TE4 PRI SEMERINZITE

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

TE4 PRI SEMERINZITE

Мнениеот nindja » Сря Ное 10, 2004 8:56 pm

Zna4i imam vilka Rock Shox Psylo smeniha mi masloto v Bas i ot togava vilkata mi zapo4na da te4e ot desnia krak.Hodih pri toia v Bas kak mu beshe imeto nepomnia i toi mi kaza 4e triabva da si smenia semerizite 10lv. na broika i oshte 10lv. za tova 4e ste ia otvori.I na men napravo mi se vidia Diado koleda pred o4ite.Predi tova imashe lek te4 ot levia krak oshte predi da sa ia otvariali.Molia vi kagete mi kakvo da pravia?????:xx(::xx(::xx(:
Dali problema e ot semerinzite ili ot neshto drugo.I niakoi ako znae niakakuf po eftin serviz kadeto ste mi opraviat vilkata moliavi spodelete.
Казват ми че съм откачака щот карам цял ден колело без седалка!
nindja

Рейтинг: 1181

Мнениеот TheUndertaker » Чет Ное 11, 2004 9:59 am

AMi relano poglednato nqma ot kvo drugo da e , ma problema moje da e poroden ot prekomerno mnogo maslo v vilkata koeto da e prebalo semiringite , dano si zapomnil kolko sa ti slojili v BAs :).
Bez smqna na semiringi nqma se razmine6 !
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Ное 11, 2004 11:51 am

[quote="nindja"]

Zna4i imam vilka Rock Shox Psylo smeniha mi masloto v Bas i ot togava vilkata mi zapo4na da te4e ot desnia krak.Hodih pri toia v Bas kak mu beshe imeto nepomnia i toi mi kaza 4e triabva da si smenia semerizite 10lv. na broika i oshte 10lv. za tova 4e ste ia otvori.I na men napravo mi se vidia Diado koleda pred o4ite.Predi tova imashe lek te4 ot levia krak oshte predi da sa ia otvariali.Molia vi kagete mi kakvo da pravia?????:xx(::xx(::xx(:
Dali problema e ot semerinzite ili ot neshto drugo.I niakoi ako znae niakakuf po eftin serviz kadeto ste mi opraviat vilkata moliavi spodelete.
[/quote]

Заповядай в магазина на "Хр.Смирненски" 60 при Иван Каймата.
Ще ти отворим вилката, ще погледнем какво е препоръчителното ниво на маслото в ръководството и ако наистина проблема е в повече масло, ще отлеем излишното (вече ни е нещо като навик да оправяме поразиите на БАС, така че няма да се учудя ако е такъв проблема). Цялата процедура определено ще струва най-много 5лв. за работата.

Edit: ако положението наистина е по-сериозно, ще ти кажа на място какво варианти имаш според мен и ти ще си прецениш как да постъпиш.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот nindja » Чет Ное 11, 2004 3:44 pm

Kazvash maksimom 5lv. a ako triabva semerinzi da se smeniat az ne iskam da mi te4e vilkata kato niakakva 4eshmi4ka kolko pari shte mi vzemesh za da gi smenih da ia opravish da si raboti kato nova.Kazvash "Хр.Смирненски" 60 a dokoga rabotite naprimer da doida v petuk s zialoto kolelo i na miasto da se reshi problema zashtoto mi omruznna.Naprimer da predpologim 4e e nai loshoto kolko pari shte mi vzemete?
Blagodaria ti mnooogoooooooo!!!!!!Predvaritelno.
nindja

Мнениеот bikerider » Чет Ное 11, 2004 3:57 pm

[quote="nindja"]

Kazvash maksimom 5lv. a ako triabva semerinzi da se smeniat az ne iskam da mi te4e vilkata kato niakakva 4eshmi4ka kolko pari shte mi vzemesh za da gi smenih da ia opravish da si raboti kato nova.Kazvash "Хр.Смирненски" 60 a dokoga rabotite naprimer da doida v petuk s zialoto kolelo i na miasto da se reshi problema zashtoto mi omruznna.Naprimer da predpologim 4e e nai loshoto kolko pari shte mi vzemete?
Blagodaria ti mnooogoooooooo!!!!!!Predvaritelno.
[/quote]

ако се наложи да се сменят семерингите (което ще видя на място), ще трябва да си купиш такива от БАС като официални вносители на продуктите на SRAM.
ние ще видим на място какво трябва да се прави. ако трябва да се сменят семеринги, ще ти затворя вилката и когато си вземеш нови ще ти ги монтирам на същата цена. тоест в най-добрия случай само ще отлеем масло, в най-лошия ще си купиш семеринги и ще повторим операцията.
Аватар
bikerider

Мнениеот Cuco » Чет Ное 11, 2004 5:05 pm

Tova za serviza v BAS go priemame dosta li4no! Za sujalenie(ili ne) nikoi ot nas ne si gubi vremeto da pose6tava forumita a se staraem da nablqgame na istinskite ne6ta. Vsi4ki tuk se 4udim dali forumite sa suzdadeni ot nqkoi hora koito iskat da pliuqt kato kriqt samoli4nostta si pod vsqkakvi bezumni nicknamove.
V tazi vruzka Bike Rider trqbva skoro da si smeni nicka sus Bike Buier ili Bike Seller...a po- dobr s Bike-POZIOR! za6toto ako toi e bike rider az sam Tramvai Rider!

Nie sme tuk i sme otvoreni za vsqkakvi poricaniq, saveti, preporuki i t.n. no da go napravi kato istinski muj a ne kato nqkakuv nikakuv psevdonim!

BAS- Teko Cuco Doi4in Kosio
Cuco

Рейтинг: 1263

Мнениеот nindja » Чет Ное 11, 2004 6:28 pm

Neznam az niama kakvo da kria.Ot magazina BAS sum dovolen no ot serviza 4esno kazano neeeeee!Idvam niakolko puti i nikoi ne mi obrushta vnimanie i ne iska da me razbere 4e prokletata mi vilka te4e.tq vse oshte e v garanzia no onia den idvah pri vas i mi kazahte 4e za da mi opravite vilkata shte mi vzemete 30lv. zenam tova kak da go priema.Prosto mi se stori malko visoki4ka zena i reshih da potrsia savet tuka vv foruma tova ne e spored men prestaplenie.Vig za magazina vinagi me posreshtat toplo i mi obesniavat podrobno!:D:D
nindja

Мнениеот bikerider » Чет Ное 11, 2004 6:44 pm

@БАС (без Косьо): Вместо да пишете сълзливи глупости и сърцераздирателни драми за псевдоними оправете вилката на момчето.
Нова течаща вилка в гаранция след смяна на масло няма нужда да се квалифицира - ясно е. Той търси помощ, аз си предлагам услугите.
Ако това с нещо ви дразни - ваш си проблем. Боли ме фара какво мислите за мен или някой друг. Изобщо не се надявайте да влизам с вас в спор или подобни. Крайната дума има nindja. Та в тоя ред на мисли, nindja, разбра ли - ти не си истински мъж щото имаш псевдоним... :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Мерси за смеха на всички от БАС :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

@nindja: успех! :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Cuco » Чет Ное 11, 2004 7:09 pm

spezialno do NINJA. vilkata ot bas li e kupena? i po-vajnoto ot tebe lichno li? Zashtoto ako dokajesh tova shte ti opravim vilkata za bez pari i shte ti vurnem kakvoto si dal predi! Njama vurnat garanzionen problem v Bikelab.Ako proizhoda ne e legitimen, ne se surdi za ni6to!
spezialno za Bikerider - shto pri vsjaka vuzmojnost lainodumstvash? shtoto imash problemi sus sebe si! nii sus jenka pi6ka ne mojem da merim!
Cuco

Мнениеот nindja » Чет Ное 11, 2004 9:09 pm

Do cuco.Az sum mom4eto s trraban4eto s letite dganti! :D:D:D
Kadeto karam edno Psylo s ramka cross.Zna4i vilkata az li4no sum si ia kupil ot bas prez dekemvri minalata godina po vreme na namalenieto. I masloto si smenih pri vas kato predi tova te4eshe ot levia krak a sega po4na i ot desnia.Sled kato ia kupih popitah za niakakuf dokument za garanziata no vie kazahte 4e niama problem 4e shte zapishete vilkata koga e kupena.A kum neia mi dadohte niakolko knishki drugo ne!
nindja

Мнениеот C_Mo » Пет Ное 12, 2004 3:08 am

до който го интересува...

Теч през семерингите след близо година карана е всичко друго, но не и гаранционен проблем. По същата логика може някой може да поиска гаранционна смяна на втулките или на износени накладки и т.н.

Такъв тип части влизат в графата "wear and tear" и освен ако проблема не съществува при изваждането от кутията и/или непосредствено след монтаж и раздвижване - гаранция няма.

@nindja - колко пъти си сменял маслото на вилката за изминалата година и съответно колко си карал и в какви условия? ...в левия крак има само пружина и няма какво толкова да тече.

@bikerider
Стига плю на общо основание... ако имаш конкретна критика кажи. Ако нямаш не настройвай четящите негативно към Bikelab - някак не е етично...
От време на време пипам по някоя вилка за ремонт и предполагам, че всичките са се оказали при теб в последствие... Докажи ми колко съм некомпетентен и остави Bikelab - нали се разбрахме, че във форумите аз ще съм виновен за всичко.
Аватар
C_Mo

Мнениеот nindja » Пет Ное 12, 2004 8:09 am

Xtr vikata sum ia karal dava puti na vitosha i ostanaloto v grada.Ponege ramkata mi e razpadashtase niamam oduvolstvieto da se iorkam mnogo.Hubavo i da ne vliza v garanzia az sum kazah v Bas 4e ste si platia za da mi ia opraviat no prosto zenata koiato mi predlogiha mi se struva leko naduta.Eto tova e ne obviniavam nikoi 4e skapanata vilka po4na da te4e i ot desnia krak sled bokvalno 2 dni pri smiana na masloto.Prosto tursia mnenie dali si zashlugava da dam 30lv.Ili ako moge niakoi drug da mi ia opravi za po malko pari da otida pri nego.Vse pak ne gi pe4atam teia pari a se i dadiavam skoro vreme da se kupa i ramka.
nindja

Мнениеот axelmax » Пет Ное 12, 2004 9:39 am

@XTR-ако имам,вилка закупена от БАS, и е в гаранция,и има проблем възможно ли е ремонта да се извърши на друго място,ако да посочете някъде напрер внеква бланка към гаранцията и в саита,кои места за да няма ,проблееми с гаранцията,щото много хора се оплакват ,вземете мерки
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Пет Ное 12, 2004 11:17 am

@xtr: етика? след постовете на "Cuco"??? извинявам се че казвам нещата каквито са, май свобода на словото му се викаше... изобщо що не оправите собствените си бакии и да оправите на момчето Psylo-то първо, пък после ме демонизирайте? ВИИ си говорете че съм женка, позьор и подобни детински простотии... мен просто не ме вълнуват детинщините ви - знам че вие сте най-великите мъже и с вас никой не може да се мери. та, не се занимавайте с мен, занимавайте се с това от което се предполага да разбирате.
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пет Ное 12, 2004 11:21 am

@maxwell
:asshole::crazy::rofl:
aaaaaaxaxaxaxaaa... no comment. det' se wika... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот jivkonik » Пет Ное 12, 2004 1:58 pm

[quote="axelmax"]

@XTR-ако имам,вилка закупена от БАS, и е в гаранция,и има проблем възможно ли е ремонта да се извърши на друго място,ако да посочете някъде напрер внеква бланка към гаранцията и в саита,кои места за да няма ,проблееми с гаранцията,щото много хора се оплакват ,вземете мерки

[/quote]

Да бе вярно що не пращате хората на "Христо Смирненски" 60 за гаранционно обслужване на вилките ви!? Там хората разбират, сключвате договор за сервизна поддръжка и готово! Какъв е проблема?:thumb:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Пет Ное 12, 2004 3:49 pm

@БАС: Ало мъжете... Цитирам некои моменти от тук и от там, да опресня мъжествените ви глави...

1. [quote="xtr"]
[quote="bikerider"]
Във вашите книжки дето ги няма пише едно нищо, щото не сте печатали такива неща никога. Е щом не пише нищо, значи нещо се крие, иначе защо да няма книжки? Или се кефите да спестявате по ~1лв за книжка на всяко колело???
[/quote]

Колега, това са спекулации... книжки няма, но има гаранционен лист с ясно дефинирани условия. [u][b]В миналото наистина нямаше, но това вече е променено.[/b][/u]
[/quote]

[url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3211[/url]

2. [quote="Cuco"]
vilkata ot bas li e kupena? i po-vajnoto ot tebe lichno li? Zashtoto [u][b]ako dokajesh tova[/b][/u] shte ti opravim vilkata za bez pari i shte ti vurnem kakvoto si dal predi! Njama vurnat garanzionen problem v Bikelab.Ako proizhoda ne e legitimen, ne se surdi za ni6to!
[/quote]

3. [quote="nindja"]
[size=200][b]Sled kato ia kupih popitah za niakakuf dokument za garanziata no vie kazahte 4e niama problem 4e shte zapishete vilkata koga e kupena.A kum neia mi dadohte niakolko knishki drugo ne![/b][/size]
[/quote]

4. Luckie Strike - "Slightly Stoopid"
"...Hey Sir, should I buy another one?..."

[url]http://www.lyricsdownload.com/luckie-strike-slightly-stoopid-lyrics.html[/url]
Аватар
bikerider

Мнениеот nindja » Пет Ное 12, 2004 4:38 pm

A niakoi moge li da mi dade tel. na bas da se obadia da izisnia vaprosa.Bih otishal li4no no neznam tova za koi put shte mi e gubene na vreme napraznno.....za da me vurnat otnovo s edin ........s izvinenie.... te4ashta vilka.
nindja

Мнениеот bikerider » Пет Ное 12, 2004 4:48 pm

(02)-962-1335
Аватар
bikerider

Мнениеот Cuco » Пет Ное 12, 2004 8:02 pm

Zdraveite momcheta, tova sum az - DDD sus misulta che e vreme da se vkljucha kato sobstvenik na BAS. Bikerider - diskreditirash se pred men lichno i ne znam dali shte imash o4i da me poglednesh njakoi den, oshte po-malko sled o6te po-stari sluchki!Zlobata ti e neobjasnima!
Ninja - njama kakvo da izjasnjavash - ako vikata ti e kupena ottuk, to sto % pri prodajbata ti e zapisano imeto i tel ili e-mail. Naistina dosega njamashe pismena garanzia kum klienta osven nashite lichni computerni spravki, no te vajat v tvoja polza, ne po malko ot vuprosnia dokument. Taka che za posledno - ela sus vilkata si utre i shte ja opravim! mislja che predi poslednoto ti idvane govorih lichno s teb i se razbrahme neshto ili moje bi ne pomnish?
Kum vsichki lojalni klienti i friendove - Vilkite vuv BAS se prodavat sus garanzia veche 5 godini - dori ot vremeto kogato se prodavaha bez ofizialni predstavitelstva i zjaloto durvo ot reklamaziite beshe vuv lichnia ni djob! Veche ima prevod i adaptazia na vsichki garanzii, kakto na firmite, taka i na magazinite!
horata, koito se zanimavat sus vilkite sa proveli neobhodimia kurs pri proizvoditelite. Razpolagat sus vsichki neobhodimi instrumenti (takiva za koito drugi servizi ne sa chuvali dori - gotov sum da pokazvam i dokazvam vsichko). I sus pulnite manualls na vsichki vilki proizvedeni otkakto Rock Shox e pod shapkata na SRAM. Za vasha spravka ne stava vupros za tova koeto moje da se svali ot internet a edni chuvstvitelno po debeli knigi! nakraja razpolagame i sus povecheto chasti koito se sudurjat vuv vilkite.
Vsichki namesi po vilki prodadeni ot nas nezavisimo ot tova v koi magazin, shte se s4itat za otpadane na garanziata.zasega vtori otoriziran serviz osven bikelab NJAMA.
Bikerider i Ninja - sheshe da bude dosta po dobre ako ne bjah chel pisaniata vi. dokrai ne rabiram ozloblenieto. Moje bi Bike rider e vidjal 50 vilki tazi godina - moje bi? Kolko li vilki sa minali prez Bike za sushtoto vreme? Kolko sluchaja e imalo? momchetaaa sverete si chasovnizite!!!
Bike rider - ako produljish v sushtia duh shte go priema lichno!
Cuco

Мнениеот axelmax » Пет Ное 12, 2004 8:37 pm

пиши на кирилица ,че съм забраи вече как да чета тея работи:)

тая тема си я записвам ,после да се се отметнеш ,утре идвам с 20 вилки ,за да ги опраите ,@XTR-стегаи се че идвам:),докато не ги опраиш ,нема деа ти дам да караш

@cuco-ще моели една безплатна вилка,за да проверя обслужването,след време и ще дам оценка

a може ли да попитам що няма писмена ,гаранция
и да ти кажа ,малко на битак ми прилича магазина ти,в смисъл с това пазарене,което обяснява високите цени донякъде да има на къде да сваляте ,но малко мке дразни тая ,нерегламентираност
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот MAN6 » Пет Ное 12, 2004 9:11 pm

:rofl::rofl::rofl:

xaxaxaxaxaaaa

@xtr: koga shte deistwame po plana s "pokupkata" ;)

@Mindja (;)): prati mi sms utre po nqkoe wreme i ako sym w nas she si pishem w iNchat-a... :)

at all : pozdraw s "One Minute Silence - 1845" ... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Admin » Съб Ное 13, 2004 9:13 am

[quote="axelmax"]
и да ти кажа ,малко на битак ми прилича магазина ти,в смисъл с това пазарене,което обяснява високите цени донякъде да има на къде да сваляте ,но малко мке дразни тая ,нерегламентираност
[/quote]

Ако не ти харесва магазина и ценовата му политика, винаги можеш да отидеш другаде - варианти много. На много от тези места (другите) цените също са високи, но и да се молиш, няма да ти направят отстъпка :D
Доколкото знам, навсякъде по света магазини от типа на БАС (т.е. т.нар. LBS - Local Bike Shop) работят така - с отстъпки от крайните цени, като размерът на тези отстъпки се преценява от персонала на магазина според конкретния случай. Регламентираност има, но тя е вътрешна - xtr вече е обяснявал, че размерът на отстъпката зависи от различни критерии, а аз мога да те уверя, че такива критерии има, защото имам лични наблюдения за това.
Нещо повече - дори online магазините (по които всички сверяваме най-ниските цени и т.н.) са готови да се пазарят - много от имат програми, при които ако докажеш, че в друг магазин цената на определен продукт е по-ниска, те ще ти я намалят до това ниво.
Така че пазарлъкът е нещо съвсем нормално за търговията - тя всъщност е точно това :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пон Ное 22, 2004 11:38 am

[quote="Doichin"]

Zdraveite momcheta, tova sum az - DDD sus misulta che e vreme da se vkljucha kato sobstvenik na BAS.
[/quote]

Здрасти, шефе, извинявам се за закъснението, то нямаше и форум... Време беше да се включиш... можеше да ми спестиш Цуцко :wavey:...

[quote="Doichin"]
Bikerider - diskreditirash se pred men lichno i ne znam dali shte imash o4i da me poglednesh njakoi den, oshte po-malko sled o6te po-stari sluchki!Zlobata ti e neobjasnima!
[/quote]

Доколкото си спомням последните няколко пъти се разминахме на ръка разстояние без да ме удостоиш с вниманието си. Tа очи да имам за какво казваш? :sleeping:

[quote="Doichin"]
Bike rider - ako produljish v sushtia duh shte go priema lichno!
[/quote]

Kонкретната тема вече твърде слабо ме интересува бъди спокоен, но ти се сещаш че нямаш шанс да спра някога да казвам каквото мисля точно заради теб, нали?

И не ми се обиждай моля те, но слабо ме интересува какво и как ще приемеш лично...
Айде със здраве и внимавай с нервите. :lol:
Аватар
bikerider

Назад към Архив