от Alpina » Пон Юни 02, 2008 8:33 pm
Аз изобщо не смятам да се лишавам от месо, даже редовно си похапвам месо с месо. Не смятам, че това е решение, полезно за когото и да е. Даже обратното, смятам че си вредиш.
Относно масовата евтаназия - едва ли е по-хуманно кучетата да умират с часове в следствие на удар от кола, защото няколко пъти съм наблюдавал такива сцени и повчрвай ми, в нито една от тях, то не умря на място, ами просто бепе прекършено. За котките е същото.
Никакви глупости с кастрация и тем подобни. Лишаваш го от глад, студ, болести и какви ли не мъки. Ако имаш дете, едва ли ще искаш да го разхождаш сред градинките около блока си, където ако всемеш тревата от 1 квадратен метър и я занесеш за изследване, ще се отчаеш от количеството на болести, като микроспория и т.н.
Единственото разумно решение е да бъдат предвидени санкции, да се образуват органи за контрол и след всичко това, в рамките на една седмица, след като са снабдени с достатъчно количество инжекции, да се мине и ефтанизира всичко бездомно, а хората, които укриват "горките животни" да бъдат арестувани за укриването им, и да им се наложат бясни санкции. Защото това са безотговорни малоумници.
Не ме разбирай грешно, аз обожавам животните, цял живот около мене е имало какви ли не и съм се грижил за тях, преди месец и нещо рискувах живота си, за да спазя този на едната ми котка и за жалост ми се наложи да взема решението да бъде приспана. Видях с очите си колко "нехуманно" е това. Просто трябва да си отвориме очите за това и да покажеме на протестиращите, как умират кучетата и котките по улиците, как стават причина да умират хора заради тях (случая на цариградско от преди 6-7 години) не че според мен хората заслужават да живеят повече от тях.
За съжаление това няма да се случи, защото дори да се стигне до там, съм на 100% сигурен, че някой нещо ще прецака и оставането дори на 1500 животни обесмисля напълно всичко. Също така наличието на "отговорни" собственици, които изпускат кучките си и после изхвърлят малките или такива, които не са се усетили навреме, че за да гледаш куче нормално ти трябват поне 150лв на месец само за храна и ветеринари.
Последна промяна
Alpina на Пон Юни 02, 2008 8:48 pm, променена общо 1 път