от control » Вто Фев 05, 2013 2:00 pm
Най добре е да се напълни и обезвъздуши.
Защо трябва да ходиш в сервиз?
Аз преди време бях с elexir 1 ,като теб и си ги пълнех и обезвъздушавах двете за 20минути.
Значи трябват ти две спринцовки от аптеката от по големите.
Също така и утлътняваща лента за водопроводни тръби(около 1,10лв)
Махаш спирачката ,слагаш лостчето на по-високо ,примерно лостчето на стол ,а калипера на пода ,като отдолу си сложил брошури за да не се нацапа пода и стола.
Отвиваш болтчето за калипера ,няма да тръгне да тече ,защото отгоре не е развито болтчето при лостчето.
Слагаш спринцовката като си уплътнил вече с тази лента там където влиза в калипера и така вече не изпуска дот от спринцовката или е много малко.
Отвиваш отгоре и слагаш просто спринцовката ,не е нужно да уплатняваш много като самата тя ,няма буталото отгоре и служи като "резервоар" за стария дот.
Стискаш лостчето докрай и отдолу вече почваш леко да си натиснал да влиза дот ,отпускаш още още и още много бавно лостчето ,докато в един момент буталото в лостчето не се отдръпне толкова колкото дота да замине към резевоара в лостчето.Тогава натискаш да отиде отдолу почти всичкия дот горе при лостчето в другата спринцовка ,но не всичкия ,а в долната спринцовка да останат 2-3мм дот ,защото ще вкараш въздух.
Затваряш отгоре като с пръст затапваш горната спринцовката да не течне и я махаш и слагаш болтчето.
Отдолу махаш бързо спринцовката и слагаш бързо болтчето.
Махаш накладките и диска и отиваш на мивката и я изчеткваш с четка за зъби от дота с меглио или каквото искате.
Като преди всичко трябва да сте внимавали да не капне върху диска и накладките.
Това да си сваля накладките ,диска и спирачките ,както и да ги напълня и обезвъздуша го правя за около 20минути ,като болтовете отвивам с винтоверт.
Ходил съм във веломанията на българия после и като са ми пипали спирачките ,защото ги карах да ми ги обезвъздушават ,защото не ми се занимаваше ,казваха че няма никакъв въздух.
Ако искате си го правете ,не нося отговорност ,не го правете ,ако си нямате и понятие кое как работи и не сте сръчен.
Повечето си казват сръчен съм и почват ,но има хора като мен ,който сами са си открили този начин и други който съм научил и са схванали малко бавно...