Е, ако се намери толкова сериозен запален планинар и колоездач нека да пише

THEZOGGO написа:Оптимист си.Успех.
nikste написа:Наистина това, което искам изглежда прекалено оптимистично, защото се оказва, че има малко сериозни хора. Но след като съм пуснал темата, явно имам недежда, че ще се намери такъв човек............
vlassadar написа:ми аз съм на работа през седмицата и напоследък редовно карам-1 или 2 вечери от седмицата + уикенда еднодневно или 2-дневно каране, ако няма някоя др. екскурзия на планина напр.
Ако имаш фар (или фарове) с добра сила +- евентуално челник, мисля че не е проблем да се кара от 6.30 докъм полунощ. за ок. 4 часа съм се изкачвал от бул. България през Златните и до Платото например. По-лек вариант е бул. България-Златните, за ок. 2 часа, така може да се спусне по светло при тръгване в 18.30. После вариантите са Алеко-Симеоново, Драгалевци, или през Златните обратно до Княжево или Бояна. Гледката от Камен дел в ясна нощ е нещо, което малко хора са виждали!
след 2 седмици се прибира и един приятел също ще се включи във вечерните турчета, а за уикендите се решава докъм четвъртък. Ако се съберем поне още 2-3 сериозни хора, би било чудесно
Други варианти разбира се има, обиколната алея напр.
За тези които са на работа: обикновено намирам начин да отида на работа с колело плюс с всичко необходимо за вечерното каране, към 17.30 правя едно добро хапване, и след това мога да въртя 3 часа без прекъсванещото схемата 5/2 или 6/1 е много неприятна (дни с работа/дни за каране)
Ако имате въпросчета или нещо друго-ще гледам темата, а скайпа ми е като ник-а - vlassadar
Най-добре с акумулатор от електрокар. Ще ти свети докато се пенсионираш.vlassadar написа:Ми аз имам 2 фара, като ги включвам само на спускането и двата, нагоре става и с челник, но 2 фара са 10 батерии, за които трябва да следиш заредени ли са и т.н глупости, затова си купих от едни черни батерии, (сухи акумулатори - http://www.batteries.com/images/400x400/12137.jpg), моя е за 11 лв и е 6 волта и 4 амперчаса (=4000mAh!) т.е. заместват директно 10 или 15 батерии (може да се вържена 3 фара макс.) а струват колкото 2 батерии АА от 2700mAh. Необходимо е и зарядно за ок. 12-13 лв и това е. За мен този вариант се оказа златен![]()
А за фар - аз съм си много доволен от елипсоидите на сигма, с голямата скоба, не мърда и не трепва докато карам, не е изпадал никога, а съм карал и доста бързо с него, и цената му е идеална - за ок. 16-20 лв трябва да го намериш. [/url]
vlassadar написа:Ми аз имам 2 фара, като ги включвам само на спускането и двата, нагоре става и с челник, но 2 фара са 10 батерии, за които трябва да следиш заредени ли са и т.н глупости, затова си купих от едни черни батерии, (сухи акумулатори - http://www.batteries.com/images/400x400/12137.jpg), моя е за 11 лв и е 6 волта и 4 амперчаса (=4000mAh!) т.е. заместват директно 10 или 15 батерии (може да се вържена 3 фара макс.) а струват колкото 2 батерии АА от 2700mAh. Необходимо е и зарядно за ок. 12-13 лв и това е. За мен този вариант се оказа златен![]()
А за фар - аз съм си много доволен от елипсоидите на сигма, с голямата скоба, не мърда и не трепва докато карам, не е изпадал никога, а съм карал и доста бързо с него, и цената му е идеална - за ок. 16-20 лв трябва да го намериш. [/url]
vlassadar написа:има го в магазини за електроника като този на вашингтон (дето е веломанията, но отсреща през релсите на 100м.) или железарии, мойта я купих от пазара в младост 1а, на пътеката, ако ти е близо. Тежи 300-400 г., но наистина можеш да разчиташ много дълго на него и удобството е несравнимо. Сега го зареждам с зарядно за акумулатори, има опция за 6/12волта и за 0,55 А/8А ток, така че ако имаш, още по-добре.
Чарли, ако имаш такава батерия, по-добре да си монтираш и електродвигател, ще минаваш по 100км сигурно![]()
м/у другото 10 батерии от 2500 мАч тежат почти колкото този малък акумулатор.
boromir написа:ех, защо зимата нямаше такива теми...
cloudscape написа:Nikste, брат, аз съм супер навит на идеята, която предлагаш, само не разбрах за какъв тип каране говориш, понеже засега колелото ми е с малки възможности, та да питам. Ако към предложението ти спадам леки патеки, без камънаци, спускания и разни скокове, то спокойно ме причисли към евентуални бъдещи планове за каране.
vlassadar написа:За ДХ само халоген върши добра работа. Вчера видях при Нина за 22 лв само фара, имаше и комплект с зарядно и батерии, за 70+лв! С малък мод на фара можеш да го подкараш на 7,5 волта, когато започва истински да свети
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта