Добре, възможно е да съм си създал погрешно впечатление, за което се извинявам.
Та съветите ми са първо наистина изгледай филма от линка, който съм дал. Дано разбираш английски, би могъл да ти е АДСКИ полезен.
Другото - карай. Само с обяснения е ясно, че нищо няма да стане. Като за начало - на младежкия хълм, от алеята, която минава под "ВМРО-то", малко след една полянка с огнище има една много приятна пътечка, която може да ти служи за отправна точка, за нещо като тренажор. Всичко си става с много каране. А и там се събират доста хора, така че дори и да не си се разбирал с форумисти - голяма е вероятността да засечеш някой. Аз се запознах преди време там с двама младежи, при едно от вече редките ми прибирания до Пловдив. В района на Альоша също видях преди време една пътечка, по която имаше следи, че се използва от велосипедисти, но на няколко места пресича алеята, а по нея нерядко минават коли. Обходи тези трасета, ако си редовен там - малко по малко ще се запознаеш с доста хора.
Иначе за колелото - така като чета не е колело за DH. Но като отправна точка може би ще свърши работа, поне за началото. А, както се казва, апетита идва с яденето, след време може да се говори и за надграждане. То ти сам, с напредването ще си усетиш нещата. Вероятно първо ще усетиш недостиг на спирачна сила. От там нататък сам ще си ги усетиш, кое не става за по-аграрно каране и защо. Колкото и да се обяснява - без да го усетиш самия ти не става.
Следи мероприятията, периодично хора се организират да карат дали по тепето, дали по пътеката Здравец/Храбрино, която е най-популярната (поне доколкото знам) dh пътека в околността.
П.П. Като съвет - прегледай секцията със
статиите, може да намериш интересна и полезна информация, на мен определено ми беше от ползва в началото ;]
П.П.П. Аз също считам себе си за начинаещ :)