До морето с bike???

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

До морето с bike???

Мнениеот L-E-G-O » Съб Юли 12, 2008 1:28 pm

Здравейте, решил съм това лято да отида на море с колелото (колелото ми е планинско, но ще сменя гумите. С една дума- само мирак имам, но както и да е :D ). Начална точка- Севливо, крайна- Слънчев бряг.
Да започвам с въпросите ... Възможно ли е да стигна за един ден, като не знам по кой път да мина. Единия е Севлиево- В. Търново- Търговище- Варна- Слънчев бряг, другия Севлиево- Габрово- Казанлък- Бургас- Слънчев бряг. Полицията ще ми прави ли проблем по шосето ако съм с каска (защото всеки ми приказва, че е забранено да се кара с колело)
Вода и RAM тръгнат ли ... нямат спиране
Аватар
L-E-G-O

Рейтинг: 1367

Re: До морето с bike???

Мнениеот Jah » Съб Юли 12, 2008 2:21 pm

L-E-G-O написа:Здравейте, решил съм това лято да отида на море с колелото (колелото ми е планинско, но ще сменя гумите. С една дума- само мирак имам, но както и да е :D ). Начална точка- Севливо, крайна- Слънчев бряг.
Да започвам с въпросите ... Възможно ли е да стигна за един ден, като не знам по кой път да мина. Единия е Севлиево- В. Търново- Търговище- Варна- Слънчев бряг, другия Севлиево- Габрово- Казанлък- Бургас- Слънчев бряг. Полицията ще ми прави ли проблем по шосето ако съм с каска (защото всеки ми приказва, че е забранено да се кара с колело)
през шипка хаха за 1 ден трудно .даже много трудно

:) :agree: но през Котел си е най-леко и красиво
Jah

Рейтинг: 1175

Мнениеот Митко Ruse » Съб Юли 12, 2008 3:20 pm

Не минаваи през Шипка в никакъв случаи защото сега ремонтират Прохода на републиката и всички камиони и коли минават от там ако не те згазят ще се налапаш с пушек и сажди.Мини през Прохода на републиката, че и да ремонтират с баика ще издрапаш участъка и ще караш сам на чист въздух.Дали ще стигнеш кои да ти каже като не знаем колко си подготвен.Виж бати ти Росен /Т.К./ от София е специалист по тези преходи нека тои да каже.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот Deerde » Съб Юли 12, 2008 3:31 pm

Аз бих избрал това:
Севлиево- В. Търново- Търговище- Варна- Слънчев бряг

Гледката и красотата на може и да ги няма но все пак неотиваш за това, за тях си има други места, иначе мисля, че това е най-удачни път поне аз бих избрал този. Колкото за каската никаде няма да ти направрят проблем и да имаш и да нямаш никой кука няма да те спре, то на дали ще ги има изобщо на пътя.А колкото до отиването за 1 ден 300 километра приблизително ако не си ги карал преди много се съмнявам да ги изминеш, като си говорим да караш денем. Иначе със средна скорост от 20км/ч и път 300 километра се изминават за 15 часа :) стига да несъм забравил все още математиката :D
Успех в начинанието!!! :))))
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 13, 2008 5:57 pm

L-E-G-O написа:Здравейте, решил съм това лято да отида на море с колелото (колелото ми е планинско, но ще сменя гумите. С една дума- само мирак имам, но както и да е :D ). Начална точка- Севливо, крайна- Слънчев бряг.

Аз го правих миналага година, ма от София и по магистралата. И, не на последно место, с извънземния велосипед Рали Рънър (величествената му снимка прилага по-доле). Първия ден надиплих почти 350км (малко преди Карнобат се примирих, че нема да стигна за един ден, набрах си кило кисели джанки от един местен растителен вид и се опитах да спъ на една тракийска могила, като успех да изгоръ почти цело борче през нощта, за да се паза от комари (спал съм нема и 2-3 часа). По пътя поне три пъти видех милицьонери, ма се беха заети да изкарват кинти за морето на наследниците си и вобще не ми обърнаха внимание. В тоа ред на мисли, куките са ти последната грижа, баце, требва да си у форма, да имаш готина тънка гума, резервни чарколяци, вода, малко манджа, резервен вариант за спане по пътя, некви кинти, да не те е шубе от преминаващи на по-малко от метър тирове, здрав хват (не знам дали си наясно кво се случва след като те подмине отблизо голем камьон с 60-70км/ч) и големо желание да го направиш. Квото и да решиш, баце, желаем ти попътен вятър (в поне от 92% от дните той си е такъв), хубаво време и асфалт без дупки. Успех, баце!

http://image010.mylivepage.com/chunk10/ ... %20037.jpg

Тва е снимка на Ралито, мнооооого е якооооооооооооо! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот botroid » Нед Юли 13, 2008 7:54 pm

DstupidBastarD: Я кажи баце, какъв цвят ти беше станал задника като стигна морето? Син, морав или няква комбинация от двете? :)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 13, 2008 8:34 pm

Имах две синки там, дето гъзеца ми се опираше в седалката, а от раницата ми беха яко изтръпнали ръцете. Сичко тва, баце, нема как да компенсира кефа, че си стигнал до другия край на милата ни Родина само на две колела и собствена тяга.
Изображение

:^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот L-E-G-O » Нед Юли 13, 2008 11:20 pm

Благодаря на всички за подкрепата. Колко тънки гуми мога да сложа на нормална капла (под 1,9). Освен корни-та какво друго за хапване да взема като за по- стабилно хранене мисля да спирам на крайпътните заведения. Ще тръгвам на 5 август ... дали до тогава прохода ще е отворен?
Аватар
L-E-G-O

Мнениеот Grash » Пон Юли 14, 2008 12:16 am

И аз направих нещо подобно миналото лято, но големия плюс беше, че не носих багаж ;) Първият ден - София - Стара Загора - Гълъбово - 280км, вторият ден беше вече далеч по-живописен, но и по-труден: Гълъбово - Тополовград - Елхово - Средец - Бургас - 180км...
За мен лично ~300 км със MTB, било то и със по-тънки гуми си е бая сериозно постижение, ти досега колко си правил на един път най-много? Аз като тръгнах за морето преди това имах 280км и то далеч по тежко пътуване и си бях уверен, че няма да имам проблеми....
Относно храната, аз носех сравнително малко(на ден): 2 малки сандвича, 2 crony-та и няколко от тези тънките вафли, които се слагат върху кафе/чай, не знам дали си ги виждал, но са идеални. За вода е безмислено да се правих на водоноска, просто преценявай кога ще ти е необходимо да презаредиш в някой магазин/бензиностанция. Задължително като стигнеш аспирин, защото аз като пристигнах на морето и от еуфорията бях забравил да пия и след това 3 дена ходех като робот :D
Успех в начинанието :agree: и определено си струва чувството, особенно ако си го мечтал толкова време, както беше при мен.... всеки път като се сетя... нямам думи, незабравимо преживяване ;)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот L-E-G-O » Пон Юли 14, 2008 12:31 am

сега съм на 19 ... преди 3г. имах един ДРАГ хакер и карах само по асвалта. Най- дългото ми каране е до Стара Загора и обратно, но през Бузлуджа защото южната страна на Шипка беше в ремонт (около 250 км). Друго е до Плевен и обратно (около 150км). От 2г. си карам в планината където километрите не са от значение ;) . Докато тръгна мисля само по асвалта да въртя, че да имам нужната подготовка. Не знам вие как успявате да се справите с родителите или с жените си, но аз майка ми още не съм я навил да ме пусне :crap:
Аватар
L-E-G-O

Мнениеот Jah » Пон Юли 14, 2008 1:21 pm

оф майка ми като почне да ми разпрая за тия тирове и и викам споко бе тя не

баща ми вика и умната ама той поне разбира желанието ми да карам :V:
Jah

Рейтинг: 1175

Мнениеот SOG » Вто Юли 15, 2008 11:48 am

DstupidBastarD написа:Аз го правих миналага година, ма от София и по магистралата. И, не на последно место, с извънземния велосипед Рали Рънър (величествената му снимка прилага по-доле). Първия ден надиплих почти 350км (малко преди Карнобат се примирих, че нема да стигна за един ден, набрах си кило кисели джанки от един местен растителен вид и се опитах да спъ на една тракийска могила, като успех да изгоръ почти цело борче през нощта, за да се паза от комари (спал съм нема и 2-3 часа). По пътя поне три пъти видех милицьонери, ма се беха заети да изкарват кинти за морето на наследниците си и вобще не ми обърнаха внимание. В тоа ред на мисли, куките са ти последната грижа, баце, требва да си у форма, да имаш готина тънка гума, резервни чарколяци, вода, малко манджа, резервен вариант за спане по пътя, некви кинти, да не те е шубе от преминаващи на по-малко от метър тирове, здрав хват (не знам дали си наясно кво се случва след като те подмине отблизо голем камьон с 60-70км/ч) и големо желание да го направиш. Квото и да решиш, баце, желаем ти попътен вятър (в поне от 92% от дните той си е такъв), хубаво време и асфалт без дупки. Успех, баце!

Баце сам ли го извърши този подвиг,луда работа си е това.Разказа е доста забавен особено това за джанките и могилата:).Навремето като съм тренирал сме правили по 120км тренировки ама с отбора там си е друга работа.Толкова километри сам и при такива условия съм направо възхитен.Ти си направо като Володя Сорокин навремето където го даваха в предаването Атлас:)
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Юли 18, 2008 4:02 pm

SOG написа:
DstupidBastarD написа:Аз го правих миналага година, ма от София и по магистралата. И, не на последно место, с извънземния велосипед Рали Рънър (величествената му снимка прилага по-доле). Първия ден надиплих почти 350км (малко преди Карнобат се примирих, че нема да стигна за един ден, набрах си кило кисели джанки от един местен растителен вид и се опитах да спъ на една тракийска могила, като успех да изгоръ почти цело борче през нощта, за да се паза от комари (спал съм нема и 2-3 часа). По пътя поне три пъти видех милицьонери, ма се беха заети да изкарват кинти за морето на наследниците си и вобще не ми обърнаха внимание. В тоа ред на мисли, куките са ти последната грижа, баце, требва да си у форма, да имаш готина тънка гума, резервни чарколяци, вода, малко манджа, резервен вариант за спане по пътя, некви кинти, да не те е шубе от преминаващи на по-малко от метър тирове, здрав хват (не знам дали си наясно кво се случва след като те подмине отблизо голем камьон с 60-70км/ч) и големо желание да го направиш. Квото и да решиш, баце, желаем ти попътен вятър (в поне от 92% от дните той си е такъв), хубаво време и асфалт без дупки. Успех, баце!

Баце сам ли го извърши този подвиг,луда работа си е това.Разказа е доста забавен особено това за джанките и могилата:).Навремето като съм тренирал сме правили по 120км тренировки ама с отбора там си е друга работа.Толкова километри сам и при такива условия съм направо възхитен.Ти си направо като Володя Сорокин навремето където го даваха в предаването Атлас:)

Баце, когато караш Рали Рънър, никога не си сам. Тва е закон! Що се отнася до забавен разказ, мене повече ме изкефи дискусията с некви варненски педераси в моя домашен клуб от Дир-а, линк към която прилагам. Ето и линка: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=biking&Number=1947500483&page=6&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот L-E-G-O » Пет Юли 18, 2008 4:48 pm

Ами аз пак да попитам :D . Има ли някой мераклия да повърти с мен защото иначе самичък трудно ще ме пуснат :crap: ? Ще тръгнвам на 5-ти и съм решил да мина: Севлиево- Търново- Елена- Сливен- Слънчев Бряг. Реших да тръгна към 3:30- 4:00 за да стигна навреме. Стискам си палци :^:
Аватар
L-E-G-O

Мнениеот BluE_Magic » Пет Юли 18, 2008 5:52 pm

Омъъъфгъъъ и хъъъфъъръъъъ ...... Малей ТК кат го прочетох туи и направо свалям шапка на калкулатора и аналния ебач дето се наебен хои .
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот SOG » Пет Юли 18, 2008 9:13 pm

DstupidBastarD написа:Баце, когато караш Рали Рънър, никога не си сам. Тва е закон! Що се отнася до забавен разказ, мене повече ме изкефи дискусията с некви варненски педераси в моя домашен клуб от Дир-а, линк към която прилагам. Ето и линка: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=biking&Number=1947500483&page=6&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

Ееее велик,велик нямам думи.Четох сега и там разказа.Отворил съм си картата да следя маршрута и чета разказа:)Направо без малко да тръгна и аз утре сутрин много увлекателно:)
SOG

Рейтинг: 1220

човек

Мнениеот stuff_rider » Пет Юли 18, 2008 9:38 pm

Човек доста трудно ще ти е да стигнеш чак до морето особенно като не си с шосейка.Шосейня велосипед ти помага да подържаш с до 30% по висока скорост.И освен това си сам и нема кой да ти цепи вятъра.Въпреки схемата че за 15 часа може да стигнеш реално не така.5 часа ако издържиш без една двочасова почивка пак е добре.Тоо за толкова часове колелото те изръбва и сплесква седалищните ти части.Виж че дори и със кола до морето за некви 3 часа и 300км се чустваш уморен и схванат.Ще ти требват най малко два дни.Не казвам че е невъзможно.

П.П Тука в пловдив има един много запален колоездач дето съм го виждал как отива до морето.Те сигорно и другити от плд го знаят колелото е некво обикновенно с едни рога от бик на кормилото.Аз съм го виждал да кара зимата в най големия студ гол до кръста :rofl: :rofl: :rofl: :D :D :D
King of the road...
Аватар
stuff_rider

Рейтинг: 942

Мнениеот Grash » Съб Юли 19, 2008 2:05 am

DstupidBastarD написа:Що се отнася до забавен разказ, мене повече ме изкефи дискусията с некви варненски педераси в моя домашен клуб от Дир-а, линк към която прилагам. Ето и линка: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=biking&Number=1947500483&page=6&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

Ха ха ха, сега си припомних и аз какви съм ги писал на времето. Относно часовете и километрите, миналата година като катерих Белмекен направих най-продължителното се каране - 13 часа, като на другия ден бях на работа и то със колелото :D Та всичко опира до навик и колко си луд ;)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот WesTBounD » Съб Юли 19, 2008 8:07 am

Добро утро, бих искал да си изкажа мнението :)
Аз Познавам Един човек който е ходил два пъти до морето и се е връщал, но не със пистово колело, а със планинско такова (Drag One)
Той тръгна без багаж, зключение прави водата уверен че ще стигне за 1 ден, уви не успя зарад повреда в колелото (гръмнала гума)
Както споменах по-горе - той нямаше никакви инструменти и се наложи да се да вика помощ от мобилния си телефон, чак от Велико Търново (От Където Тръгна) Той вече беше изминал около 110-120 километра...
Моят съвет е да си носите Инструменти и резервни части, като гуми и въобще най-необходимите неща и най-важното телефон със добре заредена батерия
Това е от мен, Приятен Ден ;)
WesTBounD

Рейтинг: 1369

Мнениеот marsa » Пон Авг 04, 2008 12:19 am

Опа, аз имам опит в тая "дисциплина", ама напоследък ме няма по форума и не съм видял темата, та да разкажа.

Интересното е, че съм взимал разстоянието два пъти за последните две години, по два различни маршрута и първо с МТБ, а тази година Шосейка. Ама айде утре ще разправям, че то има много да се каже по темата, сега нямам време.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Deerde » Пон Авг 04, 2008 1:06 am

WesTBounD написа:Добро утро, бих искал да си изкажа мнението :)
Аз Познавам Един човек който е ходил два пъти до морето и се е връщал, но не със пистово колело, а със планинско такова (Drag One)
Той тръгна без багаж, зключение прави водата уверен че ще стигне за 1 ден, уви не успя зарад повреда в колелото (гръмнала гума)
Както споменах по-горе - той нямаше никакви инструменти и се наложи да се да вика помощ от мобилния си телефон, чак от Велико Търново (От Където Тръгна) Той вече беше изминал около 110-120 километра...
Моят съвет е да си носите Инструменти и резервни части, като гуми и въобще най-необходимите неща и най-важното телефон със добре заредена батерия
Това е от мен, Приятен Ден ;)

Браво открихме топлата вода :rofl:
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот mocuishle » Нед Авг 10, 2008 10:48 am

Добре де, ако си направил грешката да не си вземеш инструменти или изобщо нямаш какво да направиш когато ти се повреди колелото какво правим? На средата на пътя сме? Изминали сме 150 км. остават ни още 100 до морето (примерно) И няма начин да се оправи колелцето. Пътна полиция ли викаме или де да знам и аз. :) Ако някой е имал такива истории или е чувал да раздуе малко... :)
mocuishle

Рейтинг: 1208

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Авг 10, 2008 11:42 am

Бате, ми я си представи, че не ти се счупи колелото, ми те отвлекът извънземни и цела година си прават сексуални опити със задника ти? Ако фанеш да мислиш кви злини могат да ти се случат, май вобще не требва да излизаш от кенефа. Па и там кви гадости могат да ти се случат, айде да не разправям, че ше ме баннат. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот mocuishle » Нед Авг 10, 2008 12:30 pm

DstupidBastarD написа:Бате, ми я си представи, че не ти се счупи колелото, ми те отвлекът извънземни и цела година си прават сексуални опити със задника ти? Ако фанеш да мислиш кви злини могат да ти се случат, май вобще не требва да излизаш от кенефа. Па и там кви гадости могат да ти се случат, айде да не разправям, че ше ме баннат. :bigeyes:

:nono: :nono: :nono:
mocuishle

Рейтинг: 1208

Назад към Други видове колоездене