[quote="axelmax"]
и да ти кажа ,малко на битак ми прилича магазина ти,в смисъл с това пазарене,което обяснява високите цени донякъде да има на къде да сваляте ,но малко мке дразни тая ,нерегламентираност
[/quote]
Ако не ти харесва магазина и ценовата му политика, винаги можеш да отидеш другаде - варианти много. На много от тези места (другите) цените също са високи, но и да се молиш, няма да ти направят отстъпка
Доколкото знам, навсякъде по света магазини от типа на БАС (т.е. т.нар. LBS - Local Bike Shop) работят така - с отстъпки от крайните цени, като размерът на тези отстъпки се преценява от персонала на магазина според конкретния случай. Регламентираност има, но тя е вътрешна - xtr вече е обяснявал, че размерът на отстъпката зависи от различни критерии, а аз мога да те уверя, че такива критерии има, защото имам лични наблюдения за това.
Нещо повече - дори online магазините (по които всички сверяваме най-ниските цени и т.н.) са готови да се пазарят - много от имат програми, при които ако докажеш, че в друг магазин цената на определен продукт е по-ниска, те ще ти я намалят до това ниво.
Така че пазарлъкът е нещо съвсем нормално за търговията - тя всъщност е точно това