БДЖ VS. МТБ

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

БДЖ VS. МТБ

Мнениеот hellstorm » Пет Юли 18, 2008 11:03 pm

Здравейте,
пиша тази тема за да споделя какво ми се случи днес (18.07.08 ).
Аз съм от Златица,но живея в София.Днес след,като свърших работа по Златица реших да си взема колелото с мен на София,за да мога през уикенда да покарам с моята приятелка.От познати научих,че няма проблем с пътуването с влака,когато си си платил билет и за колелото.Да,ама не!Днес спира едната нова машина Siemens.И аз там с колелото.Изчаках всички да се качат и мой ред да се качвам.Там на вратата стои един гладен човек с мнооого голям мях наричан по-кратко "кондуктор".
"Къде с колелото?" . . . егати тъпия въпрос!
Казах му,че се качвам на влака с него.Той отсреща ми вика,не - крещи : "Аз къде да го сложа това колело?"
Аз му казах,че щом се продават билети за велосипеди,следователно трябва да се намира някъде място за поне един велосипед.
Ама той си държи на неговото и ми задава същият въпрос.Аз му отговарям малко по-нервно вече,че щом съм платил значи ще го натоваря.Ако ли не да ми върне парите за билет.
Тоя гладен човек със златна гривна на ръката ми вика ,ама старателно така ми реве на лицето,че няма място за колелото.Аз ми викам "На самоход до София ли да го карам?"
И наглият тип ми вика да ида най-отзад,защото не съм му бил приятен.Абееееййй шкембеджийницата!!!Аз ли не съм му приятен...леле мале.
Както и да е отидох най-отзад,намерих си място за колелото и всичко спокойно.Дори дойде една контрольорка и ми вика "Не се ядосвай пиленце!Такава ни е оправията тук в БДЖ."
Значи искам да Ви питам вас потребителите на този форум :
тия тумбета от БДЖ не са ли БОКЛУЦИИИИ?
Щом се продават билети за велосипед.И на сайта им го пише,че и картинка има.На гарата пак никакви ядове.
Много съм огурчен и ще си потърся правата чрез агенцията за защита на потребителите.Моля ако има хора с подобни проблеми,да споделят ако искат по-долу.Трябва да се подкрепяме и да си знаем правата.

Другият път,ще взема на дядо Украйната да ги видя тия.Нещастници!
Къде си Европа,къде сме ние?Значи навсякъде по света (освен Македония защото нямат жп линия) влаковете освен,че са модерни имат и места за велосипеди,че и метростанциите имат такива неща (повечето де).Знам от роднини как стоят нещата и хората си пътуват с велосипедите без проблем.А ние тук трябва да бутаме егати скандалите за да си качим велосипеда!После,що напускаме България?
Аз си плащам = оня взима запалта = аз си возя колелото = оня ми се кара.Не е ли готино?Щом като го предлагат ,като ослуга превоза на велосипеди следователно трябва и да можем да си превозваме колелетата!Аз поне така си мисля.Ако не съм прав сигурно съм някъде от друга галактика.?

Чакам вашите мнения относно този проблем.
Благодаря Ви предварително!
Изображение
Аватар
hellstorm

Рейтинг: 1331

Мнениеот Rancid » Пет Юли 18, 2008 11:08 pm

Айде стига сте ревали за тая Европа,при всяка дреболия.Като не ти изнася,хващай пътя.Еби му майката,ако се отделяше поне на половината толкова енергия за полезни дейности,а не за реване...
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот hellstorm » Пет Юли 18, 2008 11:11 pm

Човек,не това бе идеята за Европата!
И мен си ми е готино тук,ама е глейдай какво става.
Целта на занятието е друга,но поне си прочел темата.Благодаря.
Изображение
Аватар
hellstorm

Мнениеот Redhat » Пет Юли 18, 2008 11:23 pm

Темата е обсъждана многократно!

Пълния текст на наредбата за превоз на велосипеди в БДЖ също се мотае наоколо. Там си пише черно на бяло: С колело може във всички влакове, освен в Сименс-ите. Невероятно, но факс!

Инак циркове колкото искаш. Дори във въпросните влакове съм се возил няколко пъти. С циркове. И в други влакове, пак циркове.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Мнениеот hellstorm » Пет Юли 18, 2008 11:26 pm

Щом не може,да не ми дават билет и в сайта да си попроменят това-онова.
Благодаря red hat за споделеното. :agree:
Изображение
Аватар
hellstorm

Мнениеот Sp3c7r3 » Пет Юли 18, 2008 11:29 pm

:offtopic: Не, драги ми Rancid, именно за това трябва да отделя енергия - за реване НА ТОЧНОТО МЯСТО! Не по МТБ форумите и така нататък. Пък никой като не реве - ще се хващате за палците както обикновено. И после ще се утешавате с някакви свои аргументи.
Не ми се навлиза в точно този проблем, който е описан в тази тема. Но престанете заради това, че сте "стари форумни кучета с опит" (примерно) да раздавате форумно правосъдие и наклон на оная работа на който и да е. Малко е идиотско. И после всички познати - "Недей бе, не гОвори така, той извън форума е съвсем друг..."... Е как става тая работа?... Особено след горният пост...
пп. Извинявай, ако съм те засегнал по някакъв начин, не си само ти, за който се отнася това изказване... просто ти го направи първи. А ако не беше - определено щеше да го направи друг, бъди сигурен. И моят пост щеше да е само с 1 различна дума. :agree:

По темата: Red Hat - :agree: :agree: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот Rancid » Пет Юли 18, 2008 11:36 pm

Ако ти се оправяш с реване,твой проблем.Само да те попитам как прецени,че не съм имал предвид същото като теб?Щото може би съм имал предвид,че реването е точно оплакване на неподходящо място...
Виж да отидеш при подходящата институция и да изискваш е съвсем друго.
@Sp3c7r3
Не си ме засегнал по никакъв начин. :peace:
П.п.Само да ти споделя,че извън форума съм още по-голям дебил! :rofl:
Последна промяна Rancid на Пет Юли 18, 2008 11:43 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Gh0s7 » Пет Юли 18, 2008 11:39 pm

Същата история преди около 2 месеца.... Една съботна сутрин мисля, че беше, 4-ма човека тръгваме към гара Варна да хващаме влака за Добрич, че там беше един от най-големите английски trial-джии. Купуваме си билети, билети за колела, отиваме до влака(същия дизелов shit - Siemens) , отварят вратите, изчакахме всички да се качаt и се качихме и ние, 4-ма човека и 4 колела, заехме точно 4 места! колелата бяха подпрени на един ъгъл, аз седя зад тях, седанал съм на нещо като праг, а другите 3-ма седят на 3 седалки. На никой не пречим! И след малко минава същия такъв кондуктор, като от твоето описание и вика "Вие с колелетата навън!" И се почнаха ужесточени спорове, естествено, но не успяхме да го убедим, слязахме разерени, оплакахме се на някакво ченге и след това отидохме на касата и ни върнаха парите и за колелата и за самите нас и се оказа, че в Siemens-a не може да се носят колелета... Както и да е, качихме се в на единия колата и стигнахме Добрич, час преди тъпия влак да престигне.... Мислихме да ходим на гарата да го препикаем, ама ни домързя.
Иначе в нормален влак, който има т.нар. "фургон" няма никакви проблеми да се носи байк, даже като ходихме на състезание към Плевен, си имаше и специален вагон за велосипеди и инвалидни колички ;)
Аватар
Gh0s7

Мнениеот bdz43r » Пет Юли 18, 2008 11:42 pm

Мнение от кухнята: Няма връзка с главния мозък*.
hellstorm написа:...
Не ревеш само ти. Новите мотриси (голям боклук между другото) се движат точно по места, където народът масово беше свикнал да си товари двуколките на старите електрички. Лошото е, че мотрисите наистина са неудобни за повече от 2-3 колела, особено ако стане навалица и най-лесното решение разбира се е пълна забрана.
А в сайта на БДЖ картинка с велосипед има за абсолютно всички влакове... :dunno:
То си е направо дискриминация - до Мездра можеш да си качиш колелото във всички влакове, до Кюстендил - в нито един. :(!:

Можеш да пишеш на връзки с обществеността в БДЖ, ще ти отговорят със сигурност - че е забранено за колела и най-много да смъмрят билетната касиерка, където ти е дала талонче. Да пуснеш жалба в разни комисии и институции, надали ще ти се занимава, но това е начина.
*Фразата е заимствана от други теми като много подходяща за случая.
Redhat написа:Там си пише черно на бяло: С колело може във всички влакове, освен в Сименс-ите.
Ама аз като простосмъртен пътник не съм длъжен да знам кой влак с какво се движи. Специално в случая, Сименс мотриса се движи там само в делнични дни. Ако беше пътувал човекът утре, щеше да си качи колелото в багажното на 35-годишната гробница от аватара ми и нямаше да пише тук после. Вината разбира се е на билетната касиерка, но проблемът остава.
Последна промяна bdz43r на Пет Юли 18, 2008 11:53 pm, променена общо 1 път
Аватар
bdz43r

Мнениеот Redhat » Пет Юли 18, 2008 11:51 pm

bdz43r написа:Ама аз не съм длъжен да знам кой влак с какво се движи.

:agree:

Я като вътрешен кажи на чия врата да ходим да ревем/бучим, защото на мен наистина взе да ми писва от циркове.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот bdz43r » Съб Юли 19, 2008 1:02 am

Redhat написа:Я като вътрешен кажи на чия врата да ходим да ревем/бучим...
В БДЖ на никоя врата няма да се трогнат, освен ако не се вдигне шум.
Жалби, подписки, комисии ще имат повече ефект.
Малко други мнения: http://www.real-land.net/bgrail/forum/v ... f=8&t=2542
Аватар
bdz43r

Мнениеот bikerider » Съб Юли 19, 2008 1:42 am

@hellstorm: съберете се достатъчно хора, намерете опитен адвокат, разберете се с него за процент от обезщетението, подайте жалба до Кемал Еюп и заведете дело срещу БДЖ за дискриминация. Ако не ви стиска, недейте мрънка.

Другото са глупости и хабене на време и енергия.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юли 19, 2008 1:47 am

bikerider написа:@hellstorm: съберете се достатъчно хора, намерете опитен адвокат, разберете се с него за процент от обезщетението, подайте жалба до Кемал Еюп и заведете дело срещу БДЖ за дискриминация. Ако не ви стиска, недейте мрънка.

:offtopic:
Май не съм единствената "свежарка", която се чуди какво да прави в 3 сутринта...
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bikerider » Съб Юли 19, 2008 2:17 am

не знам, при мен е 17:30 :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Gh0s7 » Съб Юли 19, 2008 2:18 am

HepBeH_XaMcTep написа:
bikerider написа:@hellstorm: съберете се достатъчно хора, намерете опитен адвокат, разберете се с него за процент от обезщетението, подайте жалба до Кемал Еюп и заведете дело срещу БДЖ за дискриминация. Ако не ви стиска, недейте мрънка.

Май не съм единствената "свежарка", която се чуди какво да прави в 3 сутринта...

Хаха, много ясно, че не си единствен :)

А по темата: BDZ sux в повечето случаи, въпреки това, аз съм супер доволен, че поне ни върнаха парите за билетите! :)
Аватар
Gh0s7

Мнениеот opalqnka » Съб Юли 19, 2008 9:59 am

ами и аз всяка неделя пьтувам до с.Буново [3наеш кьде е],ама на мене БДЖ не ми сьздава проблеми. :dunno:
opalqnka

Рейтинг: 1105

Мнениеот bdz43r » Съб Юли 19, 2008 10:03 am

opalqnka написа:ами и аз всяка неделя пьтувам до с.Буново [3наеш кьде е],ама на мене БДЖ не ми сьздава проблеми. :dunno:
В Неделя няма Сименс, другия път пробвай през седмицата с влака в 08:40 да качиш колело.
Edit: Може и да успееш, има и разбрани началници.
Последна промяна bdz43r на Съб Юли 19, 2008 10:13 am, променена общо 1 път
Аватар
bdz43r

Мнениеот fhristo » Съб Юли 19, 2008 10:13 am

bdz43r, можеш ли да ми кажеш тия Сименси вървят ли по маршрута за Бов и Лакатник, че планирам да ходя и да знам? :)
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот bdz43r » Съб Юли 19, 2008 10:13 am

fhristo написа:bdz43r, можеш ли да ми кажеш тия Сименси вървят ли по маршрута за Бов и Лакатник, че планирам да ходя и да знам? :)
За щастие не. Но май няма да е за дълго.
Аватар
bdz43r

Мнениеот demony » Съб Юли 19, 2008 11:14 am

Ако наистина сериозно сте решили да си търсите правата Адвоката мога да го намеря аз :beer: с удоволствие бих гледал целия процес :bowdown: бахти сименсите тъпи.. едно време старите вагони с купета си бяха екстра... сега тея сименси и тея реставрирани вагони от германия... до пловдив пътувах с такъв...Няма купета братче само седалки и то супер неудобни и тесни... коридорчето в средата толкова тясно че неможе да се разминат двама човека.. половината да не кажа всички прозорци не се отварят.. ии между вагоните става димна завеса.... защото преди пушачите си излизаха от купето и си пушеха на прозореза и на никой не пречеха.. а сега смотана работа.... ако решиш на такъв влак с колело да се качиш освен да си между вагоните кадето винаги е фулл от пушачи шумът е невероятен ... незнам какво друго да кажа.. българска му работа :crazy:
Аватар
demony

Рейтинг: 1200

Мнениеот hellstorm » Съб Юли 19, 2008 12:27 pm

Demony абсолютно си прав :agree: :agree: :agree:
Изображение
Аватар
hellstorm

Мнениеот georgi_kirilov » Съб Юли 19, 2008 5:44 pm

Hellstorm , подкрепям те.

Не на всеки човек му се налага да пътува всеки ден със байка си.
А аз знам че във тоя живот нищо безплатно няма , а ти като си си купил билет и за байка оня незнам какъв проблем има :dunno: ... Няма значение важното е че си успял ;)
:uzi: :jump: :qright: :guiter: Jump Mother Fucker
Skype freeridewest08
Аватар
georgi_kirilov

Рейтинг: 1064

Мнениеот Stancho » Съб Юли 19, 2008 6:29 pm

За тези, които имат понятие от Икономика, ще кажа само един термин: Пазарен монопол!
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот CYBER » Съб Юли 19, 2008 9:37 pm

ВСЕКИ БОЖИ ПЪТ КОГАТО ПЪТУВАМ С ВЛАК НАКЪДЕТО И ДА БИЛО С КОЛЕЛОТО СИ ПЛАЩАМ БИЛЕТ ЗА НЕГО И ВИНАГИ СИ ИМАМ ПРОБЛЕМИ С КОНДЬОКТОРИТЕ ИЛИ КАСИЕРКИТЕ.Просто се примирете и се борете за правата си...
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 19, 2008 9:56 pm

Хъммм...
Добре де, само аз ли си нямам проблеми с влаковете и кондукторите (кондукторките)?
Като си купувам билет за влака си купувам билет и за колелото.
Като наближи часа за тръгване, отивам при товарния вагон "Добър вечер (или "Добър ден" според часа), ще може ли да кача това колело?" "Талон имаш ли?" "Има разбира се, :)" и всичко е О.К.
Не знам... Или аз съм голям късметлия или на вас подхода ви е грешен.

Любопитно е да се знае, че ако пътувате от т.А до т.Б и имате прекачване някъде по маршрута, няма как да ви издадат такъв талон директно от т.А до т.Б.

P.S. Всъщност за да бъда съвсем честен, само веднъж съм имал проблеми- от Асеновград до Пловдив, понеже на гарата в Асеновград не бяха чували и за тези талончета от 2 лв. (даже не излизаха като опция в менюто на компютъра), а за 20 км. да плащам 7-8 лв. да го пускам като багаж просто ми се струваше прекалено.
Та се натоварихме на влака трима човека с три колелета (без билети за колелетата) и после хабихме сума нерви с кондукторката. Но стигнахме до Пловдив де. Живи и здрави и с три колелета. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Antares » Съб Юли 19, 2008 10:15 pm

В този ред на мисли - има ли проблем да придружавам колелото в товарния вагон?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 19, 2008 10:27 pm

'ми ако речем си тръгнал от София за Бургас (т.е. 8-9 часа) и те влече да кибичиш прав, едва ли :)
Сега сериозно- мисля, че няма такава възможност.
Най- добре си носи веригата и го заключи за някоя решетка (или където има възможност). И си пътувай като пич в купето или кушета.
Никой няма да ти го барне колелото.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hellstorm » Съб Юли 19, 2008 11:01 pm

Ozzie Влаковете от Златица до София нямат товарен вагон.Имат само по два вагона и то пътнически.Мирише ми ,че в неделя пак ще си имам неприятности,като опре да се връщам.

P.S. Ти си късметлия с товарните вагони!
Изображение
Аватар
hellstorm

Мнениеот Antares » Нед Юли 20, 2008 12:10 am

Принципно, във влаковете, които нямат товарен вагон велосипедите се транспортират или в началото, или в края на композицията. Тоест в началото на първия, или края на последния вагон.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Stancho » Нед Юли 20, 2008 8:01 am

hellstorm написа:Ozzie Влаковете от Златица до София нямат товарен вагон.Имат само по два вагона и то пътнически.Мирише ми ,че в неделя пак ще си имам неприятности,като опре да се връщам.

P.S. Ти си късметлия с товарните вагони!

Просто натискай докрай и ще стане, щом го предлагат като услуга, то са длъжни да те пуснат. Питаш го къде да го оставиш и така ще стане.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Следваща

Назад към Общ форум