Обиколка на Витоша 2008 - 12 юли

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот bokicha » Вто Юли 15, 2008 10:39 pm

Kain написа: :dunno: Маршрута беше повече от супер ( изключвам бутането нагоре :D

...догодина и баирите ще изравним... :D
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yeti » Вто Юли 15, 2008 10:57 pm

Най-добре и пътеките да се асфалтират. Няма да се каляме я.
:rofl:
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Юли 15, 2008 11:05 pm

Аз вече събирам от закуски.. за догодина да асфалтират.... да сложат по един влек на стръмните изкачвания....
че да не е такъв гърч....

майтапа на страна.....
догодина с хубави грипове... и най-важното - Да си приготвя ръкавиците... предварително... :popcorn:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Kain » Вто Юли 15, 2008 11:12 pm

bokichaa написа:
Kain написа: :dunno: Маршрута беше повече от супер ( изключвам бутането нагоре :D

...догодина и баирите ще изравним... :D

Мне, предлагам да сложите някакви влекачи като на ски пистите, да ни теглят нагоре :D Или да предлагате на всеки по една моторна резачка, слагаме на рамката и ррррр :rofl: :shake:

Иначе, за догодина пожелавам не 300, а 600 участника :beer:
Аватар
Kain

Рейтинг: 1102

Мнениеот did » Вто Юли 15, 2008 11:15 pm

който е бутал по тоя маршрут ... :baby:
Аватар
did

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юли 15, 2008 11:29 pm

did написа:който е бутал по тоя маршрут ... :baby:

...
Добре бе ПРО.:)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Юли 15, 2008 11:44 pm

Що ве?
Имаше някои надолу да бутат!
След Тихия кът щях да се очистя заради един такъв....
п.с.
Преди Ярема ми се наложи малко да побутам.... за да не се обезмадя тотално(изкривих зверски седалката при новопоникналото вилно селище след Кладница)
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bobiracing059 » Сря Юли 16, 2008 12:40 am

HepBeH_XaMcTep написа:

Що ве?
Имаше някои надолу да бутат!
След Тихия кът щях да се очистя заради един такъв....
п.с.
Преди Ярема ми се наложи малко да побутам.... за да не се обезмадя тотално(изкривих зверски седалката при новопоникналото вилно селище след Кладница)

Аз с моята женска седалка не съм имал проблеми,само два дни след състезанието имах болки ама то това е разбираемо а за бутането ако го съберем цялото ми бутане/носене не е повече от 50-тина метра :) ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот ramam » Сря Юли 16, 2008 10:24 am

Не исках да обяснявам това но на хората за които се отнася моля да се замислят нат тези думи:
Няма ли паралелни вселени - няма
Няма ли БайкУикенд - няма
Не пускат ли на лифта? Вдигнаха ли цените за колела ?
Развалиха ли дъртове?
Имаше ли много пострадали на Сопот? (визирам миналата година)
Какво е мнението на всички туристи за планинските колоездачи? - отговора е че ние им пречим стресираме ги плашим ги и сме луди и ненормални.
Всичко това което те изписали цели 5 страници за това че нямало кой да му помогне на момчето че нямал бил инструменти и че сте се напивали и преяждали няма нищо общо с мероприятието.
Да не се окаже догодина че няма смисъл от провеждане на колоездачната обиколка след като има толкова много проблеми толкова много реване и толкова много участтници които са отишли да се размотават и организаторите да ги чакат.
Защото никой не е длъжен да ви чака до сред нощ в гората никой не е и длъжен да ви търпи цивренето че нямало маркировка.
В края на краищата сте подписали декларация ако си бяхте направили труда да я прочетете щяхте да не пишетe глупости по темата.
Останаха малко прояви като тази и Черни връх ако продължават неподготвени и надценили способностите си хора да участват очакваме догодина да няма никакви мероприятия.
Има ли перпендикулярна вселена има - само с покани ли е - да ето именнo за да не се поемат изрични рискове затова е така.
И маркировката бе много повече тази година.
За тези които искаха и го обърнаха на пикник спокойно могат да го правят и по друго време.
Настоявам модераторите да разчистят темата от всичките не свързани с нея постове.

Основната цел на метоприаятието Обиколка на Витоша не е да се напивате и преяждате по кръчмите не да се размотавате до сред нощ а е:
Популяризиране на туризма.
Организаторите са от Туристическо дружество Витоша.
Замислете се за това как сте помогнали с нещо за : Популяризиране на туризма. като плашите туристите или скороходците?? като минавате на спускането покрай тях на милиметри??? или като карате организаторите да ви чакат да се наканите са си тръгнете че и до финала да стигнете.
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот jivkonik » Сря Юли 16, 2008 11:20 am

ramam
Колега ти ТОТАЛНО изперка в тази тема!!!! :crazy: :bawling: :bawling: :bawling:
Хвала на таквиз вечно ЧЕРНОГЛЕДИ, вечно нещо им е ПОЛУПРАЗНО ("кално, коловозно, паднало мостче, изровено, няколко от записалите се са се отказали преди старта.....дъра...бъра.....)
Да беше сложил на старта всички тия тиради на един плакат със заглавен надпис "ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КАРАЙТЕ!!!!" и отдолу да обясниш на всички тези неподготвени хора колко страшно е по трасето!!!
За 4-ти път (в рамките на 4 години) карам Обиколката и това бе НАЙ-СУХОТО и добре маркирано трасе с почти изцяло подменени дървени мостчета!!!
НЕ разбрах и НЕ ВИДЯХ карачи които да минават на милиметри и да плашат СКОРОХОДЦИТЕ!!! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот argon » Сря Юли 16, 2008 11:25 am

ramam
има толкова много проблеми толкова много реване

Ами, аз не видях друг освен теб да се оплаква и да циври, и да дудне, като леличка, и да дава акъл на всички съфорумци, да се замислели над неговите думи! Да не си велосектант-проповедник?!
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот MartinBG » Сря Юли 16, 2008 4:36 pm

Организаторите за 3 пореден път успяха да ме изненадат! От година на година нивото е все по-високо, а дори и преди 2 години (първото ми участие) нямах забележки. :) Предвид символичната такса за участие, направеното от тях за да бъде това мероприятие не само възможно, но и приятно и запомнящо се е направо невероятно: почистване на пътеките от клони, паднали дървета, храсти и др. растителност, поправка и изграждане на мостове, маркиране, подкрепителни пунктове с всякакви лакомства, съпътстващ транспорт и не на последно място окуражителното и дружелюбно отношението към всички участници. Все неща, които все по-рядко срещаме в България заради комерсиализацията. Единствената ми "забележка" е за забавянето на старта, но това въобще не беше по тяхна вина.
Да са живи и здрави всички от екипа и дано тази традиция се запази и занапред! :beer:

Тази година извадихме голям късмет с времето и трасето. Карането беше невероятно приятно!

Поздрави за всички участници! :beer:

Живот и здраве - догодина пак ще сме на старта!
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот silvertm » Сря Юли 16, 2008 6:51 pm

До колегата 'milenpi' със спуканата гума на колело, което се сваля с ключ.
Виж сега, нямам представа по каква причина никой не ти даде този съвет, вероятно никой вече не кара колело с гайки (което е хубаво разбира се). Исках да кажа, че въобще не е необходимо да се сваля колелото, а само да се ЗАЛЕПИ гумата. Лепенето на гума не е много по-трудно от смяната й. И ако смяната на гума става за 5 минути, то лепенето й отнема не повече от 10-15 минути. Усилието си струва, а процедурата при "несвалящо" се колело е следната (описвам в детайли):
1.Спадане на гумата;
2.Изваждане на вътрешната гума (да виси на оста);
3.Помпане на вътрешната гума (едва ли някой тръгва на такова мероприятие без помпа, ако греша, сори)
4.Установяване къде е спукана гумата (при добре напомпана гума се чува ясно съскане);
5.Спадане на вътрешната гума (очертава се или се помни къде е спуканото).
6.Залепване на гумата (при екстремни случаи става и с бързите лепила на Henkel, препоръчвам гелообразно) - да де, трябва да се носят и лепенки;
7.Задържане (здраво) на лепенката за около 5-6 минути;
8.Вкарване на вътрешната гума на мястото й;
9.... Т.е. мисля, че е ясно :D

П.П. Съжалявам, ако съм издразнил някого, ама така ми дойде :popcorn:

Относно "почистването" на маркировката - вижте сега, едва ли го е направил някой, който обича планината. Хората, които обичат планината, участват в поставянето на маркировка, а не в махането й. Махането на маркировка си е чисто злодейство за мен.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот kotka12 » Чет Юли 17, 2008 7:04 am

silvertm написа: вероятно никой вече не кара колело с гайки (което е хубаво разбира се).

хич не си прав даже :D
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Nedo » Чет Юли 17, 2008 8:11 am

:nono: Е вие се оляхте в тая тема

- - - но оклегата RAMAM е прав - - - - ;)
Аватар
Nedo

Рейтинг: 1234

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Юли 17, 2008 9:21 am

kotka12 написа:
silvertm написа: вероятно никой вече не кара колело с гайки (което е хубаво разбира се).

хич не си прав даже :D

Ама никак!!!
Тошо да каже как е при новия ТРАКТОР! :evil:
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот milenpi » Чет Юли 17, 2008 10:34 pm

silvertm написа:До колегата 'milenpi' със спуканата гума на колело, което се сваля с ключ.
Виж сега, нямам представа по каква причина никой не ти даде този съвет, вероятно никой вече не кара колело с гайки (което е хубаво разбира се). Исках да кажа, че въобще не е необходимо да се сваля колелото, а само да се ЗАЛЕПИ гумата. Лепенето на гума не е много по-трудно от смяната й. И ако смяната на гума става за 5 минути, то лепенето й отнема не повече от 10-15 минути. Усилието си струва, а процедурата при "несвалящо" се колело е следната (описвам в детайли):
1.Спадане на гумата;
2.Изваждане на вътрешната гума (да виси на оста);
3.Помпане на вътрешната гума (едва ли някой тръгва на такова мероприятие без помпа, ако греша, сори)
4.Установяване къде е спукана гумата (при добре напомпана гума се чува ясно съскане);
5.Спадане на вътрешната гума (очертава се или се помни къде е спуканото).
6.Залепване на гумата (при екстремни случаи става и с бързите лепила на Henkel, препоръчвам гелообразно) - да де, трябва да се носят и лепенки;
7.Задържане (здраво) на лепенката за около 5-6 минути;
8.Вкарване на вътрешната гума на мястото й;
9.... Т.е. мисля, че е ясно :D

П.П. Съжалявам, ако съм издразнил някого, ама така ми дойде :popcorn:

Относно "почистването" на маркировката - вижте сега, едва ли го е направил някой, който обича планината. Хората, които обичат планината, участват в поставянето на маркировка, а не в махането й. Махането на маркировка си е чисто злодейство за мен.

поради успиваме сутринтта, бях лайт версия нищо не си носех :)) само мобилен и портфейл....

Та следващия път Ключ за гайките, резервна гума, помпа и една икона на Дева Мария и Нейния Син....
milenpi

Рейтинг: 1200

Мнениеот Antediluvian » Пон Юли 21, 2008 8:35 pm

Искам да благодаря на организаторите - страхотно отношение! Да не говорим за подкрепителните храни и вода... дано и догодина да е така! Относно маркировката - на повечето разклони се виждаше ясно накъде трябва да се продължи, но трябваше доста да намаля. /Което не е проблем/

Относно времето - едва ли има по-подходящо време, всичко бе сухо

Относно маршрута - оказа се много по-лек и приятен отколкото предполагах. Нямаше място където да не може да се кара. Не мисля че спусканията са нещо особено - че аз дори не съм се сетил че карам с двигната до небесата седалка, значи нищо страшно, все пак не се преодоляват наведнъж големи денивелации :)

Поради редица причини щях да се откажа от карането, най-вече защото нямах каска, и последните 2 дена бях много зает и тотално изключих. Сега съм много доволен че въпреки това карах, защото по мое ЛИЧНО мнение /никого не апелирам да кара без каска/ маршрута не е опасен.

за съжаление след 70тия км ме заболя едното коляно - същото, което ми се обажда попринцип при претоварване. Само че този път беше сериозно, и след 80тия км много болеше на всяко сгъване, и меко казано "трудно" се прибрах с 126км за деня

Като изпреварвах един участник закачих някакво дърво, което удари декланшора отпред и го измести, той почна да трие във веригата, и се наложи в движение с ритници с пета да го намествам, за късмет се получи :)
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот тучо чучо » Вто Юли 22, 2008 11:05 am

Горещо препоръчвам на всички "можещи" да направят обиколката на Витоша през Черни връх. ;)
Оказа се мноооого приятен вариант. :agree:

Дали пък тазгодишното издание на велорали "Черни връх" да не мине през Ярлово и Ярема...?!? :dunno: :)
Аватар
тучо чучо

Мнениеот bokicha » Вто Юли 22, 2008 11:14 am

Мдаа, и ние в Недля направихме нещо подобно и определено си заслужава.
Само, че се пуснахме към Чуйпетлово и се завъртяхме през Боснек, Кладница, Т. Кът.
Аватар
bokicha

Мнениеот тучо чучо » Вто Юли 22, 2008 12:30 pm

bokichaa написа:Мдаа, и ние в Недля направихме нещо подобно и определено си заслужава.
Само, че се пуснахме към Чуйпетлово и се завъртяхме през Боснек, Кладница, Т. Кът.

Мамут такъв, да бяхте казали по-рано, че да не скучая... :crap:
;)
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Trip-tfk » Вто Юли 22, 2008 1:27 pm

тучо чучо написа:Дали пък тазгодишното издание на велорали "Черни връх" да не мине през Ярлово и Ярема...?!? :dunno: :)

Мдааа...ще бъде интересно :agree:
:)
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот bokicha » Вто Юли 22, 2008 1:29 pm

Е ха де де, другият път ще свирна... :agree:
Аватар
bokicha

Мнениеот kotka12 » Чет Юли 24, 2008 11:48 am

някой има ли представа на официалния сайт на мероприятието дали въобще ще публикуват крайното класиране???
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Antares » Чет Юли 24, 2008 11:49 am

За изданието от 2009-та година - може
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 24, 2008 12:02 pm

kotka12 написа:някой има ли представа на официалния сайт на мероприятието дали въобще ще публикуват крайното класиране???

http://www.probike-bg.com/modules/news/ ... toryid=661
http://www.probike-bg.com/modules/news/ ... toryid=662
Май не е точно това което търсиш (искаш), но все е нещо.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот emilaleksov » Нед Юли 27, 2008 9:55 am

Готово е и класирането от Обиколката на Витоша за 2008г.:

http://vitosha100km.hit.bg/results.html
emilaleksov

Рейтинг: 1220

Мнениеот ACID BURN » Нед Юли 27, 2008 12:06 pm

Кога ще се обнови линка със снимките да се порадвам на това каране и да си напомня тазгодишната обиколка.И също искам да питам:Аз тази година се успах за старта и тръгнах около 8 часа(баси колко ми се спеше) и после финиширах в 4:30.По мойте сметки трябва да съм завършил с време около 9 часа...в предвид , че не съм бил точно в 8 часа.Не, че нещо претендирам, все ми е едно, но питам дали няма някакво объркване или просто сте взели времето в предвид официалният старт.Поздрави за това мероприятие!Беше дооооста яко! :)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот DarKFate » Нед Юли 27, 2008 3:15 pm

Пича, който казваше, че е 92 си е 92, аз проверих сега съм 88ми и са ми объркали името... :rofl: :rofl: :rofl: :D
П.П.:Писах емайл :D да ми го оправят.
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот nikste » Нед Юли 27, 2008 4:57 pm

ACID BURN написа:Кога ще се обнови линка със снимките да се порадвам на това каране и да си напомня тазгодишната обиколка.И също искам да питам:Аз тази година се успах за старта и тръгнах около 8 часа(баси колко ми се спеше) и после финиширах в 4:30.По мойте сметки трябва да съм завършил с време около 9 часа...в предвид , че не съм бил точно в 8 часа.Не, че нещо претендирам, все ми е едно, но питам дали няма някакво объркване или просто сте взели времето в предвид официалният старт.Поздрави за това мероприятие!Беше дооооста яко! :)

Няма как да отчетат и да признаят някой, който е тръгнал със закъснение, защото ако се създаде такъв прецедент всяка година ще закъсняват хора и ще трябва да се взимат предвид техният старт. А и не забравяй, че ти взех номаре навреме, някъде 2-3 мин. след старта и така те записаха. Ти си сметни за тебе времето, което е по-важното. Това, което е в списъка не е толкова важно.

Аз другата година ще карам сам или с хора, които карат бързо, защото ще карам за време. Ама ще трябва да въртя и зимата, за да не губя форма, не че не въртя по принцип.
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив