Търси се мотоциклет...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот SpoileR » Вто Май 20, 2008 7:07 pm

Хайде бе :)

Взе ли го вече? Пускай снимки! :popcorn:

Още от първите няколко поста трябваше да си решил вече!

:)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 20, 2008 7:21 pm

Nymphetamine написа:ZX...R...ZZR...ХR...R...ZR...YZ...R...RR...
Тези ме блазнят... след 2-3 месеца ... ще го карам на макс...

Колкото по-малко R и координатни индекси в означението на возилото, толкова по-малко вероятно близките на начинаещия дришльо да кусат сладко жито и да ходят бавно през следващите 2-3 месеца...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 20, 2008 7:43 pm

А, не, не съм. :)
Всъщност, ето с точност моделите, а не сериите:
ZZR600, ZX6R, GSXR600/400, ZXR400, RF400R, RF600R, FZR600, YZF600R, CBR400RR, GSF250/400/600N
ZXR250, ZZR 250, но за тоя клас съм под въпрос.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот hlebarka » Вто Май 20, 2008 7:53 pm

TOYAGA написа:

Колкото по-малко R и координатни индекси в означението на возилото, толкова по-малко вероятно близките на начинаещия дришльо да кусат сладко жито и да ходят бавно през следващите 2-3 месеца...

:rofl: :D :agree:
Аватар
hlebarka

Мнениеот RAM-FR » Вто Май 20, 2008 8:04 pm

TOYAGA написа:

А към мотора ще има ли лепенка "ДОНОР" ?
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот LamqtaSpaska » Вто Май 20, 2008 8:35 pm

600 кубикова пистарка е много по коварна машина и от 500 коня кола, таке че не ми ги сравнявай моля ти се....

като си решил да се размазваш, купувай квото искаш и не търси съвет...нищо пистово над 400cc. не е подходящ мотор за начинаещ

и ако под лошо падане или катастрофа с мотор имаш предвид само счупени крайници начи далеч не си наясно в какъв филм се вкарваш
LamqtaSpaska

Рейтинг: 1231

Мнениеот did » Вто Май 20, 2008 8:59 pm

LamqtaSpaska написа:600 кубикова пистарка е много по коварна машина и от 500 коня кола, таке че не ми ги сравнявай моля ти се....

като си решил да се размазваш, купувай квото искаш и не търси съвет...нищо пистово над 400cc. не е подходящ мотор за начинаещ

и ако под лошо падане или катастрофа с мотор имаш предвид само счупени крайници начи далеч не си наясно в какъв филм се вкарваш

повечето хора тук отдавна разбраха, че да се дават съвети на нимфата, е равносилно на трошене ка клавиатурите.

остави го де си чупи главата, както той си иска, и да си заприлича на аватара.

той не беше наясно какво колело иска, когато си го купи, после доста време се колеба дали е купил това, което трябва, после почна да сменя части без смисъл, после незнамсикво...

той си е донор. нека поне дари органи по-рано, докато е още млад.

@Nymphetamine:

Ти не си за мотор! Човек, който не може бързо да взема решения, не трябва да се качва на бързи машини.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 20, 2008 9:37 pm

Много изопачаване виждам.
Както и да е, мерси за съветите. Ще ориентирам въпроса си към по-компетенти хора. ;)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот PtD » Вто Май 20, 2008 9:51 pm

Абе що не си земеш накрая един CBR1100RR :popcorn: И ще решим всички проблеми накуп, ти ще имаш мотор, did няма да има за какво да се заяжда, а пророчеството на TOYAGA ще се сбъдне...

:D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 20, 2008 10:07 pm

Мерси и за тоя съвет. ;)
Що е задължително хората да карат мощни мотори и да се терпят? Искам мотора да се задържи при мен възможно най-дълго. Смяната на мотори е свързано със финансови загуби. Ако човек има достатъчно акъл в главата и знае кво прави, може да се научи да кара кола и на LP640, може и на Hayabusa да се научи да кара мотор... Нищо, че и двете вдигат доста над 250.
А що се касае до катастрофи, причинени по вина на другите водачи - докато аз мога да гарантирам собствената си сигурност по отношение на моето шофиране и поведение на пътя, гаранция, че някой няма да ме отнесе, дори да съм изряден, никой не ми дава и със бебешка количка да си.
Или като ше е малък мотор, да си взема пак колело, а?
Това, което ми е известно и, което ми казаха хората от другия форумнакратко е:
За да поддържам скоростта на колоната при малкия мотор ми трябват повече обороти. Поради това, че съм на по-високи обороти при отпускане на газта мотора "спира", а не намалява плавно. Получава се "насечено" каране. Трудно се "догонва" предния, което води до повишаване на оборотите, за да догоня или до забавяне на колоната и увеличаване на дистанцията с предното МПС. Което, от своя страна, води до "изнервяне" на водачите зад мен и почват да ме натискат. Спирачките не са толкова добри и при наложително "рязко" спиране имам по-дълъг спирачен път, което води до опастност да се ударя в предния или да изкоча на кръстовището, ако ме завари червено. Трудно изпреварвам от "спокойно" положение. Повечето хора си вземат мотор за да се "провират на светофарите". Липсата на мощност при ниските обороти може да ми изиграе лоша шега при такова провиране. Примерно няма да мога да се "промуша" в дупката останала от бавно тръгнала кола. Докато ускориш да влезна там, колата вече ще е запушила тази дупка и достигаме до слабите спирачки. А може и да ме "засече" докато съм по средата на мушването (страничен удар).
Това не е от такова голямо значение, защото и с малък мотор, докато посвикна, едва ли ще правя такива неща... Но след като мине година (а аз няма да мога да сменя мотора си)... кво правя?
Високите обороти натоварват и водача. Ако карам на високи обороти ще съм по-изморен на края на деня. А няма как да не карам на високи обороти, защото при 250сс, примерно, при 60км/ч съм на ~6000 оборота. При високи предавки нямам мощност и се налага постоянно сменяне на предавките, което също ме натоварва. Има ситуации, при които е по-добре да подам газ, отколкото да натискам спирачка. С "малкия" мотор нямам "изход от ситуация с газ".
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот PtD » Вто Май 20, 2008 10:11 pm

Нали ти казвам, взимай 1100RR, с него и в дупки ще се промушваш, и от спокойно ще изпреварваш, и плавно ще намаляваш...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 20, 2008 10:18 pm

Добре, още утре отивам... Ще ви пиша от отвъдното.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Harka » Вто Май 20, 2008 10:27 pm

@PtD:

Ти пък откога почна да разбираш от мотори?

@Нимфата:

Абе я си седи мирен в Роувърчето. Тва градските мотори са за големи хора.
Аватар
Harka

Мнениеот Alpina » Вто Май 20, 2008 10:36 pm

Nymphetamine написа:докато аз мога да гарантирам собствената си сигурност по отношение на моето шофиране и поведение на пътя

Не смятам, че който и да е човек може да даде такава гаранция.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот gurga4a » Вто Май 20, 2008 10:56 pm

По новините казаха одеве: при скорост до 50км/ч шанса да оцелееш е 50%, при 100км/ч ако паднеш шанса да оцелееш е никакъв. А скоростта влече. Набираш и искаш още и още. Но ти трябва само едно камъче и цял живот страдание. Няма протекция която да те спаси при високоскоростно падане с мотор. Днес за 6 часа е имало 4ма пострадали с мотор които са били приети в Пирогов. Това е в района на София. Ами в цялата страна е възможно и 40 да са били.
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот Alpina » Вто Май 20, 2008 11:36 pm

gurga4a написа:По новините казаха одеве: при скорост до 50км/ч шанса да оцелееш е 50%, при 100км/ч ако паднеш шанса да оцелееш е никакъв.

Не е така, ама хайде

Извинявам се на някои хора, че се мешам и тука, ама какво да се прави :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Demo 9 » Вто Май 20, 2008 11:37 pm

как ги смятат тия шансове не ми е ясно ама..
:dunno:
Bandit-а отписа ли го? Защото дори и 250 кубиковия с тия ~60 коня хич не е слаб и дори при него карането на макс ще ти се стори страшничко..
:beer:
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 20, 2008 11:40 pm

Alpina написа:Не смятам, че който и да е човек може да даде такава гаранция.

Имах предвид, че мога да гарантирам културното си поведение на пътя, което би могло да ме опаси, съответно ми дава някаква сигурност, макар и не достатъчна в рамките на пътната ситуация изобщо.
Мога да гарантирам за себе си, че спазвам законите по пътя, като по този начин осигурявам сигурността на останалите и себе си при перфектната пътна обстановка, когато всички спазват законите и проявяват толерантност. Това, че някой е решил да ми отнеме предимството и се удари в мен, е изцяло негова грешка, той нарушава моята сигурност и тази на околните, а не аз, като участник в ПТП-то. Защото аз спазвам законите, карам според тях и се възползвам от правата си в движението, в случая предимство. Друг е въпроса, че моята кола/мотор/тяо търпи поражения. Както и че при реални условия винаги намалям достатъчно, че да мога да спря в подобна ситуация. Надявам се, че ме разбираш, макар и да се изразявам малко неясно.
И другото важно нещо - в града се кара с 50; мотор се кара с каска, кожен екип с протектори. А и всеки може да сподели отит от падания с подобна скорост...

Относно карането на макс... ако погледнете аз какво съм написал, а не тояга, ще ви стане ясно кое ще се кара на макс след 2-3 месеца ползване.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Alpina » Вто Май 20, 2008 11:42 pm

Demo 9 написа:Bandit-а отписа ли го? Защото дори и 250 кубиковия с тия ~60 коня хич не е слаб и дори при него карането на макс ще ти се стори страшничко..
:beer:

Казал е, че няма нужната категория, а ако не се лъжа доста време след продобиването и може да кара само 125cc

Nymphetamine, искам да те видя как ще караш мотор с 50, ама наистина искам. Говориме ако няма задръстване а нормален трафик ;)

P.S. Трябва да видя какво друго са променили, но това така или иначе не се спазваше от никого.
Последна промяна Alpina на Вто Май 20, 2008 11:47 pm, променена общо 2 пъти
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 20, 2008 11:43 pm

Промяната в закона е внесана ноември месец миналата година. Мога да си купя и 1200 ако имам ташаците... :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bluskanie » Сря Май 21, 2008 1:14 am

Не знам за кво става дума в тая тема, ама пистов мотор да си купиш е тъпо решение. Няма къде да го караш, скъп е, екипировката е скъпа, осакатяваш се, умираш.

Виж кросов/ендуро мотор е съвсем различна работа и по черните пътища е наистина приятно да се повози човек.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот LamqtaSpaska » Сря Май 21, 2008 7:56 am

що имам чувсвото че половината хора които пишат в тая тема не са карали мотори....
-на самия мотор няма какво да му се плашиш.....може и 2000 кубика да е, но мотора не върви сам нали-човека го кара
-и точно от това идва цялата простотия...човек е тъпо копеле, мисли си че може всичко, че е безсмъртен, че се научава да кара нещо само след 2-3 кръгчета, че да кара с 200км/ч по разбити пътища пълни с малоумни шофьори е нормално...
-определено скоростта на мотор много увлича и не се усещаш с колко си
-падането от мотор дори и при по-висока скорост не е толкова страшно, страшното при мотора е катастрофа с друго мпс, което в 99% от случайте те прави на пастет буквално
-малкия мотор верно че трябва да го жулиш повече за да върви, но замислял ли си се че пък на голям ограниченията в града ще ти се видят трудни за спазване при положение, че ще караш само на 1-2предавка в най-добрия случай трета
-ако си мислиш че на 400cc. пистак ще станеш мастър и ще й контролираш цялата мощност за 1г. време---пак живееш в некъв твой си филм..
-мотора е чудесно превозно средство, но по българските пътища липсва каквато и да е култура и карането на мотор из бг улиците си е направо руска рулетка.
-повече не смятам да пиша каквото и да е по тая тема
като се имаш за 100% сигурен че ще караш голям мотор с не повече от 50-60км/ч. като си убеден, че в рискова ситуация можеш да контролираш 200+ кила желязо с 150+ кончета и понеже в бг всички са мн възпитани и можещи и внимаващи по улиците --- всеми си едно 600+ кубика, пък ще видим колко дълго ще уживееш. пак казвам да сравняваш мотор с която и да е кола е безумие !!! което само показва, че си нямаш представа какво, как и защо ще караш !
и още нещо...понеже 250 и 1000cc. се карали равностойно, само зависи колко газ си давал, айде помисли защо учебните мотори са 125cc.
просто всичко това което си изписал в тая тема направо ми крещи, че ти избщо си нямаш идея в какво се забъркваш, или просто искаш да си поредния гъзар който ще бичи на 1-ва с оборотомер в червеното, ще обикаля кафетата и разбира се без каска и екип, та да го видят всички колко голям гъзар е и че има мотор....
LamqtaSpaska

Рейтинг: 1231

Мнениеот MeTyYyY » Сря Май 21, 2008 8:01 am

LamqtaSpaska написа:що имам чувсвото че половината хора които пишат в тая тема не са карали мотори....
-на самия мотор няма какво да му се плашиш.....може и 2000 кубика да е, но мотора не върви сам нали-човека го кара
-и точно от това идва цялата простотия...човек е тъпо копеле, мисли си че може всичко, че е безсмъртен, че се научава да кара нещо само след 2-3 кръгчета, че да кара с 200км/ч по разбити пътища пълни с малоумни шофьори е нормално...
-определено скоростта на мотор много увлича и не се усещаш с колко си
-падането от мотор дори и при по-висока скорост не е толкова страшно, страшното при мотора е катастрофа с друго мпс, което в 99% от случайте те прави на пастет буквално
-малкия мотор верно че трябва да го жулиш повече за да върви, но замислял ли си се че пък на голям ограниченията в града ще ти се видят трудни за спазване при положение, че ще караш само на 1-2предавка в най-добрия случай трета
-ако си мислиш че на 400cc. пистак ще станеш мастър и ще й контролираш цялата мощност за 1г. време---пак живееш в некъв твой си филм..
-мотора е чудесно превозно средство, но по българските пътища липсва каквато и да е култура и карането на мотор из бг улиците си е направо руска рулетка.
-повече не смятам да пиша каквото и да е по тая тема
като се имаш за 100% сигурен че ще караш голям мотор с не повече от 50-60км/ч. като си убеден, че в рискова ситуация можеш да контролираш 200+ кила желязо с 150+ кончета и понеже в бг всички са мн възпитани и можещи и внимаващи по улиците --- всеми си едно 600+ кубика, пък ще видим колко дълго ще уживееш. пак казвам да сравняваш мотор с която и да е кола е безумие !!! което само показва, че си нямаш представа какво, как и защо ще караш !
и още нещо...понеже 250 и 1000cc. се карали равностойно, само зависи колко газ си давал, айде помисли защо учебните мотори са 125cc.
просто всичко това което си изписал в тая тема направо ми крещи, че ти избщо си нямаш идея в какво се забъркваш, или просто искаш да си поредния гъзар който ще бичи на 1-ва с оборотомер в червеното, ще обикаля кафетата и разбира се без каска и екип, та да го видят всички колко голям гъзар е и че има мотор....

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
MeTyYyY

Рейтинг: 1647

Мнениеот Alpina » Сря Май 21, 2008 8:22 am

LamqtaSpaska написа:... ...

:agree:

Именно за това става въпрос в повечето постове ;) :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Сря Май 21, 2008 8:22 am

LamqtaSpaska написа:...да го видят всички колко голям гъзар е и че има мотор....

Ми ако сме честни... пистовия мотор в градски условия за какво друго служи? Само не ми казвайте, че за да стигнеш от точка А до точка Б :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Сря Май 21, 2008 9:08 am

За същото, което джиповете и спортните коли, които почти никога не напускат пределите на градската джунгла.

Едните никога не са и няма и да стъпят извън асвалтирани пътища, а другите почти никога не са виждали магистрален път. За тях Цариградското или дори кварталната уличка е писта.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Сря Май 21, 2008 10:16 am

Бе за джиповете не съм съгласен. Имайки предвид състоянието на някои улици в София, то тези коли напълно си влизат в употреба (offroad). Освен това са къде, къде по-сигурни при удар... да не споменавам шампионските примери...

Днес имаше кафе сбирка на мотористи на паркинга на един Сан Диегски мол. вероятно над 1000 мотора от всякакъв вид. Впечатляваща гледка все пак...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Сря Май 21, 2008 1:20 pm

bluskanie написа:Бе... ...джиповете...

... са за жените в града.

Нищо лично към дамите :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Май 21, 2008 1:30 pm

За града - скутер, скутер и пак скутер + интензивна умствена дейност при управлението. Останалото е малоумна гъзария.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот SpoileR » Сря Май 21, 2008 2:14 pm

gurga4a написа:По новините казаха одеве: при скорост до 50км/ч шанса да оцелееш е 50%, при 100км/ч ако паднеш шанса да оцелееш е никакъв.

Пълни глупости...

@NC :agree:
Последна промяна SpoileR на Сря Май 21, 2008 2:16 pm, променена общо 3 пъти
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

ПредишнаСледваща

Назад към Други