навлизам в спомени :popcorn: дивият БАЛКАН толкова много има за каране из него
МНого Здраве!
cholla

Мнениеот nicky bike » Вто Май 13, 2008 11:24 pm

cholla написа:много сполучлива снимка EMZO!! :agree: с нетърпение чакам и др-те... Като я гледам и навлизам в спомени :popcorn: дивият БАЛКАН толкова много има за каране из него
МНого Здраве!

Чакаме те. Бяхме там където се събирахме често.

Там говорихме дали не е подходящо време да направим TOUR DE MAZALATS на 25 май и празниците в габрово ще са поодминали и снега ше се е постопил. та идеята беше като миналата година да се тръгне по раничко към седем с коли до узана и после >с.Ясеново >с.Тъжа >смесите >седлото >Пеещите Скали > х.Мазалат и пак при колите на узана.

ето и част от снимките от тази седмица.
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот cholla » Сря Май 14, 2008 1:16 am

:) дъждец, калчица, мокри гащи, кал из устата ей на т'ва му викам каране из Гората. Тука в нашия парк не е позволено да се кара един ден след като е валяло... и тези тръпки липсват за момента.
Скоро и аз ще покажа малко фотки от наше село.
Това за Мазалатите звучи добре - някой скоро да е пускал по Витата пътека? Голема лудница е там.
Със здраве и по-малко спукани гуми.
:beer: преди каране = 100 км/ 1ч 55 мин.
cholla

Мнениеот kibikoff » Сря Май 14, 2008 7:41 am

cholla
някой скоро да е пускал по Витата пътека?

Не знам за кой участък питаш конкретно, в неделя карах по т.нар. "еко-пътека" до скалите над с.Живко, после до езерото Беляковец и от там чешмата м. Бялата Вода и от там в с.Яворец.
kibikoff

Мнениеот cholla » Чет Май 15, 2008 1:27 am

Здр Kibikof!!
Имах на идея пътеката, която тръгва от х.Мазалат към Южна България мисля, че и тя носеше подобно име. Вероятността да попаднеш на хора по нея е много малка и др. което харесвам там е многото нападали клони, корени на моменти и скали. Малко използвана е от туристите и точно там и е чара.
П.П. Планува ли се качване на в. Ботев през 2-та седмица на Юни?
cholla

Мнениеот botroid » Чет Май 15, 2008 8:19 pm

cholla написа: Имах на идея пътеката, която тръгва от х.Мазалат към Южна България мисля, че и тя носеше подобно име. Вероятността да попаднеш на хора по нея е много малка и др. което харесвам там е многото нападали клони, корени на моменти и скали. Малко използвана е от туристите и точно там и е чара.

Викат и Кривата пътека :) Използва се за пряк път до вр.Мазалат, без да се минава през седловината съединяваща главното със страничното било (Триглав). Пътеката се спуска до долината на р.Габровница, дето има път до с.Скобелево в Розовата долина, а по рида Тънката рътлина се стига до вр.Мазалат. Малко използвана е от туристи, защото е стръмна и доста трудна за катерене/слизане. Повечето предпочитат да отидат до Триглав през върховете Корубашица-Пеещи скали-Росоватец.
Аватар
botroid

Мнениеот cholla » Пет Май 16, 2008 2:36 am

Благодарско! Верно че така беше името и... позабравил съм ги нещата. За любителите на такива пътеки мога само да кажа Не ги оставяйте да коренясват - дерзайте!!
Всичко най!
cholla

Мнениеот EmZo » Пет Май 16, 2008 8:25 am

ЦЪК Ето малко снимки и от мен. :beer: ;)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот sherpite » Пет Май 16, 2008 9:06 am

EmZo написа:ЦЪК Ето малко снимки и от мен. :beer: ;)

:agree: супер
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот nicky bike » Пет Май 16, 2008 8:53 pm

cholla написа:Благодарско! Верно че така беше името и... позабравил съм ги нещата. За любителите на такива пътеки мога само да кажа Не ги оставяйте да коренясват - дерзайте!!
Всичко най!

Тая пътечка е супер Иванушка тая неделя май сме там. Миналата година минах от там и габровница беше бая пълноводна и пренасяхме колелцата боси защото моста беше отнесен (така казаха някакви пешеходци) а не ни се мокреше. преди селото строяха някакъв ВЕЦ и пътя беше яко разоран от трактор. Надявам се сега да с е послегнал.
Colla: Да си бием среща на х.Партизанска Песен и да покараме заедно. ;) :beer: :beer: :beer:

EMZO : Супер са снимнките... :beer: :beer: :beer:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот vladimirov-doktora » Съб Май 17, 2008 5:50 am

Emzo-хубави снимки!Никито е много як,а и калта има благотворно влияние за много функции :)
vladimirov-doktora

Рейтинг: 1200

Мнениеот cholla » Съб Май 17, 2008 6:34 am

:popcorn: :popcorn: :beer: добри снимки- какъв е модела на камерата с която са правени?
Николайчо гледам, че си взел GPS-a , требва ми кажеш по Скайпа как е с него... , че май, май! За Кривата пътека мноо лошо тез наш'ти горски пак са забегнали по полетата, докато им режат дърветата :smash:
Както и да е приятно Ви Педалиране :eyebrow: тоз уикенд и да видим кой какво е снимал после.
Айде със здраве!
cholla

Мнениеот nicky bike » Пон Май 19, 2008 11:35 pm

Порасходихме се и тази неделя. Както вече казахме маршрута беше: Узана > х.Мазалат > р.Габровница > Скобелево > Ясеново > Узана > ...

Пътя от Тота Венкова към х.Партизанска песен е разширен за камиони и разоран за колела дори и надолу е отвратителен :bawling: (беше добро спускане) :uzi: :qright:
В началото към корита е много добре ако махнеш дървосекачите които яко мажат после до мазалат е добре но (Държа да отбележа и там бяха минали с мотори по пътеката :bawling: )
На мазалат хапнахме и подхванахме УСУКАНАТА ПЪТЕЧКА за мен беше позната и ми харесва за S Stoev не мога да кажа. Реката минахме леко ако се иам впредвид ,че миналия път я прегазих с колело на гръб. Пътя до скобелево 10-тина км. бива. До Ясеново е равно и оттам 4 км. нагоре надясно и на узана 13.5 км. После загряхме спирачките по ски пистата и по асвалта надолу.
А бе с две думи АЗ МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН ЗА ДРУГИТЕ НЕ ЗНАМ :D :beer: :beer: :beer:

Ето и малко снимчици.
Аватар
nicky bike

Мнениеот cholla » Вто Май 20, 2008 5:43 am

:popcorn: :popcorn: мноо добре се е получило и времето и то е било с Вас. Предполагам че снимките, на които карате колелата са от Кривата Пътека... :eyebrow: едно от малкото места където още без мотористи и секачи...
Аве тоз нашия Фена мноо пораснал ва... т'ва времето бързо врътка педалите.
Аз тоз уикенд неможах да покарам беще дъдждовно и не дават... щ'от незнаят че тогава е кефа, но се надявам др седмица и аз да пусна фотки из нета.
Айде на компанията от магазина - НАзадраВЕ и спорна седмица :beer:
cholla

Мнениеот Popa » Вто Май 20, 2008 10:22 am

аз пьк ходих до севлиево по асвалта и останах много -много доволен :beer:
Аватар
Popa

Рейтинг: 1862

Мнениеот botroid » Вто Май 20, 2008 6:55 pm

cholla написа: Планува ли се качване на в. Ботев през 2-та седмица на Юни?

Да, планува се за Юни, само да видим коя неделя се очертава хубаво време и тръгваме.
Аватар
botroid

Мнениеот nicky bike » Вто Май 20, 2008 7:20 pm

Popa написа:аз пьк ходих до севлиево по асвалта и останах много -много доволен :beer:

Е как беше убуу ли ли беше спущането ... с Шише в ръка :drunk: :drunk: :drunk: да ни изоставиш ти в такъв решителен момент. :D :beer:
Аватар
nicky bike

Мнениеот nicky bike » Пет Май 23, 2008 9:32 pm

Както по горе писахме заформя се традиционната обикола на мазалатите.

Тръгваме към 6.00ч. за узана с коли. колите оставямв на Узана. Може да се мине и през узана към ясеново или през партизанска песен. От Ясеново към Тъжа смесите (Разклона за х.Тъжа) седлото > вр. Русоватец > пеещи скали > х. Мазалат и обратно при колите.

Маршрута от миналата година си спомням ,че беше около 85км. не е лек който реши нека дойде. :beer:
Аватар
nicky bike

Мнениеот Popa » Пет Май 23, 2008 11:19 pm

много малко са тез 85км ,хората правят по 120,излагация ве Ники ,ако по трасето има камиони за стопирване и аз жа 'дода
Аватар
Popa

Мнениеот vlassadar » Пон Май 26, 2008 11:54 am

Браво компанията! Каранията ви са много и все са сериозни! Нямаме си такова ядро в шопско още, но тук вариантите за без кола са малко. Компанията ви беше кратка, но много приятна! Поздрави на всички
Аватар
vlassadar

Мнениеот Popa » Пон Май 26, 2008 5:50 pm

Хубаво каране стана в неделя, естествено най- доволен остана БОЛДРОИД . Поздрави за Боби Бомбата и групата от София! :) :) Между другото видяхме и една дива коза . :rofl:
Аватар
Popa

Мнениеот Bobi » Пон Май 26, 2008 7:50 pm

Еееее,жалко толкоз малко се застоя този 'Болтройд'.Даже и не се запознахме,нещо се беше поуморил,и бързаше да си ходи...
Поздрави и за вас,дано другия път да ви навия вечерта да се присъедините към нас... :beer:
http://www.bikestore-bg.com
Боби бомбата
Аватар
Bobi

Рейтинг: 1585

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания