Човек от Пловдив за учител :D

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Човек от Пловдив за учител :D

Мнениеот ANABOL » Пет Юли 25, 2008 11:11 am

Значи, искам да се науча на това онова и бих искал хора от Пловдив които им се занимава и които наистина разбират от скоци ДХ и т.н. да пишат. Да ме светнат на това онова, да покарам с тях и да се понауча.
Моля не пишете глупости, на 23 години съм от Пловдив, чак сега започвам да се занимавам повече тъй-като чак сега сам успях да заделя повече парички :) Имам и добра екипировка, само учител си нямам :bigeyes: :) Пък ще почерпя :beer:
Graphic & WEB desigN
Аватар
ANABOL

Рейтинг: 1243

Мнениеот Antares » Пет Юли 25, 2008 2:37 pm

Fundamentals
Не съм сигурен, че ще намериш някой, който да се лиши от карането, за да обучава теб. Щото едва ли човек може да кара пълноценно, наглеждайки и обучавайки друг...
А за една почерпка... пхах... успех в търсенето де, може пък някой да се навие, знае ли човек...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот fifffka » Пет Юли 25, 2008 2:47 pm

ANABOL написа: Имам и добра екипировка, само учител си нямам :bigeyes: :) :

А колелцето, колелцето, то какво е :D
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот outfaced » Пет Юли 25, 2008 3:17 pm

а преди да стигнеш до "скоци ДХ и т.н." научил ли си всичко нужно преди това ... хм

или ти реши направо да ги скипнеш тия неща и да се върлиш в DH-то ... :confused:
Аватар
outfaced

Мнениеот Antares » Пет Юли 25, 2008 3:24 pm

И според мен е от тези оптимисти, решили да настигат Стив Пийт и Джош Бендър за едно лято...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот ANABOL » Пет Юли 25, 2008 3:29 pm

@Antares, човече не говоря някой да седи и да ми бае хаха, говоря за някой който няма да се прави на интересен и да се надува, а ще кара с мен и аз ще уча сам от него. Абе за почерпката, то който се навие само може да спечели.Имам лек автомобил и джип както и багажник за 3 велосипеда и спокойно може да се ходи където решим.Търся такива хора тъй-като за съжаление моите приятели не се интересуват от този вид спорт ( е само един ). А за колелцето не мога да кажа че е нещо особено даже може би ще се смеете, но на първо време да поизпочупя това пък след това когато си отиде :D мисля за нещо професионално.

Колелото е
* Рамка: 26" Alloy hadrtail, hydrotubing, integrated H/T
* Вилка: SUNTOUR SF7-XCR LO w/preload adj. механичен локаут
* Скорости: 24 скорости SHIMANO ST-M410 Alivio
* Джанти: с двойна стена /24 aero spokes 12G, 12x2 lacin pattern
* Спирачки: дискови Shimano Mechanical floating disk brakes/SHIMANO ST-M410 Alivio brake levers
*Гуми: външни: Continental Flow 2.3, вътрешни пак Continental дебела гума
*Доста сменени други компоненти
.. сложил съм и държач на веригата, нови главини

Та както казах нищо особено, отделих само 1200 лв, а и трябваше да взема и екипировка като шлем, протектори за крака и ръце, гръб..

Ами да, оптимист съм! Карал съм доста преди, може би вече 2 години не съм барал колело! Не искам да ставам профи, а и на този момент не мога и да си мечтая за нещо такова... Точно за това искам човек който е напред с материала ...
Graphic & WEB desigN
Аватар
ANABOL

Мнениеот Antares » Пет Юли 25, 2008 4:18 pm

Добре, възможно е да съм си създал погрешно впечатление, за което се извинявам.
Та съветите ми са първо наистина изгледай филма от линка, който съм дал. Дано разбираш английски, би могъл да ти е АДСКИ полезен.

Другото - карай. Само с обяснения е ясно, че нищо няма да стане. Като за начало - на младежкия хълм, от алеята, която минава под "ВМРО-то", малко след една полянка с огнище има една много приятна пътечка, която може да ти служи за отправна точка, за нещо като тренажор. Всичко си става с много каране. А и там се събират доста хора, така че дори и да не си се разбирал с форумисти - голяма е вероятността да засечеш някой. Аз се запознах преди време там с двама младежи, при едно от вече редките ми прибирания до Пловдив. В района на Альоша също видях преди време една пътечка, по която имаше следи, че се използва от велосипедисти, но на няколко места пресича алеята, а по нея нерядко минават коли. Обходи тези трасета, ако си редовен там - малко по малко ще се запознаеш с доста хора.

Иначе за колелото - така като чета не е колело за DH. Но като отправна точка може би ще свърши работа, поне за началото. А, както се казва, апетита идва с яденето, след време може да се говори и за надграждане. То ти сам, с напредването ще си усетиш нещата. Вероятно първо ще усетиш недостиг на спирачна сила. От там нататък сам ще си ги усетиш, кое не става за по-аграрно каране и защо. Колкото и да се обяснява - без да го усетиш самия ти не става.

Следи мероприятията, периодично хора се организират да карат дали по тепето, дали по пътеката Здравец/Храбрино, която е най-популярната (поне доколкото знам) dh пътека в околността.

П.П. Като съвет - прегледай секцията със статиите, може да намериш интересна и полезна информация, на мен определено ми беше от ползва в началото ;]

П.П.П. Аз също считам себе си за начинаещ :)
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот TheUndertaker » Пон Юли 28, 2008 11:17 am

Anabol , препоръчвам ти да четеш темите за каранията в Пловдив и да дойден на някое от тях да се видим. За съжаление в момента в Плд карат главно малките под 18 год :) , нас дъртите ни е ударила жегата и се крием по планини и морета, или под дебел покрив с климатик :) .

Лично аз ти препоръчвам да пробваш пътеките на тепетата да свикнеш малко ... после и Здравец не е лошо като идея :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот ANABOL » Пон Юли 28, 2008 3:42 pm

@TheUndertaker, в събота и неделя бях над Бойково до манастир св. Богородица и направих първите си спускания, бих казал много много хард терен, камани, кал, голяма денивелация, просто страхотно!!! Лошото е, че много катерихме :(!:
Ще пробвам и на тепетата и явно наистина трябва да поразгледам кога ще има карания.За съжаление не си почивам , а по цял ден съм на работа до 18 и 30 и ми остава ограничено време за каране :V: ,но желанието е огромно.

п.с. На пресечения терен в планината не пукнах гума, но в Пловдив само като влезнах и веднага задна гума буум :bigeyes: :(!: :confused:

За под 18 годишните си прав, ама не мога да им стъпя и на малкия пръст
Graphic & WEB desigN
Аватар
ANABOL

Мнениеот TheUndertaker » Вто Юли 29, 2008 9:24 am

На тепетата може да караш и сам :) пътеките са ясни хора осбенно малки има почти винаги. Ами в тези жеги най добре се кара след 18-30 :) ,така че това не е оправдание.
Каране му е майката , предполагам тези дни ще изкарам свинчо на разходка по тепетата ,че казват много сухо било може да се присъединиш :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот ANABOL » Вто Юли 29, 2008 9:27 am

Ами кажи кога и ще дойда :)

Така е, след 18и30 е по-хладно, но след работа трябва да ида на фитнес през ден, да се видя с приятелката ала бала , та не всеки ден мога... Ако можеше вечерно време хихи ама фар хич не ми се взима/..
Graphic & WEB desigN
Аватар
ANABOL

Мнениеот TheUndertaker » Вто Юли 29, 2008 9:30 am

Ми ако ползваш ICq свирни се разберем на лично ... то така знам ли кога ще е може би утре ;) засега съм свободен :)
Аватар
TheUndertaker

Назад към Общ форум