За храната

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот did » Сря Май 21, 2008 9:32 pm

Yavkata написа:Ползвал съм преди 3-4 години, а също и жената. Мнението ми силно положително. Реално се увеличава издръжливостта при аеробни натоварвания(кросове). Жената го е ползвала и при продължителни (над 9 часа ) планински преходи и смята, че благодарение на него е оцеляла до края :D Възможно е да има и отчасти психологически ефект , трудно е да се прецени :dunno:

Споделям напълно това мнение, но само ако човек знае какво прави и не прекалява!

Много е модерно, но е редно да се знае за какво става въпрос, преди да се посегне към хаповете.

За хората, които не знаят за какво говорим, ето кратка информация:

Знаете, че мазнина във вода не се разтваря. В човешкото тяло има доста мастни депа, но мазнините там, за да станат източник на енергия, първо трябва да се разтворят в кръвта и да се транспортират до мускулите. Това става само след като молекулата мазнина се свърже с молекула L-карнитин, което я прави водоразтворива и може да преминава през клетъчната стена. Ако няма в кръвта карнитин, може и много мазнини да имате, те не са източник на енергия, понеже не се усвояват - стоят си и си чакат някой да ги пренесе до гладните клетки! Тялото почва да разгражда при претоварването това, което има около клетките - протеини, макар да има мазнини в депата, щото няма кой да ги транстортира до клетките.

Карнитинът нормално се синтезира в черния дроб, но само толкова, колкото трябва, за да се разгради храната, която хапваме. Обаче се синтезира само при прием на мазнини. И става леко затворен кръг: за да разградиш мазнини, трябва да хапваш мазничко, което води до разграждане на това, което ядеш, а не на това, което е в мастните депа. И ако тая регулация е леко нарушена... става мазАло! А ако искаш да ползваш мастните депа като източник на еренгия и не си тяло-машина, просто не става.

В този случай решението е да се вземе карнитина като хранителна добавка. Продава се в почти всеки супермаркет. Тогава енергията от мастните депа става достъпна и без да се ядат мазнини. Положението е като с инсулина - ако си диабетик и не можеш да си го синтезираш, приемаш го и така си буташ захарта. При карнитина - приемаш го и ... АКО ИМАШ ОТРИЦАТЕЛЕН ЕНЕРГИЕН БАЛАНС, гориш мазнини и произвеждаш енрегия. Ако ядеш карнитин и хапваш повече, отколото спортуваш - дебелееш по-бързо. Той е просто бърз транспортьор презклетъчната стена, но може да носи и навън, и навътре.

Аз смъкнах с каране и карнитин за 2 месеца към 8 кила, при положение, че при същото каране и ядене, преди това не можех да сваля и грам.

Лошата новина е, че приемането на карнитин прави черния дроб мързелив, той почва да разчита на прием отвън, не го синтезира и ... после следва неусвояване на мазнините и други разни проблеми. Повече от 1-2 седмици според мен не трябва да се приема, след което да се прави поне 3 пъти по-голяма почивка, макар че някои си ръфат с месеци конски дози и твърдят, че нямало проблеми.

Аз не съм биолог, може и информацията да ми е погрешна и ще се радвам, ако съм писал глупости, някой да ме поправи.

Аз съм много предпазлив към подобни хранителни добавки, но след като разни немски биолози ми обясниха тва-онова, пробвах, и ... видях. Засега не ми трябва и не ползвам, но ако ми потрябва и преценя, че ми е необходим, пак бих използвал.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yavkata » Чет Май 22, 2008 5:55 am

В същност в организма се синтезира около 25% от необходимия L-carnitine(главно в бъбреците). Останалите 75% се набавят по естествен път от месото, млякото (и капсулите :D ). Много бързо се разгражда и изхвърля от организма. Преди да стане "модерен" се е използвал при проблеми на сърдечния мускул. Сега половината напитки на пазара го имат в състава си (поне така пише).Съгласен съм с препоръките на did за схемта му на ползване. Ако не ви се налага не налитайте на чудодейни хапчета и напитки. Човечеството е разполагало с пренебрежимо кратко време за експериментите си в сравнение с Природата. Организма е създаден да функционира оптимално при есествени условия и прием на естествени храни.Вярно е, че и двете условия не са спазени- и стреса е почти перманентен, и храните са бъкани от химия, но за някои неща не е зле да си помислим доколко са ни необходими.В контекста на темата. Ако просто си карам за удоволствие, не гоня някакви ВИСОКИ и БЪРЗИ (но нетрайни) спортни резултати, не бих го ползвал. Ако реша да участвам в състезания и тренирам усърдно(надхвърляйки многократно всякакво нормално натоварване) допълнителните добавки ще са необходимост.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Antares » Чет Май 22, 2008 7:29 am

Абе така като чета, 'се едно закусвате в аптеката...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот skiman » Чет Май 22, 2008 8:36 am

did написа:Някой от вас има ли опит с L-карнитин?

Ползвам го целогодишно и жената също. Аз лично го пия преди аеробно натоварване. Не всеки ден, а 30-40 мин преди каране, тренировка или силова тренировка(преди силова го пия, защото след нея обикновенно въртя 20-тина мин. велоергометър). Много добре ми действа. Реално за сваляне на килограми, не съм видял ефект, защото си имам бърз метаболизъм и салям без проблем, стига да се храня правилно. Определено дава издръжливост. М/у другото на пазара се появи и
това
Мисля да го пробвам ;)
Аватар
skiman

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Май 22, 2008 9:03 am

Може би в тази статия на Орегон Стейт Уни са най-добре обобщени изследванията за L-карнитина.

Основните неща:

1. Приема се, че тялото може изцяло да синтезира нужните количества от аминокиселините лизин и метионин. Синтезът се подпомага от наличието на витамин C. Дори при стриктни вегитарианци не е наблюдаван недостиг на L-карнитин.

2. Бъбреците участват в регулирането на веществото в кръвта, чрез постигането на баланс м/у отделяне и обратно резорбиране (до 95%). Обратното резорбиране се нарушава (т.е. тялото изпикава повече от веществото) при мазни диети (с малко въглехидрати), високопротеинови диети, бременност, и някои болести.

3. Обратното резорбиране в бъбреците бързо се насища при по-голямо външно приемане на L-карнитин.

От (2) и (3) може да се направи извода (логически, но дали наистина е така?), че от външното приемане няма особена полза, освен ако човек се храни прекалено мазно/протеиново и същевременно се занимава със спорт.

Иначе моето мнение е: разнообразно хранене без ексцесии, добра доза движение, и спокойствие на душата :D
Последна промяна vladimir.dzhuvinov на Чет Май 22, 2008 10:00 am, променена общо 1 път
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот TOYAGA » Чет Май 22, 2008 9:54 am

vladimir.dzhuvinov написа:... L-каринтина... L-каринтин... L-каринтин.

L-карнитин.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот тучо чучо » Чет Май 22, 2008 12:25 pm

Аз бих препоръчал и соев лецитин. :agree:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот kikon » Чет Май 22, 2008 12:33 pm

Аз пък не бих препоръчала нищо соево, щото 90% е генно модифицирано. То какво не е, де...
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот hlebarka » Чет Май 22, 2008 7:15 pm

тучо чучо написа:Аз бих препоръчал и соев лецитин. :agree:

Къде продават? Да се натъпча завинаги. :P
Аватар
hlebarka

Мнениеот roshaw » Вто Май 27, 2008 12:37 pm

Stuny написа:Гледам всички са против месото преди каране , но аз съм много доволен като изям 100-150г шпек или пък някаква луканка или наденица + 1 бира точно преди каране, особено ако карането започва с дълго изкачване. След това обичам да имам някакви ядки в джоба и докато изчаквам останалите хапвам по малко :), също си нося и медец , понякога допълвам шишенцето с вода за да го ям/пия по-лесно. За течностите четох мнението на някой участваш в бревети мисля - в началото айран със сол и черен пипер , като понякога допълвам бутилката с вода след като пия , по-късно - кола или пък изотон , като през цялото време ги редувам напитките с вода. Всички тези работи които изброих рядко ги спазвам в едно каране, особено ако има повечко кръчмички по-пътя.

И разбира се , за финал шкембе :)

Аз така като слушам списъка ти - шпек, луканка и наденица, то и ти
не приемаш месо преди каране освен ако луканката не е от
най-скъпите на пазара и пак не е сигурно! :rofl:

А иначе по време на крос-кръчминга само да се появи кръчма съм на
бира с фафла Боровец. :beer: За тия химии дето ги обсъждате ...
дори и да е на растителна основа нещо, според мен щом мине
химична обработка работата е на зле.

Само дето от ... мамка му година и нещо нямам време за нищо, а още
по-малко за каране, та съм станал 100 кила и съм като хипопотам върху колело :bigeyes: :crazy: :rofl: !
Изображение
Аватар
roshaw

Рейтинг: 1220

Мнениеот тучо чучо » Вто Май 27, 2008 4:37 pm

roshaw написа:Само дето от ... мамка му година и нещо нямам време за нищо, а още
по-малко за каране, та съм станал 100 кила и съм като хипопотам върху колело :bigeyes: :crazy: :rofl: !

Даааа бе, хипопотам...
Като се меткаше на "Уискииии със фъстъцииии, и от време на време бадеееемииии", като младо яре беше! :D :agree:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот parapiteka » Вто Май 27, 2008 5:18 pm

За диетите и храненето; от ежедневието до спортните режими е изписано толкова много; че няма да ни стигне времето ;нито познанието ни за да можем да обхванем всичко.
Трябва да се различава любителското спортуване и съответно хранене
от професионалния спорт; където нещата са на съвсем друга основа.
Всеки един синтетичен продукт създаден; като заместител; на която и да е хранителна съставка; не е идеален и крие рискове.
Големите проучвания в последните години специално в/у хранителните добавки; които масово се използваха и от спортисти и от много хора с различни професии подложени на стрес показаха; че те нямат този укрепващ ефект в/у организма; както рекламираха фирмите производителки до този момент.Дори безпорните витамини внасяни синтетично бяха развенчани.
Така че препоръката е нормално и балансирано хранене и бързоусвояеми въглехидрати по време на натоварване; а синтетиката е оставете на спортистите.
ПП голямо проучване направиха датчаните /у хранителните добавки;като последните са използвани от над 30 милиона в САЩ и Европа;проучването показа; че те не само че не помагат а и може би повишават смъртността в общата популация
ТУК,ТАМ и НАВСЯКЪДЕ......
parapiteka

Рейтинг: 1367

Мнениеот zImage » Вто Май 27, 2008 8:57 pm

По-добре винмавайте с бързите въглехидрати, че 10% от населението страда от диабет.
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот roshaw » Сря Май 28, 2008 9:25 am

тучо чучо написа:
roshaw написа:Само дето от ... мамка му година и нещо нямам време за нищо, а още

Даааа бе, хипопотам...
Като се меткаше на "Уискииии със фъстъцииии, и от време на време бадеееемииии", като младо яре беше! :D :agree:

На Уикеда и 200 кила да съм пак ще скачам най-високо! :beer:
Изображение
Аватар
roshaw

Мнениеот parapiteka » Сря Май 28, 2008 11:11 am

zImage написа:По-добре винмавайте с бързите въглехидрати, че 10% от населението страда от диабет.

Не можеш да се разболееш от Диабет ; ако нямаш генетично предразположение и не си поне 100 килограма.
Колко такива колоездачи познаваш.
Ако изразходваш 500 калории за 1 час въртене; няма никакъв проблем с бързите въглехидрати.
parapiteka

Дивата храна управлява

Мнениеот sava » Сря Май 28, 2008 11:21 am

През юли и август може да си набавяш цялата храна в планината (зависи от планината, разбира се) – диви ягоди, малини, къпини, боровинки, ябълки, круши, джанки, коприва (ядат се само връхчетата, като преди това може да ги претъркаш във фланелката си, за да не парят; аз си ги ям направо), див лук, гъби (не опитвай, ако не ги познаваш отлично, защото рискът да се натровиш е сериозен!). Преди три години с един приятел кръстосахме Странджа от Бургас до Инеада и върнахме непокътнати овесените ядки и хляба, които бяхме взели като основна храна – просто не ни бяха вкусни на фона на цялото изобилие, с което ни отрупа планината. Дланите в един момент ни бяха толкова почернели от къпините, че не можеха да се изчистят дори в морската вода и пясъка ;-).

Дивите растения, въпреки че не са толкова калорични, съдържат много повече и по-лесно усвоими от организма минерали, витамини и други полезни вещества отколкото индустриалните или градинските им събратя. Като покараш няколко дни на такава храна, сред чиста природа, ораганизмът ти се изчиства и се чувстваш невероятно, направо ти се струва, че летиш. Това също е най-лесния и най-приятен начин да свалиш няколко кила.

Иначе когато дивата храна не е опция, тахан (аз лично предпочитам сусамовия пред слънчогледовия) с мед и орехи върши добра работа.
sava

Мнениеот Daniel Panev » Сря Май 28, 2008 11:38 am

parapiteka написа:
zImage написа:По-добре винмавайте с бързите въглехидрати, че 10% от населението страда от диабет.

Не можеш да се разболееш от Диабет ; ако нямаш генетично предразположение и не си поне 100 килограма.
Колко такива колоездачи познаваш.
Ако изразходваш 500 калории за 1 час въртене; няма никакъв проблем с бързите въглехидрати.

Ти на туй ухо леж...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Quiz » Сря Май 28, 2008 12:32 pm

Daniel Panev написа:
parapiteka написа:

... и не си поне 100 килограма.
Колко такива колоездачи познаваш?

Ти на туй ухо леж...

Поне да беше вярно!
Имам нагледен пример за диабетик, който е дългогодишен колоездач и е под 100 кг.
Аватар
Quiz

Мнениеот parapiteka » Сря Май 28, 2008 6:44 pm

Quiz написа:
Daniel Panev написа:
parapiteka написа:

... и не си поне 100 килограма.
Колко такива колоездачи познаваш?

Ти на туй ухо леж...

Поне да беше вярно!
Имам нагледен пример за диабетик, който е дългогодишен колоездач и е под 100 кг.

2 тип диабет; който е свързан с прехранване и затлъстяване е категорично доказано че е наследствен(забележката в един от постовете е че можеш да хванеш диабет от въглехидратно прехранване); като при двама болни родители шанса да го развиеш стига до 75%.
1 тип диабет: при него може да си слаб но;а той е автоимунно заболяване и няма как да се хване от преяждане.
Не искам да се изпада в заблуди; по отношение на въглехидратите.
А на мен това ми е работата така че вервайте ми.

Това за трънките и къпините ми хареса :)
parapiteka

Мнениеот zImage » Сря Май 28, 2008 10:09 pm

parapiteka написа:2 тип диабет; който е свързан с прехранване и затлъстяване е категорично доказано че е наследствен

Дай препратки към изследвания и автори които го доказват. Аз твърдя, че това е абсолютно невярно. Някои хора са предразположени към диабет, но начинът на живот и най-вече храненето оказват огромно влияние и са решаващ фактор.
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Мнениеот parapiteka » Чет Май 29, 2008 12:24 pm

zImage написа:
parapiteka написа:2 тип диабет; който е свързан с прехранване и затлъстяване е категорично доказано че е наследствен

Дай препратки към изследвания и автори които го доказват. Аз твърдя, че това е абсолютно невярно. Някои хора са предразположени към диабет, но начинът на живот и най-вече храненето оказват огромно влияние и са решаващ фактор.

Не ми се влизаше в безмислени спорове; защото 17 години се занимавам с медицина и до сега не смея да давам категорични заключения; защото Природата е велика майка на всички нас.
Но от твоите изводи трябва да заключим следното: всички хора които са дебели и прехранват са болни от Диабет; това не е така.Моного хора са пълни ; но нямат Диабет огледай се.
Защото клетката която поема глюкозата има рецепторен дефект за Инсулина; който е ГЕНЕТИЧНО предопределен.Затлъстяването и прехранването са предразполагащи; рискови фактори; но не и първопричината.
Автори:
Харисън Основи на вътрешната медицина
Херолд Вътрешни болести
З.Кръстев Вътрешна медицина
Ако ти се занимава чети
parapiteka

Мнениеот zImage » Чет Май 29, 2008 9:04 pm

parapiteka написа:Но от твоите изводи трябва да заключим следното: всички хора които са дебели и прехранват са болни от Диабет; това не е така.Моного хора са пълни ; но нямат Диабет огледай се.

Nope - нищо подобно не съм твърдял. Ще се самоцитирам:

Някои хора са предразположени към диабет, но начинът на живот и най-вече храненето оказват огромно влияние и са решаващ фактор.

А след това ще цитирам и сайта на American Diabetes Association (www.diabetes.org):

Type 1 and type 2 diabetes have different causes. Yet two factors are important in both. First, you must inherit a predisposition to the disease. Second, something in your environment must trigger diabetes.

Genes alone are not enough. One proof of this is identical twins. Identical twins have identical genes. Yet when one twin has type 1 diabetes, the other gets the disease at most only half the time. When one twin has type 2 diabetes, the other's risk is at most 3 in 4.

Type 2 diabetes has a stronger genetic basis than type 1, yet it also depends more on environmental factors. Sound confusing? What happens is that a family history of type 2 diabetes is one of the strongest risk factors for getting the disease but it only seems to matter in people living a Western lifestyle.

In contrast, people who live in areas that have not become Westernized tend not to get type 2 diabetes, no matter how high their genetic risk.

С подходящ начин на хранене и подходяща физическа активност човек може да избегне диабета с вероятност >90%.

Според www.diabetes.co.uk:

Type 2 diabetes is inextricably linked to being overweight and leading a sedentary lifestyle. Although it can be a genetic condition, this growing body of evidence confirms that your best protection against developing Type 2 diabetes is to make lifestyle changes. Eating a healthy balanced diet and taking regular physical activity, can make all the difference.

Друг интересен момент тук са историческите данни за заболяемостта. Въпреки, че е познат от древността, случаите на диабет са нарастнали с пъти (стотици проценти) през последното столетие. Според СЗО:

due to its growing incidences, it is thought that by the year 2025 this number will double.

Защото клетката която поема глюкозата има рецепторен дефект за Инсулина; който е ГЕНЕТИЧНО предопределен.Затлъстяването и прехранването са предразполагащи; рискови фактори; но не и първопричината.
Автори:
Харисън Основи на вътрешната медицина
Херолд Вътрешни болести
З.Кръстев Вътрешна медицина
Ако ти се занимава чети.

Занимава ми се и ще чета :-) Но не вярвам да открия нещо различно от твърдението, че има генетично предразположение към диабет, което се реализира при някои хора, а при други не.
zImage

Мнениеот parapiteka » Пет Май 30, 2008 1:46 pm

“ 1 тип Зах.диабет е резултат на автоимунен инсулинит с абсолютен инсулинов дефицит; като 90% от болните са носители на антигените DR3 DR4 по HLA системата.
2 тип две основни нарушения:
Нарушена инсулинова секреция
Отпадане действието на инсулина в периферията.
Затлъстяването и прехранването са ф-ри ;които водят до изявата на З.Д(но без първите две нарушения те сами по себе си не могат да предизвикат ЗД.)
Честа е генната мутация GNB3-825T; както и мутация на гена за PC 1 протеин.
2 тип вероятността за ЗД при двама болни родители 50%; при болен близнак 100%!!!!”

Изместихме спора в друга плоскост според мен.
Моята идея беше следната:
Ясно е че ако си стоиш пред телевизора и вкараш 500 калории под формата на бързи въглехидрати; ще влезеш в положителен енергиен баланс и най малко ще започнеш да дебелееш.
Направи 12 километра изкачване с 500 метра денивилация; и вкарай 500 калории;
бързи въглехидрати и бъди сигурен; че нито ще затлъстееш а за ЗД да не говорим.
parapiteka

Мнениеот zImage » Пет Май 30, 2008 7:00 pm

parapiteka написа:2 тип вероятността за ЗД при двама болни родители 50%; при болен близнак 100%!!!!

Не знам откъде черпиш тази информация, но определено се разминава с тази до която аз имам достъп. Има еднояични близнаци при които единият е болен от диабет, а другият не.

Между другото, дори и без да си болен от диабет инсулиновата резистентност не е малка беля.

Изместихме спора в друга плоскост според мен.
Моята идея беше следната:
Ясно е че ако си стоиш пред телевизора и вкараш 500 калории под формата на бързи въглехидрати; ще влезеш в положителен енергиен баланс и най малко ще започнеш да дебелееш.
Направи 12 километра изкачване с 500 метра денивилация; и вкарай 500 калории;
бързи въглехидрати и бъди сигурен; че нито ще затлъстееш а за ЗД да не говорим.

Донякъде съм съгласен, но къде в природата можеш да намериш бързи въглехидрати? Трябва да опукаш близо кило добре узрели банани, за да си докараш 500 ккал от бързи въглехидрати.

Цялата ми теза е, че хората не са пригодени да ядат бързи въглехидрати - просто имат известна поносимост. Започнали сме да ги консумираме в по-големи количества едва преди 10-ина хиляди години с появата и развитието на земеделието, което е нищо като време в сравнение с човешката еволюция.
zImage

Мнениеот parapiteka » Съб Май 31, 2008 9:13 am

zImage написа:
parapiteka написа:2 тип вероятността за ЗД при двама болни родители 50%; при болен близнак 100%!!!!

Не знам откъде черпиш тази информация, но определено се разминава с тази до която аз имам достъп. Има еднояични близнаци при които единият е болен от диабет, а другият не.

Tова е учебника на Герд Херолд и сътрудници" Вътрешни болести" ;от който се готвим за държавния изпит.
Диабетните асоциации ;които изнасят информация за болестта и нейната профилактика; вкл и в интернет; наблягат на превенция чрез промяна на начина на живот; което е естествено ;тъй като това пациента може да промени сам.И не е никак малко.
Геннният дефект може да се промени само по пътя на моделиране на дефекта.
Никой не отрича ролята на затлъстяването и прехранването т;ъй като е основно при 2 тип ЗД; защото мастната клетка има по малко р-ри за Инсулин от другите и непръкъснато го изпомпва от панкреаса; докато го изчерпи.Макар и в малък процент 2 тип ЗД се среща и при слаби пациенти; тук дефекта е изцяло рецепторен
Но има и нещо друго...........
А и не всичко в медицината е ясно; винаги има едно но:)
parapiteka

Мнениеот skiman » Съб Май 31, 2008 8:32 pm

Малко да отместя темата. От сега ще сложа този :offtopic: знак, защото не съм сигурен, че е за тука, ама понеже пак е във връзка с храната, ще си измрънкам болката тука.
От 10 г. неизменно си купувам протеини на прах, аминокиселини, Л-карнитин от един магазин на Пиротска(SNC). Почти всеки месец оставям там м/у 50-100 лв. в зависимост от нещата, коити купувам. През последните 4-5 години винаги пазарувам с колелото и го вкарвам в магазина. До сега никой не ми е правил проблем. Обикновенно го облягам в/у лостовете, за да не пречи. Това обаче ДО ДНЕС! Продавача Георги Георгиев(реп. шампион, бла, бла....) се разкрещя, че колелото ми щяло да счупи нещо и да съм го оставил отвън. Аз му казах, че няма да оставя на улицата 2К лв ей така, и че до сега не съм имал проблеми да го вкарвам(поне 50 пъти съм го вкарвал вътре) и че няма как колелото ми да счупи щангите и гирите. Разкрещя се, почна да обижда всички колоездачи, че били....еди какви си, нахални..и т.н. Най-учтиво му обясних, че с това си държание току що изгони дългогодишен клиент(понеже познавам и собственика, му се обадих и му разказах всичко.....да се оправя) и си тръгнах с ясната мисъл, повече няма да стъпя там. Защо го разказах всичко това. Ами този Г.Георгиев в момента се готви за реп. по културизъм и е на ЗОБ(стероиди)! От там явно идва и агресията му. Та........абе внимавайте какво ядете и пиете. Бирата поне е сигурно, че няма такива странични ефекти. Наздраве :beer:
Аватар
skiman

Мнениеот ramam » Чет Юни 05, 2008 6:33 pm

ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот Benicio » Пет Юни 06, 2008 5:28 am

Леле като чета повечето постове направо ви се чудя :) . Аз без месо не тръгвам в планината .Знам че човек трябва да се храни разумно и т.н. обаче не хапна ли нещо стабилничко ( без преяждане) съм гладен докато карам и ми се губи удоволствието.За това взимам сериозна храна винаги като например нещо меснато , сирене , домати ,маслини едно Шуменско ( или нещо друго подобно) :) :beer:
Benicio

Мнениеот zImage » Пет Юни 06, 2008 10:20 am

Benicio написа:Знам че човек трябва да се храни разумно и т.н. обаче не хапна ли нещо стабилничко (без преяждане) съм гладен докато карам и ми се губи удоволствието. За това взимам сериозна храна винаги като например нещо меснато, сирене, домати, маслини, едно Шуменско (или нещо друго подобно) :) :beer:

:agree: aми то това е разумното, а не разни захарни изделия :)
zImage

Мнениеот demony » Пет Юни 06, 2008 1:02 pm

Аз като карам мятам два сандвича Бъргър Заек в раницата( те всъщност са 4 сандвича по два в кутия) взимам Корни но от розовото което е с сушени плодове стафиди ии фибри.... един сникерс ии бутилка зелен чай... има го вече на много фирми Nestea Rauch Pfanner незнам на мен лично ми действа най тонизиращо сравнение с всякакъв тип газирани напитки а и натурални сокове(може би защото са доста сладки).... Преди да излеза от нас половин час съм си хапнал нещо лекичко Ориз или Картофи .. Или ако е сладко то може да е кисело мляко с овесени ядки...! А останалите неща които изброих си ги консумирам по пътя.... :popcorn:
Аватар
demony

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум