Търся някой, с който да караме на Витоша, но редовно

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Търся някой, с който да караме на Витоша, но редовно

Мнениеот nikste » Нед Май 18, 2008 1:39 pm

Търся сериозен човек, с който да може да караме на Витоша, Плана или друга близка планина. Мога спокойно по 3 пъти на седмица да ходя да карам. Желанието ми е ако някой иска, първо да е много сериозен и второ да може наистина като каже, че отиваме утре да караме да става това, а не да е зависим от родители, работа и др. подобни. Аз работя, но щом кажа, че утре отивам да карам, значи отивам да карам и не си променявам решението.

Е, ако се намери толкова сериозен запален планинар и колоездач нека да пише :)
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Мнениеот THEZOGGO » Нед Май 18, 2008 1:43 pm

Оптимист си. :) Успех. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот ACID BURN » Нед Май 18, 2008 2:04 pm

THEZOGGO написа:Оптимист си. :) Успех. :)

Не, не е оптимист Гоше!Защото аз лятото карах всеки ден или почти всеки ден!Но на седмица карах по 6 пъти със сигурност, но сега няма да мога да карам така, защото ще работя за РАМ АМ и ще карам само Събота и Неделя и ако мога да работя и през Съботата, ще работя! :)
По темата:Както казах ще мога да карам само 2 дни в седмицата това лято, но ако искаш компания, 100% ще я намериш в мое лице....Аз обичам да карам там, но и ще искам да разнообразявам и в някой други планини, но ще караме...Предполагам ти караш ХЦ.Ако е така ще си правиме яки карания... :)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот nikste » Нед Май 18, 2008 3:24 pm

Наистина това, което искам изглежда прекалено оптимистично, защото се оказва, че има малко сериозни хора. Но след като съм пуснал темата, явно имам недежда, че ще се намери такъв човек.

ACID BURN, скайпът ми е nikste2 Когато имаш възможност да караме просто ми пишеш, за да се уговаряме. Разбира се, ще се радвам да има и други, които да желаят да караме често колело.
Аватар
nikste

Мнениеот RedHawk » Пон Май 19, 2008 8:49 am

nikste написа:Наистина това, което искам изглежда прекалено оптимистично, защото се оказва, че има малко сериозни хора. Но след като съм пуснал темата, явно имам недежда, че ще се намери такъв човек............

Има доста сериозни хора във форума, но има и доста заети - не забравяй и този факт / много често се работи Събота и Неделя - и
ACID BURN по нагоре ти спомена/.
И аз имам идея да започна възможно по-често да карам, но съм в про-
цес на смяна на работата и не знам как ще се развият нещата със
свободното време. За сега мога да се прибирам от работа най-рано
към 19:00 и колкото време остане до стъмване да се кара евентуално.
Витоша не ми е удобна /и за толкова малко време - 2 часа не става/.
От друга страна Лозенската планина ми е под носа /защото живея в
Лозен :) / и Плана също е някакъв вариант. Проблемът е, че най-
вероятно на теб ще ти е далече в случая. Събота и Неделя засега са
ми свободни и ако нямам работа вкъщи не е проблем да се кара и
повече.
Та това е от мен - прецени си доколко те устройва това което ти
изредих дотук. Ако смяташ че може да стане нещо въпреки
споменатите пречки казвай и може да се разберем нещо.
Аватар
RedHawk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vimpel » Пон Май 19, 2008 8:54 am

Аз съм навит за събота или неделя на Витоша и то редовно. В смисъл всяка седмица. Скайпа ми е d_o_b_c_h_o
Vimpel

Рейтинг: 1295

Мнениеот nikste » Пон Май 19, 2008 11:35 am

RedHawk, отдавна искам да покарам в Лозенската планина, но за да стигна до там пак ми се иска да е някой с мен, за да не ми е скучно.

ПП: Vimpel ще ти пиша по скайпа
Аватар
nikste

Мнениеот vlassadar » Пон Май 19, 2008 12:16 pm

ми аз съм на работа през седмицата и напоследък редовно карам-1 или 2 вечери от седмицата + уикенда еднодневно или 2-дневно каране, ако няма някоя др. екскурзия на планина напр.
Ако имаш фар (или фарове) с добра сила +- евентуално челник, мисля че не е проблем да се кара от 6.30 докъм полунощ. за ок. 4 часа съм се изкачвал от бул. България през Златните и до Платото например. По-лек вариант е бул. България-Златните, за ок. 2 часа, така може да се спусне по светло при тръгване в 18.30. После вариантите са Алеко-Симеоново, Драгалевци, или през Златните обратно до Княжево или Бояна. Гледката от Камен дел в ясна нощ е нещо, което малко хора са виждали!
след 2 седмици се прибира и един приятел също ще се включи във вечерните турчета, а за уикендите се решава докъм четвъртък. Ако се съберем поне още 2-3 сериозни хора, би било чудесно
Други варианти разбира се има, обиколната алея напр.
За тези които са на работа: обикновено намирам начин да отида на работа с колело плюс с всичко необходимо за вечерното каране, към 17.30 правя едно добро хапване, и след това мога да въртя 3 часа без прекъсване :) щото схемата 5/2 или 6/1 е много неприятна (дни с работа/дни за каране)
Ако имате въпросчета или нещо друго-ще гледам темата, а скайпа ми е като ник-а - vlassadar
Аватар
vlassadar

Мнениеот boromir » Вто Май 20, 2008 9:57 pm

ех, защо зимата нямаше такива теми...
аз съм готов за каране (късноследобедно- вечерно) при еднодневна предварителна уговорка, но не съвсем ХС.
От 16:20 има 66 от хладилника до почти Алеко, петъците май ще е добър завършек на "работната" седмица.
boromir

Рейтинг: 1210

Мнениеот nikste » Вто Май 20, 2008 10:01 pm

vlassadar написа:ми аз съм на работа през седмицата и напоследък редовно карам-1 или 2 вечери от седмицата + уикенда еднодневно или 2-дневно каране, ако няма някоя др. екскурзия на планина напр.
Ако имаш фар (или фарове) с добра сила +- евентуално челник, мисля че не е проблем да се кара от 6.30 докъм полунощ. за ок. 4 часа съм се изкачвал от бул. България през Златните и до Платото например. По-лек вариант е бул. България-Златните, за ок. 2 часа, така може да се спусне по светло при тръгване в 18.30. После вариантите са Алеко-Симеоново, Драгалевци, или през Златните обратно до Княжево или Бояна. Гледката от Камен дел в ясна нощ е нещо, което малко хора са виждали!
след 2 седмици се прибира и един приятел също ще се включи във вечерните турчета, а за уикендите се решава докъм четвъртък. Ако се съберем поне още 2-3 сериозни хора, би било чудесно
Други варианти разбира се има, обиколната алея напр.
За тези които са на работа: обикновено намирам начин да отида на работа с колело плюс с всичко необходимо за вечерното каране, към 17.30 правя едно добро хапване, и след това мога да въртя 3 часа без прекъсване :) щото схемата 5/2 или 6/1 е много неприятна (дни с работа/дни за каране)
Ако имате въпросчета или нещо друго-ще гледам темата, а скайпа ми е като ник-а - vlassadar

Това са вечерното каране е много добра идея и ще я обмисля. За сега с хората, които се уговорих са свободни да караме през съботата и неделят. За през седмицата е вариант и късно. Нямам фар, но сега ще видя къде се продават и как вървят.

ПП: Разгледах фаровете и да питам няма ли някой, който да е с презераждаем акамулатор или гледам много фантастични филми. Тези, които гледах са с батерии, не че има нещо лошо, но по ми се иска да не сменям батерии.
Аватар
nikste

Мнениеот vlassadar » Чет Май 22, 2008 8:50 am

Ми аз имам 2 фара, като ги включвам само на спускането и двата, нагоре става и с челник, но 2 фара са 10 батерии, за които трябва да следиш заредени ли са и т.н глупости, затова си купих от едни черни батерии, (сухи акумулатори - http://www.batteries.com/images/400x400/12137.jpg), моя е за 11 лв и е 6 волта и 4 амперчаса (=4000mAh!) т.е. заместват директно 10 или 15 батерии (може да се вържена 3 фара макс.) а струват колкото 2 батерии АА от 2700mAh. Необходимо е и зарядно за ок. 12-13 лв и това е. За мен този вариант се оказа златен :)

А за фар - аз съм си много доволен от елипсоидите на сигма, с голямата скоба, не мърда и не трепва докато карам, не е изпадал никога, а съм карал и доста бързо с него, и цената му е идеална - за ок. 16-20 лв трябва да го намериш. [/url]
Аватар
vlassadar

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 22, 2008 11:58 am

vlassadar написа:Ми аз имам 2 фара, като ги включвам само на спускането и двата, нагоре става и с челник, но 2 фара са 10 батерии, за които трябва да следиш заредени ли са и т.н глупости, затова си купих от едни черни батерии, (сухи акумулатори - http://www.batteries.com/images/400x400/12137.jpg), моя е за 11 лв и е 6 волта и 4 амперчаса (=4000mAh!) т.е. заместват директно 10 или 15 батерии (може да се вържена 3 фара макс.) а струват колкото 2 батерии АА от 2700mAh. Необходимо е и зарядно за ок. 12-13 лв и това е. За мен този вариант се оказа златен :)

А за фар - аз съм си много доволен от елипсоидите на сигма, с голямата скоба, не мърда и не трепва докато карам, не е изпадал никога, а съм карал и доста бързо с него, и цената му е идеална - за ок. 16-20 лв трябва да го намериш. [/url]
Най-добре с акумулатор от електрокар. Ще ти свети докато се пенсионираш.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот nikste » Чет Май 22, 2008 12:58 pm

vlassadar написа:Ми аз имам 2 фара, като ги включвам само на спускането и двата, нагоре става и с челник, но 2 фара са 10 батерии, за които трябва да следиш заредени ли са и т.н глупости, затова си купих от едни черни батерии, (сухи акумулатори - http://www.batteries.com/images/400x400/12137.jpg), моя е за 11 лв и е 6 волта и 4 амперчаса (=4000mAh!) т.е. заместват директно 10 или 15 батерии (може да се вържена 3 фара макс.) а струват колкото 2 батерии АА от 2700mAh. Необходимо е и зарядно за ок. 12-13 лв и това е. За мен този вариант се оказа златен :)

Ако ми кажеш от къде си ги купил ще бъде много добре. Пък и такива ниски цени не е за изпускане.
Аватар
nikste

Мнениеот vlassadar » Чет Май 22, 2008 4:11 pm

има го в магазини за електроника като този на вашингтон (дето е веломанията, но отсреща през релсите на 100м.) или железарии, мойта я купих от пазара в младост 1а, на пътеката, ако ти е близо. Тежи 300-400 г., но наистина можеш да разчиташ много дълго на него и удобството е несравнимо. Сега го зареждам с зарядно за акумулатори, има опция за 6/12волта и за 0,55 А/8А ток, така че ако имаш, още по-добре.

Чарли, ако имаш такава батерия, по-добре да си монтираш и електродвигател, ще минаваш по 100км сигурно :rofl:
м/у другото 10 батерии от 2500 мАч тежат почти колкото този малък акумулатор.
Аватар
vlassadar

Мнениеот nikste » Чет Май 22, 2008 6:52 pm

vlassadar написа:има го в магазини за електроника като този на вашингтон (дето е веломанията, но отсреща през релсите на 100м.) или железарии, мойта я купих от пазара в младост 1а, на пътеката, ако ти е близо. Тежи 300-400 г., но наистина можеш да разчиташ много дълго на него и удобството е несравнимо. Сега го зареждам с зарядно за акумулатори, има опция за 6/12волта и за 0,55 А/8А ток, така че ако имаш, още по-добре.

Чарли, ако имаш такава батерия, по-добре да си монтираш и електродвигател, ще минаваш по 100км сигурно :rofl:
м/у другото 10 батерии от 2500 мАч тежат почти колкото този малък акумулатор.

Ще проверя първо в магазина на младост, онзи високия блок дето са ония пичове. Може и да имат с акумулатор. Специално ще ги питам.
Аватар
nikste

Мнениеот arki » Чет Май 22, 2008 9:24 pm

boromir написа:ех, защо зимата нямаше такива теми...

да защо нямаше, много ми се искаше зимата да имам компания, защото не спирам колелото зимата, карам го целогодишно. :beer: ;)

по темата, аз сум свободен събота и неделя ( но не винаги ), и много ще се радвам да се присаединя

Скайпа ми е: george-pitbyla

П.П. колеги работя в тази http://insas-bg.com/ фирма и мога да ви взема акомулатори с отстъпка, италянски са а не китайски лайна.
Аватар
arki

Рейтинг: 1170

Мнениеот cloudscape » Чет Май 22, 2008 11:10 pm

Nikste, брат, аз съм супер навит на идеята, която предлагаш, само не разбрах за какъв тип каране говориш, понеже засега колелото ми е с малки възможности, та да питам. Ако към предложението ти спадам леки патеки, без камънаци, спускания и разни скокове, то спокойно ме причисли към евентуални бъдещи планове за каране.
Аватар
cloudscape

Рейтинг: 1205

Мнениеот nikste » Пет Май 23, 2008 1:09 am

cloudscape написа:Nikste, брат, аз съм супер навит на идеята, която предлагаш, само не разбрах за какъв тип каране говориш, понеже засега колелото ми е с малки възможности, та да питам. Ако към предложението ти спадам леки патеки, без камънаци, спускания и разни скокове, то спокойно ме причисли към евентуални бъдещи планове за каране.

Точно такъв стил на каране практикувам: по леки пътеки без камъни да друса :) и скокове с елементи на пребиване. Обичам, до като карам да се любувам на природата, нищо че може да съм минал 10 пъти от там :) Е, гледам да си разнообразявам маршрута.

Нека все пак да кажа, че благодарение на темата вече караме колело заедно с gdude, а за събота съм се уговорил (ако не вали градушка) и с Vimpel. Естествено добре са дошли и други хора да караме в събота и други дни от седмицата. Важното е да не ни е скучно и да ни е забавно.

Нека кажа пак, че практикувам по-спокоен стил на каране. Нямам нищо против разбира се да идват и хора, които обичат да скачат, но определено не минавам през наклони от 90 градуса :)
Аватар
nikste

витоша

Мнениеот gdude » Пет Май 23, 2008 8:47 am

ами не знам колко от вас ще се навият но може да направим едно маршутче от :бистрица до железница от там до кокалянския манастир ;)
може да е по панорамната пътека прехода от бистрица до железница ;) :beer:
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот Vimpel » Пет Май 23, 2008 8:53 am

Аз съм навит. Само да не вали проливно.
Vimpel

Мнениеот nikste » Пет Май 23, 2008 11:46 am

В събота с Vimpel сме се разбрали да ходиме до кокалянския манастир и старият дъб (или какъвто беше :) ) и този маршрут започва от Железница. 13 часа ми се вижда доста късно, при положение, че следобед го дават ПРЕваляване (наблягам на пре-то). Така че който иска да ходи да заповяда.
Аватар
nikste

карането

Мнениеот gdude » Пет Май 23, 2008 11:56 am

ами не знам кво мислят другите но ако искате да се видим неделя
около 12 и 30 и 13 часа направо в бистрица ;) :beer:
gdude

Мнениеот vlassadar » Пет Май 23, 2008 2:31 pm

... този уикенд отивам на по-голямо двудневно каране, и специално тръгваме в 6 сутринта за да можем да сме стигнали до мястото за спане докъм 14-15 часа, за да изпреварим дъждовете и Градушката. 13 часа е доста късно ако има риск да вали.
Иначе след това през седмицата ще карам в сряда или четвъртък след работа, може да драсна ако има някой навит.
А за акумулаторчето-първата пътека, тази срещу светофара (магазина за цветя) на 30 м нагоре отляво се намира малка железарийка, в нея има.
Аватар
vlassadar

Мнениеот gdude » Пет Май 23, 2008 7:01 pm

еми не знам ама аз май ще съм зает ;)
но в по-късната част на неделята ще карам ;)
gdude

Мнениеот Vimpel » Пет Май 23, 2008 8:57 pm

Утре в 9 часа сме на хладилника с Nikste и ще взимаме автобус за Железница, а от там може би към Дяволския мост. Който е съгласен да дойде с нас нека се присъедини.
Vimpel

Мнениеот boromir » Пет Май 23, 2008 9:15 pm

Вечерният 66 през работните дни е сравнително празен. Днес бях сам с велосипед и 2ма човека. При слизане от буса заваля, то горе и без това е мокро. Драгалевското трасе в горната си част е бая кално (замалко да ми останат горе обувките ;) а инак се хъл-лъ-лъ-ллъзга по мокрите кааааамъни, кооооорени и т.н. И едни очила за каране не биха били никак излишни в сегашните условия.

Някой желаещ за делнични вечерни пусканиия от Морени? 66 е в 16:20, а към 19:30 може да се пие първата ракия вкъщи, което е екстремен случай, особено след като се стъмва час-два по-късно...
boromir

Рейтинг: 1210

Мнениеот vlassadar » Сря Май 28, 2008 2:14 pm

Утре (четвъртък) предлагам среща в 18.30 на входа на южния откъм Витошка, плана е изкачване през златните, в зависимост от силите и желанието - Плато-Симеоново или Копито-Княжево. Фаровете са силно желателни. Връщане в Сф между 22ч и 01 ч :)
Аватар
vlassadar

Мнениеот nikste » Сря Май 28, 2008 8:33 pm

Още не съм си харесал фар, щото ги проучвам, но звучи добре това.
Аватар
nikste

Мнениеот vlassadar » Чет Май 29, 2008 8:36 am

За ДХ само халоген върши добра работа. Вчера видях при Нина за 22 лв само фара, имаше и комплект с зарядно и батерии, за 70+лв! С малък мод на фара можеш да го подкараш на 7,5 волта, когато започва истински да свети :)
Аватар
vlassadar

Мнениеот nikste » Чет Май 29, 2008 11:25 am

vlassadar написа:За ДХ само халоген върши добра работа. Вчера видях при Нина за 22 лв само фара, имаше и комплект с зарядно и батерии, за 70+лв! С малък мод на фара можеш да го подкараш на 7,5 волта, когато започва истински да свети :)

Аз също бях намерил със зарядно и батерии. Но ми се иска да е акумулаторна батерия, както при мобилните телефони. То намерих такива, но са много скъпи. Просто не си заслужава. Ще си купя на батерии и ще си взема презараждаеми и готово :) Зарядно си имам некакво грозно там.
Аватар
nikste

Следваща

Назад към Мероприятия - архив