Имам следния проблем с Juicy5 спирачките, които карам нередовно, но от доста време

Описание на проблема (разделен на две части):
1. Лостчето се връща много бавно. След натиск се получава "празен ход" за няколко секунди, т.е. лостчето се вдижи напред-назад без никакво съпротивление (съответно, без това движение да се предава на накладките). След няколко секунди всичко изглежда ок, докато не го натисна отново.
2. Неподвижните бутала (тъпо звучи, но всъщност тези, чиято роля е да компенсират износването на накладките) в процеса на каране и спиране се приближават все повече и повече към накладките, което води до това, че спирачките блокират почти моментално (няма никаква възможност за модулация на усилието чрез хода на лостчето, защото такъв ход на практика отсъства); плюс това, започват да опират, свирейки (дори без да са натиснати), загравят, от което започват да трият все повече и повече и в крайна сметка спирачката просто блокира (случи ми се миналото лято в центъра на София). Единствената оправия е да развинтя торкса в ст. 10 на стр. 15 и да отлея малко спирачна течност - това кара големите (неподвижните) бутала да се раздалечат и си решавам проблема за няколко карания. След това - пак същото.
Евентуална причина:
Тези спирачки изкараха почти година "съхранение" на балкона (заедно с целия байк), като през това време го карах. За съжаление нямам спомен дали през това време започна да се проявява този проблем, т.к. това беше 2006. Миналата година ги обезвъздушавах в БАС веднъж - Теко каза, че въобще не са имали въздух; плюс това, няма абсолютно никаква разлика - проблемът го имаше преди това, има го и сега.
Предполагам, че причината се корени в скапването на някое гумено уплътнение от престоя на слънце и дъжд (балконът е югоизточен). Съответно, на мен ми се ще да го сменя. Трябва обаче да разбера къде се намира то - дали е в лостчето или в апарата? Или пък на двете места? Има няколко интересни момента:
3. Когато има празен ход, дори пружинката B от стр. 17, Exploded view of internals, не оказва влияние - което ме навежда на мисълта, че проблемът е в някое уплътнение между нея и лостчето - D, F, K. Имам предвид, че ролята на тази пружинка е да върне лостчето, когато то не се натиска от карача; а тя не успява да го върне за по-малко от около 2 секунди, което, в сравнение с каквито и да е други хидравлични спирачки съм пипал/карал, е безумно много. Code-овете ми се връщат моментално.
4. Възможно ли е горното (т.е. проблем 1 и момент 3) да водят до проблем 2? Тоест заради това, че лостчето не се връща достатъчно бързо (и на практика стои натиснато повече време) неподвижните бутала да се приближават повече - един вид, това да "лъже" системата за компенсиране на износването на накладките?
Опитвам се да вникна в проблема, за да знам откъде да започна разглабянето - от лостчето или от апарата? И дали въобще има смисъл да се разглабя апаратът за този проблем? Някой да е чувал/срещал подобен проблем? Много ще се радвам на помощ от ваша страна.
Благодаря предварително!
П.П. Говорих с Маншона - каза, че не вярва да се оправят

П.П.П. Основният проблем е при задната спирачка; при предната не е толкова драстично и не ми се е случвало да започва да цвили, т.е. да трие.