Kain написа:Маршрута беше повече от супер ( изключвам бутането нагоре
![]()
...догодина и баирите ще изравним...

Kain написа:Маршрута беше повече от супер ( изключвам бутането нагоре
![]()
bokichaa написа:Kain написа:Маршрута беше повече от супер ( изключвам бутането нагоре
![]()
...догодина и баирите ще изравним...
did написа:който е бутал по тоя маршрут ...
did написа:който е бутал по тоя маршрут ...
HepBeH_XaMcTep написа:did написа:който е бутал по тоя маршрут ...
Що ве?
Имаше някои надолу да бутат!
След Тихия кът щях да се очистя заради един такъв....
п.с.
Преди Ярема ми се наложи малко да побутам.... за да не се обезмадя тотално(изкривих зверски седалката при новопоникналото вилно селище след Кладница)
има толкова много проблеми толкова много реване
silvertm написа: вероятно никой вече не кара колело с гайки (което е хубаво разбира се).
kotka12 написа:silvertm написа: вероятно никой вече не кара колело с гайки (което е хубаво разбира се).
хич не си прав даже![]()
silvertm написа:До колегата 'milenpi' със спуканата гума на колело, което се сваля с ключ.
Виж сега, нямам представа по каква причина никой не ти даде този съвет, вероятно никой вече не кара колело с гайки (което е хубаво разбира се). Исках да кажа, че въобще не е необходимо да се сваля колелото, а само да се ЗАЛЕПИ гумата. Лепенето на гума не е много по-трудно от смяната й. И ако смяната на гума става за 5 минути, то лепенето й отнема не повече от 10-15 минути. Усилието си струва, а процедурата при "несвалящо" се колело е следната (описвам в детайли):
1.Спадане на гумата;
2.Изваждане на вътрешната гума (да виси на оста);
3.Помпане на вътрешната гума (едва ли някой тръгва на такова мероприятие без помпа, ако греша, сори)
4.Установяване къде е спукана гумата (при добре напомпана гума се чува ясно съскане);
5.Спадане на вътрешната гума (очертава се или се помни къде е спуканото).
6.Залепване на гумата (при екстремни случаи става и с бързите лепила на Henkel, препоръчвам гелообразно) - да де, трябва да се носят и лепенки;
7.Задържане (здраво) на лепенката за около 5-6 минути;
8.Вкарване на вътрешната гума на мястото й;
9.... Т.е. мисля, че е ясно![]()
П.П. Съжалявам, ако съм издразнил някого, ама така ми дойде![]()
Относно "почистването" на маркировката - вижте сега, едва ли го е направил някой, който обича планината. Хората, които обичат планината, участват в поставянето на маркировка, а не в махането й. Махането на маркировка си е чисто злодейство за мен.
bokichaa написа:Мдаа, и ние в Недля направихме нещо подобно и определено си заслужава.
Само, че се пуснахме към Чуйпетлово и се завъртяхме през Боснек, Кладница, Т. Кът.
тучо чучо написа:Дали пък тазгодишното издание на велорали "Черни връх" да не мине през Ярлово и Ярема...?!?![]()
kotka12 написа:някой има ли представа на официалния сайт на мероприятието дали въобще ще публикуват крайното класиране???
ACID BURN написа:Кога ще се обнови линка със снимките да се порадвам на това каране и да си напомня тазгодишната обиколка.И също искам да питам:Аз тази година се успах за старта и тръгнах около 8 часа(баси колко ми се спеше) и после финиширах в 4:30.По мойте сметки трябва да съм завършил с време около 9 часа...в предвид , че не съм бил точно в 8 часа.Не, че нещо претендирам, все ми е едно, но питам дали няма някакво объркване или просто сте взели времето в предвид официалният старт.Поздрави за това мероприятие!Беше дооооста яко!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта