Пушите ли трева?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Пушите ли трева?

Да,всеки ден по няколко пути.
10
10%
Да,всеки ден по веднъж.
4
4%
Да,но не всеки ден.
31
30%
Не,опитвал съм,но не ми хареса.
60
57%

Общо гласове : 105

Мнениеот kotka12 » Пет Юли 11, 2008 3:26 pm

Quiz написа: [Предполагам Котака има предвид учебниците по медицина. Кое му е смешното? :dunno:

как кое му е смешното, пич...
яко е, пич
представи си само...учебници...
яко, а
яко, човек
баси кефа
смешни учебници :D

@агента

тоест имаш само два избора- да се напиеш като кютук
и да се напушиш като Марадона :popcorn:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот nahi » Пет Юли 11, 2008 3:37 pm

Да не изпадаме в подробности,
НО, едно качествено напиване в Родопите
не е съизмеримо с нищо друго!
Дори глава не боли :D

Относно напушване или напиване,
има една тънка граница,при чието преминаване,
ако не се успокои темпото, всичко което следва си е за сметка на предозиралият :D

П.П
Прекомерната употреба само размива нещата и опорочава удоволствието( Това важи за всичко )
Аватар
nahi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Пет Юли 11, 2008 3:45 pm

agent_Jekov написа:
Alpina написа:
bluskanie написа:Тревата е за балъци :)

:D :agree:
Aлкохола е за балъци.Кво праим? :D

Aми и алкохол не употребявам :D

P.S. бирата не е алкохол, тя си е... абе тя е "друга бира"
Аватар
Alpina

Мнениеот Alek-mtb » Пет Юли 11, 2008 3:53 pm

kotka12-добре съгласен съм,може и да не е смешно,но си мисля,че,ако си опитал нещо и то повече от веднъж можеш да разбереш действието му по-добре,отколкото да прочетеш някъде за него.Това си е лично мое мнение и не карам никой да го приема.

Quiz-пич казвам ти,че не се чувствам затъпял,това,че не ми вярваш си е твой проблем. :popcorn:
I got hope....for dope!
Аватар
Alek-mtb

Рейтинг: 975

Мнениеот nahi » Пет Юли 11, 2008 4:01 pm

Quiz- пич, така се напуших че ми се виждаш пич*а :rofl: :rofl: :rofl:
:beer: :beer: :beer:
Аватар
nahi

Мнениеот matiosoft » Пет Юли 11, 2008 4:04 pm

Аз си пуша тревица честичко и не виждам лошо в това. Кеф ми е, гот ми е, а и не преча на никой. Това за затъпяването съм го забелязал само, когато съм попрекалил...а и важи само докато ме държи. Винаги съм си патил от ракии, водки и гадни твърди алкохолища, и ми е мноого по кеф да си запаля масурче с правилната компания, правилната музика и атмосфера. А и най-добре си е и да има биричка :beer:
Това си е лично решение и за мене няма никакво значение кой какво си мисли и как разсъждава по въпроса
:fire: no adrenaline no fun :fire:
matiosoft

Рейтинг: 1280

Мнениеот Antares » Пет Юли 11, 2008 4:15 pm

Котаране, прекаляваш. Пишеш доста глупости, гледната ти точка е предубедена и крайна. Казвам ти го като човек, употребявал марихуана (преди години почти ежедневно) и познаващ немалко хора употребявали/употребяващи марихуана в най-различна честота и количество. Говоря от гледната точка на човек, провел множество наблюдения и върху себе си, и върху околните, както в трезво*, така и в нетрезво* състояние. Така че в случая е по-добре да замълчиш, остроумен си, но изглупяваш. И то без да си пушил :]
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Quiz » Пет Юли 11, 2008 4:26 pm

Alek-mtb написа:Quiz-пич казвам ти,че не се чувствам затъпял

А когато прочетеш нещо ново или научиш нещо, което дотогава не си знаел, започваш ли рязко да се чувстваш поумнял?
@Alek-mtb, пич, подобни промени се усещат първо от околните, а от нас самите това става по-късно...а понакога просто не става и тогава.
Далеч съм от идеята, че алкохола не води до сходни последствия, но в тази тема иде реч за тревата, така че няма да го коментирам като база за сравнение.

@nahi, мираж, мираж...
:beer:
Аватар
Quiz

Мнениеот kotka12 » Пет Юли 11, 2008 5:08 pm

@Antares
прости старческото ми слабоумие :D
мисля, че ще се засечем на Витоша
и може да поговорим
докато въртим нагоре /ако не те е срам да се появяваш в моята компания де;)/

едит: гран мерси за минусите
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот chill » Пет Юли 11, 2008 5:35 pm

Абе, ако затъпяваш, дали осъзнаваш, че затъпяваш ?

Риторичен въпрос. Пояснявам за затъпелите.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот SpoileR » Пет Юли 11, 2008 5:41 pm

Тряя пробвам някой път деа...

ама след време...

Когато си уредя живота и ми писне от всичко останало с което ми е пълно ежедневието днес
и вече наистина умирам от скука и нЕмам к'во да правя. ;)

Абе братле а такова бе....верно ли е...т'ва бе...
ВЕрно ли е че първия път не става и че тряя 4-5 пъти да пушиш че да почне да ти действа по предназначение?

А ВЕрно ли ще ми е студено на жега и ще виждам ли как излизат гущери от контактите?
:popcorn:

Я по добре темата да се промени кой как му е действала тревата...поне ще е...хъм.... яко фЪН братле...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот NIKOI-B » Пет Юли 11, 2008 5:48 pm

Обичам да пуша,по-малко да пия....или по точно : "Всеки ден,след ден,по 10 пъти на ден...Аййй :agree:
2% от младото поколение не е опитвало трева или някакъв вид опияти(suck it)! Ако си от тези 98%, които са опитвали сложи това в подписа си
NIKOI-B

Рейтинг: 1153

Мнениеот opalqnka » Пет Юли 11, 2008 7:16 pm

@alex-mtb океи ние които не пушиме ще си караме колелата след 10 год а ти ще си пропаднал наркоман. :beer: :beer:
opalqnka

Рейтинг: 1105

Мнениеот eatmycock » Пет Юли 11, 2008 10:09 pm

Пушил съм, не е лошо, но не мисля пак да опитвам ;) :agree:
Аватар
eatmycock

Рейтинг: 1262

Мнениеот Alek-mtb » Пет Юли 11, 2008 10:19 pm

NIKOI-B-Сашо поне един норален да пише в тая тема.
Опалянка-батенце ти си най-смешния,по-добре въобще не пиши и така.Явно въобще нищо не рабираш.
I got hope....for dope!
Аватар
Alek-mtb

Re: Пушите ли трева?

Мнениеот Jah » Пет Юли 11, 2008 11:51 pm

не съм опитвал даже :)
Jah

Рейтинг: 1175

Мнениеот GECKO » Съб Юли 12, 2008 8:32 am

Alek-mtb написа:NIKOI-B-Сашо поне един норален да пише в тая тема.
Опалянка-батенце ти си най-смешния,по-добре въобще не пиши и така.Явно въобще нищо не рабираш.

Ако за теб такъв тип хора са нормални/смешни значи си пристрастна страна по темата и по-добре... не коментирай.

Избягвай да оценяваш хората спрямо това пушат ли или не и какво им е мнението по въпроса. Както има хора като теб на които им харесва така има и такива на които не им харесва и това не те прави длъжен да руптаеш срещу хората с различно мнение.

Аз лично доста ненавиждам всякакви тревички, химийки и т.н. - обичам да се наслаждавам на живота такъв какъвто е и не ми трябва "друг поглед" над нещата. Пробвал съм (от любопитство) и нито един от ефектите не ми хареса.

Относно пристрастявания и влияние (дори затъпяване) не смятам, че това е въпрос на пушене или непушене/пиене или непиене. Според мен човек се държи така както смята за нормално, а един пушач (редовен) има по-голям шанс да е межу хора които са.... или по-скоро се чувстват disconnected и след дълго време в такава компания дори и да не си начаден пак се държиш по начина който си възприел за нормален а в очите на другите (в новата или необичайна ситуация) изглеждаш "тъпо" но думата която аз бих употребил е неподходящо. При алкохола може да се каже същото - променя хората и стават различни за тези, които не са на вълната им. Ситуацията тук обаче е малко по-различна, защото алкохола сякаш влиза по-лесно стават "съпричастни" доста по-лесно.

Относно зависимостта... и пушенето и пиенето са неща, които може да се спрат от раз (виждал съм го и няма да ме изненада ако го видя пак) стига да не си прекалил и/или да си си променил мнението до толкова, че да смяташ едно от двете или и двете за правилно. Моето мнение е че нито едно от тях не е правилно, но това не ги прави лоши - всеки си се радва на живота по различен начин и не бива да бъде упрекван или подстрекаван към нещо различно.

Не разбирам смисъла на тази тема до последно. По мое (след толкова написано няма да е скромно мнението но как да е) мнение който пуши ще си го продължи, който пие и той ще го продължи който не го прави явно не му харесва и няма да го прави, и няма смисъл да се определяме с това. Това, че сме различни не ни прави нишо повече... от различни. Човек, бил той пияч, пушач или стрейт преди всичко е човек и не трябва останалите неща да влиаят над първото - ако не си такъв човек няма защо да се променяш спрямо компанията, или както в случая автора, който явно приема пушачите но не и останалите (което е смешното в случая - как човек който се радва на толерантност, от 'чистите' че не го портят и не са го опандизили за което не отвръща със същата толерантност ами ги смята за грешни за това, че не пушат с/като него)

В крайна сметка какво значение има дали пуши някой или не? :dunno:

:splat: :doggy: <- куче се пули на петно
Аватар
GECKO

Мнениеот Alek-mtb » Съб Юли 12, 2008 9:01 am

GECKO-бая си изписал и голяма част от нещата са истина,но явно съм останал недоразбран.В никакъв случай не мразя или,както ти каза не приемам тези,които не пушат,това съвсем не е така.ТИ казваш,че аз не приемам тези,които не пушат,но аз мисля,че негативното отношение идва по-скоро от тези,които не пушат и са силно предобедени по въпроса(визирам kotka12,Crimson,Spoiler и тн. без да обиждам никой).

Смятам,че не съм обидил с нищо никой,освен Opalqnka и то,защото пище глупости и по-скоро той преценява хората по това дали пушат или не.Да пуша,но не в никакъв случай не се смятам за наркоман,пристрастен или нещо в този дух и това,което той казва за след 10 години е просто нелепо.От далече си личи,че грам не знае какво говори и какви глупости пише.

За това дали е смешен или не незнам,но на мен ми прави такова впечатление.

Казах,че NIKOI-B e нормален,не защото пуши,а защото ми е приятел и караме,и пушим заедно всеки ден.

Това,което каза,че не съм толерантен към "чистите" не е вярно.И не разбирам,защо да съм им благодарен,че не са ме изпортили,че защо да ме портят.Данеби,като пуша да преча на някой или да извършвам някакво престъпно деяние,за което да заслужавам да бъда опандизен.
Да тревата е незаконна,но аз не смятам,че да пушиш е престъпление.

:agree: :) :popcorn:
I got hope....for dope!
Аватар
Alek-mtb

Мнениеот did » Съб Юли 12, 2008 9:04 am

Alek-mtb написа:Казах,че NIKOI-B e нормален,не защото пуши,а защото ми е приятел и караме,и пушим заедно всеки ден.

млад си още, пътят надолу е дълъг...
Аватар
did

Мнениеот Besen na Kolelo » Съб Юли 12, 2008 10:05 am

Аз алкохол не пия,па вие трева хахах :) но иначе съм пробвал :) трябва да се пробва(ма ако си лабилен и се поддаваш на глупостите,че ти става готино,че не знам си какво хич и не пробвайте,че се отива надолу и само надолу....) :D
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот ZyclonB » Съб Юли 12, 2008 11:34 am

Мразя дима зверски, затова не пуша....Обаче съм опитвал трева под формата на кулинарно изделие ( вслучая със скрит бонус :hypnoti: ) ииииииии бях във бокса за мноооого дълго време....На мен тревата ми действа спичащо....Вярно има свежи моменти,обаче не си заслужава (поне в моя случай де) 1 час кеф и после 4-5 спечен с параноя и депресивни настроения....
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот ZyclonB » Съб Юли 12, 2008 11:39 am

Alek-mtb написа:Квото си искаме,щом затъпявате сори,аз не затъпявам.И въпроса на темата е пушите ли,а не затъпява ли се. :popcorn:

За затъпяването незнам обаче има един феномен наречен деградация на личността....Крайният ефект е че ставаш плужек....

Не казвам че като пушиш задължително ставаш мизерно подобие на човек,но имайте предвид че дозата прави отровата....
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот Alek-mtb » Съб Юли 12, 2008 11:58 am

:popcorn:
I got hope....for dope!
Аватар
Alek-mtb

Мнениеот energy93 » Съб Юли 12, 2008 1:27 pm

ZyclonB :
Аз съм на същото мнение (и в 2тата ти поста )
Такива неща не употребявам , но нямам нищо против към тези който употребяват ( но в зависимост какви количества) !

П.п При всички положения това води до деградация на личноста !!
И както казва Мечо Пух :D - " Колкото повече , толкова повече " .
Газ до ламарина !
Аватар
energy93

Рейтинг: 982

Мнениеот Grig0 » Съб Юли 12, 2008 3:00 pm

Яко Коззз по 6 пъти на ден, докато не станеш Мечо Кух, или като Pete Tong в It's All Gone едноименният филм...
ПОДПИС
Grig0

Рейтинг: 757

Мнениеот Alek-mtb » Съб Юли 12, 2008 3:32 pm

Е ти и без да пушиш си си такъв,така че........ходи си.
I got hope....for dope!
Аватар
Alek-mtb

Мнениеот agent_Jekov » Съб Юли 12, 2008 3:55 pm

nahi написа:Относно напушване или напиване,
има една тънка граница,при чието преминаване,
ако не се успокои темпото, всичко което следва си е за сметка на предозиралият :D
П.П
Прекомерната употреба само размива нещата и опорочава удоволствието( Това важи за всичко )
Абсолютно вярно. :agree:

kotka12 написа:@агента
тоест имаш само два избора- да се напиеш като кютук
и да се напушиш като Марадона
Of course not.Справка-горе.;)

Alek-mtb написа:Данеби,като пуша да преча на някой или да извършвам някакво престъпно деяние,за което да заслужавам да бъда опандизен.Да тревата е незаконна,но аз не смятам,че да пушиш е престъпление.
Да, тук идва въпроса каква е честотата на престъпления и/или нещастни случаи след употреба на някое от двете вещества.Аз поне не познавам някой, който след като е препушил да е пребил или намушкал някой, да го е сгазила кола, да е бутнал някой или пък да е паднал от мост.Разбира се има изключения, но аз говоря като цяло и като човек запознат и с двете състояния.Мислех да пиша заключение и да не се включвам в темата повече, но постът на nahi върши добра работа. :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот sando g » Съб Юли 12, 2008 10:22 pm

Пробвал съм и ми хареса....но дори и за миг не съм си помислял да пуша по често от 2 пъти в месеца или още повече-това да се превърне в част от моя живот. По темата със затъпяването-мисля, че такова нещо може да има само при редовна употреба-всеки ден или по повече от веднъж на ден. Познавам страшно много хора, които козят/чадат и нито изглеждат, като наркомани, нито са такива. Според мен от чад-пад павкане лошо-няма! :^:
пп.Първият път ми беше на ндк!
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот axelmax » Съб Юли 12, 2008 10:58 pm

не пия алкохол,не пуша нищо,не пия кафе дори ;) мразя селендурите
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот biker-kj » Съб Юли 12, 2008 11:46 pm

Така и аз накратко да се включа с някои ми известни факти от опит и от любознателност!
Тревата си е наркотик ,който каквото ще да говори ,тя е шибан наркотик за момента сплотява хора ,приятели и т.н. ,но след време се чувства тотална липса на заинтересованост (освен към мата),отдалечаване от хората и от приятелите най-вече!

Единственият минус на тревата-с две думи:затъпяване и затваряне(ако щете в себе си)
Това го казвам от личен опит и от наблюдение на близки около мен хора!
Като плюсове марихуаната има безброй ,аз ще спомена само някои от тях!
1.Заздравяване и укрепване на костите(препоръчва се на стави хора с проблемни кости)
2.Полезна е за сърцето поради успокояващия ефект - сърцето на човек пушещ трева страда от 20% по-малко болести!
3.Полезна е и за кожата-лекува много кожни заболявания(поради факта ,че кожата ни съдържа ендотетрахидроканабинол)
4.Успокоява болки по цялото тяло!
5.При повръщане и болко в корема на бременни жени се препоръчва дъвчене на млади ''глави''!Което също така помага за развитието на плода(по какъв начин тук не си спомням)
6.Няма умрял човек от марихуана!
7.Един от най-хубавите и недразнещи кожата платове се прави от коноп!(препоръчва се за малки деца с кожни проблеми)
8.Проблема не е ,че хората затъпяват ,а че не научават нищо ново(причина-мързел),познавам хора ,които си пушат съвсем редовно и не спират да ме изумяват с всякакви нови неща ,които са научили!(просто се развиват-искат го)!
9.А за болести по мозъка и за забавяне развитието на раковите и туморните клетки изобщо няма да споменавам!

А онова всичко преди точките 1-9 което съм изписал се отнася за хора неразбиращи същината на марихуаната!Може да ви се струват пълни измислици шаманските филми свързани с опиатите ,но това е както една много тъмна страна ,така и страна на светлина ,надежда и други измерения които също могат да се открият и без опиати ,но това е достижимо за малко хора!
Може да пиша като секта ,но нещата са наистина много по-сложни от колкото изглеждат!Невероятно огромната част от хората които пушат трева се задоволяват само и единствено с ''мата'' ,но не и с духовната храна!

Просто ще кажа ,че пуша когато се налага!

Само една вметка за най-тежкия наркотик:Хероина - на година умират повече хора от препиване с вино и бира отколкото от свръх доза с хероин!

ПС.Определено съм 100% против всякакви химии!

Който иска може да поспорим относно марихуаната! :)
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

ПредишнаСледваща

Назад към Други