Предложение за колело до/точно/малко над 600лв :))

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Предложение за колело до/точно/малко над 600лв :))

Мнениеот nEgaJI_cEpCeM » Вто Юни 17, 2008 3:52 am

Ами първо здравейте на екипа и цялото bike семейство...! Това ми е първи пост и както се вижда явно съм по нужда :)))

Решил съм най-сетне да си купя колелце и да сменя старата бръкма...
Кинтите който съм решил да дам вече знаете колко са...около 600лв...

Чист аматьор съм си в bike-средите и по-точно в теорията...вилки рамки...седалки...спирачки...окачвания...не ме търсете...искаше ми се да отделя нужното време и да се позапозная с някои нещица но явно това ще става в бъдеще...в процеса на каране и изникване на нужда от нов компонент...до колкото се познавам с времето ще се ориентирам все повече...но сега малко на готово ми се ще да разчитам на вашата помощ...таааааа

Колелото ще го джиткам главно в града и отвреме на време в планината ...няма да правя големи преходи 100% ...ще се случва да карам в околностите и някакви близки точки до София...не мога да кажа колко често ще го карам в планината специално....все пак май не бих тръгнал зимно време или като цяло в кофти условия по планините (зависи колко се зарибя и дали разполагам с необходимия bike...но с този за 600 едва ли :) )....така че горе-долу добивате представа колко ще го зоря...

Определено като карам съм внимателен...доволен съм от маневреността си...никога не си зоря колелото и избягвам изцепки тип "карай да е весело"...т.е. бордюрите винаги ги зимам по възможно най-безболезнен и оптимален начин...гледам да разчитам на собствената си техника...а не на колелото....с 2 думи гледам да съм максимално софт с колелото...когато имам тази възможност...

Та така...надявам се да съм бил изчерпателен и наистина предварително се извинявам на хората които въпреки че ще тръгнат да отговарят на до болка позната тема...все пак ще го направят...

а да...до колкото прочетох до тук някои темички...да си кажа размера:
170см/58кг ;)))...

и да вметна че наскоро преди няколко месеца претърпях операция ...имах киста на опашката...някои от вас сигурно знаят за какво иде реч...на края на гръбначния стълб...(между кръста и а*а*а)...та в този ред на мисли приемам и по-конкретни офертички за седалка...иначе много не ме интересува твърда/мека...не съм карал достатъчно и не съм запознат ...за това може би...но предполагам бих си взел нещо което се знае че е по-удобно от еди кое си...хех...
лала-лАНД
nEgaJI_cEpCeM

Рейтинг: 1240

Мнениеот PtD » Вто Юни 17, 2008 4:09 am

Стандартните отговори са Drag ZX5 и Drag Ontario. :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 17, 2008 5:37 am

RAM HT1 също влиза в стандартните отговори.

Според мен, всичко с твърда рамка с Марка Драг или Рам в тази ценова категория, ще ти свърши работа. Много е важен размера на рамката. Според мен 16-17" ще ти е идеална. Поразгледай рзни стари теми тук, разгледай картинки в интернет, харесай си колело и питай после пак :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот klmn » Вто Юни 17, 2008 8:36 am

Също добра оферта и здраво колелце е Sprint Apolon,въпреки че тук се шири мнението,че ако не е Драг или Рам не струва.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот veno » Вто Юни 17, 2008 12:12 pm

тия теми трябва да ги забранят сигурно са няколкостотин такива.
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот nahi » Вто Юни 17, 2008 12:42 pm

Всички пишат, никой не чете!
Явно е много трудно да се потърси информация (а такава има в изобилие) в този форум :dunno:
Аватар
nahi

Мнениеот Admin » Вто Юни 17, 2008 3:38 pm

nahi написа:Всички пишат, никой не чете!
Явно е много трудно да се потърси информация (а такава има в изобилие) в този форум :dunno:

Е той човекът поне е честен, като каза, че не е имал време да се рови и чака отговор наготово ;)

@nEgaJI_cEpCeM
Дотук бяха споменати най-често даваните отговори на твоя въпрос ;) Ако искаш да задълбаваш, потърси теми за тези велосипеди - има както нови, така и някои, дето са направо архаични. Ако не искаш да задълбаваш, взимай парата и тръгвай по магазините - което от изброените ти хареса най-много и е налично в твоя размер (16-17 инча, в краен случай може и 18, тъй като едва ли ще го юркаш много надолу, както сам каза), взимай го и започвай да го караш :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот nEgaJI_cEpCeM » Чет Юни 19, 2008 5:04 am

Drag ZX5
Drag Ontario
RAM HT1

дам...определено се убедих че едно от 3те е нещото което ми трябва предвид кинтите които имам и целта с която го зимам...

вчера от 3ам до 6ам си почетох :)))....та темите за тия 3 bike кажи речи на 90% ги изконсумирах...успях да попия каквото мога но ще си чета пак завбъдеще....

какъв кеф като разбрах от site-a на ram кво значат абревиатурите...nevermind

Та значи climber-a и за него четох...чисто и просто май няма да го използвам тва добиче оптимално и според мен не си струва...мнението което си изградих отхвърля тази опция...а и чисто и просто естетическата ми наслада отсъства при вида на рамката...;)))

Значи целите са ми urban...street...XC в умерени количества със сигурност...

Та мисля че се спрях на Drag ZX5 :)))...нещо повече да кажете за неговото предназначение...???
да разбирам ли че този модел се различава от Drag ZX5 Disc кажи-речи само заради дисковите?...(сравнявах компонентчетата в sportdelivery :D)

Ram-a изглежда як но го оставих на по-заден план...по общо впечатление...

Другата опция е Ontario-то Тeam :)))...достатъчно ми се утвърди всячески от прочетеното...

Иска ми се който не го мързи да намята на 2 на три кои компоненти би било добре да се подменят в светло бъдеще...въобще проблемни части...недостатъчета...става въпрос за ZX5 може и за Ontario да напишете...така или иначе като имам колелото вече...ще чета само за единия модел хаха...

a да...и препоръки за магазини? да ходя да чеквам...и цени да кажете нещо?...не знам каква е разликата по online-shop-овете и магазините навън...

10х на отзовалите се ;)
лала-лАНД
nEgaJI_cEpCeM

Мнениеот PtD » Чет Юни 19, 2008 5:51 am

nEgaJI_cEpCeM написа:Значи целите са ми urban...street...XC в умерени количества със сигурност...

:rofl:
A защо не и малко трайъл и даунхил? Не би било зле и да може да се монтират 28" колела, че отвреме навреме и cyclocross да джиткаш...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Re: Предложение за колело до/точно/малко над 600лв :))

Мнениеот gnao » Чет Юни 19, 2008 8:26 am

nEgaJI_cEpCeM написа:Чист аматьор съм си в bike-средите и по-точно в теорията...

Колелото ще го джиткам главно в града и отвреме на време в планината...

...никога не си зоря колелото и избягвам изцепки тип "карай да е весело"...т.е. бордюрите винаги ги зимам по възможно най-безболезнен и оптимален начин...

Просто малко са му се объркали понятията.
Никакъв urban & street, да се разбира "градско каране" :)
Feed me a stray cat
Аватар
gnao

Рейтинг: 1323

Мнениеот Admin » Чет Юни 19, 2008 12:37 pm

nEgaJI_cEpCeM написа:Иска ми се който не го мързи да намята на 2 на три кои компоненти би било добре да се подменят в светло бъдеще...въобще проблемни части...недостатъчета...става въпрос за ZX5 може и за Ontario да напишете...така или иначе като имам колелото вече...ще чета само за единия модел хаха..

Това чете ли го (става дума за статията в сайта, както и мненията към нея, разбира се):
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=37034
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 19, 2008 3:34 pm

Аа и тази да прочете :)

http://www.mtb-bg.com/link.php?tests/biketest010.htm
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 19, 2008 3:45 pm

nEgaJI_cEpCeM написа:Drag ZX5

Ram-a изглежда як но го оставих на по-заден план...по общо впечатление...

И все пак можеш да върнеш Ram-а в "голямата игра"... по общо впечатление ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот nEgaJI_cEpCeM » Пет Юни 20, 2008 12:32 am

еххххххх...знаех си че ще се получи двусмислица...
бях срещнал тези термини в някои теми..."urban" и "street" но не им знаех точното значение...в крайна сметка ме разбрахте де....

както каза gnao..имам предвид буквалното разбиране....градско и по улиците...

иначе 10х за статията...май точно от това имах нужда....

таа..значи цената на ZX5 Disc е към 750лв?
лала-лАНД
nEgaJI_cEpCeM

Мнениеот nEgaJI_cEpCeM » Нед Юни 22, 2008 1:07 am

сори за спамчето...

но въпросите които все още ме мъчат...

с 2 думи предназначението на ZX5...??
Размер на рамката подходящ за мен (170см/58кг)...предполагам идеалният ще е 17''...нали?...а ако няма...16ка или 18ка...?
много ми се ще да си взема оптималният размер...

и все пак ZX5 vs HT1 ?...кахърите за аматьор като мен не би трябвало да са от толкова голямо значение...:)))
лала-лАНД
nEgaJI_cEpCeM

Мнениеот botroid » Нед Юни 22, 2008 8:33 pm

nEgaJI_cEpCeM написа:и все пак ZX5 vs HT1?

Рамката на HT1 е с половин кило по-тежка. Само това е достатъчен довод да я избегнеш.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот did » Нед Юни 22, 2008 8:38 pm

botroid написа:
nEgaJI_cEpCeM написа:и все пак ZX5 vs HT1?

Рамката на HT1 е с половин кило по-тежка. Само това е достатъчен довод да я избегнеш.

:agree: :agree: :agree:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти