Здравей
Доста добре си се ориентирал.
Като цяло да почнем от общите съвети, който си разгадал правилно и без нас

. Никакъв заден амортисьор - в този ценови клас е по-скоро пречка а и освен това и осезателно овеличава тежеста на колелото (в този ценови клас). Второ алуминиева рамка за по-леко колело.
Като цяло бих ти препоръчал Гризлито. Преди около 2 месеца и аз гледах за приятелката си и се насочих точно към това колело. Размер М или 17 инчовата рамка е доста по скосена от стандартната по снимките. Преди време имаха няколко с тази височина в Байк Центъра (всъщност незнам от къде си

така че, ще оставя магазините за по-нататъка). Освен това рамката я има в няколко по-атрактивни цветови оформления от сиво-черното.
Като цяло One е с по-ниски харектеристики от Гризлито (което си личи и в цената) освен това Едното е и малко по-тежко(е и малко по-агресивно изглеждащо с тази рамка).
Още едно предложение ще ти направя. Основно защото при моето търсене се сблъсках с това колело и ми хареса. Става въпрос за Raleigh Toronto -
http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... ucts_id=28
Въпреки по-тежкият си вид колелото се оказа доста леко. При него обаче не ми хареса окомплектовката като най-силно ме смути наличието на дискова спирачка (иначе всичко друго си е на нивото на другите колелета и по мъничко отгоре). Тази спирачка има шанса да не върши добра работа и ако ти хареса това колело е хубаво да го вземеш от място където могат директно да ти подменят тази спирачка с V-brake. Иначе тази модификация пари няма да ти струва. Предимство освен ниското тегло обаче на това колело е по-ниската рамка, която е по-удобна за ползване от момиче.
Като цяло някой друг съвет:
Отдели някой лев от бюджета за някой екстри. Примерно е добре колелото да върви с заключващ механизъм. Освен това някой аксесоари върху колелото, ще го персонализират за нея и ще я зарадват. Примерно - калници ако е маниачка на тема чистота, велокомпютър ако е спортна натура или по-мека седалка (с две пружини и др.) ако обича удобствата. Разбира се ръкавици и каска винаги предлагаме, защото безопасноста е преди всичко.
П.П. Все пак каквото и да говорим това е по-скоро набелязване на модели. Необходимо е да ги разгледаш на живо да вдигнеш всяко едно от тях да поразпиташ и продавачите (някой от тях са доста ерудирани и коректни). Имай предвид следните неща освен колелото трябва да избереш и магазина - трябва да подържат гаранцията не да те препращат насам натам, а на място да помагат и отстраняват проблемите. Един юзър френдли магазин е много голямо предимство.
Успех.