Изоставени...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот rivanov » Пон Май 26, 2008 11:41 pm

bikerider написа:Antares, далеч съм от мисълта да ти се бъркам, но от една определена гледна точка цялата тема изглежда смешна - надявам се го осъзнаваш откъм добрата му страна, макар горния ти пост да ме води на други мисли. Извинявай, че на света има и различни мнения от общоприетото и различни поведения от груповите идеали!

Както си споменал- въпрос на гледна точка! За теб и хората с достатъчно опит е смешна. Дискусията тръгна в грешна посока и това направи цялата тема смешна, но мисля, че все пак ще е полезна за хора, които не са се сблъсквали с подоба ситуация или просто не са се замисляли по този въпрос...

Имам следния въпрос... Следната ситуация... Тръгваме с компанията сформирана от форума и аз изоставам първите 5км... нищо не сме се уговорили, никакъ контакт не сме разменили... В даден момент пукам гума (и да предположим, че съм напълно подготвен) и оставам още по-назад. Как точно се гони и се скъсява разлика от 20-30мин, когато очевидно нямат намерение да те чакат?!?! И не заслужавам ли поне едно изчакване, за да се поинтересуват другите какво е станало и да споделят, че с това темпо няма да го бъде и всеки да си ходи по живо по здраво...
Shady спомена за каране в тесен кръг... Това ме навежда на една друга мисъл, която дори няма смисъл да я коментираме.

От цялото недоразумение това недоумявам!? Недоумявам и как тръгваш на подобен преход с непознати без да си подготвен... И все пак не съм бил там, не мога да знам със сигурност или да взема позиция и да съдя кой крив, кой прав.

Истината е някъде там... посредата.
Jules, if you give that fuckin' nimrod fifteen hundred dollars, I'm gonna shoot him on general principles.
Аватар
rivanov

Рейтинг: 1467

Мнениеот EmZo » Вто Май 27, 2008 3:09 am

Наистина, полезна тема.

...100 км XC / 1 плоча...

...Не си носехме помпа...

...Не им взехме телефоните...

Тези три факта затвърждават отново силата, на познатия закон на TOYAGA - за седемте "П"-та

TOYAGA написа:Правилната предварителна подготовка предотвратява пръдливото пикливо посиране...
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Май 27, 2008 6:43 am

rivanov написа:И не заслужавам ли поне едно изчакване, за да се поинтересуват другите какво е станало и да споделят, че с това темпо няма да го бъде и всеки да си ходи по живо по здраво...

Добре де, а тия, които бързат и са напред, те не заслужават ли едно обаждане, да не се притесняват и да си карат спокойно??? Говорим си сякаш има само една права страна в случая, ама не е така. Затова излагам друга гледна точка...

Shady спомена за каране в тесен кръг... Това ме навежда на една друга мисъл, която дори няма смисъл да я коментираме.

Ами и това е вариант. На когото му се кара в голяма група би трябвало да се сеща, че това не е малка група. Не си спомням в казармата някой да ме е чакал или да ми се е обаждал да ме пита къде съм. За сметка на това, когато съм с приятели се чакаме.

От цялото недоразумение това недоумявам!? Недоумявам и как тръгваш на подобен преход с непознати без да си подготвен...

Мда и аз недоумявам, но все пак се случва. Още по-странно е обаче повдигането на такава тема след това.

И все пак не съм бил там, не мога да знам със сигурност или да взема позиция и да съдя кой крив, кой прав.

:agree::agree::agree:

Истината е някъде там... посредата.

По скоро 0<=истинa<=1 :D

Правилната предварителна подготовка предотвратява пръдливото пикливо посиране...

@EmZo: :agree::agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 27, 2008 7:45 am

Местожителство: София/Пловдив

Това няма как да свърши добре... очевидно :D По темата... обикновени дришльовци... :dunno:
Последна промяна TOYAGA на Вто Май 27, 2008 7:47 am, променена общо 1 път
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот kotka12 » Вто Май 27, 2008 7:47 am

колкото и да се изпише по темата
едно е ясно
при каране в група
различна от първоначално планираната
е добре да се уговорят условия на карането
и средства за комуникация
/@bikerider&did - ако може и с математическа формулка да се напише :D /
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Shady™ » Вто Май 27, 2008 8:25 am

*Antares Незнам кой не може да чете и схване. Попитах само едно - за колко време правиш обилколката на Витоша ? Ако може само 1 отоговор. Разбрах насоката на темата, но ПАК казвам според мен ако можеше ти и той да карате в темпото - каквато и беше целата от до 3 часът - нямаше да има такава тема, нали ?

Извинявай че ПАК се ...натрапвам - само искам да знам. Не се заяждам и т.н. просто приятелски въпрос без...всякакви закачки и задни мисли... :^: :dunno: :popcorn:

:beer:

А ако искаш да се пише от мен "уж" по темата ( в дадената първоначална ситуация) - ами според мен е трябвало предварително да се разберете още на старта... А другото нещо е че разбрах че сте им казали че ще ги настигнете като сте се разделили на Билла-та, а те даже са правили и сумати извънредни почивки и вие пак не сте дошли а даже сте сменили маршрута... Ами ако те се бяха върнали да ви търрсят и т.н. - те щяха да пускат тема че сте им скапали карането, прееебали почвката и загубили тотално деня и т.н. В рамките на ситуациятя - всичко е вървяло по план и първоначално разбиране освен темпото ви... :dunno:

Ако го сметнеш пак за някво заяждане или де да знам - извинявам ти се от сега, а админ ако мисли че е :offtopic: - да го изтрие...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот SCOTTovudec » Вто Май 27, 2008 9:17 am

Пропорционално с тази тема нараства и нещо друго, което според мен в никакъв случай не в интерес на някои хора. Но...всеки си решава сам какво да прави, как да изглежда и като какъв ще излезне от създалата се ситуация:)
Успех на всички и ... тренирайте яко :-D
SCOTTovudec

Рейтинг: 1285

Мнениеот codename47 » Вто Май 27, 2008 9:21 am

“Да изостанеш или не? Туй е въпросът…
Кой търпял би инак
безчетните камшици на века ни:
неправдите на наглия изоставяч,
всокомерието на групата,
сълзите на oтритната обич,
бавежа на закона, произвола
на тлъстия чиновник, злия присмех,
със който недостойния заплаща
на тихата заслуга – всичко туй,
когато едно бодване на помпа
очиства сметките ни? Кой би пъшкал
под бремето на едната плоча,
ако не беше този страх пред нещо
зад Витоша, в неоткритата страна
отдето никой пътник се не връща?
Той смазва волята ни и ни кара
да пускаме теми,
наместо да летим към непознати…”
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот kotka12 » Вто Май 27, 2008 9:27 am

:rofl: :bowdown: :beer: :rofl: :bowdown: :beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот RAM-FR » Вто Май 27, 2008 10:07 am

Тази тема става все по-зле .... единственото което мога да кажа е

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=37818

Очакваме скоро и тема "Бяхме на ХЦ състезание и те ме оставиха и сега са преди мен в класирането,а на мен не ми хареса трасето и го съкратих малко "

П.п. ХЦ, не Ендуро !!!

Edit: @nahi :bowdown: :rofl: :bowdown: :beer:
Последна промяна RAM-FR на Вто Май 27, 2008 10:51 am, променена общо 1 път
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Alpina » Вто Май 27, 2008 10:08 am

rivanov написа:Имам следния въпрос... Следната ситуация... Тръгваме с компанията сформирана от форума и аз изоставам първите 5км... нищо не сме се уговорили, никакъ контакт не сме разменили...

Моя въпрос е: Що за "компания" е това :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот CR1 » Вто Май 27, 2008 10:16 am

Абе, не че чак толкоз ме вълнуват писанията по таз тематика, щот според мен са безмислени, ама неколко нещица ми се набиха в очите....
Antares написа:Държа да спомена двамата члена на групата, която ни изостави - CR1, bokichaa и още един представител на велоклуб "Мамут". Съжалявам, че очерням само тях, просто останалите членове на групата не ги познавах.

Antares написа:...Не държа да се конфронтирам с някого. Не съм нападал никого..."

...то за тез противоречия си има медицински термин, ама я си мислим, се дължи на възрастта...

CR1 написа: Абе така и така се отвори таз тема... та само да вметна, че в неделя 25.09 се организираме няколко човека, да направим обиколката на Витоша, като се събираме в 07.00 на Била на бул.България, като идеята е в ранния следобед да сме се прибрали....който иска да заповяда...."

THEZOGGO написа:.... когато отидох в 7:30 имаше 6 души + Антарес = 7 души.
Тоест хората не са случайно срещнати а са се събрали на едно място за да карат заедно по някакъв маршрут.

....мислим, че ви почакахме достатъчно в началото....
и ДА... бехме се събрали за да караме.... половин час чакане при скорост по обиколната 20 км/ч ми се равнява на 10км връткане, вместо кибик да те чекам си настройш машината или се събличаш....
А пък честно "Antares "да ти кажем, кат те видех с тез раници и протектори в началото, само кат си представих колко требе те чекам да си ги налузиш (въпреки че немах идея за чий си ги помъкнал), ми се отще да те чекам.... :bigeyes:
ко да правим :dunno: лоши чичковци сме .... :beer:
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Мнениеот nahi » Вто Май 27, 2008 10:48 am

Истината тук е ясна,
Витоша ни стана тясна!

Тоз обиден, друг сърдит
до чешита, пак чешит.

Дъвчем тема като гума
и разтягаме локума.

Що се пънем и спорим,
форума ще разводним.

Щом е група! Всеки знай!
С нея си! И то докрай!

В Планината тъй било!
Иначе гризем дърво!

А дървото е опасно,
щото ставаш тревопасно!

П.П.
Вместо в форума да се ядем,
утре с бира нек се отковем!
:beer: :beer: :beer:
Аватар
nahi

Мнениеот Prey » Вто Май 27, 2008 11:13 am

:agree: :agree: :agree:
:bowdown: Супер е стихчето :)
По темата:
Участвал съм в няколко по-дълги прехода , със солидна група хора(около 15 човека) , карали сме маршрути в Рила и в Родопите , и впечатлението с което съм останал е че най-опитните и най-бързите се придържат към темпото на групата...която може на места да се радели на по-бързи и по-бавни...но винаги първия и последния човек са най-добре запознати с терена и маршрута, така че ако се случи нещо ,всички да продължат.

Това е моето виждане за нещата и така би трябвало да бъде, защото планината не е шега работа.
:stupid:
Аватар
Prey

Рейтинг: 1812

Мнениеот codename47 » Вто Май 27, 2008 11:40 am

CR1 написа:....мислим, че ви почакахме достатъчно в началото....... вместо кибик да те чекам си настройш машината или се събличаш....
А пък честно "Antares "да ти кажем, кат те видех с тез раници и протектори в началото, само кат си представих колко требе те чекам да си ги налузиш (въпреки че немах идея за чий си ги помъкнал), ми се отще да те чекам.... :bigeyes:
ко да правим :dunno: лоши чичковци сме .... :beer:

Последното звучи много гордо(или непукистки). Май още отначало сте ги отписали...лошото е че не сте им го казали.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот PtD » Вто Май 27, 2008 11:59 am

E друго си е да си ХС машина, можеш да си позволиш да отебеш нещастниците, дето си носят и протектори... Да се опраат! Нас кой ни чека навремето у казармата...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Вто Май 27, 2008 12:17 pm

канадските хокейни вратари
дълго време са считали за въпрос на чест
да пазят без протектори и маска

сигурно е доста позорно да се кара с протектори :D

Аватар
kotka12

Мнениеот M1010X » Вто Май 27, 2008 12:20 pm

kotka12 написа:сигурно е доста позорно да се кара с протектори :D

Тъпо си е... Аз се спускам само по потник и ланец, пък за XC... Поне ланеца няма да сваля, това трябва да е ясно!

Edit:

codename47 написа:Последното звучи много гордо(или непукистки). Май още отначало сте ги отписали...лошото е че не сте им го казали.

Че закво да им го казват, на практика те направо са им го показали.
Последна промяна M1010X на Вто Май 27, 2008 12:30 pm, променена общо 1 път
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот kotka12 » Вто Май 27, 2008 12:23 pm

да
ама потника требе да е нещо от дишаща материя
с джобче на гърба
а ланеца карбонов :D

едит:знам че е офтопик
ама и без тва тая тема си е*а майката

Аватар
kotka12

Мнениеот Editor » Вто Май 27, 2008 12:37 pm

We made it....
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот SCOTTovudec » Вто Май 27, 2008 1:10 pm

BTW
искате ли този уикенд пак :-)))))
тъкмо до тогава ще съм си взел педалите (мале ще е страшно търкаляне в началото)

сполай Ви :)
SCOTTovudec

Рейтинг: 1285

Мнениеот Antares » Вто Май 27, 2008 4:01 pm

SCOTTovudec написа:BTW
искате ли този уикенд пак :-)))))
тъкмо до тогава ще съм си взел педалите (мале ще е страшно търкаляне в началото)

сполай Ви :)
С най-голямо удоволствие.
Ако не се прибера да празнувам годишнина от завършването - имаше някакви идеи да повторим маршрута... наобратно. Че пътеката от Тихия кът, през х. Бор (нещо борово беше) до платото определено ни се стори многообещаваща :) Едри камъни, дълбоки коловози, нови спирачки - к'во повече може да иска човек :)

Ред: Между другото, ЦъРъ1, селяндурския стил, с който си изказал мнението си доста ярко контрастира с образа, който си бях създал за теб при запознанството ни... Дано мнението тук е подлъгващото...
Така и така темата отиде в киреча, сетих се за един виц:
Седи си един мамут, пасе си... и от никъде изскачат десетина слона и го спукват от бой. Мамута се изправил, изтупал се и промърморил:
- Де*а тия скинари...

Айде наздраве. :beer: :beer:
Ред2:
did написа:хайдеее, и тоя го развалихте...
:rofl: :rofl: :rofl:
Последна промяна Antares на Вто Май 27, 2008 4:48 pm, променена общо 2 пъти
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Вто Май 27, 2008 4:05 pm

Antares написа:Едри камъни, дълбоки коловози, ... - к'во повече може да иска човек :)

хайдеее, и тоя го развалихте...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bokicha » Вто Май 27, 2008 4:35 pm

did написа:
Antares написа:Едри камъни, дълбоки коловози, ... - к'во повече може да иска човек :)

хайдеее, и тоя го развалихте...

...ммне, вкарахме го в правият път
Аватар
bokicha

Предишна

Назад към Общ форум