Предложение

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот HellBurn » Вто Юни 03, 2008 9:16 am

Аз не съм шофьор, но бих предпочел да подам светлинен сигнал или с каквото и да е да помогна за да предодвратя нещо такова: http://4lol.ru/cars/
НЕ СЕ ПРОПОРЪЧВА ЗА МАЛКИ ДЕЦА И ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот gurga4a » Вто Юни 03, 2008 9:38 am

Предлагам поста над моя и моя да бъдат изтрити.. Точно когато напишеш че не е за малки деца и хора със слаби сърца ше влизат още повече.. А за снимковия материал... Нямам коментар!
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот z1gZag » Вто Юни 03, 2008 10:46 am

HellBurn написа:НЕ СЕ ПРОПОРЪЧВА ЗА МАЛКИ ДЕЦА И ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА

Много си зле !
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот bikerider » Вто Юни 03, 2008 11:17 am

HellBurn написа:Аз не съм шофьор, но бих предпочел да подам светлинен сигнал

Искаш да кажеш, че си природен гений, разбиращ от всичко свързано с колите? И не си шофьор? :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот agent_Jekov » Вто Юни 03, 2008 11:18 am

Защо да е зле?Свалете розовите очилца и погледнете реалността! :(!:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот PtD » Вто Юни 03, 2008 11:56 am

Именно. :agree: Това се случва с истински хора! Дори и да не знаете, че се случва, пак не сте застраховани, че няма да се случи точно с вас!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Юни 03, 2008 12:14 pm

Пропаганден билборд на магистралата - фърчащи черва и на фона им Глория с изцъклени... очи пита шофьорите: "А ТИ мигаш ли?"

:rofl:
Последна промяна bikerider на Вто Юни 03, 2008 12:18 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 03, 2008 12:15 pm

:disagree:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот agent_Jekov » Вто Юни 03, 2008 12:20 pm

bikerider написа:Пропаганден билборд на магистралата - фърчащи черва и на фона им Глория с изцъклени... очи пита шофьорите: "А ТИ мигаш ли?"

:rofl:
:rofl: :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот PtD » Вто Юни 03, 2008 12:50 pm

bikerider написа:Пропаганден билборд на магистралата - фърчащи черва и на фона им Глория с изцъклени... очи пита шофьорите: "А ТИ мигаш ли?"

Мислим, че щом има Глория на билборда, то нема нужда и от фърчащи черва :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Юни 03, 2008 12:52 pm

:hbang2::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Вто Юни 03, 2008 1:41 pm

HellBurn написа:Аз не съм шофьор, но бих предпочел да подам светлинен сигнал или с каквото и да е да помогна за да предодвратя нещо такова: http://4lol.ru/cars/
НЕ СЕ ПРОПОРЪЧВА ЗА МАЛКИ ДЕЦА И ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА

Aз пък съм шофьор и предпочитам да намаля и излезна от пътя, за да се разминеме (правил съм го няколко пъти, защото нямаше как иначе) от колкото да му мигам до последно и да се размажеме.

Подкрепям идеята, да се подвеждат разни малоумници, но не става като някой лети срещу теб, да очакваш, че светлината от дългите ти ще го прати в друго измерение и ще се разминете без проблем.

Снимките, които ти си пуснал съм ги гледал десетки пъти ,пускал съм ги и на познати и ефекта не е много голям, дори с очите си видях миналата седмица размазах моторист на околовръстното - не беше приятна гледка, но какво?

Билнорда единствено ще доведе до катастрофа, защото на някой ще му прилошее и ще припадне докато кара. Това са глупости.

Единственото решение е да се глобяват всички наред. Не може преди малко аз да снимам полицай как подминава кола, която избягва задръстване, караща в насрещното. Той беше спрял колоната и мног, ама много добре я видя!!!

Баси изпълнителната власт!!!
Аватар
Alpina

Мнениеот HellBurn » Вто Юни 03, 2008 4:17 pm

bikerider написа:
HellBurn написа:Аз не съм шофьор, но бих предпочел да подам светлинен сигнал

Искаш да кажеш, че си природен гений, разбиращ от всичко свързано с колите? И не си шофьор? :D

Точно така! :D
@ZigZag Защо да съм зле?
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот bikerider » Вто Юни 03, 2008 7:26 pm

Или с други думи разбираш всичко от коли... без употребата им :)
И питаш що си зле? :D
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Юни 03, 2008 7:31 pm

Alpina написа:Подкрепям идеята, да се подвеждат разни малоумници

Да ама после тия малоумници ще летят два пъти по-бързо... както направих аз първия път, когато един кретен ми мигна, щото карах със 100. След което съжалих, разбира се и намалих, но първосигналната ми реакция беше тази. Ами ако не бях съжалил? Колко са според теб балъците като мен, които ще се осъзнаят и ще намалят въпреки, че са ги заблудили?
Аватар
bikerider

Мнениеот Demo 9 » Вто Юни 03, 2008 7:51 pm

bikerider написа:
Demo 9 написа:светкам с дългите само когато се е излетял някой голфаджия срещу мене изпреварвайки ТИР без да е сигурен, че ще успее...

И кво - помагат ли ти? :)

Никак даже.. и на мене ми се е случвало да излезна от пътя заради такъв и то единия път в доста по-нисък от асфалта банкет... гледката отдолу на колата беше грозна :D
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот Alpina » Вто Юни 03, 2008 8:45 pm

Кратко разказче с картинки:

Пича с BMW-то реши, че задръстването не е за него и като видя полицая отпред, който беше спрял движението застана точно по средата на пътя, естествено линейките да се оправят както могат.
След като не просто показах на полицая как снимам колата и очаквам реакция от него в мен се зароди фалшива надежда, че бързака ще си го отнесе, обаче гусин полицай го подмина, все едно човека си кара в лентата и отиде да се скрие на сенчица, защото понапичаше.

:puke:

Ко правиме?
Аватар
Alpina

Мнениеот Harka » Вто Юни 03, 2008 9:56 pm

И аз да изкажа некои мисли и съображения...

Не, не съм съгласен с гореизложената идея за фалшивото присветкване.

Да, съгласен съм абсолютно на 100% с PtD и с почти всичко казано от bikerider.

Да, присветквам на насрещнодвижещите се когато има полицаи и оценявам, когато и те го правят. Някои не я разбирали тази "колегиалност" - техен проблем.
И, да, ще продължавам да го правя, докато не се промени тази порочна практика КАТ-аджиите винаги да застават на местата, където ограниченията са най-неадекватни (като например шестлентов чисто нов път, права отсечка и ограничение 90) с цел по-успешен рекет, а не на местата, където наистина да се движиш с по-бърза скорост е опасно.

По темата за неадекватните ограничения и гореизказаното от PtD ще дам за пример Испания (сравнително близка като манталитет страна), където на места за да превишиш ограниченията (или дори да ги достигнеш) трябва или да си на ръба, или да си си наел 360 Spyder от Puerto Banus.
Аватар
Harka

Мнениеот Alpina » Вто Юни 03, 2008 10:02 pm

Harka написа:където ограниченията са най-неадекватни (като например шестлентов чисто нов път, права отсечка и ограничение 90)

За да ограничението там е 130, трябва да има ограда, непозволяваща на същия този път да има кучета, котки и каквито и да е живи същества освен птици, същата тази която миналата година слагаха, но още не са я довършили. До тогава - ограничение 90, защото съм виждал да се разхождат редовно коне - не ми се мисли при ограничение 90, когато всички карат със 130, при ограничение 130 с колко ще карат и какви последствия би нанесал удар с кон.

Така че ограничението си е съвсем адекватно, защото 6 ленти магистрала неправят!!!

Повярвай ми, не искаш да разбешеш каква е тръпката в опита за избягване на кон в тъмното на това място!

Трябва да си забелязал и че има табелите за начало и край на магистрала, но още са овити в черен наелон, понеже още отсечката не отговаря на безопасноста на за такъв път.
Аватар
Alpina

Мнениеот Harka » Вто Юни 03, 2008 10:17 pm

Само не разбрах цялото това свободно съчинение за какво беше... :dunno:
Някви ограничения 130 се намесиха, някви теории се развиха...
Аватар
Harka

Мнениеот hlebarka » Вто Юни 03, 2008 10:35 pm

Harka написа: ще дам за пример Испания (сравнително близка като манталитет страна).

И все пак сравнително далечна като ентеуект. :D
Аватар
hlebarka

Мнениеот PtD » Вто Юни 03, 2008 10:44 pm

Да обобщим: тъпите ограничения са начинът държавата да продължава да не си върши работата за поддържане на пътищата и реда по тях. :idea:
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Вто Юни 03, 2008 10:50 pm

Не само. Парите за пътищата и поддръжката им си е доста апетитна баница. При положение, че няма кой да им държи сметка, да не са луди да се откажат от нея?
Аватар
Harka

Мнениеот Alpina » Сря Юни 04, 2008 8:44 am

Harka написа:Само не разбрах цялото това свободно съчинение за какво беше... :dunno:
Някви ограничения 130 се намесиха, някви теории се развиха...

Защото се чудиш защо чисто нов 6 лентов път има ограничение 90 - защото още не отговаря като безопасност за по-голямо и все още го довършват :idea:

PtD :agree:

Harka написа:Не само. Парите за пътищата и поддръжката им си е доста апетитна баница. При положение, че няма кой да им държи сметка, да не са луди да се откажат от нея?

Абсолютно. Вчера проведохме протест, който е планиран от няколко седмици, всичко си беше съвсем законно НО - присъствахме само 70 коли и около 120 човека.

Точките по птореста бяха обявени предварително и много хора ги знаеха

1-Искане за понижаване цена на горивата и отпадане на акциза ,както и замразяването им до 2011г ,датата на приемането му официално от ЕС.

а) Аргумент за Цената - Искане за официална справка за доставната цена на Украинският нефт, от който „Лукоил” произвежда горивото си.
б) Аргумент за Цената – По-ниска цена на горивото трябва да бъде постигната и заради по-ниското качество на българското гориво.
в)Аргумент за Цената - спекулата за цената дизеловото гориво (има таблица с производителността на петрола ,която показва че цената на дизеловото гориво би следвало да е по-ниска и то значително от тази на бензина заради добива му, което говори за неформално картелно споразумение между доставчиците и производителите).
г) Аргумент за Акциза - Правителството да намали и премахне до 2011г. акциза посредством програма за плавно покачване ,заедно с доходите и минималната работна заплата. Ако бъде отказано ще се изисква постигане на европейско ниво на платежоспособност в рамките на 2008 година.
- Основание - Изкуствено облагане на суровина ,за да се постигне събиране на данъци и насочване на финанси към сивата икономика с цел облаги за управляващите .

2 - Искане за строг контрол на качеството на горивата.

а) Аргумент - има една единствена лаборатория за иследвания на качеството им в България ,която в момента по наша информация не функционира.
б) Аргумент - хилядите вреди и разходи от некачествено гориво ,искане за установяване на нов ред по тази точка и решаване на проблема.

3 - Искане за обосновка относно данъците и таксите от автомобилите

а) Какво е направено откакто се събира винетната такса по състоянието на пътищата ?
б) Колко милиона събира държавата от такси от автомобили и какъв е бюджета на министерството и съответно общините за ремонти и контрола върху тях?
в) Къде се разпределят и ще се разпределят другите финанси постъпили от данъкоплатците ,при положение че всички годишни такси : ЕКО такса , Данъци и задължения за автомобилите се увеличават почти двойно?
г) Кога от тях ще се насочат пари за реални цели с видим резултат?

4 - Искане за вземане на мерки и поставяне на краен срок относно поддръжката на българските пътища ,и регулиране на движението по тях.

а) Ужасното състояние на пътищата в България:
- аргументи - трафика ,щетите от пътищата по автомобилите , и хилядите отнетите човешки животи.
б) Няма спазване на законовата наредба относно придвижване на различни видове тежкотоварни и леки автомобили по пътната мрежа в София и страната.
в) Пътна маркировка ,знакови обозначения и известяване за налични ремонти по пътищата на момента видно не съществуват и не функционират грамотно.
- Може да бъде въведена система за известяване при пътни ремонти и отклоняване движението по нормални заобикалящи маршрути ,както и екипи работещи 24 часа на ключовите места.

5 - Искане за изграждане на нови пътни полигони за обучение на млади шофьори и нова система за взимане на провеждане на изпити от категория „В”

- Искането включва : Нови учебни полигони и премахване на корупцията при провеждането на изпити от категория „В”. За да може да се постигне по-голяма сигурност на пътя.

Изображение

Явно че всички са доволни от състоянието на пътната мрежа, от цените на горивата, от политиката с израсходването на парите от данаци и акцизи!!!

Да беше даботен ден, да протеста официано бе от 11:00 до 16:00, но все пак почти всички присъстващи не отидоха на работа, останалите - доволни!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... =1&photo=9
Аватар
Alpina

Предишна

Назад към Други